Jump to content

Alarmantni podaci: Godišnje 16.000 devojčica zatrudni u Srbiji, od toga 90 odsto abortusi

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Не, царе, ти изгледа ништа не капираш. Ово је сад мој живот, мој истински живот. Није то ”шта да се ради”. Зато ми и јесте мука од тог твог ”канонисања”.
То је твој живот, твој. Канонисање како га ти зовеш је мој. И као што твој живот чини твој идентитет, тако мој живот чини мој идентитет. Човек је оно што чини, ти си темпераментни весељко, а ја издогматизовани зилот. Заиста не капирам на који начин постојање моје ипостаси нарушава твоју. Нисам ти ни помислио ништа нажао, ни на крај памети (нити овим девојчицама, чак ни киретажерима)...
Према томе, ти би требало да будеш одлучен.
Не сећам се да сам икада противзаконито увредио народног старешину. Износио чињенице јесам, и критиковао жестоко јесам, али нисам вређао, још мање противзаконито (а сумњам да сам неког старешину увредио)... Уосталом, ја и јесам тренутно одлучен, и то већ дуже време, ако већ причамо о мом као непоштовању канона...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

То је твој живот, твој. Канонисање како га ти зовеш је мој. И као што твој живот чини твој идентитет, тако мој живот чини мој идентитет. Човек је оно што чини, ти си темпераментни весељко, а ја издогматизовани зилот. Заиста не капирам на који начин постојање моје ипостаси нарушава твоју. Нисам ти ни помислио ништа нажао, ни на крај памети (нити овим девојчицама, чак ни киретажерима)...

Ни ја теби нисам помислио ништа нажао, нити сматрам да то што ти јеси смета мени, далеко било. Ово је форум и када на нешто одговорим, одговорио сам на твоје писање, а не на твој живот. Ти ниси рекао ”ја тако живим”, него ”цркву је одавно престало да буде брига за каноне” и многе сличне ствари. Видиш ли разлику?

Не сећам се да сам икада противзаконито увредио народног старешину. Износио чињенице јесам, и критиковао жестоко јесам, али нисам вређао, још мање противзаконито (а сумњам да сам неког старешину увредио)...

То је врло субјективно да ли си ти неког противзаконито увредио, јер прво треба да видимо шта каже тај ”закон”. Ја бих се кладио да би те апостоли осудили, али небитно. Него мене једна друга ствар занима, да ли је теби нормално да поштујеш канон који цара и народне старешине издиже изнад осталих људи, само зато јер је апостолски, древни и не знам ти ја шта? Слично и са многим другим канонима. Није ми поента да покажем да ли си ти лицемер, нити ме то занима, већ не могу да схватим да сматраш да је гомила тих канона нормална у овом времену (за оно не могу да коментаришем, нисам тада живео).

Подели на овим сајтовима

"Rodilo se valja ga ljuljati" rece Karadjordje davno!

dobro nam došla...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не сећам се да сам икада противзаконито увредио народног старешину.

При чему чак ни "противзаконито" није тачан превод: ради се о увреди "пара то дикаион", тј. о ономе што је "contrary

to what is right and just" - ко неправедно увреди старешину, треба да буде одлучен; ergo, ко увреди праведно, не треба. "Обличати же по достоянию несть возбранено" (Словенска крмчија).

Подели на овим сајтовима

Ни ја теби нисам помислио ништа нажао, нити сматрам да то што ти јеси смета мени, далеко било. Ово је форум и када на нешто одговорим, одговорио сам на твоје писање, а не на твој живот. Ти ниси рекао ”ја тако живим”, него ”цркву је одавно престало да буде брига за каноне” и многе сличне ствари. Видиш ли разлику?
Mислим да је Нишизава срећније срочио оно што хоћу да кажем, када је рекао да Артемије Радосављевић и Владимир Димитријевић нису узрок проблема, већ последица...
То је врло субјективно да ли си ти неког противзаконито увредио, јер прво треба да видимо шта каже тај ”закон”. Ја бих се кладио да би те апостоли осудили, али небитно. Него мене једна друга ствар занима, да ли је теби нормално да поштујеш канон који цара и народне старешине издиже изнад осталих људи, само зато јер је апостолски, древни и не знам ти ја шта? Слично и са многим другим канонима. Није ми поента да покажем да ли си ти лицемер, нити ме то занима, већ не могу да схватим да сматраш да је гомила тих канона нормална у овом времену (за оно не могу да коментаришем, нисам тада живео).
Сматрам да су актуелни.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Mислим да је Нишизава срећније срочио оно што хоћу да кажем, када је рекао да Артемије Радосављевић и Владимир Димитријевић нису узрок проблема, већ последица...
Или у преводу, ово што ја причам у принципу нема никакве везе с тобом, већ са кризом у цркви...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ево, уз извињење што ти се мешам у живот, само да кажем да ме мало чуди што се тип као ти, који чини ми се, капира суштину вере, који одбацује све што је само форма, који се не плаши да преиспита ауторитете итд. труди да строго живи по правилима која, додуше само по мом мишљењу, припадају времену у коме су и настала, а које има мало везе са данашњим временом, и без којих се , опет лично мишљење, може сасвим добро задобити љубав и живети идеја хришћанства и имати однос са Богом, који сам по себи не може стати ни у какве строге оквире. Не схвати погрешно, заиста ценим, и скоро се дивим једаном таквом труду и могу слободно да кажем жртви, само ми ето занимљиво, јер ми не иде уз ону слику коју си створио о себи својим писањима.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Kako da se vratim temi i nadjem prakticno resenje kad se uvatili za kanone?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Гости

[quote name=malina :)' timestamp='1348860895' post='720107]

Забране терају на инат. :)Хоћеш баш оно што ти се не даје. Мислим да треба деловати на узрок, не на последице. Излечење узрока значи да ће бити све мање негативних последица, којима опет треба забрана. :)

То што је лош утицај средине много велики не значи да ће забраном бити смањен, то само значи да је посао породице много већи и захтевнији. Родитељи, у буквалном смислу, треба да се децом много више баве данас, него што су се, на пример, моји родитељи бавили са мном. А родитељи се, нажалост, не баве децом уопште..да ли не стижу, неће или не умеју...по мени, све то заједно.

Баш тако, зато мислим да законски треба забранити песме или било шта што пропагира имиџ "клинки са маторцима" и то све скупа са бројком од 12 година! Знам шта ћете рећи, слобода, демократија, ово- оно, све се може и тако то... Али рецимо мени се јако допало што је Русија забранила званично емитовање нашег филма "Клип". На тако нешто сам мислила. Наравно да децу треба подучавати и учити их правим вредностима, али исто тако не можемо своје дете држати под кључем.

И тако у локалу деца од 16 изгледају као да им је 25. Али многи заборављају суштину- да су у глави то још увек децааааа!!! А онда кад буде касно, буде посла за гинекологе... Црњак ако мене неко пита.

Дакле, наравно да све полази од породице, снага, ослонац и уточиште, али би као друштво могли више да порадимо на смерницама које дајемо деци. Надам се да сам се лепо објаснила.

Подели на овим сајтовима

Е сада : да ли је веће зло кренути путем забрана и цензуре и навикавати људе на то, или пустити да деца евентуално могу бити изложена неким оваквим и онаквим текстовима. Ја пре свега мислим да је ово скоро потпуно проблем појединаца и породица, а не друштва и државе. Када родитељ не објасни свом детету за 16 година да не треба да има посла са "маторцима" и да секс није само забава него и одређена одговорност, шта ту може било ко други.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Е сада : да ли је веће зло кренути путем забрана и цензуре и навикавати људе на то, или пустити да деца евентуално могу бити изложена неким оваквим и онаквим текстовима. Ја пре свега мислим да је ово скоро потпуно проблем појединаца и породица, а не друштва и државе. Када родитељ не објасни свом детету за 16 година да не треба да има посла са "маторцима" и да секс није само забава него и одређена одговорност, шта ту може било ко други.

Slažem se sa ovim. Ali nešto razmišljam... Kad bi mogla da se sprovede anketa u kom procentu omladina, i to ova mlađa, sluša 'grand' i slične muzičke tokove. To me nešto baš zanima. Ako ćemo o nečemu konkretnom, ovi podaci o abortusima ne idu baš u prilog srpskoj porodici. A šta vi mislite, je li data tema problem pojedinca i porodice, ili države i društva?

Подели на овим сајтовима

Баш тако, зато мислим да законски треба забранити песме или било шта што пропагира имиџ "клинки са маторцима" и то све скупа са бројком од 12 година! Знам шта ћете рећи, слобода, демократија, ово- оно, све се може и тако то... Али рецимо мени се јако допало што је Русија забранила званично емитовање нашег филма "Клип". На тако нешто сам мислила. Наравно да децу треба подучавати и учити их правим вредностима, али исто тако не можемо своје дете држати под кључем.

И тако у локалу деца од 16 изгледају као да им је 25. Али многи заборављају суштину- да су у глави то још увек децааааа!!! А онда кад буде касно, буде посла за гинекологе... Црњак ако мене неко пита.

Дакле, наравно да све полази од породице, снага, ослонац и уточиште, али би као друштво могли више да порадимо на смерницама које дајемо деци. Надам се да сам се лепо објаснила.

Cemu ta skromnost? Sta jos treba zabraniti? Nije valjda da uz takvu decidnost ne mozes da das nesto detaljniju listu?! gringrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...