Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Мислим да је за ове изборе најкарактеристичнија прилично млака кампања како власти тако и опозиције.

Друго, СНС је окупио око себе велики број странака (тотално супротне оријентације) са циљем да освоји што више гласова, док опозиција, како националистичка (ДСС ДВЕРИ; СРС...), тако и грађанска (ДС, СДС, ЛДП...) иде у неколико колона и као да не жели превише да омета победу владајућих странака.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је за ове изборе најкарактеристичнија прилично млака кампања како власти тако и опозиције.

Друго, СНС је окупио око себе велики број странака (тотално супротне оријентације) са циљем да освоји што више гласова, док опозиција, како националистичка (ДСС ДВЕРИ; СРС...), тако и грађанска (ДС, СДС, ЛДП...) иде у неколико колона и као да не жели превише да омета победу владајућих странака.

Чињеница. Болна, тужна, страшна, али сува чињеница.

Увек када овако нешто прочитам или уочим, сетим се речи мог некадашњег парохијског свештеника који ме је крстио. Питао ме отац због чега се добро много теже уједињује и удружује од злог које се лако уједини. Дошли смо до закључка да за то постоје два главна разлога. Први је тај што их веже само један интерес и циљ, а то је новац и власт. Други разлог, непријатељ људског рода их не омета у томе, него само може помоћи.

За такво стање постоји још доста других разлога. Али навешђу још само два. Иста сила их финансира и командује им. Сви су се бавили неком врстом криминала и огрешили о закон. Ако се не би држали заједно они други би их похапсили. Због тога сви ти политичари, првенствено прозападни, никада ни свом најљућем политичком противнику, у најжустријим тв дуелима, не потежу два питања. Прво, да аргументовано кажу и докажу начин финансирања своје странке. И друго, оптужбе и тужбе за конкретна кривична дела. "Врана врани очи не вади", каже стара народна пословица.

Патриотске снаге и партије имају на свом путу до уједињења и победе више препрека. И спољашњих, и унутрашњих, па и оних из поднебесја. Довољна је једна ситница да се разједине, па и посвађају. Докле год је тако зло ће наставити да влада и јача, а нама свима биће све горе.... и горе..... док нешто не пукне. Или патриотски блок нестане под снагом потпуне окупације, или се дозове памети, уједини и победи.

Подели на овим сајтовима

Једина ваљана опција...  :smil443643319dc3d:

muftija%20muamer%20zukorlic.jpg

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Млака кампања власти? Па они се не скидају са медија са својим "успесима", сваки дан митинзи са оним путујућим циркусом 'спонтано окупљених присталица', отварања непостојећих фабрика и објеката...а ево и ово са плакатима и смарањем људи од врата до врата, тероришу све живо. А да не причамо о претњама пензионерима да неће бити пензија ако екипа не победи...

Подели на овим сајтовима

Што рече Џинијус.

А ова кампања није млака ни са једне стране, само је власт зајахала државну касу горе од Милошевића, па нема простора за опозицију да се чује (сви медији су условљени државним новцем јер је држава убедљиво највећи оглашивач у земљи). Слоба је оставио пар медија слободно, овај ништа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...