Снежана Написано Децембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2012 http://youtu.be/eYOzTHkumx4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 Бесмртна песма Ако ти јаве: умро сам а био сам ти драг, онда ће у теби нешто посивети. На трепавици магла. На усни пепељасти траг. Да ли си уопште понекад мислио шта значи живети? Ако ти јаве: умро сам ево шта ће бити. Хиљаду шарених риба лепршаће ми кроз око. И земља ће ме смрвити. И коров ће ме смрвити. А ја ћу за то време летети високо... Високо. Зар мислиш да моја рука колено, или глава Може да буде сутра корен брезе или трава? Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем. На ову земљу сам свратио да ти намигнем мало. Да за мном остане нешто као лепршав траг. И зато: не буди тужан. Толико ми је стало да останем у теби будалат и чудно драг. Ноћу, кад гледаш у небо, и ти намигни мени. Нека то буде тајна. Упркос данима сивим кад видиш неку комету да небо зарумени, упамти, то ја још увек шашав летим и живим. Мика Антић Срђан Ранђеловић, Дијана., nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕТи не знаде мрети крај сломљеног мача,На пољима родним, бранећи их часноКитио си цвећем сваког освајача,Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.Слободу си вечно, закржљала расо,Чек’о да донесу туђи бајонети,По горама својим туђа стада пас’о, Јер достојно не знаш за Слободу мрети.Покажи ми редом Витезе твог рода,Што балчаком с руку сломише ти ланце,Где је Карађорђе твојега народа,Покажи ми твоје термопилске кланце.С туђинском си камом пузио по блату,С крволоштвом звера, погане хијене,Да би мучки удар с леђа дао Брату,И убио пород у утроби жене.Још безбројна гробља затравио ниси,А крваву каму у недрима скриваш,Са вешала старих нови коноп виси,У сумраку ума новог газду сниваш.Бранио си земљу од нејачи наше,Из колевке пио крв невине деце,Под знамење срама уз име усташе,Ставио си Христа, Слободу и Свеце.У безумљу гледаш ко ће нове каме,Оштрије и љуће опет да ти скује,Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме,Ко најбоље уме да ти командује. Јован Дучић . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 На ГазиместануСилни оклопници, без мане и страха,Хладни к'о ваш оклоп и погледа мрка,Ви јурнусте тада у облаку праха,И настаде тресак и крвава трка.Заљуљано царство сурвало се с вама.Кад олуја прође врх Косова равна,Косово постаде непрегледна јама,Костурница страшна и поразом славна.Косовски јунаци, заслуга је вашаШто посљедњи бесте. У крвавој страви,Када труло царство оружја се маша,Сваки леш је свесна жртва, јунак прави!Данас нама кажу, деци овог века,Да смо недостојни историје наше,Да нас захватила западњачка река,И да нам се душе опасности плаше.Добра земљо моја, лажу! Ко те волиДанас, тај те воли. Јер зна да си мати;Јер пре нас ни поља ни кршеви голиНе могаше другом свесну љубав дати.И данас, кад дође до последњег боја,Неозарен старог ореола сјајем,Ја ћу дати живот, отаџбино моја,Знајући шта дајем и зашто га дајем. Милан Ракић (1876 - 1938) . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 БИТИ ТИБити ти - звезда кроз коју живот се мења.Бити ти - цвет, дивна замисао земље и корења.Бити ти - дрво које на западу гори.Бити ти - чудо даровано зори.Бити ти - земља у сукобу са лепотом,бити ти - моја једина веза са смрћу и животом.Бити ти - спој мора и ваздуха.Бити ти - свађа између чула вида и чула слуха.Бити ти! - једино вредно, а немогуће!Бити ти - водич света кроз светлост и беспуће.Бити ти - ова песма која ће репрезентовати доба.Бити ти - једини посетилац мога гроба.Бити ти, тако лепа, а тако немогућа,бити ти - моја мајка и њена бела кућа.Бити ти. Бранислав Петровић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 4, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2012 ЧЕЖЊА Данас ћу ти дати, када вече падне, у светлости скромној кандила и свећа, У чистоти душе моје, некад јадне, читаву бујицу пролетњега цвећа. У соби ће бити сумрак, благ ко твоје срце Сумрак створен да се дуго сања. На окнима светлим забљештаће боје У тај свежи тренут првога сазнања... Све ће бити лепше, све драже и више, Ноћ која се спушта, свет што мирно спава, дуго мртво поље на коме мирише кржљава и ретка у бусену трава. И тако крај цвећа остаћемо сами... Пролиће се тада, као бујне кише, стидљиви шапати у блаженој тами, и речи из којих пролеће мирише. Милан Ракић Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2012 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 nana, Јесењин and keka је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Desanka Maksimovic Obecala si da ces biti vecna Obecala si jednom u detinjstvuda ces biti vecna, otkle god se vracali da cemo te zateci, kao senku ispod kucne strehe, kao kucni prag. Nije bilo nijedne nase plovidbe da je nisi, kao ribarske zene, presedela na pucini gledajuci; nije bilo bure ni brodoloma da nismo posle njih pored neba ugledali i tvoje lice. Gde god bismo se probudili, bila si u prozoru ti i sunce; bila si nam uvek na dohvatu ruke kao voda, uvek kao vazduh prisutna i neophodna. Obecala si nam da ces biti vecna kao sve sto nas na svetu docekuje i ostaje posle nas. I kada si umirala, cinilo se da se osecas krivom sto nas napustas. keka, Јесењин, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 San o Mariji Ja nisam nikada video tvoga licaA pregršt suncaJedino što je palo na moj putBješe iz tvoje rukeSudbina.Snijeg i vetar i strah.Jedna jedina radosnaVijest,što je pala u moj kutBiješe iz tvojih ustaPraštaju se putevi tamom i zaboravomJedan čas je stala uboga dušaneznajući kuda s očimai drhtalaTako je prošao životI nikad nisam video tvoga lica I.Andric Јесењин, keka and Rašo је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Што те нема Кад на младо пољско цв'јеће Бисер ниже поноћ нијема, Кроз груди ми жеља л'јеће "Што те нема, што те нема?" Кад ми санак покој даде И душа се миру спрема, Кроз срце се гласак краде: "Што те нема, што те нема?" Ведри исток кад заруди У трепету од алема, И тад душа пјесму буди: "Што те нема, што те нема?" И у часу бујне среће И кад туга уздах спрема, Моја љубав пјесму креће: "Што те нема, што те нема".... Алекса Шантић Јесењин and YOKA је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 П А Д Кад од Тебе одродим се Господе, и таме бездан почне да зјапи, тад јесења и бескорена, осећам да падам да сузна ромињам, попут кишних капи. у Теби кад Оца престанем да иштем и молитве моје дамари заћуте, тад душа ми отврдла на камену света, почиње да бежи сумрачју у скуте. Са светином вашарском грубо се тискам да одежду царску за лицидер дам, у кочију златну тад шарен свет примам, док прашњавим друмом Ти пешачиш сам. Мене, тада, грешну невоље не боле јер свикла на грубост и похару разну, муком изгажена, блатњава и слаба, у њима не познајем покору и казну. Тек кад рука Твоја на мене се спусти и кроз њу благост небеска потече, милости нектар, кад срце испуни, загнојена рана почеће да пече. Ко блудног сина, кад дочека ме љубав, суза ће тамних тада реке потећи, покајна молитва јецаће горама, стење ће чути све што имам рећи. Допузаће душа на колинима Теби да опроштај Оца тада јој даш, задуго нема пред тајнама Неба, Тек окрзнута огњем којим Ти сјаш. М. Милутиновић Teofanija, Иринеј, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teofanija Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Ljubavno pismo Uvek sa novom svezinom javlja se lik tvoj, kao samo suncevo radjanje i mesec mladi; pre bi mi mogao zubor vode nego glas tvoj da dosadi. Sa istim cudjenjem uvek dodirnem tvoju ruku, kao kamen,zemlju i vodu. kao vrbov rumeni prut; po sto puta da te vidim, cini mi se prvi je put. Cini mi se da ti livade sadis, da ti svijas gnezda, da ti rascvetavas zbunje gloga; ceo mi je zivot s tobom u vezi i kretanje zvezda, i sibljicasta ptice noga. Cini mi se,rodjak je tvoj, sve na svetu,sve sto zemljom hoda. Sve sto cinis, cini mi se,biti mora, kao tok vode,klijanje zrna, radjanje zora, i silina nepogoda... D.Maksimovic YOKA је реаговао/ла на ово 1 "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука