Млађони Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Cekajte, bitna je socijalizacija dece, da borave medju drugom decom i da se uce zivotu i saradnji sa ljudima, da uce da stvaraju prijateljstva i da uce da se nose sa drugom decom i uopste ljudima. To i nije uvek lako, nekad je i tesko, ali deca treba da ucestvuju u toj zivotnoj skoli. Bitna je i sta sa time? To mogu da rade samo u skoli? Uostalom ovde se prica o deci ciji roditelji izaberu tako a verovatno ce roditelji birati za decu koja imaju naprimer autizam, koja su invalidi ili nesto slichno. Retko ko ce za normalno zdravo i pravo dete izabrati skolvovanje van kuce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivapop Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Потпуни и апсолутни идиотизам (још један у низу актуелног министарства просвете)! confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Kapitalizam i elitizam u svemu pa i tu, naravno da nece roditelji poducavati nego privatni ucitelji; to je za visu klasu. Za nasu djecu dobre su i skole. Skola je nezamjenjiva u socijalizaciji djece; to sto ima puno negativnih pojava u skoli to je samo osobenost doba. Mali 'aristokrate' na kraju nece vidjeti ni roditelja ni vrsnjaka i nece se skidati s kompjutera. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Kapitalizam i elitizam u svemu pa i tu, naravno da nece roditelji poducavati nego privatni ucitelji; to je za visu klasu. Za nasu djecu dobre su i skole. A ti si za socijalizam i komunizam posto si protiv Elitizma i kapitalizma? Mali 'aristokrate' na kraju nece vidjeti ni roditelja ni vrsnjaka i nece se skidati s kompjutera. Ti se to brines za male aristokrate? Ne vidim sta tacno VI gubite time? Skola je nezamjenjiva u socijalizaciji djece; to sto ima puno negativnih pojava u skoli to je samo osobenost doba. Ja sam se najvise sa decom socijalizovao po livadi a ne u skoli. Ja kao i vecina mojih vrsnjaka iz srednje skole imamo kontakt sa jako malo ljudi sa kojima smo isli u skolu. Ja sam konkretno u kontaktu aktivnom samo sa jednim drugom iz osnovne i jednim drugom iz srednje. Najvise sam u kontaktu sa drugima sa "livade" Потпуни и апсолутни идиотизам (још један у низу актуелног министарства просвете)! Da ono ministarstvo koje je htelo da izbaci evoluciju to je genijalan potez. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Jure, u SAD je cesto glavni razlog kucnog skolovanja sprecavanje da zla evolucija ne zatruje duse malih nevinih republikanskih hriscancica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Jure, u SAD je cesto glavni razlog kucnog skolovanja sprecavanje da zla evolucija ne zatruje duse malih nevinih republikanskih hriscancica.Могло би да служи да дете понешто и заиста научи, а затим и да не добије разне трауме, а и физичке повреде од основног и средњег образовања у Србији... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Jure, u SAD je cesto glavni razlog kucnog skolovanja sprecavanje da zla evolucija ne zatruje duse malih nevinih republikanskih hriscancica. hahah sjajno >D oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Nina, verujem da je tvoja nastava biologije i medicine takodje kvalitetnija od učiteljeve. Ivice, kod učitelja u nižim razredima nema biologije, a predmet "medicina" ne postoji. Tvoj sarkazam prouzrokovan je nepodudarnošću naših stavova na drugoj temi. Moji lični stavovi nikada nisu bili u sukobu sa školskim programom, a naobrazba iz biologije i iz oblasti medicine koju sam ja dobila je šira nego ona koju su moja deca dobila u toku svog školovanja. pravoslavna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Supruga sveštenika Američke pravoslavne crkve u Kanzas Sitiju, u koju odlazi moja sestra, sama podučava četvoro njihove dece koja postižu odlične rezultate na svim ispitima koje su u obavezi da polože. pravoslavna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pa kad su ti ispiti pravljeni za idiote... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pa kad su ti ispiti pravljeni za idiote... Njihovo školstvo je sasvim drugačije od našeg. škole im se međusobno razlikuju i po programu i po kvalitetu nastave pa tako i po znanjima koja deca stiču. Drugim rečima, ispiti u nekim školama su takvi kao što kažeš, a u nekima su ništa lakši ili čak teži od onih u našim školama. škola u kojoj ova deca polažu svoje ispite je veoma dobra. pravoslavna је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pravoslavna Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Pa kad su ti ispiti pravljeni za idiote... ovo je jos jedna predrasuda.Nazivamo idiotskim testove u kojima se trazi pragmatizam. Nase skole su idiotske i iskreno sam se nadala da ce jednog dana da dodje i taj zakon! Naime, ljudi koji budu imali vremena , ljubavi i volje da poducavaju svoju djecu ce se zalagati za bolje biblioteke, parkove, sportske hale, terene za sport, sve ono gdje se njiohova djeca zaista socijalizuju. A sklonice ih od nekog gradiva i nekih ucitelja. Djeca u Americi koja se skoluju po ovom sistemu postizu najbolje rezultate i dobijaju mnogo stipendija usled toga. Pitala sma jednu zenu sa troje djece kako izgleda njihov dan,kaze:"Nekad samo cistimo snijeg ispred kuce,a nekad radimo matematiku an zanimljiv nacin.Moaj djeca obozavaju da citaju. nemamo kablovsku, ponekad vikendom gledamo dvd , rijetko igraju igrice. Cesto smo vani, druzimo se, crtamo, pisemo, idemo u biblioteku.Ali, stvarno,nekad samo cistimo kucu.Svi zajedno." Takva djeca nemaju strah od obaveza:ni do cisecanja snijega ispred kuce, niti od citanaj lektire! BRAVO ZA ZAKON! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pravoslavna Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Cekajte, bitna je socijalizacija dece, da borave medju drugom decom i da se uce zivotu i saradnji sa ljudima, da uce da stvaraju prijateljstva i da uce da se nose sa drugom decom i uopste ljudima. To i nije uvek lako, nekad je i tesko, ali deca treba da ucestvuju u toj zivotnoj skoli. Nema potrebe da to rade u ovakvim skolama.Roditelji koji budu htjeli da svoju djecu sklone od losih nastavnika i losih uticaja drustva, zalagace se za bolje i opremljenije citaonice, biblioteke, sportske objekte, parkove, terene...E,to je ta "livada" gdje se djeca socijalizuju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Nema potrebe da to rade u ovakvim skolama.Roditelji koji budu htjeli da svoju djecu sklone od losih nastavnika i losih uticaja drustva, zalagace se za bolje i opremljenije citaonice, biblioteke, sportske objekte, parkove, terene...E,to je ta "livada" gdje se djeca socijalizuju. Kako to misliš, ne razumem, ista su deca u školi i u tim sportsim objektima, parkovima, terenima Slažem se - ima loših pojava u školi i društvu uopšte, ali ne treba bežati (od škole, od problema), već treba lečiti društvo i ulagati u dobro vaspitanje i odrastanje naše dece, jer oni su budućnost našeg naroda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Da roditelji budu predavaci deci mi se ne dopada ni malo imajuci u vidu kakvih roditelja ima i sto se karaktra tice, a i obrazovanja. S` druge strane, imati predavaca, mentora ,koji bi sa detetom radio mi se dopada. I sama bih volela da sam mogla da imam tako nekoga. Mislim da u knjizi,koliko me secanje sluzi, "Slobodna deca Samerhila" se kao tema provlaci to da su deca bila oslobodjena odlaska u skolu, ali da su se posle nekog vremena sama vracala i pokazivala zelju da uce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука