Margareta Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Nisam uspela da nađem temu koja se bavi homeopatijom, ako postoji, molim urednike da me prebace Ovako... zanima me ima li neko od vas iskustva sa homeopatijom, koja su vaša mišljenja povodom ovog krajnje... neobičnog načina lečenja. Moja majka je od svog farmaceuta dobila neki homeopatski lek. Homeopatija radi na princip ,,slično se sličnim leči'', na fazon vakcina. Iskopiraću dole tekst koji sam našla o homeopatiji. Homeopatija je stara nekoliko vekova i u poslednje vreme ponovo izbija u prvi plan na zapadu, pogotovo u Velikoj Britaniji. HOMEOPATIJA - Uvod Homeopatija je efikasan, holistički sistem lečenja. Reč homeopatija potiče od grčkih reči “homeo”, tj. sličan i “pathos” - patnja što znači slično bolesti ili patnji. Homeopatija se temelji na zakonu sličnosti koji glasi “similia similibus curentur” ili “slično se sličnim leči ”.Homeopatija je efikasna i naučno zasnovana metoda lečenja koja podstiče (stimuliše) prirodne sposobnosti čovekovog organizma na putu izlečenja. Ona polazi od toga da su sva stanja poremećenog zdravlja odraz poremećene ravnoteže u čoveku i da je bolestan čovek taj koji treba da bude lečen, a ne njegova bolest (princip kauzalizacije). Odgovarajućim energetsko-informacionim transmiterom (lek; medijum koji nosi program korekcije) stimuliše se deblokada poremećenih zdravstvenih vektora unutar biofizičkog i biohemijskog prostora (vektori imunološkog sistema, metaboličkih procesa, međućelijske razmene, hormonalne harmonizacije, adaptabilnosti na okolinu, neurološkog sistema u kojem se odvijaju emocionalni i mentalni procesi). Dakle, cilj homeopatije je obezbediti ispravnu homeostazu (potreba ljudskog bića da održava stalnost parametara fiziološkog funkcionisanja organizma: telesna temperatura, krvni pritisak, itd.). Homeopatski lekovi deluju tako što podstiću odnosno stimulišu snagu osobe (princip vitalne sile) jer ta sila je ponekad sklona zaboravu. Ovaj podsticaj će pomoći celokupnoj ličnosti pacijenta da se očisti od svih posledica neravnoteže unutar njega koje su dovele do zdravstvenih tegoba. Cilj je da se osoba dovede do nivoa zadovoljavajućeg (optimalnog) zdravlja po merilima medicinskih i socioloških standarda na što je moguće efikasniji način tako da je taj nivo u saglasnosti sa starošću osobe koja se leči. Ima još puno, ali nisam htela da kopiram, napraviću ovde čitav roman Uglavnom, šta mislite? Meni se čini OK, ja sam uvek pre za prirodu nego za lekove i čistu hemiju. Andre Williams and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ovde se spominje homeopatija https://www.pouke.org...opatija__st__60 Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Превара... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ok, ali imaš li neki argument? Ja npr nemam ni jedan ni za ni protiv Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 On 17. 12. 2011. at 22:08, angst рече Превара... Najbolji deciji lekar kod nas kaze nesto sasvim suprotno... sta cemo sad? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 On 17. 12. 2011. at 22:15, obi-wan рече Najbolji deciji lekar kod nas kaze nesto sasvim suprotno... sta cemo sad? У помоћ зовем Ивицу:„Укратко, хомеопатија у нашем универзуму не може да функционише јер је у супротности са основним законима физике. Сва срећа, па углавном није штетна јер су хомеопатски ”лекови” практично 100% вода.”„А знате шта је најбизарније у целој причи? Управо је алтернативна медицина она од које се згрћу силне паре у Америци и то на онај највулгарнији амерички начин кога се толико грозе наши поклоници алтернативне медицине, иначе велики борци против глобализма и америчког система вредности.”„Бизарно у смислу врло чудно, нездраво чудно. Најчешћи алтернативци су антиамериканци, а подржавају алтернативу на начин који је амерички бренд.A колика је цена те воде (мислим да ти не требају знаци навода, то јесте вода у дословном физичком смислу)? Па ево једног илустративног примера. Хомеопатски ”лек” против прехладе прави се од пачије јетре и обележен је са 200С. Праве га тако што узму јетру заклане патке, држе је на топлом 40 дана, онда процеде, заледе ради дехидратације, поново је хидрирају и онда креће разблаживање. Узму један стоти део, и тако 200 пута (одатле ознака 200С). На крају узму једну кап тог раствора, капну на шећер и добију таблету против кашља. Лако се може израчунати колика ће да буде концентрација тако добијеног раствора: 1/10 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000. Број у имениоцу је много, много пута већи него укупан број молекула у целом свемиру!Једна патка је више него довољна за годишњу произодњу лека у целом свету. Не знам колико може да кошта једна патка, али верујем да је то мање од годишњег прихода од овог ”лека” који износи преко 20 милиона долара.” drvce је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 Ja pricam o vrlo ozbiljnom coveku, izvrsnom lekaru, koji mi tvrdi da je sa homeopatskim lekovima imao izuzetne uspehe u lecenju dugotrajnih obolenja grla kod dece... sam se ne razumem puno u to, ali nekako drzim da covek kao ovaj lekar ne bi tek tako lupio nesto bezveze... Margareta је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2011 nije prevara, dobra je to stvar, kao sto i u medicini ima prevara, tako i u homeopatiji ima prevara, sve zavisi od samog coveka koji to radi tj od lekara, coveka koji leci, travara, sta god, valja umeti raspoznati ne mora to da bude striktno homeopatija, covek ima moc sam sebe da leci, e sad fazon je samo shvatiti kako, a vrlo je prosto Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 On 17. 12. 2011. at 22:38, obi-wan рече Ja pricam o vrlo ozbiljnom coveku, izvrsnom lekaru, koji mi tvrdi da je sa homeopatskim lekovima imao izuzetne uspehe u lecenju dugotrajnih obolenja grla kod dece... sam se ne razumem puno u to, ali nekako drzim da covek kao ovaj lekar ne bi tek tako lupio nesto bezveze... Pa tesko je negirati tvrdnju koju ti iznosis... ne znamo lekara, ne znamo da li te laze, ne znamo da li sebe samoobmanjuje, da li na pacijente deluje efekat placeba i u kojoj meri... Jednostavno, kod lekova se zato i ne koriste takve anekdotalne price vec eksperimenti i to tzv. double blind eksperimenti, u kojima ni pacijenti ni lekari koji daju lek ne znaju koji pacijent dobija pravi lek a koji pacijent dobija placebo do samog kraja istrazivanja... tek ako pozitivni efekti grupe koja je dobijala lek prevazilaze pozitivne efekte placebo grupe, smatra se da lek zaista leci. To je prilicno dobar mehanizam (mada i tu ima zloupotreba) a homeopatski lekovi ne pokazuju dobre rezultate. Homeopatski lobi je uspesno to zaobisao u Evropi i uvrstio se na spiskove zvanicnih lekova... mada je u pitanju mnogo muckana voda i "teorija" lecenja iz 18. veka... nista drugo... Ivica je to lepo objasnio... Inace, ono sto je Koko napisala "Homeopatija radi na princip ,,slično se sličnim leči'', na fazon vakcina" jednostavno nije tacno. Vakcine ne rade ni najmanje blisko homeopatskom principu "slicno se slicnim leci", vec se daje pomoc (u prepoznavanju virusa) imunom sistemu, koji se sam bori sa virusom, pri cemu su mehanizmi funkcionisanja vakcina dobro objasnjeni i dobro poznati... dok homeopatski princip se zasniva na ideji da ono sto proizvodi slicne efekte kao bolest, kad se da u malim kolicinama, leci tu bolest i taj princip nije objasnjen vec se veruje na rec tvorcu homeopatije Hanemanu na osnovu njegovih ideja o "zivotnoj sili" (pojmu koji se dosta koristio u medicini pre nego sto smo znali za biohemijske mehanizme, bakterije, viruse i slicno, pa je "logicno" objasnjenje bilo da neko razboli jer mu se poremeti "zivotna sila")... holisticki pristup lepo zvuci ali je naravno besmislica... jednaka tvrdnji mehanicara da to sto ti automobil ne koci dobro nije zato sto su otisle kocnice, nego zato sto je energija automobila kao celine u disbalansu... Uspeh homeopatije je zapravo u placebo efektu i holistickom pristupu... u ideji da se neko brine o tebi kao celini... dok doktori u danasnje vreme zaista cesto izgledaju kao mehanicari na pokretnoj traci, koji zakrpe deo koji skripi i predju na sledeci primerak... holisticki pristup lepo zvuci, godi coveku i sigurno ima blagotvorne efekte jer znamo da placebo moze da ima sjajne efekte a sigurno da lecenje podrazumeva ne samo lek, vec i odnos prema pacijentu i uverenje pacijenta da neko brine o njemu... umesto da se vise radi na tome da doktori obrate paznju na svoje pacijente i da imaju manje pacijenata (tj. da bude vise doktora) kako bi mogli da im se posvete, u medicinu se ubacuju prodavci vode... koji posmatraju svog pacijenta kao celinu... ali prodaju muckanu vodu. Upravo zbog tog placebo efekta, homeopatski lekovi su najpopularniji kod bolesti kod kojih zapravo imuni sistem ima najvecu ulogu, gde je izlecenje inace neizvesno... onih bolesti koje umeju cesto da prodju i kad se ne lecis... prosto, neki ljudi prezive malariju, neki ne prezive... za razliku od toga, kod nekih bolesti koje nisu toliko random, kod kojih je rezultat lecenja "opipljiv" u kratkom roku (poput besnila) homeopatski lekovi i ne postoje. Na srecu, homeopatski lekovi su samo muckana voda, pa nemaju neposredne negativne efekte... nazalost, negativni efekti su sto ljudi zanemare pravo lecenje, sto u nekim slucajevima ima i smrtonosne posledice koje su se mogle izbeci ( http://whatstheharm.net/homeopathy.html ) a i sve te price povecavaju neki negativan odnos prema pravoj medicini, koji se dosta prosirio u poslednje vreme... a dobro ga ilustruje ono sto je Koko napisala: "ja sam uvek pre za prirodu nego za lekove i čistu hemiju". Na tu temu ne bih toliko pisao, pre bih preporucio ovaj klip (inace sjajan kanal): Милан Ракић and drvce је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Homeopati su jeretici, oni su se odvojili od orthodoxne nauke i medicine, goriće i roštiljat se u naučno-medicinskom paklu zajedno sa arcijeretikom Mesmerom i sličnima. > http://cs.wikipedia....wiki/Homeopatie http://cs.wikipedia..../Biomagnetismus Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Децембар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 Naravno da sam uvek za prirodu, jer kada popijem jedan lek, on me izleči ali ima 100 drugih nuspojava. Kada vidim šta hormoni, hemoterapija prave ljudima od života, uhvatim se za glavu.. A, da, imala sam neku upalu grla, i umesto da je lečim onako kako znam, drugarica me navrati da odem kod lekara, ja odem i dobijem antibiotike od kojih sam dobila gljivičnu infekciju. Da zlo bude veće, vaginalnu. Posle toga, ja u bolnicu samo kod ginekologa, i nigde više, pa makar crkla. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 On 18. 12. 2011. at 7:35, KoKo рече Naravno da sam uvek za prirodu, jer kada popijem jedan lek, on me izleči ali ima 100 drugih nuspojava. Kada vidim šta hormoni, hemoterapija prave ljudima od života, uhvatim se za glavu.. A, da, imala sam neku upalu grla, i umesto da je lečim onako kako znam, drugarica me navrati da odem kod lekara, ja odem i dobijem antibiotike od kojih sam dobila gljivičnu infekciju. Da zlo bude veće, vaginalnu. Posle toga, ja u bolnicu samo kod ginekologa, i nigde više, pa makar crkla. Ne znam da li si odgledala klip koji sam postavio, ali ono o cemu se govori u njemu je da sve ima nuspojave. "Priroda" ima nuspojave i deluje biohemijski na organizam, kao sto i lekovi deluju. Jedino sto su lekovi "obradjena i preradjena priroda", tako da se izvuku tacno one stvari koje su vazne za lecenje a da se izbaci ono sto ti ne treba ili je stetno. Bilo koji prirodni lek koji bi delovao slicno kao hormoni ili hemoterapija bi imao slicne nezeljene posledice. Gljivicne infekcije, narocito vaginalne, se desavaju i bez antibiotika... jednostavno, razne gljivice zive u nasem organizmu i desava se da se iz razlicitih razloga previse namnoze... a antibiotike svakako ne treba uzimati bez preke potrebe... nasi lekari vole da ih prepisuju kao bombone ali to nije razlog da ne ides kod lekara... u krajnjem slucaju, idi pa trazi da ti ne prepise antibiotik ako nije bas neophodno, ali vazno je da odes, jer moze biti nesto sto nece proci samo od sebe... Opet, stvar kod lekova je sto su podrobno testirani i znamo koje nezeljene posledice proizvode. Kod raznih "prirodnih lekova" ne znamo. Takodje, jedna bitna stvar koju ljudi cesto previdjaju, je da je jedina razlika izmedju alternativne medicine i medicine to sto su lekovi medicine testirani i zna se kako deluju. To sto je nesto deo prirode ne znaci da nije deo medicine. Postoji citava grana farmakologije koja se bavi izucavanjem lekovitog dejstva biljaka, zove se farmakognozija... i pravi lekar ce ti takodje za odredjene simptome prepisati odredjeni caj. Dakle, nije razlika izmedju alternativne medicine i medicine, razlika izmedju prirodnog i vestackog, vec izmedju netestiranog/neobjasnjenog i testiranog/objasnjenog. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 On 18. 12. 2011. at 7:35, KoKo рече Naravno da sam uvek za prirodu, jer kada popijem jedan lek, on me izleči ali ima 100 drugih nuspojava. Kada vidim šta hormoni, hemoterapija prave ljudima od života, uhvatim se za glavu.. A, da, imala sam neku upalu grla, i umesto da je lečim onako kako znam, drugarica me navrati da odem kod lekara, ja odem i dobijem antibiotike od kojih sam dobila gljivičnu infekciju. Da zlo bude veće, vaginalnu. Posle toga, ja u bolnicu samo kod ginekologa, i nigde više, pa makar crkla. Само напред, на добром си путу да будеш номинована. http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_Awards Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 On 18. 12. 2011. at 15:58, Avocado рече "Priroda" ima nuspojave i deluje biohemijski na organizam, kao sto i lekovi deluju. Глупости, природа је чист дух. Есенција! On 18. 12. 2011. at 15:58, Avocado рече Opet, stvar kod lekova je sto su podrobno testirani i znamo koje nezeljene posledice proizvode. Kod raznih "prirodnih lekova" ne znamo. Човек је део природе. Микрокозма у макрокозми. Не могуће је да природа лоше делује на човека, осим ако не узнемиримо њене духове. Нема ту шта да се тестира. Штавише, само тестирање може да узнемири дух и поремети енергетске токове. On 18. 12. 2011. at 15:58, Avocado рече Takodje, jedna bitna stvar koju ljudi cesto previdjaju, je da je jedina razlika izmedju alternativne medicine i medicine to sto su lekovi medicine testirani i zna se kako deluju. To sto je nesto deo prirode ne znaci da nije deo medicine. Postoji citava grana farmakologije koja se bavi izucavanjem lekovitog dejstva biljaka, zove se farmakognozija... i pravi lekar ce ti takodje za odredjene simptome prepisati odredjeni caj. Ти што тестирају су убачени елементи који имају задатак да разоре природну медицину. Осим што свесно сакривају истину, они и несвесно ремете енергетске токове биљака у својим експериментима, тако да наш организам више није способан да прихвати њихову квантну есенцију. А лекари су плаћени од илумината да у чајеве убацују и вештачке хемијске лекове. On 18. 12. 2011. at 15:58, Avocado рече Dakle, nije razlika izmedju alternativne medicine i medicine, razlika izmedju prirodnog i vestackog, vec izmedju netestiranog/neobjasnjenog i testiranog/objasnjenog. Сине, млад си и наиван. Осим тога, причаш о нечему о чему појма немаш. Орирода се живи, природа се спознаје искуствено, личносно. То ти је онтологија и то нема у тим твојим књигама. angst and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2011 smej.gif "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука