Jump to content

Забрањена "Парада поноса"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

А може да хоће, већ неће јер некоме је из политичких разлога јако важно да хулигани у овој земљи имају моћ.

Suština cele priče.

Подели на овим сајтовима

Наш народ не може да схвати како би простом игноранцијом те параде, изазвали право огорчење код припадника лгтб, него овако што сивоње и фашисти мисле да ће табањем изазвати добро, а код лгтб припадника само ојачава настојање да се изборе да их нико не дира кад хоће да одрже шетњу.

.....................

Потпис!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Nije njihova stvar da li ce da se desi kolaps grada na ceo dan... njihova stvar je da li su izabrali najboljni nacin da se bore za svoje ciljeve (da li je bolje organizovanje parade ili politicke stranke i slicno)... koji god da su (legalan) pravac delovanja izabrali, to je njihova stvar i ne moze tvrdnjom da su izabrali pogresan da se pravda to sto neko hoce da ih bije... a za haos u gradu tog dana je odgovoran neko drugi... ne prave oni haos...

наравно да није само њихова ствар, ал потенцирао сам поглед где ће да се деси опште лудило због нечијих дугогодишњих провокација сваки пут кад буду хтели да се прошетају. и погрешно си ме схватио да иког правдам, рекох ти да оптужујем и то обе стране, први хулигани не би могли да дођу до изражаја и интересне зоне које стоје иза њих да су хомосексуалци симпатичији до те мере да се људима свиде како се боре за своја права

то што хомосексуална популација не пали, не значи да није део који је изазивао да се тако нешто деси. зато сам и мишљења да једни без других не постоје, барем не сад и барем не са овом екипом која свесно ради на томе да изазива све и сваког.

da, tacno je da najzaposleniji gej aktivisti ne bi imali cime da se bave da nema onih drugih... ali onih drugih ima... ima ih i bez parade i imali bi cime da se bave i bez parade... imaju oni i druge zanimljive hobije... i problem je sto kad ih ti podjednako optuzis za ovo sto si naveo, neki drugi to citaju kao "podjednako su krivi za sve"... a hajde da ne zaboravimo da u tom sukobu jedna grupa hoce da se proseta gradom a druga grupa hoce da skace po lobanji pripadnicima prve grupe... nije bas da su (u celom skoru) jednaki... nisu ni blizu...

на страну што су усијане главе усијане увек и за све, ал нисам на то мислио. једноставно, нема наспрамности кад немаш с ким да будеш наспраман. према томе, и даље стојим иза става да квирија и приде провоцирају и изазивају, практично генеришу дешавање које лако може неко да искористи одређена интересна зона да извуче усијане главе на улицу да завршавају њихов посао.

ја пишем шта пишем и како, не одговарам за туђа крива тумачења.

као што рекох, није баш све тако симплекс, понајмање јер то већ траје годинама.

Ok... samo bih umesto psovanja pre uporedio sa situacijom kada pogresno pogledas nekog majmuna koji ima kratak zivac i trip da niko ne sme pogresno da ga pogleda... i da... znam da postoje kafici u kojima i dan danas mozes da dobijes batine jer si nekog pogresno pogledao... ranije ih je bilo vise... te kafice mogu da izbegavam... ali mi se ne dopada da zivim u drzavi u kojoj vladaju pravila kafica iz 90ih odnosno pravila maloumnih nasilnika...

да, можда би тако, да су невинашца, и било да одређена хомосексуална политички ангажована популација не прави изложбе а да се њихове организације ограде од тога ;)

овако, пошто се подржавају и још славе такве акције - неког си провоцирали, а сви остали ће игнорисати кад их буду тукли, чак и најумеренији.

???

Ne razumem uopste taj deo tvoje price u kojem uplices diskriminaciju? Jedno je da trazis svoja prava a nesto sasvim drugo je da diskriminises druge, odnosno da drugima uskracujes prava. Sta vise, kod penzionera je to gore, jer da bi njima dao nesto vise, od nekog moras da uzmes... a da bi dao puna prava i obezbedio toleranciju prema homoseksualcima, ne moras nikom nista da uskratis ili uzmes... osim "prava" neandertalaca da prebiju onog ko im se ne dopada...

напротив, пензионери су итекако зарадили своје, проактивно и конструктивно су улагали деценијама стажа и рада у државу плаћањем пореза и све што се вукло одатле, а социјални склоп је такав да имају праву на надокнаду кад буду остварили право на пензију. с друге стране, хомосексуална популација тражи своја права само зато што постоје, а боре се на најдеструктивнији могући начин ПРОТИВ државе и свих осталих грађана захтевајући практично повлашћен положај. то је као да ниси женско и ниси трудан а захтеваш трудничке повластице, а немаш ни децу док успут све зезаш у здрав мозак што те не прихватају. све у свему, хомосексуална популација мора да се избори за своје право а не да се понаша као уображена мала девојчица и да хистерише што је нико не зарезује.

дакле, не мораш ником да ускратиш нека права да би могао да зовеш старијег брата из иностранства и да радиш против ове државе, а сви знамо шта се и како ради, да то што је неко нво негативно настројен према матици има итекаквог утицаја напољу.

и по 10. пут да поновим, пошто видим у ком смеру желиш да навијаш и завијаш, ја и нисам за права неандерталаца, нити ми смета да хомосексуална популација оствари своја - ал ни у лудилу преко нечијих, па и мојих, леђа.

ali opet se uplicem u "njihova" prava iako su meni potpuno nebitna i ne zelim da se time bavim... hocu svoja prava, hocu da znam da moje pravo da se prosetam gradom ne zavisi ni najmanje od nekog maloumnog huligana i od politicke procene Ivice Dacica i slicnih koliko ce glasova dobiti jednim ili drugim potezom... i ne dopada mi se da zivim u zemlji u kojoj premijer opusteno izjavljuje da ne moze da zastiti svoje gradjane od nasilnika, a licemerni makijavelisti slave kao da je proglasio homoseksualnost nezakonitom...

гљивица, и сваки такав полтрон, је ирелевантан. живимо у држави необразованих, лаковерних, манипулисаних и приземних људи који се приклањају сваком ветру који дуне, тако да ти јавни ликови ионако нису проблем - него наш ближњи који доводи такве на власт ;)

то се никако споља не може променити, нити променом јавног лика који ће само да буде различит ал ће исте ствари да ради јер види да има политичку атмосферу која тако диктира јер очигледно има леђа у народу који га је довео на то место.

и што не дођу да се прикључе овим или оним опцијама, да остваримо права заједно него праве од свега и сваког наказу а они су као идеални? :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Blago našoj državi, kad je parada ponosa najveći problem. Nezaposlenost je na zavidnom nivou, standard nam je odličan, zdravstvena zaštita nikad bolja, ma sve je u najboljem redu, samo još da se parada ponosa održi bez incidenata i sve smo sredili. ekstra

Uostalom, možda i jeste najveći problem, čim joj pridajemo toliki značaj.

Подели на овим сајтовима

Не знам због чега избегаваш одговор. Ради се о групи будала која тражи кавгу без потребе и стално изазива и провоцира. Шта ту није јасно? Јел треба сада да набрајам све њихове отворене провокације (само овај пут их је једно десетак већих минимум)? У Харлему, црници су већина, и то огромна већина, а белаца у мом примеру, који би се прошетали, има стотинак, баш као и ових.

Dao sam ti više odgovora na analogije koje su bliže gej paradi... objasnio i zašto je tvoja analogija pogrešna... šta više iskarikirana je do besvesti... dobro kao primer nisi uzeo pitanje da li bi oni koji su silovali i ubili američkog ambasadora mogli da protestvuju ispred kuće njegove žene...

Ali čak sam posredno i na takvu karikaturu od analogije odgovorio. Beograd nije Harlem. U Harlemu policija zaista fizički ne bi mogla da obezbedi sigurnost takvima kakve ti navodiš. U Beogradu policija može da obezbedi sigurnost učesnicima gej parade, što je već i dokazala.

Не, не могу, јер не постоје. ФБИ их је разбио јер су представљали опасност по систем. Оно што се данас зове "Црни Пантери" нема везе са оним што је било раније. Ои данас узимају паре. Осим ако ниси мислио на Црне Пантере које води Тома Пантер

Razbili su se sami zbog svoje gluposti... ali dok su postojali u onoj formi su sasvim slobodno protestvovali... a isti takvi bi mogli i sada...

Oni ludaci iz Westboro Baptist Church su ti takođe dobar primer... protestvuju na sahranama vojnika iz Iraka i Avganistana... 99% Amera bi ih najradije zadavilo, nekad ih i napadaju, pa ih opet policija štiti...

Променило се то да нико не може више да гарантује да полицајци неће да откажу послушност, као што су 2010. Зато је протест од 2010. и скраћен за два сата, јер су полицајци почели масовно да бацају опрему и одлазе, јер "неће да гину да би се педери шетали градом и правили журке". Не причам напамет, него из прича полицајаца.

Ja sam opet čuo sasvim druge priče od policajaca, da su bili užasno nezadovoljni jer jesu postavljeni kao glineni golubovi, oduzeti su im gumeni meci, nisu izašla vozila sa šmrkovima, nisu im dozvolili da idu u kontra-napad, postavljeni su samo kao živi zid da trpe udarce i kamenice... opet iz čisto političkih razloga... da neko od "naše dece" slučajno ne bi dobio malo više po labrnji...

И то не само они из Бг, из целе Србије, јер је тамо био Бејрут, на ТВ није приказан ни делић атмосфере. А и било је много више људи него пар напаљених клинаца. Било је ратних ветерана, пензионера, синоћ сам на снимцима гледао и неке делове са неким православним фундаменталистима који су носали неке иконе, било је свакаквих. Колико сам чуо прошли пут, доста их је дошло из Републике Српске и Црне Горе, и из свих других градова Србије. Дакле, не они који те угрожавају на улицама сваки дан. Нешто их је све ту довело.

Misliš NEKO ih je tu dovodio? organizovano... a neki su za to i osuđeni...

a poznato mi je da većina privedenih tog dana nisu bili iz Beograda... nisam baš siguran da li je to okolnost koja ide ili ne ide u prilog pobornicima zabrane...

Као што сам рекао горе негде, можда и може да гарантује безбедност учесницима протеста, али по коју цену? По цену да цео град буде разлупан? По цену да се један или неколико живота изгуби? По цену да у затвор "превентивно" стрпа једно 10.000 људи, па да онда имамо побуну у затвору? И то све због чега? Који ће ефекат тог протеста да буде? Толеранција? Нисмо деца...

Ma tako se i za onu paradu pričalo da će stotine i desetine hiljada da dodju/izađu na ulice, da će svašta da bude, pa je došlo par hiljada koje bi policija sve zajedno spakovala u roku od sat vremena da se malo manje brinulo o bezbednosti sirotih malih huligana...

А то за ово друго се слажем. Јесте политичка одлука, али по први пут неко у овој земљи стварно гледа шта народ жели и шта му смета/не смета, па макар и због голог опстанка на власти. Али мислим и да се појавило зрнце здравог разума, заиста бих волео у то да верујем, и да је неко схватио да није баш добро стално понижавати народ и гурати му прст у око. И сам знаш колико би им кориснији био поступни рад, кроз институције. Е, то што се некоме дигло да мора по цену разлупаног Београда и пар мртвих и много повређених да протестује у самом центру, уз то да сви знају да ће правим хомосексуалцима после тога само горе да буде, то је нечији болесни хир. И држава то није у обавези да штити.

Ma super je ideja da je država u obavezi da štiti samo ono što ti smatraš da je u redu i ispravno... i da ako neko preti da razlupa Beograd, zbog toga treba da ispašta neko drugi a ne ti koji prete i lupaju...

Скоро сам гледао емисију у којој је један амерички генерал рекао када је схватио да су изгубили рат у Вијетнаму. То је био тренутак када је схватио да је огромна већина грађана Вијетнама против њих, чак и они који су номинално на њиховој страни. И онда је рекао да не постоји било каква могућност да америчка војска задржи присуство када је цео народ против њих, ма колика да је америчка сила. Ето ти аналогије која је примењива.

Pa nije, jer se opet barata sa idejom kako su baš svi saglasni sa tim da homoseksualce treba tući... što je daleko od istine... radi se o par hiljada nasilnika... i većem broju ljudi, koji su manji problem, a kojima se namerno podgreva ideja da je "meni se to ne dopada" sasvim dovoljan razlog da nekom uskratiš osnovna ljudska prava...

Професори, малинари, ратни ветерани и остали "имају среће" што не провоцирају било кога, нити им је стало да се око њих увек диже дрека и да забадају прст у око целом друштву, него се само боре за своја права, и због тога никоме и не сметају. Ратни ветерани не траже било шта посебно за себе, већ само да одрже протест. Професори не траже да њих сто шета градом у шпицу, по сваку цену, и да не пристану на било шта друго. Малинари не праве изложбе којима би додатно изазивали и провоцирали оне који их не подржавају. Сви остали, који су далеко угроженији (егзистенцијално) немају подршку из света, нити за њих притиска било ко од ових моћнијих, а ови који ту подршку имају су занемарљива група у односу на све побројане. Што све додатно иритира све остале.

Naprotiv, baš svi ovi se (u ostvarivanju svojih prava) bore protiv ostalih poreskih obveznika... njihovi ciljevi su suprotni mojim... malinari hoće da skuplje prodaju maline, profesori da dobiju veće plate, ratni veterani da dobiju neke dnevnice... meni je cilj da maline, kad poželim da jedem, platim što jeftinije i interes mi je da plaćam što niže poreze od kojih se finansiraju profesori i ratni veterani... pa valjda tebi kolega ne moram da objašnjavam da republički budžet nije magična Sport-Bilijeva torba iz koje neko može nešto da nekom da, bez da nekom drugom nešto uzme...

ali nisam ni najmanje lj ut ili isprovociran njima... pre svega jer sam razumna osoba koja svakom daje priliku da se legalno bori za svoja prava... ako se neko oseća isprovociranim što neko drugi hoće svoja prava, pri čemu čak ne traži da se nekom drugom nešto uzme, onda bi taj "isprovocirani" trebalo da preispita malo svoje stavove... i da ne izigrava "malog Boga" po čijoj volji svet treba da se ravna...

A između "imaju sreće jer ne provociraju bilo koga" i "imaju sreće jer niko neće da ih bije" postoji baš suštinski bitna razlika... sastoji se u tome što se siroti mali huligani osećaju isprovocirano jer... neko negde ne misli isto što i oni... nema isto seksualno opredeljenje... nema istu boju kože... ili nosi pogrešan šal...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Blago našoj državi, kad je parada ponosa najveći problem. Nezaposlenost je na zavidnom nivou, standard nam je odličan, zdravstvena zaštita nikad bolja, ma sve je u najboljem redu, samo još da se parada ponosa održi bez incidenata i sve smo sredili. ekstra

Uostalom, možda i jeste najveći problem, čim joj pridajemo toliki značaj.

Мени је ових дана проблем овај кукац:

images.jpg

Урнишу ме већ пар месеци, у току дана их неколико уђе у кућу кроз прозор а избацује грозан смрад који траје врло дуго. Има ли још код некога овог монструма?

Подели на овим сајтовима

Dao sam ti više odgovora na analogije koje su bliže gej paradi... objasnio i zašto je tvoja analogija pogrešna... šta više iskarikirana je do besvesti... dobro kao primer nisi uzeo pitanje da li bi oni koji su silovali i ubili američkog ambasadora mogli da protestvuju ispred kuće njegove žene...

Ali čak sam posredno i na takvu karikaturu od analogije odgovorio. Beograd nije Harlem. U Harlemu policija zaista fizički ne bi mogla da obezbedi sigurnost takvima kakve ti navodiš. U Beogradu policija može da obezbedi sigurnost učesnicima gej parade, što je već i dokazala.

Ниси. И по хиљадити пут, долазимо до стадијума где ти на сваки аргумент одговараш са "Лалалала, не чујем те, ја имам аргументе, а то што причаш не чујем, лалалала!" Дам ти сасвим валидне аргументе, ти онда даш своје и имаш утисак да си рекао нешто епохално. И онда ти кажем због чега твоји аргументи не стоје, а ти се понашаш као да нисам ништа рекао. Ако ниси видео, врати се, види, па онда коментариши.

И пази сада: Рекао сам: Може да гарантује безбедност самим учесницима, АЛИ ПО КОЈУ ЦЕНУ? И питао сам шта ће тај скуп унапредити у друштву, па да друштво буде заинтересовано да га обезбеђује по цену толиких губитака. И поставио сам питање да ли ће тај скуп допринети толеранцији, па да друштво буде заинтересовано да га организује. Ниси одговорио. И која је сврха тог скупа. Ниси одговорио. И све то треба имати у виду приликом одлуке о одобравању тог скупа, по цену толике штете, за коју се зна да ће наступити. И на све то си само одговорио "Ја имам аргументе, а то што си ти рекао не стоји".

Ja sam opet čuo sasvim druge priče od policajaca, da su bili užasno nezadovoljni jer jesu postavljeni kao glineni golubovi, oduzeti su im gumeni meci, nisu izašla vozila sa šmrkovima, nisu im dozvolili da idu u kontra-napad, postavljeni su samo kao živi zid da trpe udarce i kamenice... opet iz čisto političkih razloga... da neko od "naše dece" slučajno ne bi dobio malo više po labrnji...

Супер.

Онда ти полицајци нису били на положају, јер ови приче ових одавде, а који су сигурно били на првим линијама, кажу да су били незадовољни јер су их ови у тренеркама развлачили ко пите у оним тешким нинџа корњача униформама, да су палили улицу претходно исполивану бензином, да су бацили и пар Молотовљевих коктела на полицајце који су искакали из својих униформи које су гореле, да су их водали са једног краја на други марицама, да их је тог дана псовао и пљувао сваки пензионер на ког су наишли, и тако даље. А тих прича је мали милион, јер је доста полицајаца из Кг тужило државу за оне накнаде, тако да заиста мислим да они са којима си причао или нису ни били тамо, или су распроређивали саобраћај око улица, јер има једно хиљаду другачијих прича. А имали су и гумене метке и палице, и користили су их жестоко, али нису могли да исконтролишу ситуацију. У контра напад су кретали пар пута, али им се разбије формација док под теретом јуре за онима у тренеркама и онда их засују каменицама једног по једног и зато више нису ни покушавали. Имаш то чак и на оним снимцима који постоје на Нету, па види и сам. И није истина да их нису хапсили, хапсили су кога год да су нахватали. Највећи број ухапшених је из унутрашњости, јер Београђани боље познају град и знају где да беже и где да се крију, али далеко од тога да Београђана није био највећи број. И кажем, одбили су послушност јер "нису хтели даље да штите педерску журку". Тада се и скратила она журка за два сата. А пред ово најављено 2011., почели су масовно да узимају боловања, годишње одморе и остало, и синдикат полиције је почео да преговара са управом због такве ситуације. И управа полиције и министарство су свесни свега тога и сигурно да су такав морал полиције имали у виду и ове године. И није истина да их нису хапсили, хапсили су их, али нису могли да их похватају.

Тако да није истина ово што су ти рекли.

Misliš NEKO ih je tu dovodio? organizovano... a neki su za to i osuđeni...

a poznato mi je da većina privedenih tog dana nisu bili iz Beograda... nisam baš siguran da li je to okolnost koja ide ili ne ide u prilog pobornicima zabrane...

Колико год српској параноји то одговарало, није их нико довео. А овај из Образа је осуђен јер је организовао своје образовце. Знам пар ликова са факултета чак који су се самоорганизовали и дошли са својим неким ликовима тамо, а чуо сам и за пар групица из града за које се причало да ће сигурно у Бг. На границама су зауставили тог дана пар аутобуса којима нису дали да уђу у Србију, јер су им ови били некако сумњиви. Таквих је сигурно било ко зна колико. Пре него што су отказали скуп прошле године, ниси могао да нађеш праћку код Кинеза. Не верујем да је нека супертајна ултраклерофашистичка организација, коју је вероватно Амфилохије организовао, покуповала све праћке.

Можда су они из Бг били организовани, то не знам, али ови из других градова су долазили у својим групицама, самоиницијативно.

Ma tako se i za onu paradu pričalo da će stotine i desetine hiljada da dodju/izađu na ulice, da će svašta da bude, pa je došlo par hiljada koje bi policija sve zajedno spakovala u roku od sat vremena da se malo manje brinulo o bezbednosti sirotih malih huligana...

Једна је ствар када ти на неки митинг дође десетак хиљада људи. То можеш да исконтролишеш. То се исконтролисало на оном митингу подршке Караџићу када је било свега стотинак хулигана које су пустили у масу. Али када ти дође пет до десет хиљада људи који немају шта да изгубе и којима није фрка да се сукобе са полицијом, и међу којима имаш људе који нису само напаљени клинци, добијаш далеко тежу ситуацију, коју смо имали и 2010. Гледао сам пре неко вече поново снимке када се ова прича повела. Погледај их и ти, па види колика је могућност била да се цела ситуација држи под контролом.

Ma super je ideja da je država u obavezi da štiti samo ono što ti smatraš da je u redu i ispravno... i da ako neko preti da razlupa Beograd, zbog toga treba da ispašta neko drugi a ne ti koji prete i lupaju...

То није аргументација, то је надгорњавање.

Pa nije, jer se opet barata sa idejom kako su baš svi saglasni sa tim da homoseksualce treba tući... što je daleko od istine... radi se o par hiljada nasilnika... i većem broju ljudi, koji su manji problem, a kojima se namerno podgreva ideja da je "meni se to ne dopada" sasvim dovoljan razlog da nekom uskratiš osnovna ljudska prava...

Не изврћи. Рекао сам да је велика већина сагласна да до протеста не треба да дође и да је све што су ови радили било очигледна провокација на хиљаду начина. Не знам како си успео да извучеш такав закључак.

Naprotiv, baš svi ovi se (u ostvarivanju svojih prava) bore protiv ostalih poreskih obveznika... njihovi ciljevi su suprotni mojim... malinari hoće da skuplje prodaju maline, profesori da dobiju veće plate, ratni veterani da dobiju neke dnevnice... meni je cilj da maline, kad poželim da jedem, platim što jeftinije i interes mi je da plaćam što niže poreze od kojih se finansiraju profesori i ratni veterani... pa valjda tebi kolega ne moram da objašnjavam da republički budžet nije magična Sport-Bilijeva torba iz koje neko može nešto da nekom da, bez da nekom drugom nešto uzme...

Да, то је скроз везно за тему о којој причамо, и ја сам причао управо о томе. Е, нека си ми рекао!

ali nisam ni najmanje lj ut ili isprovociran njima... pre svega jer sam razumna osoba koja svakom daje priliku da se legalno bori za svoja prava... ako se neko oseća isprovociranim što neko drugi hoće svoja prava, pri čemu čak ne traži da se nekom drugom nešto uzme, onda bi taj "isprovocirani" trebalo da preispita malo svoje stavove... i da ne izigrava "malog Boga" po čijoj volji svet treba da se ravna...

Људи су испровоцирани другим стварима, које сам детаљно образложио, које си ти игнорисао. Нећу да се понављам.

A između "imaju sreće jer ne provociraju bilo koga" i "imaju sreće jer niko neće da ih bije" postoji baš suštinski bitna razlika... sastoji se u tome što se siroti mali huligani osećaju isprovocirano jer... neko negde ne misli isto što i oni... nema isto seksualno opredeljenje... nema istu boju kože... ili nosi pogrešan šal...

Да, правдао сам хулигане. У праву си. То је управо поента свега што сам писао. Волим их и прирасли су ми срцу. Штавише, и ја сам хулиган и имам жељу да дођем у Београд и да га лупам. И имам жељу и да бијем педере јер ми смета то што неће да воле жене. И Цигане. И њих треба побити. И они ме нервирају скроз. Кад смо већ код тога, и ови Јевреји су се много осилили. А и шта неко мисли, што је он бољи од мене, па да не верује у Бога?!

Да, управо сам то хтео да напишем, исправно си закључио из свега што сам написао да правдам хилигане и да имам жељу да се педери побију и да се Београд разлупа. Понови то још једно десетак пута, па ћеш и мене можда убедити у своју представу онога што сам написао.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ниси.

Jesam. Dao sam ti više odgovora na pitanje "А да група белаца позната по изјавама да сав злочин у САД потиче од црнаца, и позната по намерним и непотребним провокацијама црнаца, стотинак њих, жели да се прошета Харлемом, и да им полиција каже да то не могу јер тамо не може да им гарантује безбедност, све и да се скупи 10.000 полицајаца, да ли би то била дискриминација или здрав разум?"... navedeni su u prethodnim porukama... mani se gluposti...

И по хиљадити пут, долазимо до стадијума где ти на сваки аргумент одговараш са "Лалалала, не чујем те, ја имам аргументе, а то што причаш не чујем, лалалала!" Дам ти сасвим валидне аргументе, ти онда даш своје и имаш утисак да си рекао нешто епохално. И онда ти кажем због чега твоји аргументи не стоје, а ти се понашаш као да нисам ништа рекао. Ако ниси видео, врати се, види, па онда коментариши.

:D :D :D

И пази сада: Рекао сам: Може да гарантује безбедност самим учесницима, АЛИ ПО КОЈУ ЦЕНУ? И питао сам шта ће тај скуп унапредити у друштву, па да друштво буде заинтересовано да га обезбеђује по цену толиких губитака. И поставио сам питање да ли ће тај скуп допринети толеранцији, па да друштво буде заинтересовано да га организује. Ниси одговорио. И која је сврха тог скупа. Ниси одговорио. И све то треба имати у виду приликом одлуке о одобравању тог скупа, по цену толике штете, за коју се зна да ће наступити. И на све то си само одговорио "Ја имам аргументе, а то што си ти рекао не стоји".

Na to nisam odgovorio, budući da sam na nešto slično već odgovorio u nekoliko poruka na ovoj temi, počev od ove poruke:

Medo, sve to što ti pišeš je u redu kao kritika njihovog aktivizma... samo je malo promašena tema... šta god ti i ja mislili o tome da li su njihovi načini "borbe" dobri po njih, to je potpuno irelevantno u odnosu na to da li imaju pravo na javno okupljanje... takođe je potpuno irelevantno za okolnost da nažalost živimo u državi koja šalje poruku da će tebi i meni i bilo kome ukinuti osnovna ustavna prava ako par stotina maloumnih nasilnika hoće da nas bije...

Potpuno je irelevantno šta i ti i ja smatramo da će postići parada, potpuno je irelevantno da li je društvo zainteresovano da je organizuje, jer nismo ni ti ni ja, niti je bilo ko nadležan da odlučuje o CELISHODNOSTI nečijih privatnih postupaka i da onda nekom uskrati osnovna ljudska prava jer smatra da njegovi postupci nisu NAJCELISHODNI po njega ili društvo... izvini, ali to je način razmišljanja karakterističan za autoritarne ideologije poput fašizma, komunizma, scijentizma... u demokratiji svako ima pravo i da bude budala ako to želi...

A cena? Za slobodu ljudi i zaustavljanje nasilnika da nasiljem sprovode svoju volju? It's priceless.

Znaš, malo je besmisleno da napišeš da izbegavam odgovor na X, pa kad kažem da sam odgovorio, pišeš da nisam odgovorio na Y. Pri čemu, nisam siguran na osnovu čega smatraš da sam dužan da odgovorim na apsolutno sve što napišeš, pa i na ono što smatram potpuno irelevantnim. Čisto da ne bude zabune, i u ovoj poruci neću uopšte da odgovorim kako na tvrdnje koje ne osporavam, tako i na one koje smatram potpuno nebitnim...

Супер.

Онда ти полицајци нису били на положају, јер ови приче ових одавде, а који су сигурно били на првим линијама, кажу да су били незадовољни јер су их ови у тренеркама развлачили ко пите у оним тешким нинџа корњача униформама, да су палили улицу претходно исполивану бензином, да су бацили и пар Молотовљевих коктела на полицајце који су искакали из својих униформи које су гореле, да су их водали са једног краја на други марицама, да их је тог дана псовао и пљувао сваки пензионер на ког су наишли, и тако даље.

Ja zaista ne znam kako je ovo kontradiktorno sa onim što sam ja napisao.

А имали су и гумене метке и палице, и користили су их жестоко,

Nisu imali gumene metke.

И није истина да их нису хапсили, хапсили су кога год да су нахватали.

Ko je rekao da nisu hapsili?

А пред ово најављено 2011., почели су масовно да узимају боловања, годишње одморе и остало, и синдикат полиције је почео да преговара са управом због такве ситуације. И управа полиције и министарство су свесни свега тога и сигурно да су такав морал полиције имали у виду и ове године.

Pred svaki opasan skup jedan deo policajaca uzme bolovanje.

Једна је ствар када ти на неки митинг дође десетак хиљада људи. То можеш да исконтролишеш. То се исконтролисало на оном митингу подршке Караџићу када је било свега стотинак хулигана које су пустили у масу. Али када ти дође пет до десет хиљада људи који немају шта да изгубе и којима није фрка да се сукобе са полицијом, и међу којима имаш људе који нису само напаљени клинци, добијаш далеко тежу ситуацију, коју смо имали и 2010. Гледао сам пре неко вече поново снимке када се ова прича повела. Погледај их и ти, па види колика је могућност била да се цела ситуација држи под контролом.

Nema potrebe da raspravljamo o mogućnosti da se situacija drži pod kontrolom. Ta mogućnost je na tom skupu bila 1/1. Skup je zaštićen. Sasvim dovoljno i tako dobro da učesnici skupa ne bi ni znali da se bilo šta dešava da nisu imali informacije spolja. Neki izgrednici su uhapšeni (nedovoljno nažalost, negde oko 250 izgrednika). Sledeći put, uz bolju organizaciju bi mogli da ih uhapse malo više... i tako dalje... dok huliganima ne dosadi da provode vreme u bajboku bez veze, videvši da ništa ne postižu.

E a kad sledeće godine zabraniš paradu, onda lepo huliganima daš opravdanje njihovih postupaka, da sa ponosom mogu da kažu da se nisu džabe tukli i palili...

То није аргументација, то је надгорњавање.

Ako ti tako kažeš...

Не изврћи. Рекао сам да је велика већина сагласна да до протеста не треба да дође и да је све што су ови радили било очигледна провокација на хиљаду начина. Не знам како си успео да извучеш такав закључак.

Zato što si poredio sa ratom... kada je general pričao o Vijetnamu, mislio je na to da je većina Vijetnamaca bila za to da se Ameri pobiju ako neće sami da odu...

Tu veliku većinu koja je "сагласна да до протеста не треба да дође и да је све што су ови радили било очигледна провокација" sam prokomentarisao. To šta oni smatraju je njihova stvar. Nažalost im i neki pametniji od njih podgrevaju ideju da je "meni se to ne dopada" dovoljan razlog da nekom nešto zabraniš.

Parada se ne zabranjuje zbog njih... niti sme da se zabrani zbog njih... ta ista velika većina je saglasna i da se Miškoviću bez suđenja odmah oduzme sve što ima jer je sigurno lopov i prevarant, a sigurno ne bi imali ništa protiv ni da se namaže katranom i perjem i natera da tako šeta po Srbiji... Ako Dačić to uradi, jel ćeš i onda da napišeš:

"Јесте политичка одлука, али по први пут неко у овој земљи стварно гледа шта народ жели и шта му смета/не смета, па макар и због голог опстанка на власти. Али мислим и да се појавило зрнце здравог разума, заиста бих волео у то да верујем, и да је неко схватио да није баш добро стално понижавати народ и гурати му прст у око."

Људи су испровоцирани другим стварима, које сам детаљно образложио, које си ти игнорисао. Нећу да се понављам.

Jesu... samo što ti u isti koš stavljaš isprovociranog Milojkova kojeg gejevi nerviraju ali koji im ne bi naudio (i koji kao takav nikom ne smeta, te je potpuno nebitno da uopšte raspravljamo o tome, niti se ja o tome i tako isprovociranim ljudima raspravljam sa tobom) i isprovocirane huligane koji bi da gejevima skaču po lobanji...

Kao što rekoh, ne zabranjuje se parada zbog ljudi poput Milojkova koji su "isprovocirani drugim stvarima"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

У круг, у круг, и опет разговараш сам са собом и одговараш на оно што нисам написао. Или разговараш са својом представом онога што сам написао у овој или у претходним порукама.

Нема проблема ако је теби лепо тако, само што ја нисам дужан да у том твом разговору са самим собом учествујем, довољан си ти.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

У круг, у круг, и опет разговараш сам са собом и одговараш на оно што нисам написао. Или разговараш са својом представом онога што сам написао у овој или у претходним порукама.

Нема проблема ако је теби лепо тако, само што ја нисам дужан да у том твом разговору са самим собом учествујем, довољан си ти.

Ako ti tako kažeš...

Подели на овим сајтовима

Opomena u 10 slika: Zašto se huligani ne plaše policije i države

Izvor: Blic Online

"Nasilničke grupe planiraju da izazovu nemire širih razmera, čiji cilj nije samo nasilje nad učesnicima parade, već rušenje ustavnog poretka". To je manje-više fraza koja se već tradicinalno koristi na jesen pred Gej paradu, koja je i ove godine zabranjena.

Zašto se huligani ne plaše policije i države?

1. Jer država po drugi put zabranjuje gej paradu i uzmiče pred nasilnicma

217922_gej-parada10-foto-beta_ff.jpg?ver=1349174838

Pomenuta fraza je zapravo priznanje da su huligani jači od države - ne zbog toga što zaista jesu, već što im je to dopušteno. Zabrana nesumnjivo sprečava nasilje, ili ga, bolje rečeno, odlaže, ali istovremeno hrani ekstremistički deo društva kod kojeg stvara osećaj trijumfa.

2. Zato što su gosti na slavlju kod SPS i ministra policije Ivice Dačića

274125_dacic-vavicpublicbeograddi003502625_f.jpg?ver=1347965255

Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe “Alkatraz” (prvi s leva na slici, sa bakljom), koji je osuđen na godinu zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških povreda i razbojništva, učestvovao je 6. maja u postizbornoj proslavi SPS-a i njenog lidera Ivice Dačića,ministra policije u prošloj vladi, a u ovoj je još i premijer pride.

Dačić je tada izjavio da to što se neko s njim negde slikao, a da pritom i ne zna tu osobu, neće zaštititi tu osobu od policije.

3. Zato što ni prethodne vlasti nisu učinile mnogo protiv njih

277526_20100911alomarko-metlasistanbuldi002451309_f.jpg?ver=1349191341

Prethodna vlast je javno isticala da želi da okonča problem sa navijačima, a tužilaštvo je najavljivalo zabranu 14 ekstremnih navijačkih grupa. Velike najave su se samo pretvorile u parole koje su ponavljane posle svakog većeg incidenta iza kog su stajali huligani.

A ko su huligani koji godinama terorišu Srbiju, nije nepoznanica. Ako nikome drugom, onda službama bezbednosti. Navijači su se često pokazivali kao korisni za pojedine političke strukture i odrađivali bi im "prljave" poslove, poput paljenja punktova na administrativnim prelazima sa Kosovom.

4. Zato što su umislili da su njihovi došli na vlast, a vlast ne čini ništa da bi ih u tome razuverila

274134_vucic-salalomladen-surjanacbeograddi002511410_f.jpg?ver=1349181883

Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade, miljenik je zvezdinih "delija"

- Oni imaju osećaj da su "njihovi" sada došli na vlast i ne boje se ničega. Njihovo ponašanje ima veze i s tim što su u sastavu nove vlasti ljudi koji ističu svoj nacionalizam, u čemu se prepoznaju ultradesničari i navijači, jer su mišljenja da im se stavovi podudaraju - kaže Dobrivoje Radovanović, dugogodišnji direktor Instituta za kriminološka istraživanja.

5. Zato što sede s političarima u upravama sportskih društava

277496_marko-drazen_f.jpg?ver=1349191168

Vođe navijača Marko Vučković (Ultra bojs) i Dražen Dragaš (Belgrejd bojs)

U rukovodstvu FK Crvena zvezda su i visoki funkcioneri SPS Petar Škundrić i Aleksandar Antić, ali su u izvršnom organu kluba bili i krivično gonjene vođe navijača Marko Vučković(Ultra bojs) i Dražen Dragaš (Belgrejd bojs).

Kriminalci se bore za status vođa navijača

Sociolog Goran Kovačević kaže za "Blic" da huligane svi ohrabruju, od klubova, političara, preko policije, do sudstva, i da nasilje ne treba da čudi.

- Ako uprava kluba danas sedi s navijačima, objavljuje da su oni 12. igrač i konsultuje se s njima o izboru trenera, a sutradan kaže u medijima da se bori protiv tih istih ljudi, jasno je ko se ponaša neodgovorno - ističe Kovačević.

6. Zato što policija planski blago reaguje na ispade huligana

274129_policija-preblaganingoran-sivackibeograddi002490288_f.jpg?ver=1347965046

Ivan Đorović, načelnik kragujevačke policije, izjavio je da policija tokom poslednjih huliganskih izgreda u Kragujevcu namerno nije htela da privodi izgrednike za vreme utakmice, pod opravdanjem da bi to bilo rizično i da bi izazvalo još veće sukobe i nerede.

Umesto hapšenja, policijska uprava u Kragujevcu se opredelila da ulije strah u kosti huliganima "detaljnim pregledanjem" snimaka nereda pre i za vreme utakmice između Radničkog i Crvene zvezde.

7. Zato što je blaga kaznena politika prema huliganima

259107_ambasada-amerike-foto-fonet_f.jpg?ver=1349169272

Apelacioni sud prepolovio je kazne organizatorima ubistva Brisa Tatona u Beogradu, pa su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su prvobitno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora ,dobili su umanjene kazne od 15 i 14 godina zatvora.

Poslednji primer je slučaj Milana Živanovića, koji je 20. septembra pred Višim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za učešće u paljenju zgrade ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu 21. februara 2008. godine. Mnogi su tada cinično prokomentarisali da je osoblju ambasade laknulo kada su saznali ko im je ukrao jaknu (Živanović je osuđen na godinu dana zatvora za krađu jakne i rukavica službenika ambasade).

8. Zato što klubovi finansiraju pojedine navijačke grupe

274124_butik-zvezdablicgoran-srdanovbeograddi003474475_f.jpg?ver=1347965233

Rukovodstva dva najtrofejnija srpska fudbalska kluba se utrkuju izjavama o "obračunu s huliganima". U međuvremenu, Partizan pojedinim navijačkim grupama daje autobuse za gostovanja i ulaznice za utakmice.

Rukovodstvo FK Crvena zvezda je ustupilo navijačima prostorije sadašnjeg butika "Delije šop", gde se prodaju navijački rekviziti, i šank na severnoj tribini. Prihodima od tih poslova "Delije" delimično finansiraju svoje aktivnosti.

9. Zato što su podstrekivani na patriJotske aktivnosti

233734_paljenje-americke-ambasade02-fonet_f.jpg?ver=1347973696

Navijači Partizana aktivno su učestvovali u paljenju Bajrakli džamije i ambasade SAD u Beogradu. Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa "Grobara", uhapšen je nedavno u Skoplju po poternici zbog paljenja džamije 2004. godine i protiv njega se trenutno vodi proces.

Indikativno je da su u oba slučaja policija povlačila i ostavila ambasadu i džamiju na milost i nemilost huliganima. Ambasador SAD Kameron Manter je kasnije izjavio da je imao dokaze da je tadašnji premijer Vojislav Koštunica lično odobrio napad i da ništa nije preduzeo kako bi bili uhapšeni odgovorni za paljenje američke ambasade.

10. Zato što je žandarm pretučen, a huligan Mišić predstavljen kao žrtva

274127_misic-bakljaapaleksandar-dimitrijevicbelgradedi002298203_f.jpg?ver=1347965172

Uroš Mišić, koji je 2007. godine napao žandarma Nebojšu Trajkovića na stadionu Crvene zvezde, dobio je smanjenje kazne sa 10 na pet i po godina zatvora. Njegove kolege huligani su u međuvremenu u javnosti vodile veliku kampanju "Pravda za Uroša", u kojoj je kao žrtva praktično prikazan Mišić, a ne žandarm Trajković koji zbog napada ima psihičke probleme.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...