Aquilius Cratus Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ova tvoja poslednja rečenica daje mi sumnju da se malko šegačiš zar ne? .smesko. Ne segacim se. Taj post je napisan totalno ozbiljno. Volim salu i ironiju, sto se da videti,ali taj post je ozbiljan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ne segacim se. Taj post je napisan totalno ozbiljno. Volim salu i ironiju, sto se da videti,ali taj post je ozbiljan. Napisao sam to zbog toga što si naveo molitvu i na kraju napisao "em uopšte ne funkcioniše". Zato sam došao do takvog zaključka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Упореди (донекле) фер покушај Ричардов са Џејмсовим шарлатанством па ће ти се само касти: А да је поређење хомеопатије са окултним радњама апсурдно можете прочитати овде: (ако знате руски) http://karelin-r.ru/stories/162/1.html "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Dzejms Rendi je itinoljubiv http://www.debunkingskeptics.com/Page30.htm http://www.dailygrail.com/features/the-myth-of-james-randis-million-dollar-challenge Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Имао сам здравствених проблема годинама, класична медицина није могла помоћи, био сам већи скептик и од Ричарда, у најмању руку био сам мишљења да се ради о плацебо ефекту... али на наговор пријатеља, пристао сам, тек толико да самом себи и њему докажем да ту нема ничега, да је превара... И тако, будући да мућкана вода не може штетити, испробао сам. На моје велико изненађење десило се чудо... Онда сам на себи пробао друге хомеопате и њихове хомеопатске лекове, чисто да видим да ли је плацебо у питању и није радило, али кад узмене лек који је преписао др Санкаран увек одради ... Стога, џаба и шарлатану Џејмсу и научнику Ричарду на њиховом упињању у пљувању по хомеопатији, ја велим: Живела Хомеопатија и живео др Санкаран! Хвала му! Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Sida, besnilo, ebola, rak, zanoktice... to homeopatija leci na keca, nemoj niko da vas laze! Velika je zavera na delu, pazite! To se ovi kokakolicari iz raznoraznih lodja poje homeopatskim lekicima da bi ziveli po sto i kusur godina jer su nezasiti, a nama satro prodaju fore kako to ne radi... А највећа наша превара је што смо их убедили да кока колу морају стално да купују, уместо да купе једну флашу и користе је цео живот тако што разблажују до бесконачности. Avocado, sqny, Aquilius Cratus and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Napisao sam to zbog toga što si naveo molitvu i na kraju napisao "em uopšte ne funkcioniše". Zato sam došao do takvog zaključka. To da ne funkcionise se odnosilo na homepatiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Упореди (донекле) фер покушај Ричардов са Џејмсовим шарлатанством па ће ти се само касти: Opet prazna tvrdnja bez i jednog dokaza/ukaza? Samo ponavljas da je Rendi sarltan bez da objasnis zasto to smatras. A cak i da jeste to nikako ne utice na pitanje da li je ono stoje u klipu koji sam postavio u pravu ili nije. Ja jos od tvoje strane nisam cuo sta je u toj kritici homeopatije pogresno. Dakle sta? Ako smatras da nije pravu reci konkretno nije tacno zbog toga i toga. А да је поређење хомеопатије са окултним радњама апсурдно можете прочитати овде: (ако знате руски) http://karelin-r.ru/stories/162/1.html Ma hajde molim te. A to da je Zemlja ravna ploca mozes procitati ovde http://theflatearthsociety.org/cms/ Magija je vec po samoj definiciji pojma magije i po definiciji kako navodno ta glupost od homeopatije deluje. Ne znas ni ti ni bilo ko da nam kazes kako ta voda utice na celuje, sta se desava u biohemijskim procesima, da li utice nekako na ribozome pri sintetisanju proteina. Nista od toga ne znate da kazete sto je neophodno da bi se moglo reci da znamo da leci . A posto vi "znate" da leci a ne znate da nam kazete kako to je upravo to, magija ili okultizam. Magijsko delovanje po deifinicji svih magova kroz vekove je generalno to da se izaziva zeljena promena u prirodi ali bez znanja nacina na koji se ona odigrma. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Имао сам здравствених проблема годинама, класична медицина није могла помоћи, био сам већи скептик и од Ричарда, у најмању руку био сам мишљења да се ради о плацебо ефекту... али на наговор пријатеља, пристао сам, тек толико да самом себи и њему докажем да ту нема ничега, да је превара... И тако, будући да мућкана вода не може штетити, испробао сам. На моје велико изненађење десило се чудо... Онда сам на себи пробао друге хомеопате и њихове хомеопатске лекове, чисто да видим да ли је плацебо у питању и није радило, али кад узмене лек који је преписао др Санкаран увек одради ... Стога, џаба и шарлатану Џејмсу и научнику Ричарду на њиховом упињању у пљувању по хомеопатији, ја велим: Живела Хомеопатија и живео др Санкаран! Хвала му! Je li golube, oces li reci zivele sve one babe i babuskare po istocnoj Srbiji koje su takodje "izlecile" mnoge (od kojih ja licno poznajem 3 osobe, veoma dobro) neizlecive bolesti ili ces primeniti dvostruke arsine? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Ko se vodi zabludom da je u najmanju ruku ova glupost od homepatije bezopasna jer od obicne vode ne moze biti nista nek dobro procita svedocenje naseg naucnik Milosa Babica o jednom slucaju pa nek se zamisle jos koji put. Suvise cesto sam vidjao tragedije - ljude koji su tako krenuli putem koji "nije los", pa su zato stradali. Najgore je kada to vidis kod dece. Uvek cu se secati jednog deteta koje je imalo benigni meningioma tumor (tumor pokozice mozga). Bio je ogranicen, jasno delinisan, jedina problematicna stvar je bila lokalna vaskularizacija (sansa za krvarenje u mozak u toku operacije). Operacija pracena sa radijacijom bi skoro 100% sigurno izlecila dete. Postojala je mala sansa da dodje do delimicnog ili potpunog slepila (zbog moguceg ostecenja vizuelnog korteksa), i veoma mala sansa smrti u toku operacije (sto je uvek rizik). Ali recimo 99% sanse da bude bez ikakvih posledica - izlaz iz bolnice za nedelju dana, mesec dana van skole, posle potpuno normalan zivot. Ali roditelji su umesto toga poverovali u nesto sto "nije strasno" - u makrobioticko/vitaminsku terapiju koju je nudio neki nadrilekar. Oboje roditelja su pricali iste stvari kao sto nam ovde Trazilac Cura prica - pohlepna farmaceutska industrija, korumpirani doktori, nista oni tome ne veruju, idu na alternativnu terapiju. Onkolog koji je dijagnozirao dete do dana danasnjeg ne moze sebi da oprosti sto nije zvao policiju i trazio sudski nalog da se dete oduzme od roditelja i da se prinudno obavi operacija. Pustio ih je da idu, verujuci da ce doci nazad kada vide da nema nista od te alternativne terapije. I tako su roditelji platili tom nadrilekaru silan novac (samo za troskove, jelte, nije da je on pohlepan i pokusava da zaradi pare na naivnima, taman posla), a on je koordinisao ishranu koja ce da izleci tumor, i davao megadoze vitamina, itd, sve one price koje stalno pricaju kvazinaucnici. Kada su dete konacno doveli nazad u bolnicu, bilo je prekasno. Tumor je urastao u mozak, izazvao potpuno slepilo, pa se i dalje sirio. Lekari i hirurzi vise nista nisu mogli da urade. Ali to nije bio najgori deo. Tumor je pustio jednu liniju niz unutrasnje kanale u mozgu, i urastao u oblast zvanu periakvaduktalna siva materija: u odredjenom smislu, centralni deo mozga za kontrolu bola. Taj bol je...nezamisliv. Lom svake kosti u telu, opekotine po citavoj povrsini koze, kamenje u bubregu - nista od toga ne moze ni da se poredi sa ovim. Na maksimalnoj mogucoj dozi fentanila (imalo veca doza bi bila smrtonosna), najsnaznijeg leka protiv bolova, dete je bilo zgrceno od bola na krevetu. Umrlo je...strasnu, strasnu smrt. Tako da ponekad jeste strasno kada ljudi poveruju neku nepovezanu stvar. Ponekad je nezamislivo strasno. I to je razlog zbog cega drzim da nadrilekari koji prodaju ovakve gluposti nisu dostojni ni prezira. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 ''Opet prazna tvrdnja bez i jednog dokaza/ukaza? Samo ponavljas da je Rendi sarltan bez da objasnis zasto to smatras''. Ако не видиш разлику између америчког шарлатана Рендија и научника Ричарда, онда не вреди ићи даље... Исто би било да ме питаш шта то није тачно код Мирољуба звезнајућег? И Мирољуб и Џејмс трвде да је Православно Причешће магијски чин! Али видиш, мени не пада напамет да Мирољубово и Џејмсово шарлатанство побијам било каквим (разумним или научним) доказима, како Причешће није окултни чин... (Стога, и њихово мишљење о хомеопатји, што се мене тиче, могу окачити мачку о реп!) Узгред речено, много више за мене значи мишљење, рецимо, руских Светитеља: Игњатија Брјанчанинова, Јована Кронштатског, Теофана Затворника који су пуно ценили хомеопатију. И немој ми сада, брате Аки, само рећи да је то демон њима шаптао лепе ствари о хомеопатији, те да и они имају право на грешке... (као што то негде татрља Влада Димитријевић!) Наравно, и у хомеопатији има велики број шарлатана и незналица, то сам искусио на властитом примеру, како што има шарлатана и међу лекарима, професорима, поповима, епископима... пекарима, месарима, итд. Стога, и ја кривим ове родитеље што нису послушали хирурга и на прави начин помогли своме детету... ја високо ценим класичну медицину, али исто тако ценим и кинеску медицину, и наравно, захваљујућу властитом искуству нарочито ценим хомеопатију, али треба бити врло опрезан, будући да је хомеопатија, изузетно компликована медицинска грана (то сам схватио захваљујући др Санкарану) и препоручио бих да се увек иде код хомеопате који је уједно и лекар и који обавезно треба да поседује и класична медицинска знања. А што се тиче науке и научних доказа, лепо си рекао, ономад је земља била равна плоча, сада више није... Шта има у том хомеопатском леку, а који мени помаже да не морам користити пумпице и вентолин, већ пету годину, ја не знам, али знам да ради и то ЕФИКАСНО ради! Стога, ствари посматрам овако: Знање, па и научно знање, је крхко! Да би гледали на даљину треба нам телескоп, а да би гледали у ''дубину'' треба нам микроскоп... Иначе, знање о комплексном и дивном новом свету, о нама и о космосу, постепено се повећавало. Постепено смо постали свесни огромног свемира испуњеног бизарним објектима – пулсарима, кварковима, црним рупама – као и да смо ми становници на потпуно неважној тачки, на делу галаксије коју чине милијарде звезда са својим соларним системима. Микроскоп је открио велики и комплексан свет микроба, тако мали да би хиљаду њих могло стати без икаквог гурања на тачку којом се завршава ова реченица. Тај свет нас је довео до генетике, микробиологије, вируса и бизарности која је стотинама пута мања од микроба – до атома. Да би се објаснио атом, научници су измислили квантну теорију која је довела до полупроводника и технологија увелико заслужних за економски напредак у XX веку. Ето, таква је била моћ доброг инструмента. Пошто је велики део природе сувише мали и сувише удаљен да би се могао видети, научна открића су увек зависила од измишљања алатки. Једноставно, алатка која би могла ''видети'' шта има у том хомеопатском леку још није измишљена... што не значи да неће, једног дана. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Заборавих да додам, ја сам рекао: Живела Хомеопатија и живео др Санкаран! Нисам нигде и нећу никад рећи: живеле бабе и бабушке по источној Србији, у смислу да оне нешто знају о медицини и здрављу. Наравно, нека су и оне живе и здраве, само им треба забранити да се баве вештичарењем! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Заборавих да додам, ја сам рекао: Живела Хомеопатија и живео др Санкаран! Нисам нигде и нећу никад рећи: живеле бабе и бабушке по источној Србији, у смислу да оне нешто знају о медицини и здрављу. Наравно, нека су и оне живе и здраве, само им треба забранити да се баве вештичарењем! Dobro znaci vodis se po dvostrukim arsinima?! Posteno sa tvoje strane to to otvoreno kazes. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Нема ту двоструких аршина. То што ти не знаш ништа о хомеопатији, и што верујеш на реч Мирољубу и Џејмсу, то је твој проблем... изазван незнањем. А што се тиче мишљења других, још једанпут, збиља искрено: много више полажем на мишљења и поуке СВЕТИХ: Јована Кронштантског, Игњатија Брјачанинова и Теофана Затворника, него на Мирољубова, Џејмсова, Акијева и надобудног Ивице и Дрвцета... Штоно би рекао Шекспир, да парафразирам: Има толико ствари у овом свету о којима ваша мудрост и не сања... Илити научно речено, ако се бар мало упустимо у лавиринт физике малих честица, можемо схватити колико тога још ништа не знамо... За сада, само можемо рећи: ''комплексност је главна одлика физике. Што више гледамо ствари изблиза, то су оне компликованије и физички свет изгледа неразумљивији. У протеклом столећу, физичари су тежили ка теорији свемира која је једноставна и лепа, али пронашли смо све више честица и физичких сила које никако нису могле да се кохерентно уклопе једна с другом. То је као кад имате неколико даљинских управљача: један за телевизију, други за ДВД плејер и трећи за дигитални видео-рикордер. А треба вам један прост, универзални даљински управљач. За физичара, то је теорија о свему А све што видимо данас – укупна материја и енергија, које постоје и које ће увек постојати, биле су компримоване, ОНОМАД у раном детињству нашег свемира, у незамисливо малу запремину...а онда се свемир, по науци, почео ширити и хладити стварајући звезде и галаксије, тачније: онда су простори малог и великог почели да се раздвајају... Ствари су постојале компликоване. Да би се неуки: Ивица, Дрвце, Аки, шарлатан Џејмс, или неважни Голуб писмоноша, замислили над принципима који стоје иза свемира, потребно је вратити се до тренутка биг-бенга и извести неке анти-хомеопатске експерименте, попут илузионисте и шарлатана Џејмса, испијајући флашицу хомеопатског лека и остати жив и здрав, и приде к тому, и узбрдо брз! На несрећу, или стећу, то је лако као добити интервју од Алберта Анштајна или Јована Кронштатског, и питати их зашто су веровали у принципе хомеопатије?! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 ''Opet prazna tvrdnja bez i jednog dokaza/ukaza? Samo ponavljas da je Rendi sarltan bez da objasnis zasto to smatras''. Ако не видиш разлику између америчког шарлатана Рендија и научника Ричарда, онда не вреди ићи даље... Исто би било да ме питаш шта то није тачно код Мирољуба звезнајућег? Ti si neki mnogo zabavan covek? Po xti put ti kazem da nije dovoljno samo da kazes za nekoga da je sarlatan pa da t naprosto bude tako. Opet te pitam sta je konkretno netacno,neistinito u onom sto je Rendi rekao u klipu? Dakle sta je konkretno netacno? Prepostavljam da i ovaj put necu dobiti odgovor ali sam oda se vidi ko je ko. Da i ko god bi mene to pitao ja bih mu naveo konkretne primere i znali bi smo na cemu smo sa Miroljubom. Sigurno ne bih kao ti kukavicki i neposteno bezao od pitanja i kao ploca ponavljao "Uporedi Miroljuba sa Vojom Antonicem pa vidi ralziku" sto ti radis sa Ricardom a sto veze blage nema sa mojim pitanjem. И Мирољуб и Џејмс трвде да је Православно Причешће магијски чин! Али видиш, мени не пада напамет да Мирољубово и Џејмсово шарлатанство побијам било каквим (разумним или научним) доказима, како Причешће није окултни чин... (Стога, и њихово мишљење о хомеопатји, што се мене тиче, могу окачити мачку о реп!) Na zapadu i jeste utemeljen magijski pogled na pricesce. Znas valjda da je na zapadu nastalo jereticko ucenje transupstancije?! Dzejms nije iao prilike, ili vrlo malo sanse, da se upozna sa izvornim otackim ucenjem o pricescu pa je o tome sudio samo kako je cuo od zapadnih mediokritet koji opeste na Boga i veru a time i pricesce gledaju kao na neko veliko moralni ispravno sujeverje. Узгред речено, много више за мене значи мишљење, рецимо, руских Светитеља: Игњатија Брјанчанинова, Јована Кронштатског, Теофана Затворника који су пуно ценили хомеопатију. И немој ми сада, брате Аки, само рећи да је то демон њима шаптао лепе ствари о хомеопатији, те да и они имају право на грешке... (као што то негде татрља Влада Димитријевић!) Nije demon nego neznanje i neobrazovanje sasvim opravdano za vreme i mesto u kome su se nalazili. Isto kao sto je opravdano da su sv Vasilije Veliki i sv Jovan Zlatousti verovali u geocentricni sistem a sv Jovan Damaskin u mnoge teorije hermeticke magije ali je potpuno neopravdano da ti danas verujes u to kad znamo a to nije tacno. Kada imamo daleko sofisticiraniju epistemolosku metodlogiju za razlucivanje znanja od ne znanja za razliku tog vremen kad je Aristotelova logika bila svei svja. Наравно, и у хомеопатији има велики број шарлатана и незналица, то сам искусио на властитом примеру, како што има шарлатана и међу лекарима, професорима, поповима, епископима... пекарима, месарима, итд. Стога, и ја кривим ове родитеље што нису послушали хирурга и на прави начин помогли своме детету... ја високо ценим класичну медицину, али исто тако ценим и кинеску медицину, и наравно, захваљујућу властитом искуству нарочито ценим хомеопатију, али треба бити врло опрезан, будући да је хомеопатија, изузетно компликована медицинска грана (то сам схватио захваљујући др Санкарану) и препоручио бих да се увек иде код хомеопате који је уједно и лекар и који обавезно треба да поседује и класична медицинска знања. Na koji nacin se razlikuje sarlatansko homeopatija od ne sarlatanske homoepatije? Dakle ne homepata nego sam metod. Sta treba da sadrzi homeopatski metod da bi bio nesarlatanski? А што се тиче науке и научних доказа, лепо си рекао, ономад је земља била равна плоча, сада више није... Шта има у том хомеопатском леку, а који мени помаже да не морам користити пумпице и вентолин, већ пету годину, ја не знам, али знам да ради и то ЕФИКАСНО ради! Nije tada Zemlja bila ravna nego su ljudi mislili da je ravna. Kako znas da je to posledica homeopatskog lek a ne tvog imunog sitema kao kod mog tece kome se rak povukao sam od sebe? Стога, ствари посматрам овако: Знање, па и научно знање, је крхко! Да би гледали на даљину треба нам телескоп, а да би гледали у ''дубину'' треба нам микроскоп... Иначе, знање о комплексном и дивном новом свету, о нама и о космосу, постепено се повећавало. Постепено смо постали свесни огромног свемира испуњеног бизарним објектима – пулсарима, кварковима, црним рупама – као и да смо ми становници на потпуно неважној тачки, на делу галаксије коју чине милијарде звезда са својим соларним системима. Микроскоп је открио велики и комплексан свет микроба, тако мали да би хиљаду њих могло стати без икаквог гурања на тачку којом се завршава ова реченица. Тај свет нас је довео до генетике, микробиологије, вируса и бизарности која је стотинама пута мања од микроба – до атома. Да би се објаснио атом, научници су измислили квантну теорију која је довела до полупроводника и технологија увелико заслужних за економски напредак у XX веку. Ето, таква је била моћ доброг инструмента. Пошто је велики део природе сувише мали и сувише удаљен да би се могао видети, научна открића су увек зависила од измишљања алатки. Imas potpuno pogresno razumevanje nauke, sto uoste nije cudno jer se i kroz medije i kroz skolski sitem gura takvo pozitivisticko shvatanje nauke da je nauke neki veliki eksperimenti da se sve svodi da dobri merne instrumente. Preporucujem ti da poslusas ovo, sto vise puta to bolje http://www.youtube.com/watch?v=DVLVWthzWXI Једноставно, алатка која би могла ''видети'' шта има у том хомеопатском леку још није измишљена... што не значи да неће, једног дана. Ne zanima mene alatka nego opis toga kako to deluje na bilo koji deo organizma. Dakle opis kako to deluje na celije? Sta ima radi? Dok nema tog opisa NE MOZEMO govoriti da znao da li u "izlecenja" bas od te muckalice ili od neceg desetog. Mozes ti da verujes da je to uzrok ali kao sto znamood Platona na ovamo znanje je opravdano istinito verovanje. To je problem sto bez tog opisa tvoje verovanjea homepatija radi ni ne moze biti opravdano jer ne znamo sta da trazimo, opravdavamo to jest obaramo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука