Rayela Написано Децембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2012 Veltšmerc Nije dobar ovaj hrvatskii opis tog osecanja weltschmerz, a koji je bas u originalnom "izdanju" usao u sve jezike sveta jer ga je nemoguce prevest9o. Moj slobodan prevod bi bio " trenutak kada te ophrli sva tuga ovog sveta", neko tugovanje, melanholija, za koju nema objasnjenja, ali ne i depresija. Tom stanju su skloniji ljudi sa Severa Evrope, moza zbog nedostatka svetlosti, sklonosti ka metafizici, religija tu ne igra nikakvu ulogul. Avocado and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2012 Ja više poštujem čovekovo pravo da odlučuje o svom životu, pa i o njegovom okončavanju, nego sam život. смрт није део живота клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2012 Nije dobar ovaj hrvatskii opis tog osecanja weltschmerz, a koji je bas u originalnom "izdanju" usao u sve jezike sveta jer ga je nemoguce prevest9o. Moj slobodan prevod bi bio " trenutak kada te ophrli sva tuga ovog sveta", neko tugovanje, melanholija, za koju nema objasnjenja, ali ne i depresija. Ni jedan opis veltšmerca nije dobar... (zato i ostavih samo tuđ link) RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Kriva sam za ubistvo Kenedija ,smrt Merilin Monro ,ubistvo Dzona Lenona ...... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @, ако се заобиђе банализација целе приче, дође се до дубоке и лепе повезаности свих људских струјања. Осим што разумем и радујем се туђој срећи и једнако томе саосећам са нечијим болом, дакле, осим што доживљавам - сигурно и својим поступцима делујем на друге, посредно или непосредно. Ово је све у домену појавног. А цела тема се држи нечег много дубљег, а то је да нечије стање духа сигурно утиче и на мене - примећујем ја то или не, а још више - да су ме сигурно пуно пута нечије молитве избавиле из невоље, опет - познавала ја ту особу или не. У тој сфери коју ми за сад не видимо - рука се другачије пружа. Лидија Миленковић, w.a.mozart, Oglo and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Пазите сад ово од старца Зосиме како је то прекрасно (премудро): Сваког дана и часа, сваког тренутка мотри на самога себе и пази на себе, да ти лик буде племенит. Ето, прошао си поред малог детета, прошао си љут, са ружном речју, са озлојеђеном душом; и ниси можда ни приметио дете, али оно је тебе видело и лик твој, ружан и зао, можда је остао у његовом незаштићеном срдашцу. Ти то не знаш, међутим, можда си већ тиме бацио рђаво семе у његову душу, а то семе ће можда и проклијати, а све због тога што се ниси уздржао пред дететом, јер у себи ниси одгајио пажљиву и делотворну љубав. w.a.mozart and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @@Milan Nikolic, Jeste, tih misli ima i u Snu smešnog čoveka. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Kriva sam za ubistvo Kenedija ,smrt Merilin Monro ,ubistvo Dzona Lenona ...... Krivo je zlo, a mi smo odgovorni da se protiv tog zla borimo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @@Јелина, pa sto banalizujes celu pricu ? nemoj vise da citiras nekog ako ne znas sta misli ! i nemoj da banalizujes price ! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @, Како мислиш да неко може да зна шта мислиш осим онога што напишеш?, а звучало је иронично. Није требало да те увреди, извини ако јесте t4431 ПС. Не плашим те се w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @@Јелина, ? sto bi me se plasila samo nemoj da banalizujes tudje reci . није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 @, Па, имаш два знака узвика у претходном обраћању па ми се учинило да се нешто љутиш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Kriva sam za ubistvo Kenedija ,smrt Merilin Monro ,ubistvo Dzona Lenona ...... pretpostavljam da bi se šokirala kad bih ti saopštio i da si učestvovala u razapinjanju Boga na krst... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Мислим да је то несхватљиво ономе ко нема то искуство са једне стране и са друге стране то искуство може бити само дар Божији, само срце рањено Божијом љубављу може то заиста да осети, да је крив и пред птичицама, и да у томе нема никакве прелести већ Божија рука на срцу, интелектуално разумети... тешко. Има један филм снимљен пре пар година који на неки начин говори управо о овоме, о нашем учешћу у греху и изгубљеном укусу за то. http://www.imdb.com/title/tt0880578/ w.a.mozart and Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 pretpostavljam da bi se šokirala kad bih ti saopštio i da si učestvovala u razapinjanju Boga na krst... ne bi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука