milan. Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Ево, веома би радо волели да видимо шта ће нам рећи и на који закон се позвати. Колико знам у Србији не постоји закон о забрани испољавања верске припадности стављањем крсног знака на себе. Можда професор мисли да Бог неће помоћи ако неко не зна (ту се слажем, мора да се учи и да се труди а њима и Бог помаже), али заиста не видим којим правом он не дозвољава да дете махинално стави знак крста на себе ада је чуло звона? naravno da neće doći, jer ovde svaka ptica svome jatu leti. a to sto neko prekrsti ne znaci da nije ucio, moze i da je ucio i da zna, samo zeli da je gospod sa njim i da mu da koncentracju, ili tako nesto... jer bez boga ne mozemo nista činiti. Јадранка-Дервента, Лидија Миленковић and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Да, он може да се жали на ђаке само под условом да ремете час. Лаже да су реметили час! Прекрстити се омета час као и записивање једног слова у свесци или чешкање увета у трајању од две секунде. Њему то иде на живце и у томе је проблем. Непримерено би било да су своја верска убеђења показивали на часу тако што би кадили, певали, скакали, лупали. Александрида, gandalf, Марјанн and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Па то је то. Неотесане људе нервира када се неко "усуђује" и не стиди да покаже јавно своја уверења. sleki, Саша од Москве and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 А шта тек рећи о ваздуху који преноси вибрације црквених звона и уноси их у државне институције! Ваздух тужити због кршења секуларности, а цркве затворити у вакуум (барем део са звоником)! Pantera, Boba, Лидија Миленковић and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Па то је то. Неотесане људе нервира када се неко "усуђује" и не стиди да покаже јавно своја уверења. Могу да замислим њега и сличнe негде у Тексасу. greengrin Grizzly Adams, zuti car, Aquilius Cratus and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Na ovu pojavu sam odreagovao tako što sam učenicima skrenuo pažnju da nije primereno da na času ispoljavaju religijska osećanja. Crkva i država su po ustavu odvojene, a škola je državna institucija. Штета што не предаје марксизам. http://www.youtube.com/watch?v=IvYkjcmNrVE&feature=related Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 naravno da neće doći, jer ovde svaka ptica svome jatu leti. a to sto neko prekrsti ne znaci da nije ucio, moze i da je ucio i da zna, samo zeli da je gospod sa njim i da mu da koncentracju, ili tako nesto... jer bez boga ne mozemo nista činiti. Samo jos ti da se odlucis u koje ces jato pa da bude sve super. Da li ces i dalje da nas ogovaras i kleveces na sestodnevu ili ces se makar suzdrzati da svoje negativne emocije prema pojedincima na ovom forumu manifestujes na takav nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Дакле, наши "борци за секуларност" би требало да коначно схвате: секуларност није забрана испољавања вере. Верник има право да испољава своју религиозност увек и свуда, па и на школском часу - на начин који неће реметити сам час (галамом, померањем, и сл.) Образлагати да се на часу ђак не сме прекрстити зато што је "Црква одвојена од државе" је у најмању руку ноторна глупост, потпуни нонсенс. Ignjatije, Aquilius Cratus, Pantera and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 За њих ти је секуларност ако вера може да се испољава само у својој кући и то ако навучеш ролетне. А и онда им није баш право. Pantera and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Иначе, имао сам и ја професорку историје која је идентично поступала као овај кад се неко прекрсти на часу. Али ОК, та је стара комуњара и ексцентрик (тешки националиста и тешка комуњара у исто време), па смо јој сви одбијали на то. Генерално није лоша жена, само је много чудна. Није могла да поднесе кад је Злоболеон пао, па нас је стално чачкала око тога. А да ствар буде још гора, баш у време њеног часа био неки митинг тадашњег ДОС-а, долазило његово величанство. И ми побегнемо с њеног часа, никад нам није опростила. Не толико што смо побегли, него што смо побегли на митинг. А краљ нас је тада поздравио достојно: ”Зивела Чачачни и вас Вела Илич!” А једна друга профанка биологије, тешки атеиста, хтела да тужи Владимира Димитријевића кад је довео Мирољуба Петровића да држи предавање (ту до душе, независно од њених мотива, није да није било разлога). Јефимија Крунић, Александрида and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Profesor se sada malo usprpao..ali se kroz njegovu izjavu vidi i prava pozadina svega, a to je vjerska netolerancija i to u jednoj perfidnoj formi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 За њих ти је секуларност ако вера може да се испољава само у својој кући и то ако навучеш ролетне. А и онда им није баш право. Да, ако спустиш ролетне неће те више бомбардовати "секуларношћу" већ ће ти рећи да си глуп јер верујеш у "имагинарно биће". Како год окренеш, друг Маркс те гледа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Taman da pitam,ako Muslimanski ucenici treba da se pomole i traze od profesora da ih pusti sa casa na 5 min,jer to onda remecenje casa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Profesor se sada malo usprpao. И треба да се упрпа, жестоко да се упрпа, да напуни гаће, срам га било. zuti car and Paladije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2012 Иначе, имао сам и ја професорку историје која је идентично поступала као овај кад се неко прекрсти на часу. Али ОК, та је стара комуњара и ексцентрик (тешки националиста и тешка комуњара у исто време), па смо јој сви одбијали на то. Генерално није лоша жена, само је много чудна. Није могла да поднесе кад је Злоболеон пао, па нас је стално чачкала око тога. А да ствар буде још гора, баш у време њеног часа био неки митинг тадашњег ДОС-а, долазило његово величанство. И ми побегнемо с њеног часа, никад нам није опростила. Не толико што смо побегли, него што смо побегли на митинг. А краљ нас је тада поздравио достојно: ”Зивела Чачачни и вас Вела Илич!” А једна друга профанка биологије, тешки атеиста, хтела да тужи Владимира Димитријевића кад је довео Мирољуба Петровића да држи предавање (ту до душе, независно од њених мотива, није да није било разлога). Luda vremena . Bio sam na casu istorije kada su srusene bliznakinje... Profesorka je pocela da skici i grgolji od srece. -Владимир-, Драшко, zuti car and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука