Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @@Milan Nikolic, Тачно, али изгледа да многима сметају теолошки аргументи. ево и предавања Архиепископа Јована, док је био на слободи, па слушајте. Ако имате шта да кажете, говорите на основу ових речи. Ако немате, онда ућутите и не дирајте Поуке и људе који се окупљају овде (мислим на добру већину), која слуша своју Цркву и чини све шта је у могућности да укаже на проблеме и подржи Архиепископа на све могуће начине! А ви који се стидите Архиепископа и толико вам је мучно да поменете његово име нека вам на част служи па било ко да сте. Walter and Sloart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 А ви који се стидите Архиепископа и толико вам је мучно да поменете његово име нека вам на част служи па било ко да сте. Koji su to? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @@feeble, Пронаћи ће се они, не брини... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Милојков се овом приликом сетио предавања Архиепископа Јована охридског пре неколико година у Београду. На том предавању сам и ја присуствовао. Исто оно што је и Милојков запазио, то је и мени било упечатљиво са тог предавања Архиепископа Јована. Било би добро нешто рећи о томе. Наиме, Високопреосвећени је тада објаснио да ,,свете тајне'' које македонска Црква савршава у расколу, могу бити валидне. Међутим, неопходно је да се раскол превазиђе. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 То предавање Архиепископа Јована је управо ово горе које је о. Иван поставио. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ево неких теза тог расколничког свештеника: "Истата, некои ја нарекуваат - расколничка - по логиката на своите повредени/ изгубени национални и државни интереси, но таа од НИКОГО НЕ СЕ ОДЕЛИЛА - туку сака да БИДЕ ТОА ШТО Е - и ништо повеќе или помалки од тоа" "И за ваша информација, тие што го пикнаа во затвор не се во Скопје, туку во Солун, Атина и Белград. Информирајте се малку" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Мислим да је баш згодна прилика да се ове две теме сједине - македонски раскол и еклисиолошко учење. Има ту много тога да се појасни. По мени, Православна Црква има извесне бољке у виду етнофилетизма - на такав начин да се оно сродило са појмом Цркве. Док македонска Црква само поткрепљује такву болест. Можда је и овај проблем само једно од промисли Божијих да се ствари изнесу на чистац. Тако да решење проблема може бити само у односу на целокупну Католичанску Цркву. Walter је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Znaci samo makedonci boluju od etnofiletizma a ostali su navodno ozdravili od te boljke? Orthophill је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ti šatro popovi iz Makedonije su uglavnom završili studije na BF? Što ih ovi naši upisuju? Bilo je drugo vreme do NI$KOG SPORAZUMA!! Snishodjenje od 50 godina..!! Ikonomija Prava, iskrena, su$tinska da s ebrat ne ostavi.. iako u raskolu.. Zajenichki s edo$lo do napredkja $to je u Ni4u formalizovano dogovorom.. onda na scenu stupa Tvorac "MPC"- kao takve koji je u MK jo$ apsolutno ZHIV.. a i KOD NAS ..vi$e nego MRDA... Eto to je bilo!! Da nije bilo JOVANA... Kamen na kamenu ne bi ostao u Makedoniji..eto to vam je istina.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Мислим да је баш згодна прилика да се ове две теме сједине - македонски раскол и еклисиолошко учење. Има ту много тога да се појасни. По мени, Православна Црква има извесне бољке у виду етнофилетизма - на такав начин да се оно сродило са појмом Цркве. Док македонска Црква само поткрепљује такву болест. Можда је и овај проблем само једно од промисли Божијих да се ствари изнесу на чистац. Тако да решење проблема може бити само у односу на целокупну Католичанску Цркву. Bravo.. to je to.. To je sa svakim "problemom" u Crkvi..ali u CRKVI s avelikim "C".. ne ovo $to gledamo kod sekta$a i raskolnika svih boja i marama..... I to ko nije vido.. neznam $ta da kazhem.. bolje bar da proba da vidi(cuti)... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sloart Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Znaci samo makedonci boluju od etnofiletizma a ostali su navodno ozdravili od te boljke? Ne, nisu samo makedonci! Ostali su te bolesti preležali, pa se sad oporavljaju, a makedonci su tek sada duboko zaraženi tim dećjim bolestima, pa aber nemaju da se leče. Njima je to super je uživaju u svoju" konačnu nacionalnu identifikaciju". A greota narod pojma nema da je skroz promašio. Ali šta češ?!?! Eh, zato je tu Crkva, da oslobodi , da prosvetli, produhovi, očisti, ispuni, i da digne do Carstva Božjeg. Tamo gde nema Jevrejina, tamo gde nema Jelina, tamo gde nema ni muško ni žensko. Ali moji dragi makedonci ... njima je lakše i lepše da sanjaju o reformaciji crkve po njihovom terku , njima je lepše da uživaju u nacional religijskom romantizmu koji temelji na antiku. Njima je lakše da govore da jih cela vaseljena nepravedno odvaja od jedinstvo Crkve. Eh Bože moj!!! Pokajanija dveri otverzi mi žiznodavče! Kad če to biti?!?! Pitam se ja , moji dragi makedonci u raskolu obmanjeni?! Walter and Silence је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Американци преко Грке креирају пројекат Велику Албанију, тако да Црква у овом случају је само колатерлана штета т.ј. једна алатка у реализацији тог циља. Признање са стране Грције да постоји Р. Македонија и да на њеној територији обитава Православна Црква, свакако објединило би Балканске православне народе и овај пројекат В.А. свакако не би се лако реализовао... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sloart Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Американци преко Грке креирају пројекат Велику Албанију, тако да Црква у овом случају је само колатерлана штета т.ј. једна алатка у реализацији тог циља. Признање са стране Грције да постоји Р. Македонија и да на њеној територији обитава Православна Црква, свакако објединило би Балканске православне народе и овај пројекат В.А. свакако не би се лако реализовао... DA se mi malo držimo Crkve? ovo da pustimo nekom drugom a? ili idemo da kraja pa se onda pobijemo i nema nas nema ni vas a ono.... ma brate mani te priče!!!! Crkva strada! Čovek je u zatvoru, Sad i za ostale se kuva isto jelo. A MPc ni prstom da mrdne, sve okolo ne valja svi nas mrze iz dna duše (je pevao Bora) sve da se promeni jer smo mi odlični. Ma ajde bre! e2rdavid and Walter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марјанн Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 DA se mi malo držimo Crkve? Свакако! Али ипак да не заборавимо да живимо у овоме свјету, наивно би било. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! vaistinu 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sloart Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Da ali da ne zaboravimo, ili bolje rečno , ajde da se setimo i da smo Bogovi po blagodati... pa da živimo malo po jevanđelju , a ne po dnevnopolitičkih krojeva! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука