Ненад Р. Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Добро! Лепо је што си изложио свој став! Ипак, апелујем-дозволи другима, који "не патетишу", "не остављају утиске", не "отварају теме-"ко ме воли, ко је најбољи"... Дакле, докле год постоји могућност да макар и један члан Форума заиста треба Живу Реч Утехе, ако ли ниси спреман да јој/ју "изађеш" у сусрет-остави то људима школованим за то! Можда неки "не остају после литургије", зато што имају неки проблем!? Ајмо сви заједно да решимо тај проблем! facenew22222222 facenew22222222 Све је то лепо, али виртуелно дружење нема у суштини никакве везе са живим контактом и заједницом у реалном свету и ствара једну погрешну слику... Кладим се да пола вас овде на форуму никад у животу неће имати више пријатеља,бити саслушан ,моћи рећи шта хоће,а да му очи никад нећемо видети... Поред свега тога ,многи се фолирају,патетишу и слично,не би ли оставили некакав утисак,а то све због горе наведених разлога... И врхунац свега је константно отварања тема,питајте мене, кога волите,ко је најбољи , и сличне ствари, а све у корист задовољења сујете... А све то траје релативно кратко,пар година форумског пржења и онда нестану,ко да нису ни постојали... Дакле,мој савет,немојте много да се ложите ,него после литургије останите са људима,а не да трчите брже боље кући и палите комп,да видите ко вас лајковао... . И ја кажем да има истине у овоме , али има истине и у овоме да због лоших појединаца испаштају и добронамерни људи који хоће да помогну. Како се осећа човек који добронамерно покуша да помогне , а тај му узврати на неприкладан начин ? Докле да добронамерни људи страдају због злих , па макар били и у мањини? Несташна је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Добро! Лепо је што си изложио свој став! Ипак, апелујем-дозволи другима, који "не патетишу", "не остављају утиске", не "отварају теме-"ко ме воли, ко је најбољи"... Дакле, докле год постоји могућност да макар и један члан Форума заиста треба Живу Реч Утехе, ако ли ниси спреман да јој/ју "изађеш" у сусрет-остави то људима школованим за то! Можда неки "не остају после литургије", зато што имају неки проблем!? Ајмо сви заједно да решимо тај проблем! Нема шта да апелујеш,само не капирам ,где сам ја неком забрањивао да било шта каже,поготово не људима,који овај форум и даље "држе" актуелним и добрим?! Друга ствар,пошто сам убедљиво најдуже на православним форумима, од Бсн-а,Верујем,па до Жру-а,значи имам континуитет праћења и учествовања, самим тим и неко искуство,ово не причам напамет... Што се литургије тиче и остајања,тај пример сам дао као нешто експлицитно,што се тиче нас хришћана, суштина је да се заједница остварује у реалном свету са живим људима... Дакле, речи утехе нису и не би требало да буду речи замлаћивања и инстант решења за проблеме,него брате саслушаш и једно и друго мишљење,па бар размисли... Иначе нисам знао да се за речи утехе треба школовати ??! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Sve je do toga kako posmatramo, zaista. Ja se ne sjećam da sam vidjela u ovim ispovijestima (koje su u odjeljku ŽRU zajednica podrške) nikog da patetiše i da privlači pažnju, a vidjeh u njima naprotiv dosta muke i očaja koji su natjerali ljude da ogole dušu pred totalnim neznancima, tražeći zaista živu riječ utjehe. Koliko očaja i očajne hrabrosti treba da se iznesu tako teški životni problemi kakvi su izneseni?! Koliko snage treba da se prizna: ljudi tražim podršku, treba mi ogledalo da sam čovjek u vašem oku. I da ih neko onda pogleda podozrivim okom i nalijepi im etiketu trola ili već shodno definiciji problema. I da na ovim temama prospe svoju bljuvotinu od predrasuda, što se takođe nažalost dešavalo. A ako je neko gladan obične pažnje i ovaj medij mu je način da je dobije, to će se prije odnositi na one koji imaju normalne živote, 99,99% forumaša koji ovde provode doooosta vremena. Na kraju krajeva, zašto da se ne dobije i obična pažnja i obična komunikacija? Šta mi svi ovde tražimo i nadoknađujemo, i to prvenstveno oni koji nemaju težih životnih problema? Pa zajednicu, druženje sa ljudima, razumijevanje, komunikaciju sa srodnim ljudima, zanimljive razgovore, izražavanje sebe. Drugo je pitanje gdje im je ta zajednicai ta komunikacija u stvarnom životu. A sva poznanstva stvorena ovde koja nešto znače prirodno se produžuju i produbljuju u stvarnom kontaktu. Toliko toga se ljudskog kontakta nakon ovih ispovijesti dešava, dešavalo i dešavaće što nema eksplicitnu objavu ovde.Bogu hvala! Драшко and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 И ја кажем да има истине у овоме , али има истине и у овоме да због лоших појединаца испаштају и добронамерни људи који хоће да помогну. Како се осећа човек који добронамерно покуша да помогне , а тај му узврати на неприкладан начин ? Докле да добронамерни људи страдају због злих , па макар били и у мањини? На који начин ето рецимо ти испашташ,ако себе сврставаш у те добронамерне??!! И које бре овде зао,да неко због тога страда??? Јелина је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Nešo, ma kako se osjeća onaj koji kaže da ima neki baš baš težak problem, a dočekaju ga, pored 99% pozitivnih poruka ohrabrenja, onaj 1% onih koji imaju spremnu etiketu, sprdnju i uvredu za njega? Nije naša sujeta važnija od namjere i želje da pomognemo i nečije potrebe za pomoći. Naše je da pokušamo, a šta će dalje biti to nije do nas.ovde pričamo o onima kojima je pomoć stvarno potrebna, i naslovna temica (žru zajednica) je trebalo da im bude ohrabrenje da se obrate. Ružno je sabotirati tako nešto. Nemoj svoje jedno iskustvo i negativan utisak da uopštavaš, molim te. Znam da ti namjera nije bila loša, ali evo nadam se da ti je ok ovo pojašnjenje. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Ја нисам себе ставио ни на једну страну . На који начин ето рецимо ти испашташ,ако себе сврставаш у те добронамерне??!! Навео сам ти пример . Како се осећа човек који добронамерно покуша да помогне , а тај му узврати на неприкладан начин ? Зар то није испаштање и наношење духовног бола? И које бре овде зао,да неко због тога страда??? Па зар они што фолирају и обмањују друге људе , нису зли људи ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Туга... https://www.pouke.org/forum/statuses/user/18887-nevena-milo%C5%A1evi%C4%87/?status_id=31284 Нека ме неко утеши... или бар пребије... :Р "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Туга... https://www.pouke.org/forum/statuses/user/18887-nevena-milo%C5%A1evi%C4%87/?status_id=31284 Нека ме неко утеши... или бар пребије... :Р Nadam se da kontaš da ne možeš nekoga naterati da komunicira i izražava se na način za koji ti misliš da je jedino prikladan? Ne želi da učestvuje u raspravama i to je to, ne vidim razlog da se od toga pravi frka, pustite je da piše statuse bez sabotiranja. Msm, jasno je meni da nisi imao lošu nameru, ali nema potrebe za onakvim obraćanjem, osim ako nećete da je oterate sa foruma... Nevena Milošević је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Nadam se da kontaš Да... ал' тешко ми је да прихватим. Мој проблем у сваком случају. Одох да слушам Стоју да се мало опустим... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Одох да слушам Стоју да се мало опустим... Ентелехија-шта рећи!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 26, 2015 Пријави Подели Написано Јул 26, 2015 Одох да слушам Стоју да се мало опустим... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 27, 2015 Пријави Подели Написано Јул 27, 2015 https://www.pouke.org/forum/statuses/user/18887-nevena-milo%C5%A1evi%C4%87/?status_id=31298 Мислим да сви имамо за циљ да ово буде продуктиван форум. Изнео сам мишљење које није само моје, али рецимо да јесте. Предлажем да своје утиске поделите овде, у статусима се лако изгубе. Размотрићемо и идеју о постављању анкете како бисмо евентуално направили још један помак на боље, макар то значило и моје удаљавање. 8086.gif "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 27, 2015 Пријави Подели Написано Јул 27, 2015 https://www.pouke.org/forum/statuses/user/18887-nevena-milo%C5%A1evi%C4%87/?status_id=31298 Мислим да сви имамо за циљ да ово буде продуктиван форум. Изнео сам мишљење које није само моје, али рецимо да јесте. Предлажем да своје утиске поделите овде, у статусима се лако изгубе. Размотрићемо и идеју о постављању анкете како бисмо евентуално направили још један помак на боље, макар то значило и моје удаљавање. 8086.gif Па како може бити продуктиван када удаљавате људе са форума!? Не видим разлога да блог који Невена води називате кичом, шундом и еротиком. Прочитала сам пар постова и нисам увидјела ништа од наведеног. То једно. Друго; на овом форуму су сви све испромовисали (и могуће и немогуће) зашто онда не би могла и она свој блог!? GeniusAtWork, Плутон, Neša_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 27, 2015 Пријави Подели Написано Јул 27, 2015 https://www.pouke.org/forum/statuses/user/18887-nevena-milo%C5%A1evi%C4%87/?status_id=31298 Мислим да сви имамо за циљ да ово буде продуктиван форум. Изнео сам мишљење које није само моје, али рецимо да јесте. Предлажем да своје утиске поделите овде, у статусима се лако изгубе. Размотрићемо и идеју о постављању анкете како бисмо евентуално направили још један помак на боље, макар то значило и моје удаљавање. 8086.gif Иване, сам си закувао, сам и кусај. Ово није твоје прво излетање, заиста ми је жао што овако реагујем, и што реагујем у опште, али твоје понашање у последње време је заиста недопустиво за једног модератора православног форума. Ти као модератор представљаш овај форум, зато немој да брукаш себе,људе који су ти указали поверење доделивши ти "функцију" модератора (мада ме за то баш брига ), и што је најбитније, немој да брукаш нас хришћане и обичне чланове. Овај форум је био увек отворен за све, и не би доспео доовде да се сви нисмо пнашали гостољубиво и домаћински према свима. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 27, 2015 Пријави Подели Написано Јул 27, 2015 сви све испромовисали Чини ти се сестро. Форум би одавно био оборен да је стављао свако ко је шта хтео. Ми овде размењујемо мишљења, па к'о велим, да се изјасним и ја. И по мом мишљењу оно је кичасто, ето. Овај форум је био увек отворен за све, и не би доспео доовде да се сви нисмо пнашали гостољубиво и домаћински према свима. Како бисте се Ви онда понашали кад би Вам неко дошао у кућу и почео да рецитује стихове из "Црвеног бана" без да проговори и реч са Вама? Ова госпођица је управо поступила на сличан начин (додуше не толико експлицитно, што јес'-јес') и поводом тога сам је и позвао на дружење и разговоре али њој до дружења једноставно није стало... :/ nana and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука