Jump to content

Рецепти за посна јела

Препоручена порука

Доста људи не препоручује ово из здравствених разлога, чини ми се да је Исак елаборирао на ту тему.

Vjeruj da ne znam! De mi to pronađi, molim te! 

Jaoooo, a to meni baš super riba! :(

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Vjeruj da ne znam! De mi to pronađi, molim te! 

Jaoooo, a to meni baš super riba! :(

Ево, писао је Исак

https://www.pouke.org/forum/topic/8994-velika-tajna-na%C5%A1ih-prodavaca-o-la%C5%BEnom-somu-ne-jedite-ovo/

Подели на овим сајтовима

Zaista nisam znala! 

Pa ništa, umjesto pangasiusa, mogu fileti i našeg soma :) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Posni krem

Sastojci:  200g secera

150ml vode

200g margarina

200g biljnog mleka

1 kesica vanilinog secera        

Nacin pripreme: Vodu pomesati sa secerom, kad prokljuca dodati margarin.  U poseban sud,  sipati biljnog mleka i jedan vanilin secer. Sve to lepo sjediniti i promesati( da ne ostanu grudvice). Jedna polovina ostace bela u drugoj mozete dodati kakao i mlevenog lesnika. Dobicete crno, belu kombinaciju krema. 

Vreme pripreme : 30 minuta 

Подели на овим сајтовима

Posni krem

Draga naša, daj recept za nešto što si nazvala po čoeku svome. Ivanove bombice, ili Ivanova čarlama.

To mora da je prva liga.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Vodu pomesati sa secerom, kad prokljuca dodati margarin

Мислим све је то лепо, свака час'... али ово ме тако некако одбија од крема да га ипак не бих изио.

Упс... видех сада у кући теглу са неким кремом. Изгледа да је то овај. Надам се да га нећеш форсирати ових дана, драга... :)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Posna na vodi pita sa jabukama (visnjama)-umesto ulja ide kisela voda, 1.kora-kisela voda i dosta secera, druga kisela voda, treca-fil-rendane jabuke+prezle+ako ima, mleveni orah+cimet+vanilin+secer, i pravi se rolnica dok se ne utrose kore.Gore poprskati kiselom. kad je bila gotova, prelila je na vodi skuvanim pudingom vanila. Extra je. Moze se i preliti, ili dodati u fil onaj kupovni kakao, cokoladni preliv za torte, kolace, sladolede...

Подели на овим сајтовима

Pirincane spagete,(70din. paket kod Kineza na NBG)

zamrznuti kineski mix povrca (150 din.) se izdinsta u tiganju,

mozda se eventualno posni kackavalj narenda ili tofu na kockice isecka i Bog da te vidi!

Spravljanje 15min. .smesko.

slika je priblizna originalu.Hvala.

img_2766.jpg

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Посни кекс са чајем дође добро за вечеру, када је на риби онда ту већ има оних рибљих паштета (она Јухорова благо љута је много укусна), туњевина, сардина, а за ручак може и неки ослић, сомина...

На води углавном гледам да уз то што једем имам неку салату (нпр. сад зелену, овако су киселе паприке, мешана салата у коју иде карфиол, купус, шаргарепа и краставчићи). Обожавам салате углавном.

Посна баклава са кокосом је такође супер када је на уљу.

Не знам више, овако има џема, мармеладе, шпагета и сличних тестенина попут макарона. Понекад за вечеру узмем само кокице ако нисам нешто гладан.

Подели на овим сајтовима

Зна ли ко састав пиринчаних пахуљица у боји? Не могу да нађем на нету.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Људи ја помешам сенф са млевеним кикирикијем (тако да не буде пуно густо) и смесу после мажем на хлеб. Феноменално је (за оне који воле сенф као ја).

А нема уља па је то јело на води.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...