Jump to content

(Не)испуњена молитва - Бог није дух из „Аладинове лампе“ за наше себичне жеље

Препоручена порука

Nije dobar ovaj hrvatskii opis tog osecanja weltschmerz, a koji je bas u originalnom "izdanju" usao u sve

jezike sveta jer ga je nemoguce prevest9o. Moj slobodan prevod bi bio " trenutak kada te ophrli sva tuga ovog sveta",

neko tugovanje, melanholija, za koju nema objasnjenja, ali ne i depresija.

Tom stanju su skloniji ljudi sa Severa Evrope, moza zbog nedostatka svetlosti, sklonosti ka metafizici,

religija tu ne igra nikakvu ulogul.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 92
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nije dobar ovaj hrvatskii opis tog osecanja weltschmerz, a koji je bas u originalnom "izdanju" usao u sve

jezike sveta jer ga je nemoguce prevest9o. Moj slobodan prevod bi bio " trenutak kada te ophrli sva tuga ovog sveta",

neko tugovanje, melanholija, za koju nema objasnjenja, ali ne i depresija.

Ni jedan opis veltšmerca nije dobar... ;)

(zato i ostavih samo tuđ link)

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@, ако се заобиђе банализација целе приче, дође се до дубоке и лепе повезаности свих људских струјања. Осим што  разумем и радујем се туђој срећи и једнако томе  саосећам са нечијим болом, дакле, осим што доживљавам - сигурно и својим поступцима делујем на друге, посредно или непосредно. Ово је све у домену појавног.

А цела тема се држи нечег много дубљег, а  то је да нечије стање духа сигурно утиче и на мене - примећујем  ја то или не, а још више - да су ме сигурно пуно пута нечије молитве избавиле из невоље, опет - познавала ја ту особу или не.

У тој сфери коју ми за сад не видимо - рука се другачије пружа.

Подели на овим сајтовима

Пазите сад ово од старца Зосиме како је то прекрасно (премудро):

Сваког дана и часа, сваког тренутка мотри на самога себе и пази на себе, да ти лик буде племенит.

Ето, прошао си поред малог детета, прошао си љут, са ружном речју, са озлојеђеном душом; и ниси можда ни приметио дете, али оно је тебе видело и лик твој, ружан и зао, можда је остао у његовом незаштићеном срдашцу. Ти то не знаш, међутим, можда си већ тиме бацио рђаво семе у његову душу, а то семе ће можда и проклијати, а све због тога што се ниси уздржао пред дететом, јер у себи ниси одгајио пажљиву и делотворну љубав.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Kriva sam za ubistvo Kenedija ,smrt Merilin Monro ,ubistvo Dzona Lenona ......

Krivo je zlo, a mi smo odgovorni da se protiv tog zla borimo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@,

Како мислиш да неко може да зна шта мислиш осим онога што напишеш?, а звучало је иронично. Није требало да те увреди, извини ако јесте t4431

ПС. Не плашим те се ;)

Подели на овим сајтовима

Kriva sam za ubistvo Kenedija ,smrt Merilin Monro ,ubistvo Dzona Lenona ......

pretpostavljam da bi se šokirala kad bih ti saopštio i da si učestvovala u razapinjanju Boga na krst...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то несхватљиво ономе ко нема то искуство са једне стране и са друге стране то искуство може бити само дар Божији, само срце рањено Божијом љубављу може то заиста да осети, да је крив и пред птичицама, и да у томе нема никакве прелести већ Божија рука на срцу, интелектуално разумети... тешко.  

Има један филм снимљен пре пар година који на неки начин говори управо о овоме, о нашем учешћу у греху и изгубљеном укусу за то. 

http://www.imdb.com/title/tt0880578/

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...