Jelena 76 Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 *Spekulas posni keks* 400gr brašna, 250gr margarina, 3 kašike šećera, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića, 1 kašičica muškantnog oraščića, 1 kašičica đumbira, 150gr karamelizovanog šećera, malo soli i 1 prašak za pecivo. Staviti šećer da se karamelizuje, pa dodati vodu. Posebno izmešati brašno sa začinima i praškom za pecivo.Umutiti margarin, pa dodati šećer i brašno sa začinima.Umesiti testo, oblikovati lopte (2 ), i uviti u foliju. Ostaviti u frižideru 2 sata. Nakon 2 sata testo izvaditi iz folije, i rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi.. rastanjiti ga debljine malog prsta, i vaditi keks kalupom..Ređati na nauljen pleh.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aniram Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Upravo sam ovo spremila i mogu vam reći da je baš ukusno Brza testenina sa tunjevinom 250 g testenine (ja sam uzela testeninu u boji sa povrćem) 1 konzerva tunjevina u ulju 3 kašičice posnog majoneza 1 kašičica suvi biljni začin 1/2 kašičice origano po ukusu biber po ukusu beli luk u prahu 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Upravo sam ovo spremila i mogu vam reći da je baš ukusno Brza testenina sa tunjevinom 250 g testenine (ja sam uzela testeninu u boji sa povrćem) 1 konzerva tunjevina u ulju 3 kašičice posnog majoneza 1 kašičica suvi biljni začin 1/2 kašičice origano po ukusu biber po ukusu beli luk u prahu 8086.gif i ja to često pravim, u redovnim danima, samo što stavljam sveži beli luk. I zaista jeste super! :good2: Aniram је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Данас је ово дошло на ред, по рецепту куварице Махе Gordana ., ivanaika, verum est in beer and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Супер. Значи не иде лимун као у хумус, а све остало је исто... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Не мора да се кува леблебија пошто ће ово да се пржи у уљу и не ставља се тахини. Gordana . and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 http://manastir-lepavina.org/posnajela/?read=6098 мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Не мора да се кува леблебија пошто ће ово да се пржи у уљу и не ставља се тахини. где уопште купујете сирову леблебију, ја налазим само печену, сирова постоји једино као органска у неким малим паковањима и скупа је наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 где уопште купујете сирову леблебију, ја налазим само печену, сирова постоји једино као органска у неким малим паковањима и скупа је наравно. Нађох у продавници здраве хране код мене у месту, 290 динара килограм. Иначе чини ми се да добијају из здраве хране Лучар, Нови Сад. Јелина је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Једном сам направила хумус од печене леблебије, сасвим је фино испало https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
магдалена27 Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Мене интересује, када постите на води јел једете орашасте плодове типа лешнике, бадеме, орахе? Ја мислим да то у себи има уља као и сунцокрет. Ја никада то нисам јела када постим на води а видим овде на форуму на неки и то убрајају у посно на води. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Једном сам направила хумус од печене леблебије, сасвим је фино испало мени треба за клице Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелина Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Мене интересује, када постите на води јел једете орашасте плодове типа лешнике, бадеме, орахе? да, као и маслине. feeble, Natasa. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 и мед Ово је јако укусна и брзинска крем-чорба треба вам око 2-3 литре воде, скува се један до два празилука исецкана и 1-2 чена белог лука, онако уцело. Ако стављате онај у праху, то урадите на крају. када се праѕилук скува, убацити целу кесицу инстант кромпир пиреа, супену кашику вегете а ако је дан на уљу, додати и кашику маргарина. Хранљиво, брзо и укусно obi-wan and feeble је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Деспот Стефан Богослов Написано Децембар 7, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2013 Савет свима који купују хлеб у пекарама и другим прехрамбеним објектима.Ако постите на води мој савет вам је да сами правите себи хлеб јер се у пекарама ставља уље.Мада би било најпожељније да и када постите на уљу да сами правите јер у неким пекарам се ставља чак и свињска маст.То вам говорим зато што је мој брат радио у једној пекари где се тако радило.Свако добро од Господа.На води:пиринач(рижа)-може и са сојиним млеком ако се може наћи,микс поврћа(кромпир,печурке,лук црни,бели,шаргарепа,пиринач+ зачини)све се то продинста и запече,разне чорбице од поврћа.На уљу:печурке(ко како воли),посна сарма са сојом,сојине шницле-поховане,пуњена паприка(кромпир или соја),чорбице,пасуљ(свака домаћица има свој начин и сваки је добар 8086.gif )разне пите(печурке,кромпир,спанаћ,зеље,вишње,бундева,јабука),кромпир на 1000 начина.Риба:свако има свој начин спремања. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука