Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 A ako obratis paznju videces da ovaj princip nikada nece primeniti na srbe pa reci, u Kninu je bila vecina srba i srbija je trebala da podrzi u njihovom slucaju ono sto on podrzava u albanskom slucaju. Uvek se to primenjuje na stetu srba a u korist drugih. Pa ti izvici zakljucak ... Ако си ти обратио пажњу, испоштовао би то што сам ја управо то и радио. Не подржавам право на самоорпедељење Албанаца на Косову а исто сам покушао да ти причам за Србе у Крајни. Што ти по Школи твог шекија окрећеш - крајна је наша. А исто албанци окрећу на - Косово је наше. Што говори колико сте много исти. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Valjda znas da nacionalne manjine nemaju pravo na samoopredeljenje do otcepljenja. Зависи. Ако питаш унутрашње право - немају. Ако питаш међунардно право - имају. Па опет зависи од државе до државе од човека до човека. А дупли аршини по том питању на све стране. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ако питаш међунардно право - имају. Ovo je fakticki netacno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ovo je fakticki netacno Није. Видео си на примеру Косова. Много земаља је Косову уважила право на самоопредељење. Ако се та ситуација не реши, смеши нам се право на самоопредељење као принцип међународног права. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Чуј чим кажеш нешто супротно ономе што Недељко и његова екипа истомишљеника не воли - ти се одмах залажеш са сепаратизам. Без обзира што су то све легитимне и реалне изјаве и ти се не залажеш за сепаратизам. Тако да пази, постји могућност да ће мозак аутоматски да игнорише задњу реченицу. А суштина овог "сепаратизма" је да ли народ има право на самоопредељење на територији или нема. И ту се своди генерална прича. Ако узмемо да има, онда је легитимна и Крајна и РС за одцепљење али и Косово . Ако узмемо да нема онда су нелегитимне и Крајна и РС и Косово и шта већ. Мени се искрено јако не свиђа што наш народ подржава рецимо Крајну али не подржава Косово, те су ми ту исто лицимерни као американци који подржавају право Косова на самоопредељење а не неких других. Једно је тражити да се казне људи за злочине у крајни, друго је бранити право крајне на самоопредељење. Дефинитивно по том питању влада лицимерје и филозофија - ако се одцепљују од наших пријатеља или ако су наши - имају право... а ако се не одцепљују или ако нису наши - немају право. Са друге стране и косовска власт је лицемерна. Ако подржавају право на самоопредељење онда би комотно од Косова могле да се одвоје северне Српске општине. Е сад пази ову варијанту, да је Србија спровела гласање за самоопредељење грађана косова, са свим србима којима се пребивалиште води на косову..... шта мислиш да ли би албанска страна добила већину за независност? наравно да не би јер не би имали довољну већину. Међутим да је то Српска власт иакд урадила, Недељко, Радикали, Двераши и слични би толико жестоко критиковали опозицију и ако би многи о дњих капирали који је политички маневар ту у питању. Јасно је шта сам хтјео рећи. Да Мадрид или Лондон неће реаговати војном акцијом за случај да Каталонци и Шкоти одрже референдум него ће то прихватити и пустити их да се отцјепе уколико референдум покаже да већина грађава одлучи се за отцјепљење. Остим тога као што је Ивица поменуо, да постоје професори у институцијама шоанске владе који се отворено залажу за сепаратизам па им не фали длака с главе. Потпуно је супроно са недјековим мишљењем да би Каталонци добили по носу од Мадрида ако би покушали да се отцјепе. Потпуно другачија ситуације је у Турској гдје се свака јавна мисао о могућем отцјепљењу од Турске санкционише тамничењем, а покушаји сепаратизма и противљења држави гуше војним интервенцијама. Тако су Курди прошли. Ето па неке види чему му је мисао. Мада у сва три случаја, Каталонци, Шкоти или Курди, сматрам да им је боље остати са матичним државама него да се одвоје и постану независни. Инао и ако би они одлучили да се одвоје, лепа им кућа, нека иду ако мисле да је боље. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Није. Видео си на примеру Косова. Много земаља је Косову уважила право на самоопредељење. Ако се та ситуација не реши, смеши нам се право на самоопредељење као принцип међународног права. Na primeru Kosova i Metohije se videlo tesko krsenje medjunarodnog prava, a sto se tice nacionalnih manjina one imaju pravona samopredeljenje u ostarivanju individualnih a ne kolektivnih prava. Cak i sama povelja UN izbegava da koristi rec nacionalna manjina, pogotovu zbog svega onoga sto se desavalo u Drugom svetskom ratu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Na primeru Kosova i Metohije se videlo tesko krsenje medjunarodnog prava, a sto se tice nacionalnih manjina one imaju pravo na samopredeljenje u ostarivanju individualnih a ne kolektivnih prava. Не може то да се назове кршењем права јер не постоји норма која забрањује самоопредељење, норма коју су сви потписали, прихватили итд. Мислим да можемо да се сложимо да је то дебело сива област. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Не може то да се назове кршењем права јер не постоји норма која забрањује самоопредељење, норма коју су сви потписали, прихватили итд. Мислим да можемо да се сложимо да је то дебело сива област. To je tesko krsenje medjunarodnog prava od strane Amerike i njenih saveznika. Prvo oni su obucavali,naoruzavali i teroristicke bande sto spada u indirektnu agresiju i podsticali su ih na oruzanu pobunu. Pa su onda izvrsili direktnu agresiju bombardovanjem jedne suverene zemlje, pod pretnjom totalnog unistenja nas naterali da potpisemo Kumanovski sporazum, i ona suprotno rezoluciji 1244, Helsinskog zavrsnog akta i drugih medjunarodnih dokumenata koji su oni sami kreirali stvorili jos jednu albansku para drzavu. Za samoopredeljenje sam ti vec napisao, ono postoji ali samo u ostavarivanju individualnih a ne kolektivnih prava kada su manjine u pitanju. Drugo samoopredeljenje ne znaci otcepljenje dela teritorije vec kao sto sama rec kaze pravo na saoupravljanje. Pravo naroda na samoopredeljenje se daje u dva slucaja: U slucaju oslobadjanja od kolonijalnog ropstva sto je uradjeno posle Prvog i Drugog svetskog rata, i u slucaju da se pocine teski zlocini da recimo jedna drzava izvrsi genocid, pobije na desetine i stotine hiljada ljudi, unisti citave gradove, osnuje koncentrascione logore itd. Kosovo i Metohija ne ispunjava nijedan od ova dva uslova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 To je tesko krsenje medjunarodnog prava od strane Amerike i njenih saveznika. Prvo oni su obucavali,naoruzavali i teroristicke bande sto spada u indirektnu agresiju i podsticali su ih na oruzanu pobunu. Није, јер за то нема доказа па самим тим није правно релевантна чињеница. То ти је као оно .. "што га не ухапсе кад сви знају да је мафијаш" ... за неког локалног мафијаша. Дакле то што "сви знају" ништа не значи док неко неће да сведочи или пружи неку правно релевантну чињеницу у виду доказа за криминалну активност то што "сви знају" није правно реленватно. Pa su onda izvrsili direktnu agresiju bombardovanjem jedne suverene zemlje, То међународним правом нигде није забрањено. pod pretnjom totalnog unistenja nas naterali da potpisemo Kumanovski sporazum, i ona suprotno rezoluciji 1244, А где је забрањено ратовати и преговарати о прекиду паљбе? Не кажем да је праведно већ да није забрањено. Helsinskog zavrsnog akta i drugih medjunarodnih dokumenata koji su oni sami kreirali stvorili jos jednu albansku para drzavu. Нису, тренутно становништво косова је прогласило независност. Они су је подржали. Опет ти кажем правно релевантна вс правно нерелевантна. Оно што право не за... џаба што то сви ми знамо. Za samoopredeljenje sam ti vec napisao, ono postoji ali samo u ostavarivanju individualnih a ne kolektivnih prava kada su manjine u pitanju. Поента је да није забрањено. Све то што си навео није забрањено ниједном нормом, то је чињеница. Бар што се међунардних права тиче. Оно што је забрањено јесте у унутрашњем јавном праву. Али међународно јавно право није обавезно да поштује унутрашње међудржавно право. Сам знаш да ништа од тога није кодификовано како треба и да је сива зона. Право једноставно праве међусобни односи углавном. Па тако међународно право праве међународни односи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ali suprotno međunarodnom pravu i UN-rezoluciji 1244, dakle akt je samovoljan. Нема ту ништа супротно 1244. 1244 прича о мисије уна, како ун мора да гледа на Косово. 1244 нигде не брани влади косова да прогласи самосталну независност нити иједној земљи да је прихвати. Све што не пише у закону као забрањено, или није забрањено правилиам тумачења права - Није забрањено. Sve ostalo je samo judikativno okretanje reči kako bi se našo zadovoljavajući izgovor za prekršaj međunarodnog prava kao i garancija koje su se dale Srbiji. Није, него овде многи гледају међунардно право као унутрашње државо право. Где имаш закон, правилник и остале правне акте једнаке за све. То једнсотавно није тако. Нема никаквог изговора, међународно право прекршено није. Принцип правде са друге стране... јесте. Нигде у међународном праву не постоји норма "Ако се један део територије отцепи следи то и то" итд... Констатно покушавам да ма покажем да ПРАВО и ПРАВДА нису синоними. Велики је проблем што се Србија ослања на међународно право и кука шта је праведно а шта није по праву. То ствара једну илузију да су неки људи ту прекршили нека права и да ми имамо неку правну "предност" ту. Уствари су све ГЕОПОЛИТИЧКИ ОДНОСИ. Е сад док се ми млатарамо око тога постоји нешто што јесте јасно дефинисано међународним правом. Јасно и прецизно. А то је да срби који су отишли могу да се врате на Косово. Па зашто нико не ради ништа на том пољу? Жале се у суду правде? Парлају по телевизији како је неко право прекршно? А што не спроводе право које имамо. Зашто не преговарамо са међународном заједницом и са приштином о повратку? Ту би Србија требало да се усмери а не о бесциљним и бескрајним дискусијама како је "ксово Србпско" и да ли јесте Српско или није? А биће Српско врло лако поново само ако се ВЕЋИНА ЉУДИ КОЈА ЈЕ ОТИШЛА - врати тамо. А Богами... већина људи изгледа не жели да се врати тамо. ТАко да ће врло лако престати да буде Српско док се ми кукамо како је "међународно" право прекршено. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ma ne pričaj.. UN-rezolucija nigde ne predviđa nezavisnost Kosova nego autonomiju uz garantovani državni integritet Srbije, a dalje zabranjuje jednostrano rešenje. Изволи цитирај где забрањује влади косова да прогласи независност. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Izvinjavam se,a čije ime govori Gospodin Patrijarh? Ja ne želim da živim teško i mukotrpno .hvala. Juan Valdez and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Јеее, кога је још брига за Христа, кад имамо Косово... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Izvinjavam se,a čije ime govori Gospodin Patrijarh? Ja ne želim da živim teško i mukotrpno .hvala. Ти онда живи лако и у благостању. Ја мислим да се Патријарх неће љутити. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ти онда живи лако и у благостању. Ја мислим да се Патријарх неће љутити.А иначе питање Косова и Метохије, државно питање (нема дакле везе с Црквом), је највећи проблем с којим се Православна Црква суочава данас, је ли? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука