JESSY Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 ...у последње време доста размишљам о овој животној неминовности....али никако да научим да волим сваки тренутак садашњости, ма какав он био...да из свега извучем само добро...да, ако је било нешто ружно, проћи ће, и преживевши то, направићу корак напред и постаћу још јача...а није тешко потрудити се, јер ће ипак брзо проћи... ...много, много брзо време пролази а ми не живимо овде и сада, не уживамо у лепим тренуцима који су јединствени и сигурно се више никад неће поновити, јер се једна ствар никад не понавља у истом облику и на исти начин...стално смо у прошлости или у будућности, стално се боримо са догађајима из прошлости и бринемо шта ће се догодити у будућности....то се дешава због наше слабе вере, наше способности да све препустимо нашем Оцу небеском, и он ће све уредити на најбољи могући начин... ружне тренутке сигурно сви желимо да заборавимо, али када су они лепи, толико желимо да они што дуже трају....да се никад не заврше....јер се ни они више никада неће поновити на тај начин... е, у томе је , да тако кажем, мој ''проблем''...мене то јако боли...са великом носталгијом се сећам тих ''Божанствених'' тренутака, а не могу их повратити.....осим призвати у своје сећање... понекад одем на исто место, са истим људима , али то више не буде тако...нарочито ми је жао што се људи мењају ( а и ја наравно, јасно ми је то)...недостају ми они предивни тренуци блискости, разумевања, љубави,саосећања, пажње...наравно, пријатељство и даље остаје, али ти људи имају своје проблеме, бриге.....као и сви данас...тако нас живот носи, а ми не можемо да се томе одупремо.... наравно, ипак су ту и даље''ситнице које живот значе''... .smesko. Ignjatije, Oglo, malina :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Ichi-go_ichi-e w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 Пре две године сам схватио да време пролази, то сам и рекао у разговору са тадашњим психологом (психолошкињом, ако треба тако рећи) и она је некако доста позитивно оценила ту свест Од тада више планирам време, користим га , и имам утисак да ако време користимо оно као да спорије пролази Лепа сећања су нешто од чега понекад живимо, дају нам наду, снагу у тешким моментима и не треба да се стидимо тога Мислим да се може користити и волети тренутак ако застанеш ,ако некога загрлиш, скуваш кафу па лагано испијаш и замишљаш неку лепу ситуацију или исход Почео сам да учим да пуштам да се ствари десе, да се "распадну", да не јурим,........ што рекох мојој колегиници Нени, кад смо били на кафи а она има још 5 минута до часа, "Нено сад не жури, ако грешиш, греши поштено, пиј кафу полако колко ти треба....." и .........ништа се није десило, није "плафон пао" Сећам се пок. мајке, пре пар дана би јој био 62. рођ, рекла ми је као ничим изазвано, пред крај "сине никуда не жури, свуда ћеш стићи" w.a.mozart, keka and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 Лепа сећања су нешто од чега понекад живимо, дају нам наду, снагу у тешким моментима и не треба да се стидимо тога Сјећања су не само нешто од чега понекад живимо, већ сјећања изграђују нашу личност. Да немамo сјећања, сваки дан би се питали пред одгледалом ко је сад овај... Oglo and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 @@JESSY, Rođendanske tuge torta I ja povremeno razmišljam o tome kako vreme neumitno prolazi; sve me podseća na jednu priču koju sam davno čitala: "Okrete se- prođe 10 godina. Prebaci šal preko ramena-još deset...". I hvata me neka nostalgija tad, neko čudno osećanje, pomalo gorko, nekad i drago... Nu, to je kad postoji neki nesklad između uhvaćenosti u trenutak i sagledavanju stvari sa gledišta večnosti JESSY and keka је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 е, у томе је , да тако кажем, мој ''проблем''...мене то јако боли...са великом носталгијом се сећам тих ''Божанствених'' тренутака, а не могу их повратити.....осим призвати у своје сећање... Uh, da nema ovoga mnogi bi pocrkali do sada Ne bi valjalo da neki trenuci traju do u nedogled, npr osjećaji depresije, tuge, itd... Sve je prolazno, i obličje ovog svijeta prolazi, to! je najveća radost Hrišćanstva DankaM and Милош* је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 "сине никуда не жури, свуда ћеш стићи" pravi savet,kakav samo majka moze da da Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2012 @@JESSY, с обзиром да си из Бг-а, позивам те да се ових дана са мном прошеташ мојим кејом (Дорћол), гарантујем неки леп тренутак , ја сам их, рецимо, данашњег предвечерја имала читав непрекидан низ. Брза шетња + слушалице + 19 степени 5.новембра + на крају трчање. А успут и пар фоткица w.a.mozart, Драшко, Oglo and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 пар коментара из књиге П.Коеља, Алеф....као шлаг на торту... Оно о чему треба да размишљаш јесте где се у овом тренутку свако од нас налази. О садашњем тренутку.....Време се не креће, али још мање стоји. Време се трансформише. ....У прошлости смо патили, плакали, волели и смејали се. Али то ни у чему не служи садашњости.. Садашњост има своје изазове, своје зло и своје добро. Не можемо оптуживати или се захваљивати прошлости за оно што се сада дешава. Љубав се налази ван времена. Или још боље, љубав је време и простор у једној јединој тачки, она се увек преображава. Људи желе да све остане исто и једина последица тога је патња.....Нисмо оно што што су други желели да будемо. Оно смо што одлучимо да будемо. Лако је увек кривити друге.....али твоји успеси или порази су твоја одговорност. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 .... Постоји много ствари које треба да решимо и ми их зовемо 'прошлост'' и чекају на решење у ономе што зовемо ''будућност''. Оне нас коче, трују и не дозвољавају да разумемо садашњост. Функционисати само на основу искуства значи користити стара решења за нове проблеме. ***** Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 ... Потребно је уложити огроман напор да бисмо се ослободили успомена, али када то успемо, почињемо да откривамо да можемо више него што мислимо. Радије посети своју душу него своју прошлост. .... Ни ја нисам иста особа у односу на тренутак када сам малопре почео да говорим. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 Нисмо оно што што су други желели да будемо. Оно смо што одлучимо да будемо. Лако је увек кривити друге.....али твоји успеси или порази су твоја одговорност. još i nije loše za čikicu koji tvrdi da je Džojsov Uliks-glupost a evo malo i od -naših- Милош*, malina :), Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 дивни Шмеман....... blessyou w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Схватила сам и да је ствар у томе колико имаш/немаш стални порив ка поседовању. Типа: видиш нешто лепо и радосно - велико или мало, али се сруши у тренутку када га измериш својим хтењем. Не буде довољно што дато постоји, за некога, било кога, већ се пружиш својом безмерном похотом. Слепило и грабљење, следи туга наравно. Коју правимо сами себи. Друго је када знаш главну ствар - да је Божије све - добро - лоше - лек, онда посматраш сва дешавања као кад гледаш филм којем знаш да је крај срећан. Па и патиш и радујеш се на исти начин - негде на површини. А у дубини остаје да дамара Љубав. И тако тренутак по тренутак, без освртања и чежње. Само сузе ал не од туге. malina :) and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2012 Схватила сам и да је ствар у томе колико имаш/немаш стални порив ка поседовању. Типа: видиш нешто лепо и радосно - велико или мало, али се сруши у тренутку када га измериш својим хтењем. Не буде довољно што дато постоји, за некога, било кога, већ се пружиш својом безмерном похотом. Слепило и грабљење, следи туга наравно. Коју правимо сами себи. Друго је када знаш главну ствар - да је Божије све - добро - лоше - лек, онда посматраш сва дешавања као кад гледаш филм којем знаш да је крај срећан. Па и патиш и радујеш се на исти начин - негде на површини. А у дубини остаје да дамара Љубав. И тако тренутак по тренутак, без освртања и чежње. Само сузе ал не од туге. to je to! znaju ovi matematičari "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука