R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Испао сам мало контрадикторан себи у покушају да се направим паметан Не подржавам насиље, да буде јасно. Џабе ти је сад све, ти си заувек означен као нациста. Такоређи, жигосан. Јер не мислиш као "европејзан". То, што је жигосање на основу мишљења управо нацистички изум и пракса, ко те пита... nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Жао ми је дечка, али руку на срце, верујте ми да они то нису урадили без разлога. Имам друга који је ишао у ову школу, који је од припадника ромске популације (којих у овом крају и у овој школи има много) добио такве батине, да је на крају завршио на операцији. Ничим их није изазвао из чиста мира су га напали. Нема оправдања за ово што су урадили, али нису то урадили из чиста мира као што ови други константно раде из дана у дан. И мене је просто страх да прођем поред неког од њих, а камоли клинца који иде у основну школу, тако да их донекле и разумем. Не мрзим никог, али једноставно постоји нека огорченост у срцима свих нас који се њих плаше и није потребно много да дође до излива беса. У доситеју нема пуно цигана. Ја живим у колонији гледам те цигане сваки дан. Никад у животу нисмо малтретирали цигане. Јесмо се тукли са њима по фудбалу и слично али се не сећам да је ико малтретирао цигане. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Nakon toga sam ga premestila u drugu školu, gde je lepo prihvaćen i sada je zadovoljan - priča majka. У истом малом граду као што је Крушевац на само пар километара од расиста има и српских учитељица, српских родитеља и српске деце која прихватају вршњака ромске националности као свога. У ком граду на Косову и Метохији где су шиптари већина можемо наћи сличан пример ? aρὰν ἀθά Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Џабе ти је сад све, ти си заувек означен као нациста. Такоређи, жигосан. Јер не мислиш као "европејзан". То, што је жигосање на основу мишљења управо нацистички изум и пракса, ко те пита... Живим у Крушевцу, знам цигана пун куфер. 100% сам сигуран да овај који је добио батине је добио само затп што је Цига. Цигани који малтретирају друге углавном не добијају они малтретирање. Хулигани не малтретирају Хулигане. Овај момак прича да постоји као разлог зато што је њега малтретирао неки наш локални циганин некад можда. Малтретирали и мене једно 100 пута. Још од кад сам дете. Али зато цигани ускакали за мене када су некад неки "Срби" хтели да ме бију. Тако да постоји неки разлог за свакодневно малтретирање, не постоји. И углавном ти који су жртве нису сами насилници јер насилници не дирају насилнике. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Јел си сигуран да је учитељица - српкиња ? Да су деца која су малтретирала вршњака - Срби по рођењу ? Нисам баш испратио али ако си мислио на овај случај - ја јесам сигуран. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Живим у Крушевцу, знам цигана пун куфер. 100% сам сигуран да овај који је добио батине је добио само затп што је Цига. Цигани који малтретирају друге углавном не добијају они малтретирање. Хулигани не малтретирају Хулигане. Овај момак прича да постоји као разлог зато што је њега малтретирао неки наш локални циганин некад можда. Малтретирали и мене једно 100 пута. Још од кад сам дете. Али зато цигани ускакали за мене када су некад неки "Срби" хтели да ме бију. Тако да постоји неки разлог за свакодневно малтретирање, не постоји. И углавном ти који су жртве нису сами насилници јер насилници не дирају насилнике. А то је само потврда става да хулиган нема нацију већ му је нација, као и било шта друго, само оправдање да буде хулиган. И управо о томе причамо а онда се људи проглашавају нацистима јер су можда неспретно конструисали реченицу или су рекли шта мисле. Иначе, што се тиче теме, само ћу да ископирам туђе мишљење са којим се слажем 200% (јер бих продужио време казне): Siledzije slati da kopaju kukuruz jedno mesec dana pa kad pukne grbina izgubice volju za nasiljem , bez obzira na starost . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 А то је само потврда става да хулиган нема нацију већ му је нација, као и било шта друго, само оправдање да буде хулиган. И управо о томе причамо а онда се људи проглашавају нацистима јер су можда неспретно конструисали реченицу или су рекли шта мисле. Хулиган има групу којој припада и групу против које је. Па тако имамо хулигане који се називају Србима који су против Хрвата. Исто важи за разноразне националистичке вође овде у Србији за које многи од вас који сте моји политички противници по форуму навијате. Национализам је често добар идеолошки избор за хулиганску групу. Даје им осећај породице. Религија исто. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Требало би бити потпуно небитно које је националне припадности, пола или било ког другог разлога различитости, онај који на било који начиј малтретира другог. Родитељи који по сваку цену штите своју децу деликвентног понашања воде се тренутним размишљањем како су децу заштитили, потпуно занемарујући чињеницу да им тим начином гаје клицу бахатости због чега ће то исто дете током свог живота сигурно бити разочараван, а врло могуће и жртва неког другог бахатијег и моћнијег. Ужасно ме нервира кад се потенцира да ли је неко ове или оне националне припадности, а посебно кад се о томе "разговара" на хришћанском форуму, где би требало бити јасно Ко Је Једини Владика Царства коме сви, надам се, тежимо.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Јел си сигуран да је учитељица - српкиња ? Да су деца која су малтретирала вршњака - Срби по рођењу ? А шта, да нису можда Бугари или Хрвати? "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Mnogo zavisi od reakcije odraslih šta će posle da se dešava; sećam se da je kod mene u odeljenju u nižim razredima bio jedan takav incident na nacionalnoj osnovi. Moja pokojna učiteljica nam je ceo čas pričala zašto to nije dobro, zašto nije u redu, i posle nas je opominjala za to. I organizovala je roditeljski sastanak na kome se pričalo o tom incidentu, gde nije bilo upotrebe fizičke sile, ali je bilo ozbiljnog vređanja. A bilo je prilično nezgodno vreme, '92.,'93.godina. Ne pamtim da li se posle nešto slično dešavalo tokom cele osnovne škole. Deca zaista lako usvajaju sve što čuju, ali je važno da neko ko im je uzor podrži i svojim primerom ukaže na adekvatno ponašanje. Mada, moja učiteljica je stvarno bila nešto posebno; nedostaju takvi ljudi sada i ovde... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 @DankaM Потпуно се слажем. Наиме, осим проблема деце изгредника још већи проблем је скандирање остале присутне деце....Ужас... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Meni je isto važno da često deca snimaju telefonima nasilje... Znači, učestvuju na jedan vrlo čudan način: kao da se prave da to nije stvarno. Iskreno mislim da deca i tinejdžeri nasilnici uopšte nemaju jasnu svest o posledicama koje ostavljaju njihovi činovi. Kao da je to neki film, pa kad se završi snimanje, žrtva će da se podigne i sve će magično da se poništi... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Хулиган има групу којој припада и групу против које је. Па тако имамо хулигане који се називају Србима који су против Хрвата. Исто важи за разноразне националистичке вође овде у Србији за које многи од вас који сте моји политички противници по форуму навијате. Национализам је често добар идеолошки избор за хулиганску групу. Даје им осећај породице. Религија исто. Знаш, ако неки националистички вођа каже да воли Србију и ја кажем то исто, то не значи да ја навијам за њега. И ти си пар пута рекао да волиш Србију, значи, ти си нациста? Лоша ти је дедукција. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Знаш, ако неки националистички вођа каже да воли Србију и ја кажем то исто, то не значи да ја навијам за њега. И ти си пар пута рекао да волиш Србију, значи, ти си нациста? Лоша ти је дедукција. Мани ме са стравменом. Није нациста неко ко воли Србију. Нациста је неко ко каже да воли Србију, има идеју етничког национализма са ираженом ксенофобија и идејом да је Србија непогрешива, невина у куплерају и јадна сама против свих. А чињеница је да већина оних који се називају националистима у Србији мрзе Хрвате, Албанце, Педере, Муслимане, Америку, Немачку. Zeebedee је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Мани ме са стравменом. Није нациста неко ко воли Србију. Нациста је неко ко каже да воли Србију, има идеју етничког национализма са ираженом ксенофобија и идејом да је Србија непогрешива, невина у куплерају и јадна сама против свих. Мани ме са потезањем стровмена и измишљањем топле воде. Од овога бих се сложио са "има идеју етничког национализма са ираженом ксенофобија" као одликом нацисте (или бар онога штоп би био део нацистичке доктрине). Убацивати Србију у то је бљутаво и једино оправдано ако се добијају неки поени код газде....Него, кад смо код газде, како Жиле бунда ових дана? Оће ли та партија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука