Jump to content

Да ли је неки манастир оставио посебан утисак на вас?

JESSY

Препоручена порука

поред већ поменутог манастира на почетку теме, морам рећи да су још неки оставили утисак на мене и то из сасвим других разлога...

манастир Каона ме очарао својом лепотом...цео тај простор изгледа као рај на земљи...када нема гужве, ''лепо нам је тамо бити''...

насупрот њему , манастир св Романа тако стар....а кад уђеш у црквицу имаш осећај да се налазиш баш у том времену када је манастир и настао...а када ти се још читају молитве за здравље поред моштију св.Романа...невероватан осећај...тако нешто слично сам осетила и у манастиру Крушедол поред моштију мати Ангелине...

...много ми се допао и манастир Лешје...првенствено са дивним положајем и дивним погледом на панораму околине...затим дивна мала црквица у руском стилу...а онда дивне, младе монахиње, као и духовник о.Јован...

Istocna-Srbija-dobila-svoj-hram-manastir-Lesje.jpg

...манастир св.Луке, Бошњане...и предивни игуман, о.Алексеј који је са пуно љубави, смирења и стрпљења одговарао на наша питања и давао савете...нико не продаје свеће и иконе...о.Алексеј препушта нама са пуно поверења да сами оставимо новац...

1.jpgчудотворна икона св.ЛукеSv%20Luka.gif

default.jpgо.Алексеј...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Napokon neko ko je bio u Lesju... nazalost, ja nisam imala priliku da sretnem o.Jovana...

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
  On 2. 10. 2012. at 12:59, Биљана рече

Први манастир у ком сам била, манастир Моштаница код Дубице (Република Српска)

mostanica.jpg

Мене овај манастир подсећа на Грузијску црквену архитектуру (Еклесиа).

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Manje vise svi u kojima sam bio su ostavili utisak,ali recimo oni kojima bih se uvek nanovo vracao i koji mi nedostaju kad ne odem neko duze vreme(mada opet imam utisak da to vazi i za ostale koje sam posetio :) )  su:

009.jpg

114482.jpg

Kovilj sam zaboravio da pridodam. A Decane se nadam da cu kad tad posetiti,imam veliku zelju.Dace Bog verujem.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Manastir Uspenja Presvete Bogorodice-PODMAINE,Budva....Emotivno sam vezanja za njega.. :)..A naslikao ga je moj prijatelj Bata Kidisevic...<3

• Волим 1

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Острог, апсолутно. Не само манастир, него и прилаз њему до у само брдо... као ходочашће.

Такође манастир Дајбабе у Подгорици. Укопан у земљу, унутрашњост као пећина. У њему се налазе мошти преподобног Симеона Поповића.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Bele Vode kod Ljubovije, u crkvici, u momentu velikog bola i ocajanja osjetila sam umirenje. O.Serafim izuzetan duhovnik. Ikona Sv.Jovana Krstitelja mirotoci.

U istom manastiru mirotoci i ikona Bogorodice Semistrelnaje.

Подели на овим сајтовима

On 8. 5. 2013. at 12:40, Дијана. рече

Bele Vode kod Ljubovije, u crkvici, u momentu velikog bola i ocajanja osjetila sam umirenje. O.Serafim izuzetan duhovnik. Ikona Sv.Jovana Krstitelja mirotoci.

Bio sam u tom manastiru,ali samo nakratko obisao. Isto mali raj na zemlji,o ocu Serafimu nisam do tad cuo,samo nam je iskusenik pricao o njemu jer je mislio da dolazimo da bi pricali sa njim.

DSC00327.JPG

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...