Jump to content

NASA na pragu istorijskog, epohalnog otkrića na Marsu!

Оцени ову тему

GeniusAtWork

Препоручена порука

И то је мали проблем за њих јер сада морају да доказују да су потребни, а тешко је доказати какве користи има порески обвезник од камења на Марсу... :)

А пре тога ти треба да докажеш да се рад Насе своди на камење на Марсу (чак и од тога и те како може да буде користи, да не ширимо причу). У то верује само комуњара Билбија јер не може да прихвати да су САД технолошки најнапреднија земља на свету. У Наси су су током силних година настале многе ствари које свакодневно користимо. Свакако да можемо да рапсрављамо да ли би и колико све то било брже и ефикасније без Насе и омного чему другом, али та тактика диксредитовања науке у име слободе је фантастична да идеју слободе сахраниш или је пак препустиш неписменима.

Пример:

http://youtu.be/mugj-iBw9io?t=39m44s

Подели на овим сајтовима

Ali da im nije bilo naseg Tesle.... :trtmilo:

Оно што чини Теслу, његови изуми, он је по томе само Американац. Све што је постигао, постигао је у САД, није у Србији. Нису Срби финансирали његове пројекте већ Американци, и ни су му српске земље биле лаобраторија гдје је радио, већ Колорадо и САД.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Оно што чини Теслу, његови изуми, он је по томе само Американац. Све што је постигао, постигао је у САД, није у Србији. Нису Срби финансирали његове пројекте већ Американци, и ни су му српске земље биле лаобраторија гдје је радио, већ Колорадо и САД.

SAD su imale na hiljde naucnika i svakome su mogle da omoguce iste i bolje uslove. Ali jedan je bio Tesla. Tu je Tesla veci faktor od samih SAD i nihovih para, Da je suprotno vecina bi bili genijalci i imali slicne i iste izume tamo gde je vise para. Ali, genije se radja, ne kupuje se. A ovaj se, kao i mnogi mnogi mnogi drugi, rodio bas u SrBskom narodu, i svojim izumima omogucio sav dalji razvoj, pa i samoj NASA-i. Mislim , cisto da se samo podsetimo nista vise.

Nastavite dalje sa temom bez da pominjemo Teslu. Mislim da bi Njemu na tom Marsu trebalo da se podigne spomenik, kada se dodje do tog nivoa razvoje tehnologije, naravno.

Подели на овим сајтовима

SAD su imale na hiljde naucnika i svakome su mogle da omoguce iste i bolje uslove. Ali jedan je bio Tesla. Tu je Tesla veci faktor od samih SAD i nihovih para, Da je suprotno vecina bi bili genijalci i imali slicne i iste izume tamo gde je vise para. Ali, genije se radja, ne kupuje se. A ovaj se, kao i mnogi mnogi mnogi drugi, rodio bas u SrBskom narodu, i svojim izumima omogucio sav dalji razvoj, pa i samoj NASA-i. Mislim , cisto da se samo podsetimo nista vise. Nastavite dalje sa temom bez da pominjemo Teslu. Mislim da bi Njemu na tom Marsu trebalo da se podigne spomenik, kada se dodje do tog nivoa razvoje tehnologije, naravno.

Ali da je taj genialac ostao u Srbiji od svega ovoga sto se desilo ne bi bilo nista. Priznali mi to ili ne Tesla je Američki naučnik Srpskog porekla.

Подели на овим сајтовима

Ali da je taj genialac ostao u Srbiji od svega ovoga sto se desilo ne bi bilo nista.

Mozda, najverovatnije. Ali je genijalac iznad para i drzave. Jesu pare i drzava bitne, ne kazem da nisu, ali je genije ipak najbitniji i ne moze se kupiti.

Priznali mi to ili ne Tesla je Američki naučnik Srpskog porekla.

A sta je ustvari Amerikanac ? Zar taj pojam ima veze sa poreklom ?

Подели на овим сајтовима

Ali naučnik Američki, jer sve što je uradio uradio je tamo.

Nije toliko bitno mesto gde je nesto uradjeno, vec onaj ko je to nesto uradeo. Jer ti shvatas da ja ne poricem uticaj i znacaj SAD-a. Ja samo hocu da dokazam da nije bitna samo ekonomska sila i moc SAD-a, kao sto Ivica istice, nego da su veoma bitna i neophodna naucna dostignuca coveka koji je poreklom SrBin. Nije toliko bitno ni to sto je On SrBin, svi smo mi ljudi. Samo me nervira to uzdizanje ekonomske sile i moci, a nipodastavanje samih ljudi, kao i naseg naroda kojeg mnogi smatraju za neke primitivce koji samo nazaduju svet i prave probleme. Ajde da vise ne spamujemo temu, rekao sam ono sto sam hteo.

Подели на овим сајтовима

Ali da je taj genialac ostao u Srbiji od svega ovoga sto se desilo ne bi bilo nista.
Како знаш?

Зар није овде могао да нађе песак на којем је нацртао први модел генератора трофазне струје? То је домен ШББКББ па је илузорно расправљати о томе. У сваком случају, пружене су му тамо много веће могућности и уложено много више пара у његове изуме.

Што ме подсети на јутрошњу вест да је један научник у Крагујевцу (или Краљеву, нисам сигуран) пронашао начин да складишти енергију добијену од сунца у периоду од 5-6 месеци са малим губитком, да су 12 земаља заинтересоване за тај изум а да га одавде нико није ни на кафу позвао да човек објасни како би Србија могла да има енормне користи од тог изума.

Али, свакако ћемо викати да је дотични Србин, једног дана кад будемо плаћали лиценцу за његов изум...

Подели на овим сајтовима

Како знаш?

Зар није овде могао да нађе песак на којем је нацртао први модел генератора трофазне струје? То је домен ШББКББ па је илузорно расправљати о томе. У сваком случају, пружене су му тамо много веће могућности и уложено много више пара у његове изуме.

Што ме подсети на јутрошњу вест да је један научник у Крагујевцу (или Краљеву, нисам сигуран) пронашао начин да складишти енергију добијену од сунца у периоду од 5-6 месеци са малим губитком, да су 12 земаља заинтересоване за тај изум а да га одавде нико није ни на кафу позвао да човек објасни како би Србија могла да има енормне користи од тог изума.

Али, свакако ћемо викати да је дотични Србин, једног дана кад будемо плаћали лиценцу за његов изум...

Не мора да зна нешто посебно. Никад нико ништа на овом просторима није створио...сви коју су нешто стварали, а потичу са ових простора, учинили су то у другој земљи.

А то знамо сви, да се на овим просторима не цијене способни и инвентивни људи.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

А пре тога ти треба да докажеш да се рад Насе своди на камење на Марсу (чак и од тога и те како може да буде користи, да не ширимо причу). У то верује само комуњара Билбија јер не може да прихвати да су САД технолошки најнапреднија земља на свету. У Наси су су током силних година настале многе ствари које свакодневно користимо. Свакако да можемо да рапсрављамо да ли би и колико све то било брже и ефикасније без Насе и омного чему другом, али та тактика диксредитовања науке у име слободе је фантастична да идеју слободе сахраниш или је пак препустиш неписменима.

Пример:

http://youtu.be/mugj-iBw9io?t=39m44s

Ма не дискредитујем науку, откуд ти та идеја. Само кажем да ме нико није питао да ли желим њихову услугу или не. Мени је то занимљиво и ја би им дао прилог у сваком случају. Али има пуно људи које то уопште не интересује, а присиљени су да плаћају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма не дискредитујем науку, откуд ти та идеја. Само кажем да ме нико није питао да ли желим њихову услугу или не. Мени је то занимљиво и ја би им дао прилог у сваком случају. Али има пуно људи које то уопште не интересује, а присиљени су да плаћају.

И опет се враћамо на почетак приче да ни мене није нико питао да ли ћу теби да плаћам судије и тако у круг. Нисмо у анархији, још увек. И можда не дискредитујеш ти, али тврдим одговорно да је прича против Насе (и не само Насе) у Америци чисто антинаучна, а та конзервативна прича око финансирања је само маска. Истим ликовима уопште не смета федерално финансирање разних других будалаштина. То се види из авиона, тј. спејс шатла. Не значи да нема места за критику, да се паре не троше ирационално, да нису врло често превише сензационалистички тамо у Наси. Можда Насу треба укинути. Али две ствари су јасне: 1) од многих Насиних открића имају користи сви, па и ти ”које то уопште не интересује”; 2) Билбија ти је лајковао пост, што много говори о томе да ли је твој приступ проблему исправан или не.

Подели на овим сајтовима

За пар недеља биће званично саопштење. Стварно је нешто откривено.

Не би то требало ништа да нас чуди. Извесне биолошке форме могу да постоје свуда у космосу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...