Jump to content

Рецепти за посна јела

Препоручена порука

*Spekulas posni keks*

400gr brašna, 250gr margarina, 3 kašike šećera, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica mlevenog karanfilića, 1 kašičica muškantnog oraščića, 1 kašičica đumbira, 150gr karamelizovanog šećera, malo soli i 1 prašak za pecivo.

Staviti šećer da se karamelizuje, pa dodati vodu. Posebno izmešati brašno sa začinima i praškom za pecivo.Umutiti margarin, pa dodati šećer i brašno sa začinima.Umesiti testo, oblikovati lopte (2 ), i uviti u foliju. Ostaviti u frižideru 2 sata. Nakon 2 sata testo izvaditi iz folije, i rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi.. rastanjiti ga debljine malog prsta, i vaditi keks kalupom..Ređati na nauljen pleh.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-tak minuta.

Подели на овим сајтовима

Upravo sam ovo spremila i mogu vam reći da je baš ukusno :)

Brza testenina sa tunjevinom

• 250 g testenine (ja sam uzela testeninu u boji sa povrćem)
  • 1 konzerva tunjevina u ulju
  • 3 kašičice posnog majoneza
  • 1 kašičica suvi biljni začin
  • 1/2 kašičice origano
  • po ukusu biber
  • po ukusu beli luk u prahu

8086.gif

Подели на овим сајтовима

Upravo sam ovo spremila i mogu vam reći da je baš ukusno :)

Brza testenina sa tunjevinom

• 250 g testenine (ja sam uzela testeninu u boji sa povrćem)
  • 1 konzerva tunjevina u ulju
  • 3 kašičice posnog majoneza
  • 1 kašičica suvi biljni začin
  • 1/2 kašičice origano
  • po ukusu biber
  • po ukusu beli luk u prahu

8086.gif

:) i ja to često pravim, u redovnim danima, samo što stavljam sveži beli luk.

I zaista jeste super! :good2:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Супер. Значи не иде лимун као у хумус, а све остало је исто...

Подели на овим сајтовима

Не мора да се кува леблебија пошто ће ово да се пржи у уљу и не ставља се тахини.

где уопште купујете сирову леблебију, ја налазим само печену, сирова постоји једино као органска у неким малим паковањима и скупа је наравно.

Подели на овим сајтовима

где уопште купујете сирову леблебију, ја налазим само печену, сирова постоји једино као органска у неким малим паковањима и скупа је наравно.

Нађох у продавници здраве хране код мене у месту, 290 динара килограм. Иначе чини ми се да добијају из здраве хране Лучар, Нови Сад.

Подели на овим сајтовима

Једном сам направила хумус од печене леблебије, сасвим је фино испало

Подели на овим сајтовима

Мене интересује, када постите на води јел једете орашасте плодове типа лешнике, бадеме, орахе? Ја мислим да то у себи има уља као и сунцокрет. Ја никада то нисам јела када постим на води а видим овде на форуму на неки и то убрајају у посно на води.

Подели на овим сајтовима

Мене интересује, када постите на води јел једете орашасте плодове типа лешнике, бадеме, орахе?

да, као и маслине.

Подели на овим сајтовима

и мед 

Ово је јако укусна и брзинска крем-чорба

треба вам око 2-3 литре воде, скува се један до два празилука исецкана и 1-2 чена белог лука, онако уцело. Ако стављате онај у праху, то урадите на крају. када се праѕилук скува, убацити целу кесицу инстант кромпир пиреа, супену кашику вегете а ако је дан на уљу, додати и кашику маргарина. 

Хранљиво, брзо и укусно

Подели на овим сајтовима

Савет свима који купују хлеб у пекарама и другим прехрамбеним објектима.Ако постите на води мој савет вам је да сами правите себи хлеб јер се у пекарама ставља уље.Мада би било најпожељније да и када постите на уљу да сами правите јер у неким пекарам се ставља чак и свињска маст.То вам говорим зато што је мој брат радио у једној пекари где се тако радило.Свако добро од Господа.
На води:пиринач(рижа)-може и са сојиним млеком ако се може наћи,микс поврћа(кромпир,печурке,лук црни,бели,шаргарепа,пиринач+ зачини)све се то продинста и запече,разне чорбице од поврћа.
На уљу:печурке(ко како воли),посна сарма са сојом,сојине шницле-поховане,пуњена паприка(кромпир или соја),чорбице,пасуљ(свака домаћица има свој начин и сваки је добар 8086.gif )разне пите(печурке,кромпир,спанаћ,зеље,вишње,бундева,јабука),кромпир на 1000 начина.
Риба:свако има свој начин спремања.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...