Гости Guest Alefshin Написано Јануар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???????? ?? ??? ???? ??????, ?? ?????? ?????? ? ???? ?????????? ? ?? ???? ????? ?? ???????? ? ????????????? ?????, ??. ? ????? ???????? ?? ????? ?? ??? ??? ????????? ????????? ???????. ???? ???????????? ?? ????? ??? ????? ????? ? ?????? ???? ???? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ????????????? ???? ?? ??? ?? ??????? ??? ???????????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ???? ????? ?????? ??? ??? ?????? ?????????? ??? ?? ??? ?? ?? ????, ? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ?? ??. ???????, ??? ???? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ????? ???? ?? ??? ???? ???? ?????? ?? ????????? ?????????? ??????, ?? ??????? ???? ???????? ????? ???, ? ?? ???? ???? ??? ??????? ???????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ?? ?? ?? ??? ???? ?? ???????? ???? ?????? ???? ??? ???????? ? ???? ''???? ??????...'', ????? ?? ???? ?????? ????? ?? ?? ?????? ? ?? ?? ?????? ????? ?? ????? ?????! ?????? ??? ?? ?? ???????? ??? ??? ?? ???? ????????? ???????? ?? ??? ???? ????? ???? ?????? 31/1. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ???? ???????????? ?? ????? ??? ????? ????? ? ?????? ???? ???? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ????????????? ???? ?? ??? ?? ??????? ??? ???????????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ???? ????? ?????? ??? ??? ?????? ?????????? ??? ?? ??? ?? ?? ????, ? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ?? ??. ???????, ??? ???? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ????? ???? ?? ??? ???? ???? ?????? ?? ????????? ?????????? ??????, ?? ??????? ???? ???????? ????? ???, ? ?? ???? ???? ??? ??????? ???????? ???????. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???????? ?? ??? ???? ??????, ?? ?????? ?????? ? ???? ?????????? ? ?? ???? ????? ?? ???????? ? ????????????? ?????, ??. ? ????? ???????? ?? ????? ?? ??? ??? ????????? ????????? ???????. ?? ??? ??????? ?? ???? ???????????? ? ?? ???? ?????????? ???? ? ???? ????? ????? ?? ???????? ?? ?? ????? ?????? ?? ???? ? ????? ?????? ???? ?????????? ??????????.?? ??? ?? ??????? ?? ?????????? ??????? ? ??? ???? ?????? ?? ?? ???????????? ??????????,???? ?? ???? ?????? 31.?? ??? 45.-??,?????? ?? ????.?? ?????? ? ??? 31/1. ? ??? 13.-??.? ??? ???? ??????? ?? ? ???????????,?????????? ?? ???? ?? ??????? ? ?????? ?????? ????????? ? ????????? ???? ?? ?? ???? ??????? ?????????? ? ?????. ? ?? ???????:????? ?? ?? ?? ?????? ???????.???????? ?? ?? ?????????? ? ???? ??????? ?? ??? ? ?? ??? ?? ?????????? ?? ?? ???????? ??? ???? ????? ???????.????? ????? ??????? ???????. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ?????? ??? ?? ?? ???????? ??? ??? ?? ???? ????????? ???????? ?? ??? ???? ????? ???? ?????? 31/1. ??? ?? ?? ??? ?? ???? ???? ?????? ? ????????? ???? ???? ''?????'' ???? ?????? ??????? ?? ??????? ???????????? ???????. ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ?????? ???? ???? ??????? ?? ????? ?????? ??? ??? ????????! ?????, ?? ?????? ?? ??????? ???? ???? ??? ? ??? ?????? ???????, ??? ??????? ??? ???? ? ?????????? ?? ???????????? - ? ?? ???????????... ????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Управо зато што та порука нема везе са Православљем била је избрисана јер Православље не подразумијева дрскост и глупост и незнање. Фанатизам и фундаментализам који си показао до сад,поготово према Јеврејима,неће ти се толерисати,као што ти се неће толерисати покушај наметања незнања о Светим Оцима и схватања суштине Цркве.Кад будете доказали да нас календар спашава онда можете писати ствари типа да смо ми који славимо Нову 31/1 јеретици и отпад.До тада ће те се понашати у складу са оним што је рекао Христос у јеванђељу:Ко не једе Тијело Моје и не пије Крв Моју нема живота вјечни.Ту питање календара није поменуто нити има везе календар са нашим спасењем. Управо сам навео примјер из ране Цркве да се на истоку Пасха славила са Јудејима а на западу се славила да падне у недељу.Кад је Свети Виктор кренуо да ради ово што ви који разбијате Цркву данас радите замало је дошло до раскола.Свети Виктор је покушао Цркву истока да угуши канонима али појавио се један духовни горостас какав је Свети Иринеј Лионски,чији став ја слиједим цијело вријеме,који је рекао да и ако постоји договор кад да се слави Пасха да се то источним Црквама не намеће јер ће избити раскол. Жао ми је што сте у заблуди,што цитирате Оце и Саборе а не знате шта цитирате тако да ће се свака злоупотреба Отаца и њихово парафразирање напамет санкционисати. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???????? ?? ??? ???? ??????, ?? ?????? ?????? ? ???? ?????????? ? ?? ???? ????? ?? ???????? ? ????????????? ?????, ??. ? ????? ???????? ?? ????? ?? ??? ??? ????????? ????????? ???????. ???? ???????????? ?? ????? ??? ????? ????? ? ?????? ???? ???? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ????????????? ???? ?? ??? ?? ??????? ??? ???????????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ???? ????? ?????? ??? ??? ?????? ?????????? ??? ?? ??? ?? ?? ????, ? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ?? ??. ???????, ??? ???? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ????? ???? ?? ??? ???? ???? ?????? ?? ????????? ?????????? ??????, ?? ??????? ???? ???????? ????? ???, ? ?? ???? ???? ??? ??????? ???????? ???????. ????? ??????????????. ????????. ?????? ??? ???????????? ? ?????????? ?? ??? ?? ???? ????? ??????? ????? ?? ?????????? ?? ???? ??????????????? ??????? ?? ?????? ''??????????'' ? ???????? ????? ???????? ?????????? ???? ?????, ???? ?? ?????? ?????? ????? ? ????????. ???????????? ??? ?? ??????? ????????? ???????????? ??????. ??? ?? ?? ???????? ???? ????, ??? ? ??????? ?? ???? ????? ? ??? ?????; ??? ?? ???????, ????? ?? ????? ???????. ??? ?? ?? ?? ???????, ???? ?? ????? ??? ??????? ??? ??????? ?? ?????? ??? ??? ??? ???????? ?????? ????? ?????. ??? ?? ??? ?? ???????, ???? ?????; ? ??? ?? ?? ??????? ?? ?????, ???? ?? ???? ??? ?????????? ? ???????.(??.18. 15-17.) ???????? ???? ??? ???????? ????? ?????? ?? ???? ?????? ?? ???? ????? ???????? ??? ?? ???? ????? ?????? ????? ????????, ???????? ?? ?? ?? ??????? ???? ?? ?????????. ?? ?? ?????? ? ?? ???? ???? ?? ????? ??? ?? ???????? ?? ???? ??? ?? ????????? ?????????? ?? ?? ?? ???????? ?? ???????? ? ?? ??? ??? ?? ???? ?????????. ? ????? ???? ?? ???? ????? ?????? ???????? ?????? ???????? ???? ?? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Да ли ти разумијеш да неке ствари,биле оне истините или лажне,треба изговарати у одређено мјесто и на одређени начин и у одређено вријеме? Да ли ти схваташ да овдје,на овом форуму,има Јевреја,муслимана,католика?Одакле теби потпора у јеванђељу да некога вријеђаш и да пљујеш злоупотребљавајући Свете Оце? Била истина или не то што су рекли Свети Оци не даје нам за право да машемо њиховим изјавама како нам одговара. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јануар 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Karadjordje,sjajan si moderator i jos bolji covek! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Karadjordje,sjajan si moderator i jos bolji covek! klapklap ????? ?????,??? ??? ??? ? ???? ???? ???? ?? ?????. 0110_hahaha pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ??????? ?? ?????????? ???? ?? ???????? ?? ??? ???? ??????, ?? ?????? ?????? ? ???? ?????????? ? ?? ???? ????? ?? ???????? ? ????????????? ?????, ??. ? ????? ???????? ?? ????? ?? ??? ??? ????????? ????????? ???????. ???? ???????????? ?? ????? ??? ????? ????? ? ?????? ???? ???? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ????????????? ???? ?? ??? ?? ??????? ??? ???????????? ?? ?? ???? ???? ?????? ?? ???? ????? ?????? ??? ??? ?????? ?????????? ??? ?? ??? ?? ?? ????, ? ?? ?? ???? ?? ?? ???????? ?? ??. ???????, ??? ???? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ????? ???? ?? ??? ???? ???? ?????? ?? ????????? ?????????? ??????, ?? ??????? ???? ???????? ????? ???, ? ?? ???? ???? ??? ??????? ???????? ???????. ????? ??????????????. ????????. ?????? ??? ???????????? ? ?????????? ?? ??? ?? ???? ????? ??????? ????? ?? ?????????? ?? ???? ??????????????? ??????? ?? ?????? ''??????????'' ? ???????? ????? ???????? ?????????? ???? ?????, ???? ?? ?????? ?????? ????? ? ????????. ???????????? ??? ?? ??????? ????????? ???????????? ??????. ??? ?? ?? ???????? ???? ????, ??? ? ??????? ?? ???? ????? ? ??? ?????; ??? ?? ???????, ????? ?? ????? ???????. ??? ?? ?? ?? ???????, ???? ?? ????? ??? ??????? ??? ??????? ?? ?????? ??? ??? ??? ???????? ?????? ????? ?????. ??? ?? ??? ?? ???????, ???? ?????; ? ??? ?? ?? ??????? ?? ?????, ???? ?? ???? ??? ?????????? ? ???????.(??.18. 15-17.) ???????? ???? ??? ???????? ????? ?????? ?? ???? ?????? ?? ???? ????? ???????? ??? ?? ???? ????? ?????? ????? ????????, ???????? ?? ?? ?? ??????? ???? ?? ?????????. ?? ?? ?????? ? ?? ???? ???? ?? ????? ??? ?? ???????? ?? ???? ??? ?? ????????? ?????????? ?? ?? ?? ???????? ?? ???????? ? ?? ??? ??? ?? ???? ?????????. ? ????? ???? ?? ???? ????? ?????? ???????? ?????? ???????? ???? ?? ?? ??????. ?????? ??? "????????"-?, ????? ? ??????! ?? ???????, ?? ????? ?????? ??????? ?????? ?? ?? ?? ??? ?????? "???????????????", ? ????? ??? ? ?????? ???? ????, ??? ?? ?.???????, ??????? ?? ?? ???? ???????, ???? "???????", ??? ??????????? ????? ?????? ???? ?????? ???? ?? ???? ??????. ??????? ??????? ????? ??????? ?? ??? "???", ??? ??? ?????????????? ? ???? ??????? ???????? ???? ?? ?????? ??????? ????? ????? ??????????? ???????. ????? ?? ?? ?? ??? ????????? ?? ??????? ???????????? ??????? ? ??????, ? ???? ????? ???????? ?? ????? ?? ?? ????????? ? ????? ? ?????? ? ??????, ??? ???????? ? ????, ???? ????, ? ??????????, ??????????? ? ????.????????????, ????????, ??????????? ? ????????????, ?? ??????? ?????????? ? ?????????, ???? ????? ??????????? ????????? ?????? ? ???? ? ????, ??? ???(?)?????? ?????????? ??????, ????? ???????, ??? ????? ?? ???? ??????, ?????????????, ? ?? ??????? ?????? ????? ????, ???? ????, ? ?? ?????? ????. ???, ????????? ???????? ????????, ?????? ?? ???? ????? ?? ?????? ????, ??? ????? ??? ??????????? ????? ????... ?? ?? ???????? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ???????, ?? ???? ??????. ?? ?? ?? ???????? ?? ?? ??????? ? ?? ??????? ?? ??????, ?????????? ?????, ?? ???? ??????.... ?????????? ???? ???????, ??? ? ??????? ?????? ????? ? ????????, ???? ??? ??? ????? ??????? ????? ??????, ?? ??? ?? ??? ????, ??? ???? ??? ?? ?????. ????? ?? ???? ???? ?? ?? ?? ?????? ????? ??? ??. ??? ?? ?? ??????? ?????? ???? ??? ???? ????? ? ???, ? ????????? ???????, ?? ????? ?? ??? ????? ???????? ? ??? ?????? ???????????? ?? ????? ???????? ?.??????, ???????????. ??? ????, ????? ???, ????? ????? ????? ??????????. ???????????? ????? ??????? ?????? ?? ?????? ??????, ?? ???? ??????? ?? ?? ? ??????????, ?, ? ?? ?????? ?????????? ?? ???? ?????? ?????, ???? "??????" ??????, ?? ?? "??????????" ? ??????? - ?????? ????? ?????? ??????????? ????? ???? ???????, ? ???? ????? ???? ?????? ??? ?? ?? ???????? ???? ????, ??? ? ??????? ?? ???? ????? ? ??? ????? ??? ????? ??? ?? ???? ? ?????????? ??????? ???? ???? ???? ????????, ?? ???????? ????? ?????, ?????? ????????, ?????? ????????, ?? ?? ?? ???? "?????". ?? ??? ??????? ?? ?????? ???????? ??? ??? ?? ?????? ????? ?? ?????? ???? ????????? ????????? ?????, ? ???? ???????? ????? ??? ?????????? ????????, ? ?????? ????? ? ?????? ? ??? ???? ????????, ? ?????? ?? ?? ?? ?????? ?? ????, ?? "???????" "????????". ??????, ???? ?? ?????? ?? ????? ? ??????, ????????? ? ???????????....??? ?????? ????? ? ??????, ?????? ????, ????????? ?? ?? ????????? ?????? ?? ??? ??????,??? ????? ? ?????, ???? ?? ?? ??????? ? ????? ??????, ??? ??????? ???? ????! ? ?? ??? ????..."???????" ?? , ????? ??? ? ??????, ??? ?? ???????? ??????, ??? ??? ?? ?? ????, ?????? ??? ???????????? ? ???? ?? ????. ??? ?? ???????? ??????????? ???? ???? ? ???? ?? ????????, ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ?????????, ???? ??? ? ???? ??? ?? ????? ?? ????.... ??, ???????????, ??????????? ?? ?? ???????, ??????????, ?????????? ? ??????????? ???? ????, ?????? ? ???????? ??????????? ?????, ??? ? ?? ?? ??? ??????? ?????.... 0110_hahaha klapklap 0442_feel 0442_feel 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 ?? ?? ?? ??????? ?? ?????,?? ???? ??????,??? ???????,?????????,??????????????? ???? ??????? ? ????????? ?? ?????? ???????? ? ?? ?????? ?????????????????? ????? ???? ???? ?????? ??? ?? ?? ??? ?? ????? ????? ??? ?? ???? ??? ?? ????? ?? ?????? ??????? ???????? ???? ??? ????????. ??? ?? ?????????. ?? ???? ?? ???? ????? ??????! ?? ?? ?? ????? ?? ?? ???? ???????? ??? ?????? ??? ?? ????? ??? ???? ?? ?????????? ?????? ????? ????????????? ????? ?????? ??????? ??? ?????? ?? ???? ???? ??????? ?? ????? ?????! ??? ??? ?? ''?????'' ?????? ????? ???? ?? ????????? ????? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ?? ??? ???????. ?? ??? ???? ??? ? ???? ???? ???? ??????????? - ?? ?? ????? ??????? ????? ??? ?? ????????? ? ????????. ??? ??????? ???? ??????????? ??????? ??????? ? ?????????? ?? ? ??????? ????????? ????, ???? ?? ????? ??????? ?? ?????? ??????? ???????. ?? ????? ????? ??????? ?? ?? ??? ??? ??? ???? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Теби и даље није јасно шта ја покушавам да објасним:истину треба рећи на погодан начин.Ајде да узмемо да је све истина што поједини Оци говоре о Јеврејима:да су зли,пород нечастивих,отпад....Задржимо се на томе и сагледајмо суштину овог форума који је мисионарски и сад ми одговори:како ћеш мисионарити Јеврејима ако они схвате да ми њих првенствено не посматрамо као људе него као отпад и пород нечастивог?Никако. Зато апелујем цијело вријеме да се смириш и да престанеш да цитираш Свете Оце по том питању јер их злоупотребљаваш,ти цитати нису суштина овог форума,немају везе са овим форумом.Или ћеш сад да кажеш да су оци били безгрешни и непогрешиви? У јеванђељу нема генералне анатеме на народе и нације јер су припадници истих.Није Христос дошао да негира нешто него да објави ново.То је био циљ.Ако ћемо да машемо негацијом јудаизма и да пљујемо по јудаизму користећи оце на непримјерен начин упропастићемо своју мисију,првенствено као људи Хришћани. Знаш ли ко мисионари са анатемама?Вехабије. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петровић Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 О каквим анатемама говориш? Буди прецизан јер губим утисак да има смисла разговарати на такав начин! Зашто ја ометам овај форуму и теби у мисионарској делатности? Тако што цитирам светог Николаја? Не сматам вам ни у вашем поимању мисионарења, нити вам сметам да ме вређате! Не сматам ти ни да славиш нову годину ни пурим ни 29. новембар... али немој да ми објашњаваш да је то праводславно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 1, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2010 Цитираш поједине оце који нападају Јевреје због одређених ствари.То ни у ком случају није по садржини примјерено за овај форум јер се на тај начин не мисионари.То говорим из свог петогодишњег искуства и знам да је то потпуно промашен начин мисионарења. Кад си говорио о Светом Николају,Свети Николај није БОГ,а и логично је да релативизујем сваку изјаву светитеља јер нису светитељи Логос БОЖЈИ.А опет није ни чудо да нас протестанти оптужују да обожавамо светитеље јер ти узимаш за апсолутне истине оно што они говоре.Чекај,стани,да видимо шта и како треба вердновати како треба узимати.Не можемо нечије ријечи прогласити за Православне јер је светитељ.Човјек је,гријешио је. Свети Николај је сам рекао да се нека његова дјела не објављују,попут дјела ``Српском народу кроз тамнички прозор``.И то треба имати на уму. Не смета нам твоје присуство на форуму,али ти хиљаду пута објашњавам да нешто што сматрамо истином морамо на прави начин саопштити а не по сваку цијену гледати да попљујемо некога. Свакако јесте Православно славити Нову годину 31./1. јер сам се синоћ видио са људима које нисам видио дуго времена и то је био један од разлога зашто сам пошао да прославим.И то је Православно:бити са кумом и пријатељима које познајем 15 година. Да је Православно,јесте,јер календар је остављен људима да га људи уређују.Христос је живио по јудејском календару,Свети Апостол Лука хронолошки ређа догађаје по паганском јулијанском календару кад говори о рођењу Христа па помиње тамо да се Христос родио кад је био попис наређен од стране цара.У другом вијеку Једна Света Саборна и Апостолска Црква слави Васкрс различито:на истоку се Васкрс слави кад је јудејска Пасха а на западу се слави да падне у недељу. И ко је ту јеретик:Свети Виктор или Свети Иринеј? На Свеоправославном Сабору у Цариграду 1923 године били су представници СПЦ гдје је прихваћен Миланковићев реформисани календар али се никад није примијенио.Е те страхоте,СПЦ по теби паде у јерес 1923 јер је погазиле сопствене одлуке на том сабору.Да би парадокс био већи за тебе је сад и Свети Јустин Поповић јеретик као и Свети владика Николај јер су били јереји у СПЦ,у оној Цркви која има апостолски и историјски континуитет одпреко те фамозне 1923 године кад је СПЦ погазила своју сопствену одлуку:прво признавши и узевши Миланковићев календар а онда га не примијенивши. Јесу ли Свети Јустини Свети Николај јеретици? Дакле,календар је потпуно небитан и то је Христос говорио фарисејима,да вријеме,Субота,младине,нису условиле људе и да их никад нису условљавале него да је то ради човјека.Е исто тако,календар не условљава нас јер имамо моћ да га мијењамо,јачи смо од календара и календар нам не може ништа.Календар је ради нас а не ми ради њега јер ми смо ти који смо створени по Лику БОЖИЈЕМ а не календар. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука