JESSY Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Војислав Илић > ЉУБИМ ТЕ, ДУШОСумрачак пада; тишина се свија,У милу тоне васиона сва;Вечерња звезда трепери и сија:Весело све је - само нисам ја!Немир ми стискô уморене груди,Несрећно срце што љубити зна!Кроз тиха поља срдашце ми жудиДалеко тамо, у бајнији свет:Да злато своје иза санка будиУз гласак фруле, уз уздисај клет...Ил' да јој шапне поветарцем благим:Љубим те, душо, више него свет! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Сима Пандуровић > У КОЛЕВЦИ СНА Кад сунце зађе, и покривач плавиЗвездане ноћи, вече топлог јунаПадне по пољу и врх цветних круна,А жути месец на небу се јави,У мојој души шум уморних трава И трепет лишћа у дисању ноћиШире сан један сугестивне моћи,Један сан што се чини да је јава.Један сан, који сјај месечев злати, Јавља се, чили, повија онакоКако мирис дуне пољанама лако,Како уздах ноћи кандилке заклâти.И с бојама које упија лепота Ноћи, овај свет се с другим светом сливаУ меку слику задовољства жива,У живот једног сна и сан живота. Тада мирише доба раног маја;И као да се, неприметно, просто,На Идеал што је у сећању ост’оНаставља тихо један сан без краја. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Милутин Бојић > ОНИМА ШТО ПЛАЧУЈа хоћу да радим не губећи време,Да не кукам после како немам среће,Како је за борбу слабо моје плећеИ како су људи стене глухе, неме. Ја хоћу да радим, ја тражим живота,Не плашим се борбе, у њу ступам смело.Ја хоћу да створим пуно снаге дело.Не плаши ме моја властита Голгота. Кидајући себе, ја хоћу да стварам,Да челичним длетом чврсти камен парамИ да створим дело што времену прети. Да саломим леност овог млаког друштва,Пуног женских ћуди и мушког мекуштва.Сада! Плач не трпим; плач се грозно свети. Драшко, keka and **Sarah је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
**Sarah Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Božur Kako je lepa ova noć! Gle, svuda, S topole, rasta, bagrema; i duda,, U mlazevima zlatokosim pada Nesuštastvena mesečina. Sada, Nad livadama gde trava miriše, U rascvetanim granama, svrh njiva Koje se crne posle bujne kiše, Velika duša mesečeva sniva. Sve mirno. Tajac. Ćuti polje ravno Gde nekad pade za četama četa... Iz mnoge krvi izniknuo davno, Crven i plav, Kosovom božur cveta... Milan Rakić keka and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "I ako imam svu veru da i Gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 NA GAZIMESTANU Silni oklopnici bez mane i straha. Hladni ko vaš oklop i pogleda mrka, Vi jurnuste tada u oblaku praha, I nastade tresak i krvava trka. Zaljuljano carstvo survalo se s vama... Kad oluja prođe vrh Kosova ravna, Kosovo postade nepregledna jama, Kosturnica strašna i porazom slavna. Kosovski junaci zasluga je vaša Što poslednji beste. U krvavoj stravi, Kada trulo carstvo oružja se maša. Svaki leš je svesna žrtva, junak pravi. Danas nama kažu, deci ovog veka, da smo nedostojni istorije naše, da nas zahvatila zapadnjačka reka, i da nam se duše opasnosti plaše. Dobra zemljo moja, lažu! Ko te voli Danas taj te voli, jer zna da si mati, Jer pre nas ni polja ni krševi goli, ne mogaše nikome svesnu ljubav dati! I danas kad dođe do poslednjeg boja. Neozaren starog oreola sjajem, ja ću dati život svoj otadžbino moja, znajući šta dajem i zašto ga dajem. Milan Rakić Биљана је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Мира Алечковић ИМАЛА САМ САМО ШЕСНАЕСТ ГОДИНАИмала сам само шеснаест годинаи очи препуне снова,имала сам само шеснаест година,волела шетње крај багремова,са Кошутњаком загрљена,и нисам знала шта сам хтела.Очи ми радосно заплемене, па се замуте, није им јасно...Сестру сам имала старију од мене,у ноћ је увек читала касно,говорила је да има путада се овако земљом не лутапразних шака,да прети рат да отвори рануу грудима,да у великом свету имаварница многои угарака,спремних да плану у људима.А ја сам имала шеснаест година Teofanija and YOKA је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Душко Трифуновић БИЋЕ БОЉЕДонеси ми бриге својеи научи заувек,за све наше неспокојеима један диван лек,Биће боље Не живи се само сад. Место вечне главобоље, само реци понекад Биће боље Подмити ме пољупцима, обећај ми скупи дар. Не донеси никад ништа, али реци једном бар Биће боље. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 ВАЊА Као река људи иду у поворци и сузе теку као бистри потоци. Иако се осећам бедно, згажено, ипак некако осмехнух се блажено. За трен је мом уму и то засметало. Зашто се смејеш? - пита зановетало. Отео се, нисам у души га скрио, из зле намере тај осмех није био. Јер, док око себе сви виде сивило, док се око срца безнађе привило, док једни друге безуспешно теше, ја се сетих дана кад још жива беше. Признах - готово је и схватам тек сада сваки човек крај тебе нова је нада. Кад у души људе живе сахрањујеш и ти као вампир у ковчегу станујеш. Зашто се и други макар не потруде, као што си ти знала, да воле људе? Сећање на тебе даваће ми крила, бићу весео и драг к`о што си ти била. Срђан Томић YOKA је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 IXGrč utrobi je,nemlje tim,korenu premiranje,nevinije iz biljke čimprogledava cvet.I belina krilom kadradosno zamahneu let,bol i to je,i zacrnelo. M. Nastasijević JESSY and Vaske је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teofanija Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Simvol Gledam tvoje krupne oci zaljubljene, Gde sja vatra-ko zna- gresna ili sveta. Svejedno,ljubis li drugog ili mene: Ti ljubis nevino kao cvet sto cveta. Ljubav ti moja bila zatocenje, U tvom bezgranicnom,granica i meta; Takva,vecna zeno,kroz zivot i mrenje U slavi instinkta ti si samo sveta. Ti si sat od koje nebo zarumeni, Simvol veci nego bol ljudski sto grca; I ti si bozanstvu bliza nego meni: Vise zakon sveta,nego zakon srca. J. Ducic JESSY and Биљана је реаговао/ла на ово 2 "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 SMRT ME SPREMASmrt me spremai pakujeu sapunsku kutijuOči mi mirišuglas mi nestajea ruke sena grudima sklapajuPored menesveća ne goriPored menekaplječesma satanina Novica Tadić Vaske, Биљана and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 *** Naš dan je zelena jabuka Na dvoje presečena. Gledam te. Ti me ne vidiš. Između nas je slepo sunce. Na stepenicama zagrljaj naš rastrgnut. Zoveš me ja te ne čujem. Između nas je gluvi vazduh. Po izlozima usne moje traže tvoj osmeh. Na raskrsnici poljubac naš pregažen. Ruku sam ti dao ti je ne osćaš. Praznina te je zagrlila. Po trgovima suza tvoja traži moje oči. Uveče se dan moj mrtav s mrtvim danom tvojim sastane. Samo u snu istim predelima hodamo. Vasko Popa JESSY, Јелина, Vaske and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука