Jump to content

Значи ипак је право на приватну својину ”јаче” од права на живот? То је твој став?

Оцени ову тему

Препоручена порука

А да су упале у вртић или болницу? Да ли би био још неки прекршај, поред "приватне својине"?
He. Осим ако не би нпр. спречиле неког хирурга да оде на операцију, а то био хитан случај, те тај неко умре...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

То може без проблема да прође као "неовлашћено коришћење објекта" или тако нешто. Оне нису имале дозволу власника објекта, тј. РПЦ, да ту изводе свој "перформанс" и то је сасвим довољно да буду осуђене и кажњене (наравно у складу са својим преступом).

Нема никакве потребе мешати "осећања" у то. Ту су у питању власничка права.

A jel' mogu ja , ako mi upadnu na gajbu, u americkom maniru da ih oduvam sa sacmaricom? Pa da uoste ne stignu da mi "vredjaju osecanja"?

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A jel' mogu ja , ako mi upadnu na gajbu, u americkom maniru da ih oduvam sa sacmaricom? Pa da uoste ne stignu da mi "vredjaju osecanja"?

private-property.jpg

Подели на овим сајтовима

Па може, ако неко одбија да оде са твог имања то је агресија и имаш право да употребиш силу да би га отерао.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па може, ако неко одбија да оде са твог имања то је агресија и имаш право да употребиш силу да би га отерао.

Samo mislim da ćeš ovde dosta više odgovarati ako ga ubiješ nego u Americi.

Подели на овим сајтовима

Samo mislim da ćeš ovde dosta više odgovarati ako ga ubiješ nego u Americi.

U nekim delovima SAD postoje hold your ground zakoni, pa neces uopste da odgovaras...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Овакав закон је неопходан Србији.Пре тога би требало припремити јавно мњење.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Па добро, а што се уопште онда наглашавају вјерска осјећања? Нису само вјерска осјећања дио људске личности. Могу бити и интелектуална, могу бити умјетничка, могу бити социјална. Ја на разне начине могу да увредим нечију личност. Могу неком математичару да опсујем Гауса и све остале матемтаичаре по списку, и да их назовем бједницима и мајмунима, и сад да ме неки професор матетматике тужи, по овој руској логици, ја бих требао завршити у ћорци, јел тако?

Уопште ићи у затвор због увреде вербално или текстуално је врло проблематично и свакако тирански оријентисано.

Ево, ово је поента свега.

Иначе, са чисто правничке стране, општеприхваћен домет правне науке је да право не сме да служи за заштиту религиозних норми. Занимљиво је даље размишљати колико су државе које раде сличне ствари правне... А има и супротних претеривања, као забрана ношења бурки рецимо, или ако се добро сећам, полемика око градње џамија у Швајцарској. По мом мишљењу, чист "рука руку мије" однос државе и црке у Русији јер је Црква и те како утицајна у политици, као што рече Јустинијан, или неко други заборавих.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

U srbiji mislim da ne možeš čoveka da zadržiš van njegove volje, a kamoli ubiješ čak i ako ti upadne u kuću. Čuo sam priče ne znam koliko su tačne da je čovek inače trenira neki borilački sport onesposobio (ne trajno) i vezao čoveka za stolicu i zvao policiju. Kasnije je čovek rekao da je slučajno promašio kuću i ušao u tu. A ovaj zbog treniranja borilačkog sporta kao otešavajuće okolnosti dobio veću kaznu što je zaustavio čoveka, nego ova što je upao, ako je uopšte dobio kaznu.

Подели на овим сајтовима

као забрана ношења бурки

Ovu zabranu apsolutno podržavam jer time one ili mogu piti i oni koji ih nose kriju svoj identitet, a ispod te burke moše biti i kalašnjikov koji drši psihopata kinez muškog pola i očekuje zabavu na Brejvikov način. Zamislite sad ja da krenem sa fantomkom po gradu, prvi policajac bi me zaustvavio.

I šta ako policajac treba da lekitimiše ženu ona je dužna da skine burku, a to nije po muslimanskim zakonima, burka se neskida na javnim mestima.

Подели на овим сајтовима

Ovu zabranu apsolutno podržavam jer time one ili mogu piti i oni koji ih nose kriju svoj identitet, a ispod te burke moše biti i kalašnjikov koji drši psihopata kinez muškog pola i očekuje zabavu na Brejvikov način. Zamislite sad ja da krenem sa fantomkom po gradu, prvi policajac bi me zaustvavio.

I šta ako policajac treba da lekitimiše ženu ona je dužna da skine burku, a to nije po muslimanskim zakonima, burka se neskida na javnim mestima.

Хм, зар не може то некако другачије да се регулише? Колико сам ја пратио, поодавно је било можда грешим, збрка је настала око ношења у школама. Рецимо, детектори метала, камере или чак и претрес од стране других муслиманских жена које би радиле као службенице би исто решиле проблем.

Ако хоће да је легитимише нека је скине, боље да се мање ограничи слобода него више.

Иначе, да ли је забрањено такође носити сваку одећу испод које може да се сакрије оружје? Шта ако желим да се облачим као покојни певач Луис, или волим широке мантиле или шта зими када се носе шалови, капе и остале ствари које могу да се злоупотребе. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Значи ипак је право на приватну својину ”јаче” од права на живот? То је твој став?

Подели на овим сајтовима

Не мислим да је било које право "јаче", али човек има права да се брани од агресије.

Ако ћемо у разраду - моја својина је производ мог живота, за све што имам морао сам да уложим своје време. Када ми, на пример, неко украде ауто, он у ствари краде део мог живота који сам посветио да зарадим тај ауто. У том смислу је "право на својину" у ствари само логична последица "права на живот".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не мислим да је било које право "јаче", али човек има права да се брани од агресије.

Ако ћемо у разраду - моја својина је производ мог живота, за све што имам морао сам да уложим своје време. Када ми, на пример, неко украде ауто, он у ствари краде део мог живота који сам посветио да зарадим тај ауто. У том смислу је "право на својину" у ствари само логична последица "права на живот".

Све је то ОК, али теби остаје могућност да зарадиш нови ауто или да урадиш нешто друго са животом који ти остаје, док он остаје мртав, без обзира на то шта га је нагнало да краде и без обзира на то што му можда никада не би пало напамет да те убије. Постоји нешто што се зове прекорачење нужне одбране. Не разумем како можеш да будеш против смртне казне (чак и за најтежа дела), а да истовремено правдаш убиство некога ко ти краде ауто.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...