w.a.mozart Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 Jedan svetac se beše pomolio Gospodu i sin neke žene ožive,iako je bio mrtav.Kad žena poče da se zahvaljuje,svetac joj odgovori-zahvali Hristu a ne meni,ja samo dižem ruke......a žena mu odgovori...oče,hvala što si digo ruke..... 0104_cheesy Хелена Вујовић, Александрида and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 Људи, ''дижимо руке'' једни за друге, чистим срцем и Господ ће дати свима онима за које Га молимо. Ето задовољства,и потврде љубави Његове.... Јако лепа и позитивна тема...... 319.gif 0442_feel w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o aca Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 И Господу нашем хвала за плећа на којима нас носи током читавог нашег живота. ( СТОПЕ У ПЕСКУ ). Прелепо речено,и ја се захваљујем на свакој подигнутој трепавици ка Господу, хвала. А за руке метанију чиним у знак захвалности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2009 речи су речи а руке су руке 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 18, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2009 apsolutno Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 Pojačajte ton. "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Новембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2009 I ja sam isto "wow" rekla kada sam dobila ovaj klip od prijateljice iz Amerike. "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 Hvala Mozarte na lepim željama. ..."Blaženi siromašni duhom jer je njihovo carstvo nebesko"... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 28, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2011 фала за руке 4chsmu1 образ Мајке Божје Прибавление ума Драшко, Kaludjerovic Sreten and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Када се за некога молимо Богу у посредничком смислу, молимо се да Бог изврши своје деловање благодати на одређену личност у смислу просвећујућег оплемењивања његових/њених осећања и разумности, или психо-биолошког исцељења ако је већи проблем у питању. То не значи да ако и до чуда дође да је то нешто претежније од благодатног обожења људске природе, јер иако једном исцељена ипак људска природа је и даље склона умирању, а Бог има далекосежнији домострој од једног чуда – да подари највеће: Вечни Живот. И чим је толики акценат на том дару, то само показује колико је човек мало бесмртан онако како би он хтео да сагледа ствари. Не молимо се само за своје жеље и не молимо се да Бог постане судијом у интерним односима који се не односе на Царство небеско. Јер Бог дође у свет да успостави Царство а не да га одузме. Ако се молитва не извршава одмах, то не значи да неће касније када и сам молитвеник можда заборави на садржај својих прозби. Штавише, доследност у молитви показује један сараднички и синовски карактер, док би моментално извршавање молитви било више налик захтевању од Бога на горд и сулуд начин. Потребно је стрпљење као сведочанство непроменљиве вере која се испитује у доследности. Зато су многи брзи на веру само до првог искушења, после тога постају маловерни. Ако молитва остаје неуслишена на начин какав смо ми хтели, то не значи да неће бити услишена на други начин како је Бог боље замислио за конкретну личност. Уосталом, ми се ипак више пута молимо за оно што је нама а не по Божијој вољи, чак и када не мислимо тиме нешто лоше. Сам Христос изобличава неке молитвенике учећи да их не услишава јер се моле за зле ствари. Наравно, постоје такви молитвеници који одмах бивају услишени због каквоће (квалитета) у изграђивању односа са Богочовеком Христом, али надасве због учешћа у самој Литургији на којој се Христова Жртва савршава и директно приноси у Тројични Апофатички Олтар од чије благодати катафатички узрастамо. То само повећава и већу одговорност због многих дарова са висине и због осећања Божијих Очију на себи кроз те исте дарове. Ако се неко толико опире молитвама ближњих, па са њима и благодатном утицају свише, то не значи да је себи затворио свака врата јер спасење остаје увек отворено ако се он/она покаје, или, ако се и не покаје да неће Бог на неки други начин – разноврсним икономичним перипетијама у социјалним димензијама историје и других личности – навести пре или касније исту ту личност пред Свој Наум. Бог не спава и нема када да се умори или потражи од неког савет – Он (Они, Тројица)) је Савршен и не гледа на само један тренутак и само једну личност. Тако се молитва открива не као амбис неостварених жеља већ као дијалогично мерило односности са својим Творцем која врхуни у сједињењу са Њим. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 31, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Никола, отворио си и у великој мери дао одговор на ову веома битну тему. Баш сам данас намеравао да је покренем. . Бог не спава и нема када да се умори или потражи од неког савет – Он (Они, Тројица)) је Савршен и не гледа на само један тренутак и само једну личност.Тако се молитва открива не као амбис неостварених жеља већ као дијалогично мерило односности са својим Творцем која врхуни у сједињењу са Њим. Но, видимо да се многи верници ослањају на заповеднички однос према Богу. Наводно, молимо Бога а заправо Му заповедамо. Та молитва се своди на захтевање да Бог учини оно што се молимо без поговора јер у супротном ми нећемо бити верници. Тада значи да и нема Бога или ако Га има да је то неки "зао Бог". Међутим да ли је то тако? Одговор је на сасвим добар начин дао Никола. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Никола, отворио си и у великој мери дао одговор на ову веома битну тему. Баш сам данас намеравао да је покренем. . Бог не спава и нема када да се умори или потражи од неког савет – Он (Они, Тројица)) је Савршен и не гледа на само један тренутак и само једну личност.Тако се молитва открива не као амбис неостварених жеља већ као дијалогично мерило односности са својим Творцем која врхуни у сједињењу са Њим. Но, видимо да се многи верници ослањају на заповеднички однос према Богу. Наводно, молимо Бога а заправо Му заповедамо. Та молитва се своди на захтевање да Бог учини оно што се молимо без поговора јер у супротном ми нећемо бити верници. Тада значи да и нема Бога или ако Га има да је то неки "зао Бог". Међутим да ли је то тако? Одговор је на сасвим добар начин дао Никола. 319.gif Dobro istaknuto o. Ivane dada http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 "Dobro i korisno dusama nasim, od Gospoda molimo" - bez obzira da li je to u raskoraku sa nasim egoisticnim porivima i potrebama... Tu je i razum, rasudjivanje, i srce, i dobra volja - poznati sta je "blaga, ugodna i savrsena volja Bozija", i kao takvu je prihvatiti, s njom se pomiriti... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja888 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Meni je iskreno kada imam neki problem tesko da "poznam" volju Boziju, koliko god se trudim...ali nakon nekog vremena se uvek sve slozi bas onako kako treba Bog nam uvek odgovara sa DA [youtube Two wrong doesn't make it right Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука