Avocado Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Hovind je na početku rekao da veruje u Bibliju od korice do korice....a to svakako isključuje drugačija a ne biblijska umovanja..pa naravno da će to mnogima da smeta.... Hovind je u zatvoru zbog utaje poreza... što podrazumeva i laganje (omiljen greh svih profesionalnih kreacionista)... a ne moraš da pročitaš od korice do korice da bi znao da laganje nije Bogu milo... Hovindove budalaštine su odavno osporene... hajde, prebaci se na malo modernije kreacioniste... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Oni koji se ''profesionalno'' bave istraživanjem polaze sa evolucionističkih i ateističkih pretpostavki...(neki ovako neki onako), tako da su im i zaključci isto takvi... jedan od napoznatijih svetskih ateista dr Antony Flew, vrsni polemičar i višedecenijski protivnik teizma kao i zastupnik TE, pred kraj života je poverovao u Tvorca i napisao knjigu o tome kako je celog života bio u zabludi... Nope... njegov pajtos je napisao knjigu... Flu je već postao previše dementan da piše... oni kojima dementni starci predstavljaju najbolji dokaz za bilo šta bi trebalo da se dobro pogledaju u ogledalo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Evo još jednom - problem evolucije i kreacije je riješen još u antici. Koncept rationes seminales/ logoi spermatikoi efikasno rješava taj problem. Moje skromno mišljenje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Nego, "znatiželjni", jel ti to posredno priznaješ ispravnost TE bežanjem od ozbiljne diskusije? Još pre tri dana (link) si naveo da je TE netačna u svakoj pojedinosti, pitah te da navedeš jednu netačnu... i dalje nema odgovora... ako ne možeš da navedeš jednu netačnu pojedinost TE, džaba kačiš klipove... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 15, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2012 Nego, "znatiželjni", jel ti to posredno priznaješ ispravnost TE bežanjem od ozbiljne diskusije? Još pre tri dana (link) si naveo da je TE netačna u svakoj pojedinosti, pitah te da navedeš jednu netačnu... i dalje nema odgovora... ako ne možeš da navedeš jednu netačnu pojedinost TE, džaba kačiš klipove... Ma, čovjek je skroz neozbiljan sagovornik. Kada treba argumentovati, nema ga nigdje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 i ja sam nekada verovao u kreacionizam, dok nisam saznao da je sve prevara...duboko sam se razocarao....a branio sam ga jos vise nego grigorije, sve dok nisam saznao istinu...moras otvoriti oci grigorije, nemoj ici zanosom i sve uzimaj sa rezervom, kreacionisticka prica mi sad uopste nema smisla, i nema ni jedan, ponavljam ni jedan dokaz.... U naučne teorije se neveruje, one su tu i tačne su hteo ti da priznaš to ili ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Prvi susret sa Hovindom i kreacionistima? Nije ali se svaki put iznenadi koliko ljudi mogu da budu ograničeni i glupi. Jednostavno posle svakok ovakog videa ni se plaće. reći ću ti da li trolujem kada mi objasniš šta to znači..do pre neki dan nikada u životu nisam čuo tu reč, nego od tebe prvog..pa mi objasni..a ja ću ti rado reći Trolovanje wikipedia Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 I usput naslov je 100 razloga, ja ovde ne vidim ni jedan razlog zažto je nešto glupo. Čovek samo navodi teorije i pominje njihov razvoj kroz vreme, i onda kaže: "This is stupid" A što se tiče ovih promena nauke kroz vreme, čemu se on podsmeva samo mogu da kažem da nauka tako funkcioniše treba vremena dok se tođe to onoga tačnog i niko ništa ne uzimima zdravo za gotovo, bez ikakvog razmišljanja i korišćenja mozga. I još nešto on ovde koristi ironiju, svugde, a nju je Sokrat prvi uveo i koristio je samo u slučajevima kada o temi ne zna skoro ništa (žto je slučaj i sa ovim ne znam kako da ga nazovem, a da ne popijem ban,a usput ne bih pogrešio), zašta se i danas koristi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Ако човек своју веру и своја убеђења изгради на сувом знању, то здање ће се пре или касније урушити. Тада настаје једно свепогубно лудило. Чувајте се тога. I ja sam imao problema sa bukvalistickim kreacionizmom. Problem sa njim je taj sto nije nastao u okviru Pravoslavlja, i sto one koji ga ne prihvataju smatra za lose vernike, cak za demonizovane. I sta se moze desiti kad kreacionista otkrije da je kreacionizam laz ? Upravo to rusenje vere i odlazak u ateizam, Islam... ili ko zna gde. Nije slucajno sto se Grisha toliko bavi Islamom jer on kao trvrdi da ima naucnih dokaza. I sam sam se bavio tim stvarima dok sam bio bukvalisticki kreacionista. Moje vervanje je da je Bog stvorio ovaj svet i planetu, kao i da je stvorio osnovne tipove organizama koji su se kasnije razvijali, prilagodjavali i menjali putem mehanizama evolucije ( za koje verujem da ih je sam Bog stvorio ). Ali moja vera ne pociva na tom verovanju, nego na veri u Boga Oca koji stvara svet ni iz cega u vaskrslog Hristosa i Svetog Duha koji deluje u Crkvi kojoj pripadam. Tako da mi se vera ne moze srusiti ukoliko se moje prvo navedeno verovanje pokaze kao naucno netacno. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Evo dokle ide bukvalisticko kreacionisticko ludilo : Poslusati od 16:10 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Nešto malo o evolicionističkom ''ludilu''. Gledati od 6:00..kao i sledeći video u nastavku (4.deo, najbolje gledati od samog početka, celi serijal) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Nešto malo o evolicionističkom ''ludilu''. Steta pa ne znam engleski. Mozes li da prepricas ukratko o cemu se radi ? Ajde, uci se i ti malo da budes propovednik http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Ajde malo bez histeričnog kačenja tih klipova.Sve što ima da se kaže na temu, moguće je reći sopstvenim rečima.Naprosto je neverovatno da su ljudi skloni, kreacionizmu prosto opčinjeni klipovima, debatama, pa i copy paste stvarima.Toga sam se nagledala na ovu temu i previše tokom godina i iskreno postalo mi je muka. Pokušajte svojim rečima da kažete ono šta imate. Milan Nikolic and znatiželjan је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Trolova nikad dosta! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 16, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2012 Не видим да је ико ко подржава креационизам способан да дискутује на аргументован и прегледан начин - бар засад нисам видио, показујући да влада материјом за коју мисли да представља истину. Кад се дискутује онда се пише својим ријечима и цитирају кључне реченице или пасуси неког научног рада, а евентулано постављају линкови ко жели да прочита сав текст. Бубање километарских текстова, постављане вишечасовних видео материјала нису ништа него троловање и показатељ да се читају једино креационистички материјали, а да се штиво не усваја са разумјевањем већ са пристрано чита, а да се од научне литературе и литературе која се бави доказивањем еволуције није ништа прочитало. drvce, Анастасија and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука