Рапсоди Написано Април 1, 2016 Пријави Подели Написано Април 1, 2016 Evo jedan jednostavan recept, brzinski za 10 , 15 min...... hranljiv i vitaminski. Salata Kupiti već gotove konzerve od po 400 gr, crvenog pasulja, kukuruza i graška. Sve to malo ocediti od vode i umešati zajedno, dodati iseckanog belog luka 3,4 česna / po želji/ i naseckati dosta praziluka / jedan do dva veća / Posoliti, staviti ulja i jednu ili 1,5 kašiku alk.sirećeta./ po želji / E sad možete da improvizujete pa da ove sve sastojke skuvate/ jeftinije /, pa možete umesto crvenog koji je duplo skuplji kupiti običan beli pasulj u konzervi, samo je crveni mnogo ukusniji,Pa ko ne voli praziluk može umesto njega naseckati dosta mladok crnog luka sve sa zelenim delom. Ukusno ekstra......./ šta radim,samo to jedem u postu / Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 2, 2016 Пријави Подели Написано Април 2, 2016 Posni paprikaš od pečuraka Foto: Niekverlaan/Pixabay.com Sastojci 1/2 kg svežih pečuraka 1 kašičica brašna 1 glavica crnog luka 0,5 dl ulja beli biber, so Način pripremeOčišćene pečurke iseći na tanke listiće. Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni luk. Dodati mu pečurke, pa i njih propržiti. Posoliti, dodati biber i brašno. Naliti pečurke sa malo tople vode i kuvati ih 20 minuta. Лапис Лазули, Suncokret54 and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 Posni pohovani brokoli Foto: ImageParty/Pixabay.com Sastojci brokoli brašno ulje prezle so Način pripreme Rastaviti brokoli na manje cvetove, pa prokuvati u vreloj slanoj vodi 10-tak minuta. Izvaditi iz vode, sačekati da se prohladi i uvaljati u mešavinu brašna i vode, pa u prezle. Pržiti na vrućem ulju sa svih strana. Suncokret54 and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 13, 2016 Пријави Подели Написано Април 13, 2016 Dinstani oslić Foto: FraukeFeind/Pixabay.com Sastojci 1/2 kg fileta od oslića maslinovo ulje bosiljak Način pripreme U tiganj se slože fileti, preliju uljem i vodom u srazmeri pola-pola, poklope se i stave na ringlu, koja se tek tada uključuje, ali ne na najaču temperaturu. Posle petnaestak minuta skine se poklopac i sadržaj pospe izmrvljenim bosiljkbm i ostavi još malo vremena, da voda dobrim delom ispari. Služi se odmah, sa prilogom od kukuruza šećerca. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 29, 2016 Пријави Подели Написано Април 29, 2016 Posna pita od jabuka na vodi POTREBNO JE: 1 ½ kg jabuka, 1 ½ kašičica cimeta, 200 g brašna, 3 kašike kokosovog brašna, 150 g griza, ½ kašičice karanfilića, 1 kesica burbon vanilin šećera, 150 g šećera, 1 kesica prašla za pecivo PRIPREMA: Jabuke operite, ogulite i narendajte. Pomešajte ih sa vanilin šećerom, cimetom i karanfilićem. U posebnoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kokos i griz. Dobijenu količinu podelite na tri dela. U pleh u kome ćete peći kolač najpre stavite jedan deo jabuka, pa pola količice mešavine od brašna, potom ponovo jabuke, pa brašno i poslednji sloj ponovo jabuke. Na kraju kolač pospite šećerom i stavite da se peče 30 minuta na 180 stepeni, pa 15 minuta na 200. Suncokret54, Kaludjerovic Sreten, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 On 29. 4. 2016. at 11:28, JESSY рече Posna pita od jabuka na vodi POTREBNO JE: 1 ½ kg jabuka, 1 ½ kašičica cimeta, 200 g brašna, 3 kašike kokosovog brašna, 150 g griza, ½ kašičice karanfilića, 1 kesica burbon vanilin šećera, 150 g šećera, 1 kesica prašla za pecivo PRIPREMA: Jabuke operite, ogulite i narendajte. Pomešajte ih sa vanilin šećerom, cimetom i karanfilićem. U posebnoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kokos i griz. Dobijenu količinu podelite na tri dela. U pleh u kome ćete peći kolač najpre stavite jedan deo jabuka, pa pola količice mešavine od brašna, potom ponovo jabuke, pa brašno i poslednji sloj ponovo jabuke. Na kraju kolač pospite šećerom i stavite da se peče 30 minuta na 180 stepeni, pa 15 minuta na 200. Expand https://m.facebook.com/photo.php?fbid=221462218233107&id=100011079917648&set=a.169832596729403.1073741829.100011079917648&source=48&refid=17&__tn__=E Napravio Odlicna JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 On 30. 4. 2016. at 7:51, Драшко рече Napravio Expand ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2016 Пријави Подели Написано Август 24, 2016 Posna musaka Sastojci: 1 glavica crnog luka 3 veća krompira 2 šolja od 200 ml pirinča 300 gr svežih šampinjona 1 kašika suvog začina 1/2 kašičice soli voda ( u tekstu će biti objašnjeno koliko ) 1 kašika crvene, mlvene paprike 1 kašika brašna 100 ml ulja Priprema: Iseckati sitno luk. Očistiti krompir i iseći ga na tanke kolutove. Šampinjone izrendati na deo za kupus, na deblje listiće. Pomešati šampinjone, pirinač, pola od crnog luka, suvi začin, so i po želji biber i promešati da se sve sjedini. Pouljiti dno tepsije a ostatka ulja ostaviti. Poslagati pola krompira, naneti celu smesu sa pirinčem i odgore poslagati ostatak krompira. Dok to radite rerna se zagreva na 200 stepeni. U činiju istresti ostatak ulja, papriku i brašno pa dodati otprilike 2 čaše vode. Promašati da nema grudvica pa preliti preko krompira. Vode treba da bude preko krompira, da krompir bude potopljen u tu vodu. Staviti da se peče. Posle sat vremena proveriti i doliti još malo vode jer će pirinač “popiti” nasutu vodu pa da ne ostane suvo. Opet naliti preko krompira i ostaviti da se još peče. Dovoljno je još 30 minuta, zavisno od rerne ili dok voda koja je preko krompira ne ispari. Poslužiti toplo. Prijatno. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2016 Пријави Подели Написано Август 24, 2016 Posne oblande sa tunjevinom... jednostavno 4 osobe 20 min Brzo se naprave i lijepo figuraju na stolu kao posno predjelo. Sastojci 4 osobe 2konzerve tunjevine 125 gr margarina 50 gr pečenog susama 200 gr kukuruza iz konzerve 3-4 kisela krastavčića 5-6 kašika ajvara može i sok od limuna ko voli kiselije Priprema 1. Oblandu stavi između dvije mokre kuhinjske krpe da omekša.Tunjevinu i margarin izmiksaj u multipraktiku pa dodaj sjeckane kisele krastavčiće,proprženi susam i kukuruz šećerac.Omekšalu oblandu premaži ajvarom pa nanesi fil.Urolaj i stavi u frižider da se stegne.Sjeci na parčad i ređaj na tacnu. Posluživanje Lijepo i dekorativno kao hladno predjelo. Драган Јашић and Dominika је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 Posna torta sa pivom ADVERTISEMENT SASTOJCI ZA POSNU TORTU SA PIVOM: 1/2 l piva, 900 g oraha, 700 g kristal šećera, 400 g mekog brašna, 4 kašike ulja, 1 limun, 2 vanilin šećera, 1 kašičica sode bikarbone, džem od kajsija. POSNA TORTA SA PIVOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN: Umesiti testo od 1/2 kg šećera, 1/2 kg mlevenih oraha, 400 g mekog brašna, strugane kore i soka od jednog limuna, 1 kašičice sode bikarbone, 4 kašike ulja i 1/2 l piva pa od ovog testa ispeći 2 kore. Nadev: Ušpinovati 200 g šećera malo ređe nego za slatko, dodati 250 g mlevenih oraha i 2 vanilin šećera. Tortu najpre premazati džemom od kajsija, a zatim prohlađenim nadevom. Istim nadevom tortu premazati i sa spoljne strane i posuti preostalim orasima. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 29, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2016 Đuveč od praziluka ADVERTISEMENT SASTOJCI ZA ĐUVEČ OD PRAZILUKA: 1/2 kg praziluka, 1/2 kg paradajza, 50 g pirinča, 1-2 šargarepe, 2 dl ulja, 3 dl vode, 1 limun, 1 suva crvena paprika, 2 kašičice tucane ljute paprike, so. ĐUVEČ OD PRAZILUKA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN: Opran i očišćen praziluk iseći na duže komade pa ga obariti u slanoj vodi strogo vodeći računa da se ne raspadne. Ocediti ga od vode, iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati alevu papriku, naliti toplom vodom, dodati očišćen i opran pirinač, paradajz oljušten i isečen na kolutove, šargarepu očišćenu i isečenu na kolutove, suvu ljutu papriku, posoliti, promešati i preručiti u vatrostalnu posudu da se peče u vreloj rerni sve dok pirinač ne bude kuvan. Pre serviranja jelo posuti limunovim sokom. Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Krompir „Perka“ 18.12.2016 04:53 Foto: Bykst/Pixabay.com Sastojci 2 krompira 2 čena belog luka 2 supene kašike ajvara – mere su po jednoj osobi prokelj Način pripreme Krompir srednje veličine oljuštiti i obariti. U drutoj posudi obariti prokelj. Sve dobro ocediti. U tepsiju staviti obaren prokelj, preko njega složiti cele krompire. Preko krompira složiti beli luk sečen na tanke listiće. Sve preliti sa dosta ajvara i zapeći u rerni desetak minuta. Služi se toplo. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2016 Žerbo kolač Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com Sastojci Za testo 200 g margarina 2 kašike šećera u prahu 400 g brašna pola kašičice sode bikarbone 20 g svežeg kvasca decilitar mlake vode Za nadev 300 g džema od kajsija 200 g mlevenih oraha 200 g šećera Za glazuru 100 g čokolade 20 g margarina 2 kašike ulja malo šećera Način pripreme Zamesite testo i podelite ga na tri dela. Prvi deo razvaljajte u pleh, premažite džemom, pospite šećerom i orasima, a to ponovite i sa ostalim korama. Stavite u zagrejanu rernu i pecite. Kad gotov kolač izvadite iz rerne, otopite čokoladu na pari, dodajte margarin i ulje i napravljenom smesom prelijte kolač. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Децембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2016 Домаћа сардина За викенд смо спремали домаћу сардину. Баш је укусна. Кува се 5 сати на тихој ватри и са пуно уља. Онда се добро уситни. Правили смо је од пастрмке, уз мало шаргарепе, белог и црног лука, лимуновог сока и мало белог вина и сл.. По жељи додајте бибер и ловоров лист. Кућна тајна за добру сардину је да се на крају риба добро уситни. Иначе кува се са костима које се касније поједу јер се све то добро раскува. Можда мали број људи зна, али од многих семена можете правити изузетно укусне и здраве сокове. Преферирам сусам и сунцокрет наравно добро самлевене. Следећи деликатес наћи ћемо на овој теми. Или, да питам неког од форумаша за препоруку? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2017 Пријави Подели Написано Март 22, 2017 RIBLJI PAPRIKAŠ POTREBNO JE: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje. PRIPREMA: Propržiti luk na ulju, dodati aleve paprike, promešati i odmah smanjiti vatru i dodati komade ribe. Ne mešati, već samo protresti šerpu ako je potrebno, da se riba ne bi raspala. Brzo dodati dodati vodu i pripremljen krompir, šargarepu i grašak. Krompir i riba treba da ogreznu u vodi. Posoliti i pobiberiti i na kraju posuti iseckanim peršunom. Kuvati oko ½ sata, dok krompir ne omekša. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука