Jump to content

Zbog predstave o gej Isusu u Atini privedeno više od 30 ljudi

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Што се мене тиче, Ауди је опуштен, јер знам колико су често на точковима, треба им и удобна и комфорна и поуздана машина. Или џип, јер често треба стићи на неку чуку.

Али пет Аудија или нешто бахато не лежи ми на срцу, могу те паре далеко боље да се утроше.

Па шта мислите да ли би изложба тих аута великодостјника вређала вјерска осјећања вјерника на рубу егзистенције?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па шта мислите да ли би изложба тих аута великодостјника вређала вјерска осјећања вјерника на рубу егзистенције?

Мислиш ако би их епископи изложили или ако би их неко са стране изложио?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Па било ко...само ради изложбе може да се напишу имена у који се ауто који вози.

Разумем ја шта тиме хоћеш да кажеш, али где је граница? ТО би била критика, и имало би смисла. Таква се критика види свакога дана по медијима сваке врсте. Али о каквој се критици ради, да не помињем уопште оне фотографије, али сви знамо шта је на њима? И каква се то порука шаље причом да је Господ био педер?

Стварно не могу да повучем паралелу између те две ствари. Једно је критика, а друго је отворено пљување.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ајд само да разјаснимо: који су то СТАВОВИ? Јел ова представа став или провокација? Ја мислим да је ово друго, јер не видим никакав став у томе. Са друге стране, за њих нико никада не би ни чуо да не покушавају да се огребу о славу на овај начин.

И не, то је последица. Узрок је провокација, свесна и намерна провокација. И то се нон - стоп дешава, постаје нека врста моде. Што не би оставили хришћане на миру, нико их ни у уста не би узео, а камоли да протестује против њихових изложби?

To je provokacija svakako, mada moze biti i nenamerna...

Mozda se neki homos do smrti uvredi kad slusa iz usta raznih crkvenih zvanicnika da je homosekusalnost bolest, da vodi u smrt i slicno. Al zbog toga nema pravo nikoga da bije, bez obzira sto je to za njega teska provokacija, sto ga mozda pogadja mnogo vise nego tebe sto si cuo da se neka predstava negde odrzala,

Nema ni mene pravo neki sajentologa da bije ako kazem da je Ron Habard budala i pedofil.

Nikako se ne slazem da je uzrok nasilja provokacija. Provokacija je uzrok isprovociranosti. Nasilju je uzrok mnogo dublji... sta hriscanstvo kaze na tu temu? A provociranja ce uvek biti.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ali niko od vas nije pogledao predstavu a svi ste sigurni u to da je to kic, sund i provokacija... vama je pa sve zivo provokacija.

Ko bi trebalo da bude merodavan da odredjuje sta je provokacija a sta ne? Vernici? Jadni mi ako se takva monstruoznost ikada ostvari u praksi...

Duznost, misija i svrha pozorista nije da pred publikom igra lepe slike i da publika kao telad gleda isprazne rekonstrukcije zivota, nego da kritikuje, opominje i oplemenjuje...

A ono vase "Jeste, razbio sam mu glavu ali sam je kriv- vredjao mi svetinju" za mene je identicno onom "Jeste silovao sam je, ali sama je kriva- nosila je mini suknju"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Nema ni mene pravo neki sajentologa da bije ako kazem da je Ron Habard budala i pedofil.

Ствар је у томе што Хабард ЈЕСТЕ пробисвет и педофил. Христос НИЈЕ хомосексуалац. Његова мајка НИЈЕ лезбејка.

Подели на овим сајтовима

To je provokacija svakako, mada moze biti i nenamerna...

Mozda se neki homos do smrti uvredi kad slusa iz usta raznih crkvenih zvanicnika da je homosekusalnost bolest, da vodi u smrt i slicno. Al zbog toga nema pravo nikoga da bije, bez obzira sto je to za njega teska provokacija, sto ga mozda pogadja mnogo vise nego tebe sto si cuo da se neka predstava negde odrzala,

Nikako se ne slazem da je uzrok nasilja provokacija. Provokacija je uzrok isprovociranosti. Nasilju je uzrok mnogo dublji... sta hriscanstvo kaze na tu temu? A provociranja ce uvek biti.

Чекај, опет трчимо пред руду.

Значи, ако се слажемо да је у питању била провокација, дакле једна врста нефизичког насиља, шта је следећи корак? Потражити заштиту од провокације, јел тако?

А ако заштиту од провокације не добијемо, имамо ли право на протест? Да се разумемо одмах, нико овде не прича о физичком насиљу над овим што праве представу или што иду на представу, шамар је био илустрација само за реакцију на провокацију.

Али имамо ли право да само станемо на врата и да се не померамо? Шта би уопште требало урадити, ако бисмо се сложили да се протестима ништа не постиже, јер се овакве сподобе хране осећајем моћи који добијају у ситуацији када овако нешто одраде без икаквог отпора, упркос томе што знају да се огромна већина са њима не слаже?

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе што Хабард ЈЕСТЕ пробисвет и педофил. Христос НИЈЕ хомосексуалац. Његова мајка НИЈЕ лезбејка.

Ako kazem da je Ron Hubard bio homoseksualac, dal onda sme da me bije?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Za mene je provokacija kad popovi zaustave saobracaj da bi setali u ltiiji... to je cisto ubadanje prstom u oko svima koji zele na vreme da stignu na posao i s toga smatram opravdanaim da takva akcija ima i reakciju. Sudeci po komentarima ovde ocekujem da se svi na ovoj temi sloze sa mnom.

takodje, npr. Obama je ziva osoba koju ja volim i svaki put kada neko od vas napise da je on maloumnik ja se osecam povredjenim. Moja osecanja su duboko povredjena i stoga osecam da imam pravo da nekog premlatim gvozdenom sipkom (moze i bezbolka ali nema da se nadje u prodaji... kazu nestasica zbog parade...)

Eto sta sam naucio od pravoslavaca... hvala za besplatne lekcije

Подели на овим сајтовима

Kontam da si coveka licno poznavao?

Подели на овим сајтовима

Ako kazem da je Ron Hubard bio homoseksualac, dal onda sme da me bije?

Ако лажеш, легитимно је да буде јако љут на тебе. Како ће искалити љутњу, то већ не знам. Нисам присталица туче.

Подели на овим сајтовима

at Radovanovic

Smes da radis sta hoces, ali ne smes da vrsis fizicko nasilje.

Pogledaj kako je pocela diskusija sa moje strane... smeta mi sto na pet strane se skoro svi sablaznjavaju predstavom, a vest prica o divljanju nekih budala koje su zakljucavale ljude i slicno, na sta se skoro niko ne obazire (aquilliu prst gore) .

Sto se tice toga sta bi trebalo uraditi... pa ignorisati ili kritikovati, ili ako ces i sam da se spustis na taj nivo... mozes i ti da se bavis provokacijama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...