Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

WWW.BUDIHUMAN.RS

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
WWW.BUDIHUMAN.RS

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

WWW.BUDIHUMAN.RS

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Подели на овим сајтовима

@grigorije22 Преко пост нета - одеш у пошту било коју, попуниш образац (од података треба твоје име, адреса, број мобилног, име и број мобилног примаоца) и уплатиш на шалтеру. Прималац може да подигне износ у свакој пошти или се може изабрати опција да му паре стигну на адресу. Не знам какво је стање тренутно због штрајка. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@grigorije22Али сада видим Григорије да на профил слици ове жене стоји и број рачуна у Банци Интези. Видим на профилу и да је верујућа и да иде у цркву, па би било идеално ако имамо неког форумаша из Смедерева ко је у прилици да контактира цркву у Смедереву, да се види детаљније каква је ситуација. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2019. at 9:58, Срђан Шијакињић рече

@grigorije22Али сада видим Григорије да на профил слици ове жене стоји и број рачуна у Банци Интези. Видим на профилу и да је верујућа и да иде у цркву, па би било идеално ако имамо неког форумаша из Смедерева ко је у прилици да контактира цркву у Смедереву, да се види детаљније каква је ситуација. 

Expand  

Jeste, ima žiro račun ali ta žena ne može da ustane a ne zna se da li je ovlastila sina da umesto nje podigne novac. Zašto iz Smedereva? Jel to negde stoji podatak odakle je? 

Подели на овим сајтовима

On 10. 12. 2019. at 10:06, grigorije22 рече

Jeste, ima žiro račun ali ta žena ne može da ustane a ne zna se da li je ovlastila sina da umesto nje podigne novac. Zašto iz Smedereva? Jel to negde stoji podatak odakle je? 

Expand  

Видео сам на профилу да пише да је из Смедерева. А чини ми се и да је број телефона од сина. 

Подели на овим сајтовима

Видео сам на профилу ове жене да је рекла да због штрајка поште ко жели да помогне уплаћује на жиро рачун. Испод је рачун. 

Screenshot_20191210-195706.jpg

Подели на овим сајтовима

Да ли знате неку хуманитарну организацију која скупља прилоге за новогодишње пакетиће за сиромашну децу у Србији?
Једну или више (још боље). И ако уплате примају преко пејпала. Или ако има нека опција да преко нета ко хоће сам састави пакетиће, плати их и онда та организација баш такве пакетиће испоручи деци.
У сваком случају, било шта што знате на ту тему, кад/шта/где/како (јер не разбирам најбоље). :)

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2019. at 14:29, Марина Савковић рече

Да ли знате неку хуманитарну организацију која скупља прилоге за новогодишње пакетиће за сиромашну децу у Србији?
Једну или више (још боље). И ако уплате примају преко пејпала. Или ако има нека опција да преко нета ко хоће сам састави пакетиће, плати их и онда та организација баш такве пакетиће испоручи деци.
У сваком случају, било шта што знате на ту тему, кад/шта/где/како (јер не разбирам најбоље). :)

Expand  

https://www.facebook.com/events/1467886473359868/

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"MOLIM VAS, POŠALJITE MI MLEKO ZA MOG LAZARA!" Samohrani otac Saša Pačević iz Zaječara sa petomesečnom bebom živi sa nula dinara mesečno

„Samo da mi Lazar sve ima, ostalo je nevažno“, počinje svoju priču Saša Pačević iz Zaječara, samohrani otac koji sa svojim petomesečnim sinom Lazarom živi mesečno sa nula dinara prihoda.
Samohrani otac Saša Pačević sa sinom Lazarom Samohrani otac Saša Pačević sa sinom Lazarom, Foto: Glas Zaječara

Njih dvojica, brižni otac i beba, stanuju u kući Sašine majke, koja ne živi tu. Majka ima mesečni prihod od 8.000 dinara zbog kredita.

- Kako živimo, samo ja znam. Svaki dan se tresem hoće li mi dete sutra imati mleko i pelene. Lazar pije mleko, jedna kutija košta 750 dinara, a traje mu tri dana. Podneo sam zahtev za socijalnu pomoć, ali je proces i dalje u toku. Živimo od pozajmica dobrih ljudi, prijatelja, rođaka, komšija… Večno sam im zahvalan. Ja sam po struci pekar, pa kad mi Lazar napuni dovoljno za vrtić, zaposliću se i lagano vraćati dugove. Do tada, ne znam kako ćemo - kaže Saša.

Saša: Potrebni hrana, odeća i pelene za bebu

Saša moli sve ljude dobre volje da njegovom Lazaru pošalju mleko, pelene i, ako može, nešto od garderobe.

- Potrebno mi je mleko „bebac 1“ i pelene broj tri. Moja adresa je Saša Pačević, Borovačka ulica 9, 19.000 Zaječar. Broj telefona mi je 061/135-62-68. Moj telefon ne radi dobro, pokvaren je zvučnik, pa se izvinjavam ako neko zove i ne čuje me u prvom trenutku, zvučnik čas radi, čas ne - kaže ovaj brižni samohrani otac.

Majka malog Lazara živi u Knjaževcu. Nažalost, ona je na metadonskoj terapiji jer je ranije bila zavisnik od narkotika.

Ona je dobra žena, ne želim reč protiv nje da kažem, ona je majka mog Lazara. Nas dvoje smo se zabavljali i ona je ostala u drugom stanju. Tek tada mi je priznala da je na metadonskoj terapiji. Cela trudnoća joj je lekarski praćena, ali je morala da se porodi u Nišu. Beba je prevremeno rođena - objašnjava ovaj samohrani otac.

Nakon rođenja bebe, prešao je u Knjaževac da živi sa Lazarevom majkom, ali ta zajednica nije mogla da funkcioniše.

Sud je meni dodelio starateljstvo. Određena je alimentacija od 1.000 dinara mesečno, ali do sada ništa nije uplaćeno. Ona ga obilazi kad može, ali je i dalje na lečenju. Recimo, dok smo bili zajedno, kazala je da joj smeta što dete noću plače jer joj se spava. To je možda normalno, ja je razumem, ipak je na teškom lečenju - kaže Saša.

Lazar je zdrava, uhranjena beba, ali samo Saša zna kako to postiže.

Šta da kažem, jedem jednom dnevno. Danas imam krompir, snalazim se, nije za mene važno, jedino mi je bitno dete. Njemu treba posebna pažnja, naročito jer je prevremeno rođen.

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/sasa-pacevic-lazar-samohrani-otac-beba-zajecar/276519/vest?fbclid=IwAR2emhIMgghccvYFNbBMBqy-wbCWTBxFT0QYG1c5FoM-mKBsZFNq0jkBYBU

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

WWW.DANAS.RS

Zoran Gligorijević iz Zaječara živi u kontejneru 18 godina, bez struje...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...