pravoslavna Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Kako to misliš, ne razumem, ista su deca u školi i u tim sportsim objektima, parkovima, terenima Slažem se - ima loših pojava u školi i društvu uopšte, ali ne treba bežati (od škole, od problema), već treba lečiti društvo i ulagati u dobro vaspitanje i odrastanje naše dece, jer oni su budućnost našeg naroda. Da, ista djeca: i ona koja idu u skolu i ona koja uce kuci.Tu se druze i socijalizuju.A roditelji po svojim mogucnostima i zelji vaspitavaju svoju djecu : salju ih u skolu ili uce kuci! Bice bolje skole, vjeruj da ce biti malo roditelja koji nece slati djecu u skolu.Ako imas djecu, znas o cemu govorim.A ako nemas, provedi neki vikend sa njima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Da roditelji budu predavaci deci mi se ne dopada ni malo imajuci u vidu kakvih roditelja ima i sto se karaktra tice, a i obrazovanja. S` druge strane, imati predavaca, mentora ,koji bi sa detetom radio mi se dopada. I sama bih volela da sam mogla da imam tako nekoga. Mislim da u knjizi,koliko me secanje sluzi, "Slobodna deca Samerhila" se kao tema provlaci to da su deca bila oslobodjena odlaska u skolu, ali da su se posle nekog vremena sama vracala i pokazivala zelju da uce. Radi se o tome da roditelji koji žele sami da rade sa svojom decom, mogu to i da sprovedu, a deca moraju da polože predviđene predmete u školi. Ne verujem da bi se mnogo roditelja uopšte odlučilo za ovakav način obrazovanja dece, ali onima koji imaju mogućnosti to jest vremena i sposobnosti bi to trebalo omogućiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 imajuci u vidu da roditelji cesto nisu zadovljni ocenom koju je njihovodete dobilo od nastavnika koji mu je taj predmet predavao, mogu misliti kakvih bi sve situacija bilo kada bi predavac bio roditelj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 ја се радујем оваквим вестима, све је боље него ово сад. мада је ово најбоље, ако мене питате: http://www.khanacademy.org/ испод овог клипа постоји превод и на српском. http://www.ted.com/t..._education.html sqny and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2011 Nemam predrasude o americkom obrazovanju. Znam ga. I ne svidja mi se. Zapravo se u najvecem broju slucajeva uopste ne radi o obrazovanju, nego o treningu. Razlika je ogromna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Da li zaista mislite da je onaj zatvorski tretman dece u drzavnim skolama "zdrava socijalizacija"? pravoslavna је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Da li zaista mislite da je onaj zatvorski tretman dece u drzavnim skolama "zdrava socijalizacija"? A kako bi ti organizovao skole? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1321574406' post='528760] ја се радујем оваквим вестима, све је боље него ово сад. мада је ово најбоље, ако мене питате: http://www.khanacademy.org/ ... u ovo je odlično, mene je zanimao quaternion, ali u pretrazi nije našao ništa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Da li zaista mislite da je onaj zatvorski tretman dece u drzavnim skolama "zdrava socijalizacija"? Ako su nam deca sad problematična, kakvi ćemo kao narod biti za 10-20 godina. Pantera је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 u ovo je odlično, mene je zanimao quaternion, ali u pretrazi nije našao ništa можда има нешто међу комплексним бројевима ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Још један у низу бесмислених и контрапродуктивних закона...то је све што се са моје стране има рећи о њему. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 A kako bi ti organizovao skole? Ja bi ostavio ljudima da sami sebi organizuju kako im odgovara. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=RK0D1YkHRwk&feature=player_embedded#!Erica Goldson je maturirala kao najbolja u svojoj generaciji 2010. pri Coxsackie-Athens High School.Njen govor nije snimljen u potpunosti iako možete shvatiti značenje početne Zen priče iz konteksta. Podno slijedi incijalni dio koji nedostaje (prijevod je iz transkripta njenog govora):===========================================================================Ima jedna priča o mladom, ali vrijednom Zen učeniku koji je prišao svom Zen majstoru i pitao ga:''Ako budem marljivo i predano radio, koliko će mi trebati da pronađem Zen?''Majstor je razmislio o tome i rekao: ''Deset godina''.Učenik je onda rekao: ''Ali ako radim vrlo marljivo i stvarno se potrudim brzo učiti - koliko će mi onda trebati?''Učitelj je odgovorio: ''Dvadeset godina''.=========================================================================== „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantera Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 To je novo kod nas, ali u svetu nije. Pruža mogućnost roditeljima, koji smatraju da će pružiti kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje svojoj deci od učitelja i nastavnika, da to i urade. Ne vidim ništa loše u ovome. Ima dobrih učitelja, ali i onih koje biste radije da zaobiđete. Da je ovo bilo moguće kada su moja deca išla u školu, sigurno bih se odlučila barem da isključim učitelja i učiteljicu jer sam svakako ja radila njihov posao. Ovo se naročito odnosi na učitelja čije je greške trebalo ispravljati, za njegove pedagoške metode nalaziti suvisla objašnjenja, a da ne govorim o njegovoj interpretaciji srpske istorije. Eto sreće da ovo omoguće pa da bar ona deca čiji roditelji mogu i žele da ih podučavaju budu pošteđena loših učitelja. To bi možda pomoglo da se napravi razlika između dobrih i loših učitelja pa bi ovi loši s vremenom bili iskorenjeni iz naših škola. Naime, roditelji bi povlačili decu iz škole, ako učitelj ne sprovodi kvalitetnu nastavu. To sto nije novo u svetu ne znaci da je dobro. Drugo, ovo je veoma kompleksno pitanje jer veliki procenat roditelja ne zna ni da pise kako treba, obzirom da smo najnepismenija nacija i narod sa najmanje visokobrayovanih pojedinaca. Samo takvi ljudi s visokim obrazovanjem mogu da drze casove deci ali s druge strane pitanje je koje je veoma slozeno, koliko oni imaju vremena s obzirom na svoje obaveze, na razlicite nacine bi objasnjavali probleme i u srpskom i u matematici i u biologiji, geografiji, koliki autoritet imaju na decu kao roditelji....itd. Nasa situacija je trenutno veoma zabrinjavajuca u skolstvu i slazem se da ucitelji nisu ni pedagozi ali deca najmanje postuju roditelje iz iste branse, cesto zele da im istu stvar objasni neko drugi, a ne mama ili tata. Roditelji mozda mogu da sami izguraju sve to ali danasnja deca maksimalno koriste sve raspolozive materijale za ucenjivanje i manipulaciju. U kakve ce osobe da izrastu ako nemaju dodir sa svojim vrsnjacima. Imam prijateljicu doktorku sa dve specijalizacije, a njen muz je jedan od najcenjenijih lekara na VMA i sada je kao general lekar iz Ministarstva vosjke otisao u penziju. Njihove dve cerke nisu zelele kada su bile male da ih lece tata i mama, nego su insistirale da ih roditelji vode kod lekara. To je tako normalno za decu u tim godinama. Sada su one dve pametne devojke s diplomama. Mi kao drustvo treba da se izborimo za bolji prosvetni sistem a ne da urusavamo ono sto imamo kakvo god da je. Moramo da od goreg napravimo bolje, a ne najgore. Treba roditelji da se ukljuce u rad sa uciteljima kako bi se postigla bolja kontrola. Ono sto je bila karakteristika vremena kada sam ja isla u skolu je da su roditelji i nastavnici saradjivali. Dobijes grdnju i kaznu od roditelja za lose vladanje i losu ocenu, a ne podrsku za lose ponasanje prema nastavniku. Deca moraju da postuju autoritete inace nam drustvo srlja u bezdan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Bitna je i sta sa time? To mogu da rade samo u skoli? Uostalom ovde se prica o deci ciji roditelji izaberu tako a verovatno ce roditelji birati za decu koja imaju naprimer autizam, koja su invalidi ili nesto slichno. Retko ko ce za normalno zdravo i pravo dete izabrati skolvovanje van kuce. Родитељи са децом која имају посебне потребе,управо се боре да и њихова деца могу да буду у школама а не да их још више отуђе,школујући их кући.Поента је у томе да та деца буду добро прихваћена у друштву и где је учитељица добра и разумна,ту има великих успеха као што је пример у једној школи код нас. Тако да аутизам,инвалидитет и "нешто слично" вапије за социјализацијом и то тако осећа сваки родитељ који има тај проблем. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука