R.Žiskar Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Borediš ismevanje dece koja su stradala u aušvicu, sa ismevanjem jedne ideje? Лаве, твоје речи : "нема табу тема". Видиш у чему је проблем? nedeljko, Andre Williams and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Tobro možda sam malo preterao i da se zna da ni ja nisam za tu izložbu, ali deca u Aušvicu ne mogu da se porede sa ismejavanjem neke religije. I u ostalom ako ti se ne sviđa nemoj da ideš, ako misliš da krše neki zakon ili tako nešto tuži ih. Ali niko ti ne daje za pravo da ljude koji su došli sprečavaš da izađu, da blokiraš vrata ili uzimaš zakon u svoje ruke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Царе, ако се данас не боримо против изложби и представа које вређају верска осећања православних и дозволимо да милитантни секуларизам узме маха - сутра ћемо морати да ћутимо када од нас буде тражено да скинемо иконе са зидова кућа у којима живимо. То код нас не би било ништа ново али, овога пута, немамо оправдање да нисмо знали шта ће нас снаћи уколико се лудилу несупроставимо. Може бити и да ћемо бити прогањани исто као и ранохришћани, па би можда било добро се и владати већ сад онако како је то чињено и онда, како би спремнији дочекали прогон, него сад ове минорне покушаје да се савлада Црква Несавладива. Непрестано и неусловно милосрђе према другима, присуство Богослужењима најчешће што је могуће, позиви иновернима да препознају оно што нас рањава те да покушају да утичу на те за нас "савремен мучитеље". Да ли смо мишљења да су апостоли били физички нејаки, па нису мотке у руке узимали. или су можда имали данас нам необјашњиву веру у Христа? Стражите не значи да стражаримо над другим, забрањујемо и хапсимо, већ да себе што снажније приближавамо Христу, како би осетили и "Знаћете кад шта коме да кажете". Ако се језеро умочвари, смрдеће и онима у језеру и сваком ко прође близу њега. Али ако језеро редовно чистимо, и незаинтерсовани за ту лепоту, кад их пут нанесе желеће поново да дођу. Колико изговора само чујем за неодлажење на Литургије, а камоли на јутрења и вечерња? Па како мислимо да деламо Христа ради на нивоу васељене, а да не начинимо прве и основне кораке. Ту, баш ту у парохијској цркви све почиње. Ту се размењују информације, стварају идеје како бити со свету, а све остало, па и овај начин мисионарења су тек следеће радње. Мислимо ли да геј парада не треба да се одржава на нашим просторима? Ако је одговор Да, онда већ сад треба да разговарамо са свима, а пре свега са припадницима ЛГБТ-а, да видимо шта их мучи и да ли им можемо помоћи, и истовремено да им сведочимо да нас то боли, а не да месечак дана уочи, вијоримо некаквим ратним заставама чему нас Господ ниједним словом у Светом Јеванђељу Не Учи.... А и како би другачије реаговали, кад уместо да се Духом Светим напајамо у својим храмовима, ми се напајамо истим извором који је и довео до идеја оправданости оваквих манифестација.... Andre Williams, cloudking and Dragi је реаговао/ла на ово 3 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 У амишком насељу, апсолутно да. Јер је то провокација која нема ни једну другу сврху. Одржавање теслине изложбе било где ван амишког насеља не провоцира Амише већ има неку сврху за оне који нису Амиши и који сматрају да је наука и техника нешто позитивно. Као кад би у Израелу величао Аушвиц и исмевао спаљивање логораша. Па ти објасни њима како морају да дозволе уметничку слободу. U Amiskom naselju? A sta ti meni sad impliciras? Da je ulica u kojoj se nalazi izlozba, pravoslavna? Da nije mozda grad Beograd pravoslavni grad? Ili verovatno gajis ilzuiju da je Srbija pravoslavna drzava? Na svu srecu i radost NIJE! Srbija je sekularnna drzava u kojo je vecinski narod pravosalvne vere... otkud ti ideja da to sto pravoslvaci imaju vecinu automtastki znaci da su vlasnici svega zivog i mrtvog untar srpskih granica? Lepo si reko.. u Amiskom selu bi to bila provokacija... odnosno u nekom manastiru bi takva izloba bila provokacija... ovako nema ni p od provokacije... ubacili ste se samo, nista strasno, nije vam ni prvi ni poslednji put. Drugo... ozbiljno mislim da je degutantno i bezobrazno uporedjivati ( i stavljati znak jednakosti) masovna istrebljenja dece sa ljubavi prema istorijskoj (?) licnosti koja je zivela (?) pre 2000 godina... monstruozno cak... ako je i od vas - mnogo je. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Да ли смо мишљења да су апостоли били физички нејаки, па нису мотке у руке узимали. или су можда имали данас нам необјашњиву веру у Христа? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Може бити и да ћемо бити прогањани исто као и ранохришћани, па би можда било добро се и владати већ сад онако како је то чињено и онда, како би спремнији дочекали прогон, него сад ове минорне покушаје да се савлада Црква Несавладива. Непрестано и неусловно милосрђе према другима, присуство Богослужењима најчешће што је могуће, позиви иновернима да препознају оно што нас рањава те да покушају да утичу на те за нас "савремен мучитеље". Да ли смо мишљења да су апостоли били физички нејаки, па нису мотке у руке узимали. или су можда имали данас нам необјашњиву веру у Христа? Стражите не значи да стражаримо над другим, забрањујемо и хапсимо, већ да себе што снажније приближавамо Христу, како би осетили и "Знаћете кад шта коме да кажете". Ако се језеро умочвари, смрдеће и онима у језеру и сваком ко прође близу њега. Али ако језеро редовно чистимо, и незаинтерсовани за ту лепоту, кад их пут нанесе желеће поново да дођу. Колико изговора само чујем за неодлажење на Литургије, а камоли на јутрења и вечерња? Па како мислимо да деламо Христа ради на нивоу васељене, а да не начинимо прве и основне кораке. Ту, баш ту у парохијској цркви све почиње. Ту се размењују информације, стварају идеје како бити со свету, а све остало, па и овај начин мисионарења су тек следеће радње. Мислимо ли да геј парада не треба да се одржава на нашим просторима? Ако је одговор Да, онда већ сад треба да разговарамо са свима, а пре свега са припадницима ЛГБТ-а, да видимо шта их мучи и да ли им можемо помоћи, и истовремено да им сведочимо да нас то боли, а не да месечак дана уочи, вијоримо некаквим ратним заставама чему нас Господ ниједним словом у Светом Јеванђељу Не Учи.... А и како би другачије реаговали, кад уместо да се Духом Светим напајамо у својим храмовима, ми се напајамо истим извором који је и довео до идеја оправданости оваквих манифестација.... Искрено ја се не бих усудио да поредим нас, данашње, и прве хришћане . Како рече блаженопочивши Патријарх Павле : ,, Звали су се свети и заиста су били свети . " Мислиш да је припадницима ЛГБТ популације до разговора са нама ? Видим да спомињеш мотке - ја јесам против одржавања параде срама у било којем српскоме граду али исто тако бих стао у одбрану оног момка кога је група обесних тукла док је крвав лежао на земљи. Све ово друго што си писао није - тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Искрено ја се не бих усудио да поредим нас, данашње, и прве хришћане . Како рече блаженопочивши Патријарх Павле : ,, Звали су се свети и заиста су били свети . " нису они били ванземаљци, већ обични грешни људи који су живели покајање до краја. овако идеализовање даје оправдање за многе негативне ствари. на крају можемо доћи до тога да кривимо Бога што се нисмо родили пре 2000 година јер је сад немогуће бити свет као што су они тад били... RYLAH, И.стојковић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 @Недељко Брате мој, свако од нас је од Њега Позван да буде Свет, тако што нас Чини Светим на свакој Литургији. Тог тренутка кад се Причестимо ми јесмо свети, а поента је трудити се таквим што дуже и у што више прилика таквим и остати. Претпостављам да си мислио на Светитеље, који то тешко да би били, да су о Христу и Цркви поимали као ми данас. А кад смо ми, и као појединци и као Црква у целости, покушали да разговарамо са људима ЛГБТ оријентисаним, па да знамо да неће да прихвате разговор? Драго ми је да се не изједначаваш са обесним хулиганима, чија активност и почиње и завршава се на групној мишићној снази уз потпуно одсуство мозга и срца. Не ниси у праву...све што сам писао требала би бити извор одговора сваке теме за нас хришћане- "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Drugo... ozbiljno mislim da je degutantno i bezobrazno uporedjivati ( i stavljati znak jednakosti) masovna istrebljenja dece sa ljubavi prema istorijskoj (?) licnosti koja je zivela (?) pre 2000 godina... monstruozno cak... ako je i od vas - mnogo je. Kakav bezobrazluk! Za Hrista i ljubav Boziju (= za hriscanski nacin zivota) stradalo je nebrojeno mnogo hirscana kroz vekove (medju njima i mnogo hiljada dece), na isto tako beskrajno ogavne nacine kao i deca u logorima... tako da ostaje samo da je monstruozno ovo tvoje neznanje ili podmetanje, sta god da je vec... Александар Милојков and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Царе, ако се данас не боримо против изложби и представа које вређају верска осећања православних и дозволимо да милитантни секуларизам узме маха - сутра ћемо морати да ћутимо када од нас буде тражено да скинемо иконе са зидова кућа у којима живимо. То код нас не би било ништа ново али, овога пута, немамо оправдање да нисмо знали шта ће нас снаћи уколико се лудилу несупроставимо. Ignorisanjem se boris . Zar ti mislis da je meni problem da premlatim grupu "umetnika" koji su postavili "izlozbu" .Umeo bi ja to sam jako dobro da odradim.Nije problem ni pronaci rukovodioce i idejne vodje AS koji tako zdusno napdaju SPC kao i vodje peder organizacija ili bilo kog drugog glasnog pljuvaca ?Mogao bi im pokazem njihovog boga za 30 sekundi i da vise nikad ne prohodaju . I sta bih time postigao ? Zatvor sebe , mada se zbog tuce u Srbiji ne ide u zatvor i sta vise od toga ? Mislis da bi time promenio misljenje tih ljudi ili bi se njihova mrznja jos vise utvrdila ? A medjiska paznja koju bi dobili kao proganjane "manjne' bi ih gurnula pred oci javnosti (sto oni uoprno zele) i od njih napravila mucenike a od mene zver . Da su ignorisani, da je ulica u kojoj su pravili to sto su pravili bila prazna nikada vise ne bi ponovili isto, ispali bi smesni . Protiv takvih takvih se boriti iskljuvico ignorisanjem , ne dozvoliti im da udju u polje komunikacje normalnog coveka. Svi znaju recimo ko je azdjekovic i zamisli sta bi bilo sa njim da svaki Srbin kome je stalo do svoje dece, drzave i vere jednostavno prestane da komunicira sa njime .Da ne moze da plati hleb u radnji je prodavacica ga jednostavno ne konstatuje, da ne moze kupi benzin na pumpi iz istog razloga ili novine na kisoku. Za nedelju dana bi taj postao "sterjt" i patriota. Ovo je naravno ekstreman primer i nije bas realno izvodljiv ali na sirem planu ignorisati takve ljude , organizacije i njihove "performanse' jeste moguce i izvodljivo . sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 17, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 17, 2012 И где је граница где неко предузима одлуке са одређеним степеном одговорности, а где је насиље? Јел насиље ограничење слободе затвореницима у интересу целог друштва? Јел насиље када отац васпитава своје дете, бранећи му неке ствари? Где је та граница у којој држава или легално изабрана власт сме да се креће у очувању интереса целокупног друштва, а да јој неко не приговори да користи "насиље" над било ким, само зато што се тај неко сматра просвећенијим од других? Шта онда уопште држава сме да ради, а да то неко не прогласи насиљем? Јер свака одлука изазива негативне реакције. Где је онда граница доношења одлука, после које ће неко ко сматра да је оштећен имати право да каже да се ради о "насиљу"? Или је "насиље" нешто ад хок, чиме се фрљамо кад год нам је то у интересу, док "насиље" које бисмо ми или неко кога подржавамо по тој дефиницији чинили другима, проглашавамо за слободе? Nije ad hoc. Nasilje je svako ogranicavanje slobode pojedinca. Kada to drzava radi, onda eufimisticki zovemo drzavnom silom ili tako nesto. Naglasavam da nigde nisam rekao da drzava nema pravo da primenjuje silu... govorio sam o principima kada je to opravdano. Za mene pocetna pozicija uvek mora biti da je drzavna sila neopravdana dok se ne pruze jaki argumenti, a i oni se stalno trebaju preispitivati. Sto se tice zatvora pogledaj "princip neagresije" na primer, da ne sirimo pricu. Oko teme... Logika po kojoj drzava odredjuje sta je uvredljivo i na osnovu toga ad hoc zabranjuje izlozbe i slicno, je totalitaristickog duha. Kazes da ti je Life of Brian simpatican. Siguran sam da ima hriscana koje to vredja, ali ajde da zamislimo da je to film o Muhamedu. Kako ces da objasnis nekom muslimanu zasto on to ne moze da zabrani (a ti mozes izlozbu ili paradu)? Jedanom sam na ovom forumu okacio neku sliku koja ismeva 'proroka', bila mi je simpaticna sa zdravom dozom provokacije. A jedan misliman je na to rekao da bi mi bio dzelat da moze. Nesto sto je njemu sveto je meni glupo i vredno prezira, i obrnuto, Zbog toga se slazem sa mnogim umnim ljudima koji su govorili da je upravo najuvredljiviji govor onaj koji treba najostrije da se brani. Шта је држава добила, шта је целокупно друштво добило тиме што је две хиљаде полицајаца изашло да обезбеђује неку умоболну изложбу, која је опет организована да би била намерна провокација (и тиме извршила насиље према огромној већини која се са том изложбом није слагала)? Ja mislim da je upravo to najbitniji zadatak drzave... da stiti slobodu govora i kretanja. Sta je ona dobila je stoga naopako pitanje... ona je tu pre svega da sluzi u odbrani prava, a ne da skuplja neku korist za sebe. Sto se tice drustva... bilo bi slobodnije u smislu da ne bi moralo da strahuje da ce nasilnci da diktiraju sta je dozvoljeno u tom slucaju ili bilo kom drugom. Za mene su sve druge negativne posledice zanemarljive u odnosu na to. A samu izlozbu i ako je vidim kao provokaciju, ne mogu da vidim kao nasilje jer niko nikog nije terao da je gleda, Da su je odrzavali na ulici, pa bi mogao i da razumem. A cak i da jeste, onda treba da ih tuzis pa da dokazes da je to sto se odrzala neke izlozba kojoj nisi prisustvovao tebi nanela neki dusevni bol ili slicno. A ne da drzava to napamet radi. Не сматрам забрану једнаком насиљу. Као што сам већ рекао горе, сматрам ову конкретну забрану паметним потезом, јер си имао једну страну која је била спремна на све, а другу страну која је констатно изазивала и гурала прст у око тој страни. Vec sam rekao da me ne interesuju te procene sigurnosti i slicno... Ako je stvarno nije moglo da se izadje na kraj sa huliganima, onda je bolje tako naravno. I ako je to tvoj jedini motiv za zabranu OK... ovaj pasus iznad se ne odnosi nuzno na tebe. Al nadam se da to ne predlazes kao neki princip. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Zbog toga se slazem sa mnogim umnim ljudima koji su govorili da je upravo najuvredljiviji govor onaj koji treba najostrije da se brani. pravopop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Скуни, шта мислиш како би се реаговало ако би неко организовао изложбу где се исмева хомосексуалност? Не неки конкретан хомосексуалац, већ хомосексуалност као таква. Да ли би то била дискриминација, увреда или шта већ? Ignjatije and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Nije ad hoc. Nasilje je svako ogranicavanje slobode pojedinca. Kada to drzava radi, onda eufimisticki zovemo drzavnom silom ili tako nesto. Naglasavam da nigde nisam rekao da drzava nema pravo da primenjuje silu... govorio sam o principima kada je to opravdano. Из чега следи да смо дошли до оне тачке, као и код свих либерала: "Држава има право да примењује силу, али тамо где ЈА сматрам да је оправдано. ЈА и моји истомишљеници, који су сви од реда "умни" људи. Зато је, на пример, скроз оправдано да се бију навијачи и "екстремисти" чим помисле да изађу на улицу, или да им се забрањују скупови, док су педери света крава, јер ЈА и моји истомишљеници тако кажемо." Да се разумемо, нису мени ни ови први симпатични, али принципијелно не бих ни њима дао да изађу на улицу, јер ни тиме друштво не добија ништа, сем нових и нових подела и тензија. Za mene pocetna pozicija uvek mora biti da je drzavna sila neopravdana dok se ne pruze jaki argumenti, a i oni se stalno trebaju preispitivati. Sto se tice zatvora pogledaj "princip neagresije" na primer, da ne sirimo pricu. Аргументи постоје, и детаљно су образлагани у многим књигама и теоријама, о томе се расправе воде вековима. А да ти неко сажваће пар векова правне, социолошке и философске расправе и резултата те расправе, о неком питању, у један пост на форуму, мало је нереално. Oko teme... Logika po kojoj drzava odredjuje sta je uvredljivo i na osnovu toga ad hoc zabranjuje izlozbe i slicno, je totalitaristickog duha. Kazes da ti je Life of Brian simpatican. Siguran sam da ima hriscana koje to vredja, ali ajde da zamislimo da je to film o Muhamedu. Kako ces da objasnis nekom muslimanu zasto on to ne moze da zabrani (a ti mozes izlozbu ili paradu)? Jedanom sam na ovom forumu okacio neku sliku koja ismeva 'proroka', bila mi je simpaticna sa zdravom dozom provokacije. A jedan misliman je na to rekao da bi mi bio dzelat da moze. Nesto sto je njemu sveto je meni glupo i vredno prezira, i obrnuto, Не качим слике о Мухамеду, ударам минусе на њих ако се нађу на Вукајлији, не волим да неко вређа папу или било кога другог, и тако даље. Јер знам како се он осећа, јер је и део моје личности под константним нападима доконих и залудних. А и мислим да има разлике између хумора код Пајтоноваца (који јитекако знају да претерају, ал им намере нису лоше) и ове Швеђанке, као и код ове представе, где је једини циљ провокација. Zbog toga se slazem sa mnogim umnim ljudima koji su govorili da je upravo najuvredljiviji govor onaj koji treba najostrije da se brani. Да... Ти "умни" људи увек гледају да се оствари максимум права, али преко туђих леђа. Када узмеш нешто што је свето тим "умним" људима, да видиш како се промене и покажу своје право лице. И "умни" људи су увек они који се слажу са твојим ставовима, док међу онима који се са твојим ставовима не слжау вероватно да нема "умних" људи. Умни људи, као и остварени људи постоје на свим странама, и међу нацистима је било много умних људи, па то не значи да не могу да погреше. Лош аргумент. Шта је држава добила, шта је целокупно друштво добило тиме што је две хиљаде полицајаца изашло да обезбеђује неку умоболну изложбу, која је опет организована да би била намерна провокација (и тиме извршила насиље према огромној већини која се са том изложбом није слагала)? Ja mislim da je upravo to najbitniji zadatak drzave... da stiti slobodu govora i kretanja. Sta je ona dobila je stoga naopako pitanje... ona je tu pre svega da sluzi u odbrani prava, a ne da skuplja neku korist za sebe. Sto se tice drustva... bilo bi slobodnije u smislu da ne bi moralo da strahuje da ce nasilnci da diktiraju sta je dozvoljeno u tom slucaju ili bilo kom drugom. Za mene su sve druge negativne posledice zanemarljive u odnosu na to. A samu izlozbu i ako je vidim kao provokaciju, ne mogu da vidim kao nasilje jer niko nikog nije terao da je gleda, Da su je odrzavali na ulici, pa bi mogao i da razumem. Све би то било лепо у неком имагинарном свету флафичастог либерализма, који везе са реалним светом нема. У овом нашем, реалном, свету, држава мора да осигура имовину људи. Е, сад, како се осигурава имовина људи? Или тако што се изведе педесет хиљада полицајаца на улице (што је увек скупо и неефикасно, јер ће макар сто каменица ипак да пролети), или да забрани ризичне скупове, јер је мало неозбиљно извести педесет хиљада полицајаца на улице да би сто људи протестовало. Вло просто: Када се нешто ради упрокос вољи целокупног народа, то је насиље над тим народом. Ево ја ћу да кољем децу у галерији затворен, нико неће да ме види, а и то ће да буду нека деца коју ћу да нађем негде на страни, што би се неко бунио? Наравно да то није исто, али је принцип исти: Не можеш једно дело, попут намерне увреде или провокације, да не сматраш увредом или провокацијом, само зато што се одиграва у затвореном простору. Поготово не када је организатор то на сва звона рекламирао, надајући се изгледа управо оваквом исходу. A cak i da jeste, onda treba da ih tuzis pa da dokazes da je to sto se odrzala neke izlozba kojoj nisi prisustvovao tebi nanela neki dusevni bol ili slicno. A ne da drzava to napamet radi. И опет, можда у свету флафичастог либерализма. У свету који тражи да одлуке доносиш свакодневно, вагајући предности и мане било ког потеза, град је већ и уништен и обновљен док теби стигне пресуда о томе. А ако је ствар овако очигледна, онда нека туже ови што су забрањени, мислим да има довољно аргумената за одбрану оваквог става. Vec sam rekao da me ne interesuju te procene sigurnosti i slicno... Ako je stvarno nije moglo da se izadje na kraj sa huliganima, onda je bolje tako naravno. I ako je to tvoj jedini motiv za zabranu OK... ovaj pasus iznad se ne odnosi nuzno na tebe. Al nadam se da to ne predlazes kao neki princip. Ти имаш право да те процене сигурности не интересују. Онај ко на основу тих процена треба да доноси одлуке, нема тај луксуз који ти имаш, јер има одговорност за безбедност људи и имовине. И његова би одговорност била уколико би се полупало пола Београда зарад нечега што ће само да створи додатне тензије у народу. Као што сам већ рекао, полиција већ обезбеђује журке хомосексуалаца, и то на отвореним просторима, за те се журке одавно зна, као и клубове у којима се скупљају. И још нисам чуо да је један једини пут било неких инцидената на тим журкама, у смислу пребијања неког. Једноставно, то људе не интересује. Живи и пусти ме да живим, ни ја се не рекламирам шта радим са својом девојком, то је између нас двоје. Да има дискриминације у друштву има. Није ни приближно толика колико се прича, али је има. Али се то решава на друге начине, не набијањем прста у око свима. Набијањем прста у око свима се само пуне џепови пар њих из организационопг одбора и то је то. Али, када изађеш на улицу, да пошаљеш политичку поруку, због чега би ти био другачији од било кога другог? Каква је разлика између скупа подршке Ратку Младићу, скупа ратних ветерана, скупа малинара, скупа образоваца пред амбасадом Хрватске и скупа педера? Што би ови задњи имали већа права од било кога другог? Подједнако је било разумно све те скупове забранити. Још су им и понудили локацију где могу да им гарантују безбедност, и њима и свима осталима тог дана, али то није одговарало њиховом егзибиционизму и жељи за лечењем комплекса. Или најстрожи центар града блокирати потпуно на цео дан да би сто људи протестовало, уз огроман ризик по имовину и безбедност људи, или ништа, јер знају да имају старијег брата који ће увек цео народ да лупа по ушима (што додатно иритира народ). Мало нереално. И зато они који имају одговорност немај тај луксуз да их не интересује, који ти имаш. И који ја имам, јер они трпе огромне притиске и да се то организује (и вероватно да има и губитака на другој страни што се то није организовало), тако да сигурно нису овако пресекли као што то ја радим овде на форуму када теоретишем о томе из перспективе некога ко нема било какву одговорност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Drugo... ozbiljno mislim da je degutantno i bezobrazno uporedjivati ( i stavljati znak jednakosti) masovna istrebljenja dece sa ljubavi prema istorijskoj (?) licnosti koja je zivela (?) pre 2000 godina... monstruozno cak... ako je i od vas - mnogo je. Зар ти управо не заступаш тезу да нема табу тема? Што, да се неко не увреди можда? Што бисмо ми пазили на било чија осећања, па да не смемо да правимо изложбу о томе? Шта се нас тичу неки тамо Јевреји или Срби, Цигани, Пољаци, Руси, или било ко други кога би то увредило? Што би нас се тицао и ти, ако би то тебе увредило? Екстремисто један задрти и затуцани! Иди тамо играј се по пустињи са оним твојим талибанима, ниси нам потребан у овако напредној земљи! Уствари, могли бисмо да то мало проширимо, па да малу децу коју бацају у крематоријум обучемо у мале нацистичке униформе, не би било лоше. И да им ставимо мале балончиће у којима певају "Лили Марлен" док упадају у пећ. Наравно, то није провокација, него је уметност, ако ти се не свиђа, окрени главу, али има да се одржи у центру Београда, баш ме брига кога би то могло да увреди. Уствари, могло би баш на Бањици да се одржи, али не у логору где су деца страдала, него да се закупи неки простор, тако да нико нем право да протестује. R.Žiskar and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука