Jump to content

Grupa đaka tukla vršnjaka, ostala deca skandirala „Ubij Ciganina!“

Препоручена порука

eeeeee...kad se setim u kakvu sam osnovnu isla...ovo nije nista u poredjenju sta sam ja trpela...

Подели на овим сајтовима

... А да је било претучено дете неког буџована или мафијаша... Реаговало би се, него шта! Дигла би се читава фрка.

А, овако... То је "само једно штрокаво Циганче." :(

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Жао ми је дечка, али руку на срце, верујте ми да они то нису урадили без разлога. Имам друга који је ишао у ову школу, који је од припадника ромске популације (којих у овом крају и у овој школи има много) добио такве батине, да је на крају завршио на операцији. Ничим их није изазвао из чиста мира су га напали. Нема оправдања за ово што су урадили, али нису то урадили из чиста мира као што ови други константно раде из дана у дан. И мене је просто страх да прођем поред неког од њих, а камоли клинца који иде у основну школу, тако да их донекле и разумем. Не мрзим никог, али једноставно постоји нека огорченост у срцима свих нас који се њих плаше и није потребно много да дође до излива беса.

Uuuu ti bez diskusije treba da dobijes Nobelovu nagradu za etiku. Pazi ti kako se niko od nas nije setio toga. Nekoga pretuku pripadnici

romske nacionalnosti i zbog toga je napad na bilo kog pripadnika romske nacionalnosti dobro obrazlozen. Kakva dijalektika, nemam reci.

Подели на овим сајтовима

Разумем и знам ја тебе и теби сличне одлично, нажалост.

Најбоље да ћути и да пази да је све што каже политички коректно и можемо да се кезимо и правимо да је све идеално око нас. Види , ја сам имао Роме, Цигане, како хоћеш у разреду у основној школи и било је нормално дружење, а најбоља другарица моје мајке када је била дете је била Ромкиња, али то је било тада. Али да сада постоји нетрпељивост са обе стране ту је Ел Нињо у праву, постоји и неће изаћи ни нашта добро.А што се тиче ових клинци који су тукли тог малог, то су најобичнији мали егоисти, да није А.П. нашли би неког другог да им буде жртва, без обзира на нацију, овако им је било само згодније. Код њих сигурно није било у питању огорченост , већ једноставно размаженост , бес.И нажалост то ће им проћи као што је прошло са оним дечаком који је извршио самоубиство.

Подели на овим сајтовима

kada mu je učiteljica pregledajući domaći zadatak rekla: “Vidi se da si Ciganin. Pogledaj kako ti je neuredna sveska!”.

Какав неуротик је ова жена. Она је генератор целе ситуације. Она је овим дала зелено светло за све даље. Страшно.

Шта ли је у глави ове жене... да Бог сачува.

Подели на овим сајтовима

Uuuu ti bez diskusije treba da dobijes Nobelovu nagradu za etiku. Pazi ti kako se niko od nas nije setio toga. Nekoga pretuku pripadnici

romske nacionalnosti i zbog toga je napad na bilo kog pripadnika romske nacionalnosti dobro obrazlozen. Kakva dijalektika, nemam reci.

Камо среће да је то била само једна особа. Ја не оправдавам, ја само покушавам да укажем да ни Роми нису грубо речено "цвећке". Не планирам ни са ким од вас да се расправљам, само сам изнео своје мишљење, а вама је свакако дозвољено да изнесете своје и критикујете. И хвала за Нобелову награду :) 4869

Подели на овим сајтовима

Најбоље да ћути и да пази да је све што каже политички коректно и можемо да се кезимо и правимо да је све идеално око нас. Види , ја сам имао Роме, Цигане, како хоћеш у разреду у основној школи и било је нормално дружење, а најбоља другарица моје мајке када је била дете је била Ромкиња, али то је било тада. Али да сада постоји нетрпељивост са обе стране ту је Ел Нињо у праву, постоји и неће изаћи ни нашта добро.А што се тиче ових клинци који су тукли тог малог, то су најобичнији мали егоисти, да није А.П. нашли би неког другог да им буде жртва, без обзира на нацију, овако им је било само згодније. Код њих сигурно није било у питању огорченост , већ једноставно размаженост , бес.И нажалост то ће им проћи као што је прошло са оним дечаком који је извршио самоубиство.

Da ti si ih vec klinicki pregledao i postavio temeljnu dijagnozu sta je uzrok njihovog ponasanja. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Камо среће да је то била само једна особа. Ја не оправдавам, ја само покушавам да укажем да ни Роми нису грубо речено "цвећке". Не планирам ни са ким од вас да се расправљам, само сам изнео своје мишљење, а вама је свакако дозвољено да изнесете своје и критикујете. И хвала за Нобелову награду :) 4869

То што нису цвећке ни милиметар не оправдава насиље над овим дететом.

Зар је могуће да се људи пале на нацизам? Срамота.

Подели на овим сајтовима

Da ti si ih vec klinicki pregledao i postavio temeljnu dijagnozu sta je uzrok njihovog ponasanja.

Неко моје искуство, обично деца којима се у свему угађа буду насилници, или пак она о којима нико не води рачуна , али чешће она прва.

Подели на овим сајтовима

Неко моје искуство, обично деца којима се у свему угађа буду насилници, или пак она о којима нико не води рачуна , али чешће она прва.

Ok, ali razmazenost nije jedini razlog nasilnom ponasanju. Osim ako ti ne poznajes ovu grupu sto ga tukla pa znas iz kakave su porodice.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Ратко :(' timestamp='1352732589' post='744023]

Нигде ја нисам оправдао насиље, а горе сам већ рекао да немам ни мало нацистичких порива. Ко од нас не би волео да свугде тече мед и млеко. Да су сви добри, једнаки и да се сви поштују. Да живе "хришћански. Тренутно реално стање је далеко од тога и управо је овако нешто производ тог стања.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Ратко :(' timestamp='1352732589' post='744023]

Какав те је нацизам спопао ?

Подели на овим сајтовима

Искрено, ја немам такво искуство са Ромима. У једној од школа у којима радим има ромске деце, па им предајем. Нису сви запуштени, има ромске деце која су чистија од осталих. Јако су весели људи и позитивни. Кад неког заволе дали би му душу. Доста њих проси пред нашом Црквом, отуда велику већину те деце знам. Супер су ми кад ме угледају негде у граду, па сви у глас почну да ме дозивају и да ми машу. :)

Сигурно има и оних неваљалих, али ја не бих генерализовала и рекла да су сви такви. Група студената са ПБФ-а је, у време када сам ја студирала, окупила ромску дечицу ту са Карабурме..трудили су се да их науче најосновнијим стварима, јер је већина њих потпуно неписмена. Знам и то да је доста њих крштено у капели факултета. Докле се стигло са том акцијом описмењавања стварно не знам, надам се да је имало вајде од тога..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...