Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Zato sto psovke, pre svega, potvrdjuju uzrujanost i bes onoga ko psuje, a ne postojanje onoga sto se u psovci pominje. Na primer, kada neko opsuje "sunce kalajsano", time nije potvrdio postojanje zvezde premazane kalajem.

A, mozda je pitanje bilo namerno tako formulisano da se pecaju raznorazni zaludni tipovi?

Prvo ne bore se svi protiv Boga i ti se zovu antiteisti, a ne ateisti. A oni koji se bore bore se da bi pokazali drugima da su upravu. Znas ono kada se sretnu dvoje ljudi razlicitih misljenja i onda, raspravljaju o tome ko je u pravu.

Mislim da ti je neprikladno poređenje prijatelju, jer i sunce i kalaj postoje. Bolji primer je: "Ružičastog ti jednoroga"

Jedino što se protiv Ružičastog jednoroga niko ne bori(a i bilo bi malo smešno).

Inače sajt ateista je pun njihovih dokaza protiv postojanja Boga za koga oni tvrde da ne postoji i sa kojim dokazuju da su Antiteisti tj. bogoborci.

Ako po vama Bog ne postoji i ne verujete u Njega, što se toliko borite protiv nečega što ne postoji?

Sa vašom borbom vi u stvari dokazujete Božije postojanje.

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Mislim da ti je neprikladno poređenje prijatelju, jer i sunce i kalaj postoje. Bolji primer je: "Ružičastog ti jednoroga"

Ne diraj mi jednoroge! Poznato je da oni vole da pasu bokvicu u svitanje i da se razmnozavaju prostom deobom. Samo manji deo populacije je ruzicast, uglavnom su beli. Poneki vuce na lilkasto.

Eto vidis, mozemo da ispredamo pricu o jednorozima koliko hoces. Ko zeli moze i u skaredne kontekste da ih dovodi. E, sad da li je prica o njima dovoljan razlog da zakljucimo da oni zaista pasu bokvicu pod kalajem oplacenim suncem...

Ako su AS dokazali da ne postoji Bog, onda su prvi koji su to uradili...

Reci mi da ne pravis razliku izmedju verovanja u postojanje necega i postojanja necega...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ne diraj mi jednoroge! Poznato je da oni vole da pasu bokvicu u svitanje i da se razmnozavaju prostom deobom. Samo manji deo populacije je ruzicast, uglavnom su beli. Poneki vuce na lilkasto.

Eto vidis, mozemo da ispredamo pricu o jednorozima koliko hoces. Ko zeli moze i u skaredne kontekste da ih dovodi. E, sad da li je prica o njima dovoljan razlog da zakljucimo da oni zaista pasu bokvicu pod kalajem oplacenim suncem...

Ako su AS dokazali da ne postoji Bog, onda su prvi koji su to uradili...

Reci mi da ne pravis razliku izmedju verovanja u postojanje necega i postojanja necega...

Za neupućene, nešto više o pomenutom nevidljivom ružičastom jednorogu: http://hr.wikipedia.org/wiki/Nevidljivi_ružičasti_jednorog kao simbolu ateizma.

Ne mogu AS da dokažu nepostojanje Boga, kao ni mi vama Božije postojanje jer verujete samo vašem razumu. Da bi razumeo zakone duha, moraš otvoriti srce. Bez topline iz čistoga srca, razum, um postaje sve hladaniji i hladniji, sve dok i srce na kraju ne postane ledeno. Tada iz hladnog razuma izlaze reči: "Cilj opravdava sredstvo"... sve dok čoveka ne obogotvori nemilosrdno gazeći slabe...

"

18. Uvek se niže dokazuje višim, a ne obratno. I čovečije postojanje dokazuje se postojanjem viših bića, viših moći i inteligencija od ljudske. Neko od evropskih filosofa rekao je: "Mislim, dakle postojim". I ta njegova reč je rastrubljena po svetu kao nešto veliko. U samoj stvari, mislio ja koliko hteo, ja ne postojim, ako ne postoji neko veći od mene, koji je i mene i sav svet smislio. Ako Bog ne postoji, kao inteligencija viša od mene izvesno je, da i ja ne postojim; nego sam samo neka prolazna utvara, avetinja, koju su vihori iz prašine digli i uobličili za trenutak, da bi me ponovo rasuli u istu prašinu, bez cilja i sleda. Isto tako i ljubav, Ako ljubav nije u Bogu i od Boga, onda je ona samo jedna sentimentalna čežnja, koju ljudi upotrebljavaju kao narkozu. da bi malom besmislenošću ublažili veliku besmislenost života.

19. "Bog je ljubav, i ko stoji u Bogu i Bog stoji u njemu." (I Jov. 4, 16). Vekovi i generacije ljudske čežnjivo su čekale da čuju ove svetlonosne i živonosne reči kao zvezde vodilje slične Vitlejemskoj zvezdi. A te reči apostol je sam čuo, osetio i ponovio kako ih je od svoga Gospoda primio. Bog istine i ljubavi jedini je večni Bog, koji nema dodira i zajednice s "bogovima" laži i mržnje. Ovim otkrovenjem Hristos je srušio sve politeističke panteone, u koje je mašta ljudska stavljala dobre i zle bogove na ravnu nogu." http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/Kasijana/Lat_Nikolaj090407.htm

www.misionar.com
Hrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.
Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi!

Подели на овим сајтовима

Uvek se niže dokazuje višim, a ne obratno.

Ja koliko znam uvek se krece od jednostavnog (tj nizeg) i onda se jednostavnom kombinacijom vise jednostavnih stvari, ili logickim rasudjivanjem dolazi do viseg i slozenijeg.

Kao u matematici sve krece od aksioma i na osnovu njih se izvode teoreme, koje su slozenije

.

Ako po vama Bog ne postoji i ne verujete u Njega, što se toliko borite protiv nečega što ne postoji?

Kada nekoliko ljudi ima razlicito misljenje zar nije logicno to da komentarisu ostala misljenja i brane svoje. Konkretno ja nisam dogmatski ateista, ostavljam mogucnost za sve, ali u ovom trenutku uz ove dokaze i argumente postojanja Boga i svoje logike ne mogu da budem teista. To ne znaci da ne treba da raspravljam i trazim drugacije ideje, mozda sam ja pogresio, mozda i upravu.

Подели на овим сајтовима

Ja koliko znam uvek se krece od jednostavnog (tj nizeg) i onda se jednostavnom kombinacijom vise jednostavnih stvari, ili logickim rasudjivanjem dolazi do viseg i slozenijeg.

Kao u matematici sve krece od aksioma i na osnovu njih se izvode teoreme, koje su slozenije

.

Kada nekoliko ljudi ima razlicito misljenje zar nije logicno to da komentarisu ostala misljenja i brane svoje. Konkretno ja nisam dogmatski ateista, ostavljam mogucnost za sve, ali u ovom trenutku uz ove dokaze i argumente postojanja Boga i svoje logike ne mogu da budem teista. To ne znaci da ne treba da raspravljam i trazim drugacije ideje, mozda sam ja pogresio, mozda i upravu.

Tvorac potpuno poznaje svoju tvorevinu, dok tvorevina o tvorcu zna samo onoliko koliko joj tvorac dozvoli da sazna ili koliko može razumeti. U tom kontekstu niže se 100% tačno dokazuje višim, dok niže samo istražuje više i postepeno dolazi do delimičnih saznanja.

Drugim rečima razumeti Boga bez njegove pomoći je nemoguće, kao što je nemoguće doseći dubine mikro i makro kosmosa materijalističkom čoveku čiji deo samo zagrebao. A o duhovnoj sferi da i ne pričamo.

Čisto srce, za Bogom ljubavi vapi. Tako da ko iskreno traži istinu, naći će je : "Gospod je rekao: Blago onima koji su čistog srca, oni će Boga videti (Mt. 5, 8)."

Želim ti svako dobro brate, Hristos Bog ljubavi posredi sviju nas.

www.misionar.com

Подели на овим сајтовима

Највећа трагедија која може човека да снађе је да проживи живот а не упозна Господа Исуса Христа.Дође му скоро као казна сама по себи.Ја их зато заиста и искрено жалим.Атеисте не критикујем нити им паметујем али ако пређу у отворено богоборство одбацујем их. Е сад је питање да ли се и то своди под термином атеизма.Друго,мислим да нико нема право никог да критикује због његовог неверовања.Убеђен сам да је вера дар од Бога ,а ако је дар онда није заслуга па сходно томе ни ми нисмо нешто специјално бољи од оних који не верују.Једино је кажем незгодно што је у пракси граница од атеисте до богоборства јако мала.Иначе,ако атеиста ћути о Господу онолико колико ја ћутим о Алаху и Мухамеду у које не верујем ,све је ОК.Нек му је Бог на упомоћ па можда и он прогледа.

Подели на овим сајтовима

Не постоје и никада нису ни постајали. Наравно.Плаћеници у служби сатаниста

И масона, језуита, суботара, Јеховиних свједока и оних вуду врачева са Јамајке ( они из Африке су добрице ).

Подели на овим сајтовима

Ja tvridim, bar je tako u Srbiji, DA NEMA ATEISTA! To su jednostavno ljudi koji ne vole crkvu, kad god mogu pričaju protiv svih članova crkve, i koliko mi se čini da su ti atisti nekako napravili neku antibožačku ideologiju!

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Nemam nikakav poseban stav prema ateistima kao ni prema ljudima bilo kakvog drugog verskog uverenja . Imam prilicno negativan stav prema ljudima kojima je jako bitno da mi stave do znanja na samom pocetku kakvu su njihova verska uverenja .Sa takvima obicno ne razgovaram duze odf jednog minuta

Подели на овим сајтовима

Немам никакав став о њима.Неки су доживели неко непријатно искуство у животу,несрећу па због тога не верују у Бога.

Неки су једноставно тако васпитани.Неки верују да постоји нека сила али да баш то и није Бог и тако.

Углавном ове што ја знам,нису лоши људи и не намећу ником своја уверења.Зато их и поштујем и свако има право на свој избор.

Гнушам се оних атеиста и ткз верника што свуда намећу своје мишљење да Бог не постоји ондосно да постоји.Такве невернике и ткз вернике стављам у исти кош.Ако си верник не треба да намеће, да причаш да се хвалиш да ти верујеш,да идеш у цркву и остало.То одбија људе.

Исто тако гнушам се оних код којих је српство=православље а још горе од оних што пореде Аркана,Легију са Исусим,Св.Савом итд. Православље је универзално и припада сваком човеку који га прихвати и живи по њему.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Zato sto psovke, pre svega, potvrdjuju uzrujanost i bes onoga ko psuje, a ne postojanje onoga sto se u psovci pominje. Na primer, kada neko opsuje "sunce kalajsano", time nije potvrdio postojanje zvezde premazane kalajem.

A, mozda je pitanje bilo namerno tako formulisano da se pecaju raznorazni zaludni tipovi?

Или "Је*ем ти 100 мајки". То је тек неистинита псовка.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Божија башта је препуна различитости.

И атеисти су у њој.У мозајку живота заузимају значајно место, како они тако и други који другачије верују.

Атеисти су веома великог спектра.Различитост нигде није толика колико код њих.

Екстремни атеисти, трагаоци доказа за своје право и исправно веровање о не веровању су напорни.

Немам ништа против нити вредност човека у мојим очима пада шта год ко веровао,

ама , само нека ме се мане мене и своје мисије; "мисли као ја, то је исправно."

Живи по својој вољи и пусти да други исто по својој вољи живе.

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...