Adelaida Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Hvala :good2: Снежана and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Hvala :good2: Молим, и срећан рођендан :msn_cake: Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 19, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 Posni kolac sa pecenim jabukama-na vodi (ko hoce neka doda ulje kad tako posti) 6-7 (ili koliko hocete da vam stane u pleh; po meni bolje vise, jer mi one ispadnu najukusniji deo kolaca )srednjih jabuka oljustiti I onom spravicom za vadjenje sredine iz paprika izvaditi sredisnji deo jabuka sa semenjem, U secku na nasitnije iseckati oko 2 sake oraha, pomesati sa prezlama, 1 vanillin secerom I secerom, pa dodati limunov sok ili bilo kakav sok ili vodu (samo koliko da masa bude zitka), pa tom smesom napuniti sredine jabuka. Staviti u odgovarajuci pleh na papir za pecenje, I peci na 180-200 stepeni. Dok se to pece, dobro izmesati, da nema grudvica (ili umutiti mikserom) 2 case brasna, 1.5 casu secera, 2 case vode, moze vanillin secer, moze kakao 3 kasike dok ne bude nesto gusce testo nego za palacinke, ako treba dodati jos malo vode, I dodala sam ono sto mi je ostalo od "mesa" jabuka, sitne komadice(odvajala prstima I seckala nozicem). Tu masu dodati u pleh I peci jos mozda oko 30 minuta. Ispalo mi je mnogo ukusno I osvezavajuce, a inspiraciju sam dobila od jedne koleginice koja mi je pricala za slican, samo mrsni recept, gde je testo oko jabuka zapravo patispanja. Maslacak_ and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада.. Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Grisine 250g mlake vode 20g kvasca svezeg 14g šećera 11g soli 500g brasna < 50ml maslinovog ulja za premazivanje мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Ovaj recept je samo jedan u nizu kuhinje sa Hilandara,gde se priprema zdrava i ukusna hrana sa preko 1.000 recepata. Pravila za kuvanje na Svetoj Gori su složenija od uobičajenih, ali je osnovno da se ukusi slažu i budu u skladu sa protokolima . Monasi obeduju najviše dva puta dnevno - u 8 i 18 sat,)što je takođe recept za zdrav život.Potrebno je: kilogrаm krupnog belog pаsuljаveći koren celerа3 šаrgаrepe3-4 sveže ili smrznute pаprike2 korenа peršunа i pаštrnаkаglаvicа crnog lukаi nekoliko čenovа belog lukаlovorov list, peršun ili celerov list,200 g spanaca so i biber Priprema: Oprаn pаsulj preliti toplom vodom i ostаviti dа mаlo nаbubri, а zаtim gа ocediti i nаliti drugom, vrućom vodom, pа kuvаti dok ne omekšа. Posebno skuvаti očišćeno povrće, zаčiniti po ukusu i propаsirаti, pа izmešаti sа kuvаnim pаsuljem. Po potrebi još mаlo zаčiniti i umešаti isitnjene listove nаne. Stаviti u činiju zа služenje i posuti listićimа peršunа. Jelo je ukusno i toplo i hlаdno. http://www.srbijuvolimo.rs/%C5%BEivot-i-stil/gastronomija/nacionalna-kuhinja/item/4160-hilandarski-recept-posni-pasulj.html Adelaida and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Pecene jabuke punjene orasima. 4 velike kisele jabuke 100 g jezgra oraha, 4 supene kašike meda, supena kašika suvog grožđa Priprema: Jabuke ne treba ljuštiti. Nožem ili kašičicom izvaditi sredinu jabuke vodeći računa da donji deo ostane čitav. Izmrviti orahe i pomešati ih sa suvim grožđem. Ovom smesom napuniti jabuke. Kuvati jabuke (najbolje na pari) 15 minuta. Med se dodaje neposredno pred serviranje. Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Pecene jabuke punjene orasima. 4 velike kisele jabuke 100 g jezgra oraha, 4 supene kašike meda, supena kašika suvog grožđa Priprema: Jabuke ne treba ljuštiti. Nožem ili kašičicom izvaditi sredinu jabuke vodeći računa da donji deo ostane čitav. Izmrviti orahe i pomešati ih sa suvim grožđem. Ovom smesom napuniti jabuke. Kuvati jabuke (najbolje na pari) 15 minuta. Med se dodaje neposredno pred serviranje. Пробај да их запечеш у рерни, много су укусније Adelaida and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Volim pecene jabuke ali ove punjene nije mi palo na pamet da mogu da pecem...nego se patim sa kuvanjem, te na pari te ovako, te onako... Probacu. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Volim pecene jabuke ali ove punjene nije mi palo na pamet da mogu da pecem...nego se patim sa kuvanjem, te na pari te ovako, te onako... Probacu. Кувањем изгубиш време, а и јабуке изгубе укус Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Pašteta od kikirikija POTREBNO JE: 3 srednja krompira, 3 šargarepe, 250 g pečenog kikirikija, 2 čena belog luka, 1 kafena kašičica senfa, so, biber. PRIPREMA: Krompir i šargarepu obariti i ispasirati. Kikiriki samleti, dodati u pire od krompira i šargarepe. Dodati ostale začine i sve dobro izmešati. Koristiti kao namaz , preko može da se narenda kiseli krastavčić ili po želji salata. Несташна and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 15, 2015 Пријави Подели Написано Август 15, 2015 Хајде, врсне домаћице, додајте неки рецепт. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 15, 2015 Пријави Подели Написано Август 15, 2015 Evo moze recept od domacina Danas sam ovo probao i ispalo je dobro http://tortilla.pip-ns.com/savrsen-recept-guacamole/ Снежана, Данче* and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misicmi Написано Септембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2015 Помаже Бог браћо и сестре, Недавно сам почео да објављујем рецепте за посна јела на свом блогу http://posnahrana.blogspot.rs/ можете погледати сигурно ће вам се свидети. Уз Божију и вашу помоћ надам се да ће овај блог постојати дуго КО ПОСТИ ДУШУ ГОСТИ javor and Adelaida је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 26, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2015 Посни колач / за 10 мин, не можете да оманете/ Колико хоћете чајних колутића употребите можете и за једну особу да спремите. Чајне колутиће умакати у скувану кафу и вадити брзином муње јер се одмах распадају за разлику од плазме коју можете и мало превртати , окретати/ Затим их спајати џемом који имате, /најбоље неким домаћим/ Значи на један преврнути колутић стављати џем па га спојити са другим колутићем и на крају онако загрљене спојене џемом умакати у кокосово брашно или орахе мада је доста укуснији са кокос брашном. И то вам је то. ПРИЈАТНО Adelaida, Данче*, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 posna riblja salata(namaz) potrebno: -jedna do dve konzerve fileta skuse -posni majonez -glavica crnog luka -kiseli krastavci filet skuse sitno iseckati, glavicu crnog luka sitno iseckati i kisele krastavce iseckati na sitne kocke(ja stavim 2-3 veca krastavca) sve staviti u ciniju i dodati majoneza po zelji, i promesati. moze se i mazati na hleb a i jesti bez hleba. Svakako se moze dodati povrca po zelji(ko sta voli) a ova kombinacija je po meni odlicna. takodje se majonez dodaje po zelji ko kako voli. brzo i ukusno, prijatno! Снежана, Рапсоди and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука