Jump to content

Grupa đaka tukla vršnjaka, ostala deca skandirala „Ubij Ciganina!“

Препоручена порука

Мани ме са потезањем стровмена и измишљањем топле воде.

Од овога бих се сложио са "има идеју етничког национализма са ираженом ксенофобија" као одликом нацисте (или бар онога штоп би био део нацистичке доктрине). Убацивати Србију у то је бљутаво и једино оправдано ако се добијају неки поени код

Није бљутаво него је реалност. Погледај око себе колико ксенофовије имаш у Србији од најгласнијих квазинационалиста.

...Него, кад смо код газде, како Жиле бунда ових дана? Оће ли та партија?

Закачићу када буде нових вести. Ош да се учланиш?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Хвала Богу што ми је дао родитеље који су ме одувек учили да никога не мрзим и ја Роме не мрзим, нити бих икад ишта урадио да им нашкодим. Ни њима, ни Србима, ни Власима, ни Црнцима, ни Кинезима, никоме. А ти ме брате Ивице разуми како ти је год драго :)

Пази што ћете он разумети , он је тебе лепо дефинисо па се ти сада пуши.

Хахахаха!

Ивица, ал није Краљ.

Чалавдо ти је наш Ивица а коро код очију, чучо парамичи сја ђиве . Де Девла ва гођавер ва буде, ал неће !

Подели на овим сајтовима

Није бљутаво него је реалност. Погледај око себе колико ксенофовије имаш у Србији од најгласнијих квазинационалиста.

Сваки дан гледам око себе, крећем се по великом граду и нигде не видим ксенофобе. Видим нормалне људе који се боре за егзистенцију и који гледају како да преживе и зараде за себе и своје. Прича се о послу, о спорту, о женама.

Можда се дружим са погрешним људима??

Закачићу када буде нових вести. Ош да се учланиш?

Реци Жилету да изнесе понуду па да видимо...."Ко до тридесете није социјаллиста тај нема срце а ко после тридесете остане социјалиста тај нема мозак"

Подели на овим сајтовима

Оволика гунгула није била када су мађарски националисти претукли оне српске дечаке нити кад су писали графите.

Нема је ни када Срби страдају широм Косова и Метохије. Али кад неки шашави Србин уради нешто онда неки једва

дочекају да од комарца направе слона. У мом крају су сви Цигани одлично интегрисани и нема тих глупости. Они са

поносом кажу да су Цигани...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Јес, јес... Него их градска некултура сврстава у грађане другог реда. Што већи град, већи проблеми Цигана...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Оволика гунгула није била када су мађарски националисти претукли оне српске дечаке нити кад су писали графите.

Нема је ни када Срби страдају широм Косова и Метохије. Али кад неки шашави Србин уради нешто онда неки једва

дочекају да од комарца направе слона. У мом крају су сви Цигани одлично интегрисани и нема тих глупости. Они са

поносом кажу да су Цигани...

Брате мој, па нећемо се ваљда изједначавати са онима за које и сам тврдиш да су "јадни"?

Каква је разлика ако смо једнаки?

Ако је због ововременог, показујући другима да смо изнад њих изгубићемо себе у вечности.

Ако је због вечног, показујући Богу да смо исти као они који мисле само на ововремено, изгубићемо вечност.

Остаје само да показујемо себе као вечне над ововременим....Тешко јесте, али то је та уска стаза, а не нешто што се у оквире физичког изнуривања може укалупити,

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Istina je da cigani ne zele da se integrisu u drustvo . Ne da nije bilo pokusaja i ne im nije omoguceno pa opet ne zele da menjaju nacin zivota , sem retkih slucajeva. U komunizmu sve im je bilo omoguceno i dostupno pa su ipak birali da zive u kartonskim naseljima vode medvede po selima i prose . I danas im se poklanja dosta paznje ,na kraju skola jeste besplatna , makar osnovna i srednja i uvek postoje programi da se deci iz socijalno ugrozenih slojeva obezbde neophdni udzbenici i materijal potreban za skolu pa opet najveci broj njih ne pohadja nastavu .Koliko je slucajeva bilo da im se dodele stanovi a oni te stanove prodaju i vrate se da zive u kratonsko naselje . Elem , oni koji hoce da se integrisu mogu to bez problema , zapravo vekaju ih isti problemi kao i svakog prosecnog stanovmnnia Srbije . U mom mestu , Milovan Ciganin je sofer , vozi medjugradsku liniju , stan u centru , troje dece , dovje isalo sa mnom u razred i nikada nikome nije palo na pamet da makar sta ruzno kaze na racun toga sto su cigani , normalno smo se druzili uvek su bili normalan deo drustva . Ima jos par porodica u mom moestu koji su eto resili da se interisu i zive kao sav osali svet , skoluju decu , neka od te dece imaju visoko obrazovanje ...Par kilometara dalje na ulazu u mesto je cigan mala i tamo se iskljucivo prolazi i to autom , ne staje se a oni su kao i napred pomenuti imali iste uslove .

Подели на овим сајтовима

Жао ми је дечка, али руку на срце, верујте ми да они то нису урадили без разлога. Имам друга који је ишао у ову школу, који је од припадника ромске популације (којих у овом крају и у овој школи има много) добио такве батине, да је на крају завршио на операцији. Ничим их није изазвао из чиста мира су га напали. Нема оправдања за ово што су урадили, али нису то урадили из чиста мира као што ови други константно раде из дана у дан. И мене је просто страх да прођем поред неког од њих, а камоли клинца који иде у основну школу, тако да их донекле и разумем. Не мрзим никог, али једноставно постоји нека огорченост у срцима свих нас који се њих плаше и није потребно много да дође до излива беса.

Ne mrzim nikoga ali.... Ovim recima uglavnom pocinju sve rasisticke i nacionalisticke recenice u srba.

Da li su tvog druga ti cigani mlatili zato sto je srbin ili? Zasto istices da su cigani; kako je to relevantno u svemu tome? A direktor koji to naziva zadirkivanjem bi mi visio obesen za noge ispred skole dva dana i sve bih to lepo nazvao zadirkivanjem.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...