Midrash Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Погледао сам оне снимке са прве стране још од прошле године и тотално сам збуњен. И даље ми није јасно оно што покојном патријарху Павлу није било јасно. Ако Бог све зна унапред и ако он по логици оних снимака не доживљава време, онда је Он мене већ осудио на нешто. Испаде да судбина постоји. То ме мало плаши искрено greengrin Он је већ знао шта ћу бити и шта ме чека пре него што сам се родио. Исто тако је знао за Хитлера нпр. шта ће бити. Зашто онда то није променио, не разумем? Може неко на једноставнији начин да објасни, оно ме скроз збунило. Njemu je postalo jasno, mislim da je rekao čitajući Avgustina. Nešto u ovom smislu: Prošlost ne postoji - prošla je...budućnost još nije došla, jedino što "imamo" je dodir onoga što prolazi i trenutak kad ovo sada prelazi u prošlost. Mi imamo sećanje, pa nam se čini da sadašnje vreme traje, a u stvari ono što se dešava, vreme prolazi, no zbog tog sećanja, mislimo da je pred nama budućnost, ali nje još nema. Ono šta ima, je usmerenje - njime ono što je sada prevodimo u prošlost na način da budućnost koju bi želeli da imamo postane prošlost koja je dobra Drugim rečima, mi u sadašnjem trenutku, koji je manji od trenutka, odlučujemo kakva će nam biti prošlost koju želimo u budućnosti. Taj trenutak MI odlučujemo i određujemo. Bog zna kako će biti na kraju, ali mi biramo taj kraj odlučujući SADA, ne Bog Nema predestinacije. Kada spojiš svako to SADA, dobiješ liniju koja je samo tvoja. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 A da se potpuno prepustis Njegovoj Volji onda ces tako ushushkan da razumes da ce Suditi tebi samo po tvojem verovanju da On zna bolje od nas sta nam treba , sto dovodi do zakljucka da je super sto Bog zna sve unapred jer ce ti davati samo ono sto ti treba. Осећам то. Некад умем да чујем неки јако дубок глас, мисао од које ме неће заболети глава, тај глас некако као да је из даљине, не могу да опишем и говори ми шта ће бити ако то урадим, шта је добро, али га не слушам. И увек буде у праву. Увек слушам један површински глас који ме зезне. Јел се онда заснива вера, на томе? Верујем да ћу бити са Богом иако Он зна да ја можда нећу бити са Њим? Снагом вере онда могу да променим своју ''лошу судбину'' а то је оно што ћу сам креирати. Не знам. Све ме то збуњује. Неки људи буду јако верујући па се онда промене, полуде. Опет и молитве. Кад кажем: Чувај ми моје ближње. Али шта ако неки ближњи реши да се нпр. (не дај Боже) убије? То је његова слободна воља да се убије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Njemu je postalo jasno, mislim da je rekao čitajući Avgustina. Nešto u ovom smislu: Prošlost ne postoji - prošla je...budućnost još nije došla, jedino što "imamo" je dodir onoga što prolazi i trenutak kad ovo sada prelazi u prošlost. Mi imamo sećanje, pa nam se čini da sadašnje vreme traje, a u stvari ono što se dešava, vreme prolazi, no zbog tog sećanja, mislimo da je pred nama budućnost, ali nje još nema. Ono šta ima, je usmerenje - njime ono što je sada prevodimo u prošlost na način da budućnost koju bi želeli da imamo postane prošlost koja je dobra Drugim rečima, mi u sadašnjem trenutku, koji je manji od trenutka, odlučujemo kakva će nam biti prošlost koju želimo u budućnosti. Taj trenutak MI odlučujemo i određujemo. Bog zna kako će biti na kraju, ali mi biramo taj kraj odlučujući SADA, ne Bog Nema predestinacije. Време је као река Опет, Бог зна шта ћемо ми изабрати. Што нас је онда створио? Што је створио нпр. Хитлера ако је знао да ће побити онолико људи? Онда је Он знао да ће Адам и Ева појести плод. Испаде да се правио луд, да је глумио кад их је питао: Где сте? Шта сте урадили? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Време је као река Опет, Бог зна шта ћемо ми изабрати. Што нас је онда створио? Што је створио нпр. Хитлера ако је знао да ће побити онолико људи? Онда је Он знао да ће Адам и Ева појести плод. Испаде да се правио луд, да је глумио кад их је питао: Где сте? Шта сте урадили? Bog zna, ali to ne utiče na našu slobodu odlučivanja. Drugo, Bog nas voli kakvi god da smo, i dao nam je slobodu da delamo. Da se umešao, nestalo bi slobode. Majka zna da će dete između šargarepe , recimo, i čokolade izabrati čokoladu, ali time što mu je dala izbor jednog i drugog i što je znala da će da izabere čokoladu, nije narušena sloboda deteta da izabere, jer mu nije gurnula u usta čokoladu, sam je izabrao. Ljubav je ključ svega. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Pravednici su uvek stradali evo naprimer sv.Stefan dok su ga kamenovali on je molio Boga da im to ne upise kao greh. Ja bi pristao na Hitlerovu gasnu komoru ako imam cvrsto obecanje Boga da me nece napustiti. Hocu ustvari reci da treba licno da se okrenemo Bogu da popravljamo sami sebe a ne da filosofiramo zasto je Tvorac Svevisnji dopustio ovo ili ono. Nije Hitleru Bog nista dopustio. Ko place za te ljude koje je Hitler pobio a da nije pre njega sam Hristos pustio suzu? Ljudska priroda je unizena i pala. I sve ovo nema nikakvog smisla da nema vaskrsenja i obecanog Carstva Nebeskog. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Имам пар питања. Да ли је вечна мука заиста будуће стање грешника или ће они изгорети (не горети) у ватри па самим тим нестати заувек, бити мртви? Ако је Бог живот и извор живота, сви они који га се одрекну прелазе на страну смрти. Логички гледано, смрт је негација живота. Самим тим, онај који није са Богом он је мртав у правом смислу те речи. Дакле није то мучење у ватри, јер то су онда знаци живота. Исус каже да ко је са њим, има живот. Што значи да ко није, има смрт. Смрт је ништа друго до непостојање. Да ли сам у праву? greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 vraćanje u nebiće.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 vraćanje u nebiće..Je li to bolno? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Имам пар питања. Да ли је вечна мука заиста будуће стање грешника или ће они изгорети (не горети) у ватри па самим тим нестати заувек, бити мртви? Ако је Бог живот и извор живота, сви они који га се одрекну прелазе на страну смрти. Логички гледано, смрт је негација живота. Самим тим, онај који није са Богом он је мртав у правом смислу те речи. Дакле није то мучење у ватри, јер то су онда знаци живота. Исус каже да ко је са њим, има живот. Што значи да ко није, има смрт. Смрт је ништа друго до непостојање. Да ли сам у праву? greengrin Kako onda djavo postoji a odrekao se Boga? .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Je li to bolno? Ja sam iz nebica doaso i mogu da ti kazem da se nista ne secam... isto ce da bude i u obrnutom pravcu svi smo mi vec bili u nebicu, tako da vec imamo iskustva пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 ne mozes da pricas o ,,iskustvima,, nebica kad ih nisi bio svestan.....sto u prevodu znaci da ne znas.... tanning Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Имам пар питања. Да ли је вечна мука заиста будуће стање грешника или ће они изгорети (не горети) у ватри па самим тим нестати заувек, бити мртви? Ако је Бог живот и извор живота, сви они који га се одрекну прелазе на страну смрти. Логички гледано, смрт је негација живота. Самим тим, онај који није са Богом он је мртав у правом смислу те речи. Дакле није то мучење у ватри, јер то су онда знаци живота. Исус каже да ко је са њим, има живот. Што значи да ко није, има смрт. Смрт је ништа друго до непостојање. Да ли сам у праву? greengrin Може бити да је крајњи исход за оне који нису са Богом враћање у не-биће, или одлазак у не-биће, како рече Деки, а можда (само размишљам) се под "животом" у хришћанском контексту подразумевао само живот уз Бога, док се све друго означавало као смрт, постојање без Бога (без Љубави) се изједначавало са смрћу, дакле "смрт" можда није обавезно подразумевала непостојање. Додуше, ово прво ми се чини вероватнијим. Иначе, за мене лично ниједна од ових опција немају неку вредност претерано, пошто ја верујем у пролазност оног што се назива пакао, и у спасење за све што је икад постојало, на концу свега. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 ne mozes da pricas o ,,iskustvima,, nebica kad ih nisi bio svestan.....sto u prevodu znaci da ne znas.... tanning Ne znam jer nema iskustva u nepostojanju... ocu samo da kzem da smo svi vec bili u toj situaciji da nepostojimo i to nije nista strasno... strasno je samo ako o tome razmisljas dok postojis a i onda ti je strasno jer ti evolutivni senzori vibriraju na pomisao o svom nestanku... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Иначе, за мене лично ниједна од ових опција немају неку вредност претерано, пошто ја верујем у пролазност оног што се назива пакао, и у спасење за све што је икад постојало, на концу свега. onda katolicko ucenje o cistislistu ispada tacno.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Ne znam jer nema iskustva u nepostojanju... ocu samo da kzem da smo svi vec bili u toj situaciji da nepostojimo i to nije nista strasno... strasno je samo ako o tome razmisljas dok postojis a i onda ti je strasno jer ti evolutivni senzori vibriraju na pomisao o svom nestanku... ako je smrt obicno nistavilo onda je svaki strah od iste totalno besmislen.....ali i da bi znao sta je smrt moras da prodjes iskustvo smrti....a s obzirom da ovde komuniciramo ...nisi kao ni ja...tako da mozes da mi pricas u sta ti verujes a ne sta znas..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука