Jump to content

Grupa đaka tukla vršnjaka, ostala deca skandirala „Ubij Ciganina!“

Препоручена порука

Ok, ali razmazenost nije jedini razlog nasilnom ponasanju. Osim ako ti ne poznajes ovu grupu sto ga tukla pa znas iz kakave su porodice.

Није , тачно, али даје одличну подлогу.За овакве ствари човек мора да буде неосетљив за друге.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Ратко :(' timestamp='1352733237' post='744035]

Pa, Nedeljko, jesi čitao temu od početka? Jesi video šta je učiteljica rekla svom đaku? Zar te to ne asocira na nacistički vonj?

Не. Био сам у прилици да " браним "и цигане од цигана - зар и њих који су слично говорили о својим сународницима да назовемо нацистима?

Подели на овим сајтовима

Нигде ја нисам оправдао насиље, а горе сам већ рекао да немам ни мало нацистичких порива. Ко од нас не би волео да свугде тече мед и млеко. Да су сви добри, једнаки и да се сви поштују. Да живе "хришћански. Тренутно реално стање је далеко од тога и управо је овако нешто производ тог стања.

Жао ми је дечка, али руку на срце, верујте ми да они то нису урадили без разлога. Имам друга који је ишао у ову школу, који је од припадника ромске популације (којих у овом крају и у овој школи има много) добио такве батине, да је на крају завршио на операцији. Ничим их није изазвао из чиста мира су га напали. Нема оправдања за ово што су урадили, али нису то урадили из чиста мира као што ови други константно раде из дана у дан. И мене је просто страх да прођем поред неког од њих, а камоли клинца који иде у основну школу, тако да их донекле и разумем. Не мрзим никог, али једноставно постоји нека огорченост у срцима свих нас који се њих плаше и није потребно много да дође до излива беса.

A i isken si preko svake mere..

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1352733375' post='744038]

Искрено, ја немам такво искуство са Ромима. У једној од школа у којима радим има ромске деце, па им предајем. Нису сви запуштени, има ромске деце која су чистија од осталих. Јако су весели људи и позитивни. Кад неког заволе дали би му душу. Доста њих проси пред нашом Црквом, отуда велику већину те деце знам. Супер су ми кад ме угледају негде у граду, па сви у глас почну да ме дозивају и да ми машу. :)

Сигурно има и оних неваљалих, али ја не бих генерализовала и рекла да су сви такви. Група студената са ПБФ-а је, у време када сам ја студирала, окупила ромску дечицу ту са Карабурме..трудили су се да их науче најосновнијим стварима, јер је већина њих потпуно неписмена. Знам и то да је доста њих крштено у капели факултета. Докле се стигло са том акцијом описмењавања стварно не знам, надам се да је имало вајде од тога..

Ето, Богу драгом хвала :) Ја знам двојицу који завршавају ЕТФ у Нишу са просеком 10. Имам друга Рома који својим понашањем може да буде пример многима и ја му се лично дивим. Нека се Бог смилује свима нама грешнима и сваког од нас изведе на прави пут. molimoli

Подели на овим сајтовима

Не. Био сам у прилици да " браним "и цигане од цигана - зар и њих који су слично говорили о својим сународницима да назовемо нацистима?

Не знам чему узимање тих примера. На страну све предрасуде или непредрасуде. Причамо о конкретном случају. Дакле, конкретан случај омаловажавања, вређања, непрофесионалности, малограђанштине...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ok, ali razmazenost nije jedini razlog nasilnom ponasanju. Osim ako ti ne poznajes ovu grupu sto ga tukla pa znas iz kakave su porodice.

Ne mora da znači. Moja porodica je sasvim normalna, ali ja sam kao klinac učestvovao u sličnoj budalaštini. Nismo maltretirali dete kao ovi, ali smo galamili i psovali Rome koji su skupljali karton kad smo se vraćali iz škole. Tada smo bili drugi osnovne.

Jednostavno, neko je inicirao i gomila je počela da radi svoje. Nije ni strah od odbacivanja od društva bio u pitanju, već je bilo zabavno praviti gluposti sa gomilom. Posle sam shvatio da je to budalaština i prestao da se povodim za glupostima kolektiva.

Подели на овим сајтовима

Ne mora da znači. Moja porodica je sasvim normalna, ali ja sam kao klinac učestvovao u sličnoj budalaštini. Nismo maltretirali dete kao ovi, ali smo galamili i psovali Rome koji su skupljali karton kad smo se vraćali iz škole. Tada smo bili drugi osnovne.

Jednostavno, neko je inicirao i gomila je počela da radi svoje. Nije ni strah od odbacivanja od društva bio u pitanju, već je bilo zabavno praviti gluposti sa gomilom. Posle sam shvatio da je to budalaština i prestao da se povodim za glupostima kolektiva.

Pa to i kazem nije razmazenost jedini uzrok bilo kakvog agresivnog ponasanja, ne mora biti fizicko moze i verbalno kao u ovom slucaju.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Ратко :(' timestamp='1352734090' post='744058]

Не знам чему узимање тих примера. На страну све предрасуде или непредрасуде. Причамо о конкретном случају. Дакле, конкретан случај омаловажавања, вређања, непрофесионалности, малограђанштине...

Ту нема грешке. И може још штошта да се дода - али нема додирних тачака са нацизмом.

Подели на овим сајтовима

Много приче а ствар је проста да простија не може бити. Једноставно, српски родитељи и српска учитељица су васпитали српску децу да мрзе Цигане, уградивши им расистичке стереотипе о Циганима. И ови су онда истукли циганско дете, и то онако кукавички, пет на једнога. А што нису напали неког Цигана силеџију који заиста малтретира некога, или српског силеџију? Једноставно зато што им васпитањем није уграђен правдољубив и јуначки систем вредности, чојство и храброст.

Ово је класичан пример расизма.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Понашају се као Шиптари што су малтретирали српску децу на Космету.

"Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски

Подели на овим сајтовима

Ja u boga ne verujem. Ni u strašno Čohano. Ali ako ga negde ima, onda ga molim da tamo, u onom svetu mraka, korenja i tišine, kupi mom Miletu Dileji plišan šešir.

U mom rodnom gradu je jedan lik plašio Cigane po mraku, navlačio čaršaf, ispuštao strašne zvuke i jurio ih. Oni su se dogovorili da ga uhvate, i nakon što se to desilo, jedan od njih (Bruno the Ciganin) je rekao: "sad ćemo da vidimo ko si i šta si, ako si Čohano - svaka ti čast, ali ako si Capko (na njega su sumnjali)... j***** ti ***#$#% # #%%#!"

greengrin

Подели на овим сајтовима

Много приче а ствар је проста да простија не може бити. Једноставно, српски родитељи и српска учитељица су васпитали српску децу да мрзе Цигане, уградивши им расистичке стереотипе о Циганима. И ови су онда истукли циганско дете, и то онако кукавички, пет на једнога. А што нису напали неког Цигана силеџију који заиста малтретира некога, или српског силеџију? Једноставно зато што им васпитањем није уграђен правдољубив и јуначки систем вредности, чојство и храброст.

Да и ти, пријатељу, ниси мало пренаглио ?

Јел си сигуран да је учитељица - српкиња ?

Да су деца која су малтретирала вршњака - Срби по рођењу ?

И јеси ли ти са десет година знао шта је чојство, а шта јунаштво ?

Подели на овим сајтовима

Potpuno se slažem.

Да и ти, пријатељу, ниси мало пренаглио ?

Јел си сигуран да је учитељица - српкиња ?

Да су деца која су малтретирала вршњака - Срби по рођењу ?

И јеси ли ти са десет година знао шта је чојство, а шта јунаштво ?

Sa deset godina ja sam znao.

Ako smo se tukli uvek se tuča zakazivala i bilo je jedan na jednoga.

Nekad dobiješ batine,nekad ti nekog istučeš.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...