Jump to content

Немам доказа да Бог не постоји- Ричард Докинс (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Deder ti objasni materijalne dokaze koji su izneti a da oni pobiju Biblijske price..

Od kud ostaci konja i tockova na dnu Crvenog mora ? Da biblijski pisac nije mozda ronio po dnu mora pa video ostatke i onda to ubacio u pricu ? Daj da budemo iskreni malo.

Mrzelo me da gledam... jel Wyatt za poslednjih 20 godina konacno izronio neki tocak ili se jos uvek lozite na slike zanimljivih korala i jednog tocka kojeg je "nemoguce" izvuci na suvo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Када је Бог створио свет, ништа што је створено није искусило смрт све до човековог пада.

Чак ни лавови, тигрови и друге звери у почетку нису били месождери већ име је то касније дозвољено Божјом заповешћу. Вечност искључује еволуцију.

Све је било савршено, стога није било потребе да се животиње боре међусобно.

Ovaj biser me podseti na ovo

:D

• Волим 1

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Зар да теорије квази-научника са запада стављамо испред дела Светих отаца? Зар да верујемо дипломама са Оксфорда и Харварда, телевизији и интернету, а не Цркви?

Нису квази научници са запада него из целог света.

И нико не ставља дипломе већ доказанењ чињенице.

Не видим зашто бих уопште питао ишта цркву по питању науке? Шта је црква, апсолутни примат свезнања?

И то о чему ти причаш не збори Црква него црква.

Реко Серафим Роуз... и шта мене брига за њеогво мишљење о еволуцији?

Рус у америци покупио форе анти-еволуционистишке од протестаната....

И што га зовеш свети, ја нисам видео да су му још увек доделили титулу свеца?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Црква се никада није противила науци, нити Оксфорду и Харварду, ни квалитетним информацијама са било ког медија. То је лажна дилема.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Зар да теорије квази-научника са запада стављамо испред дела Светих отаца? Зар да верујемо дипломама са Оксфорда и Харварда, телевизији и интернету, а не Цркви?

A po tebi pravi naučnici su....? :)

Подели на овим сајтовима

I kazu cuda ne postoje a ja ne mogu da se nacudim zasto oni koji su sigurni da Boga nema toliko vremena trose na hriscanskom forumu uvek nanovo dokazujuci jedne te iste stvari .

Trla baba lan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Мене упорна убеђивања од стране ових атеиста помало подсећају на књигу о Јову. Пазите на овај цитат оданде:

Гле, ако пођем напред, нема га, ако ли натраг, не находим га, ако налево, не видим га, ако надесно, заклонио се, не могу га видети.

Али, има и наставак, који каже:

Али, он зна пут мој: кад ме окуша, изаћи ћу као злато.

Међутим, има још много шта занимљиво везано за Књигу о Јову. Библисти сматрају да је то једна од најстаријих књига Библије; можда не прва написана, али као усмено предање, свакако је најстарији слој. И сад, пазите, шта све пише у тој књизи:

Прво, пише да је Земља слободно небеско тело: Он је разастро север на празнином, и земљу обесио ни на чем. Како је библијски писац знао да планета плута у свемиру, који је празнина? Све космолошке представе тадашњих цивилизација биле су потпуно супротне.

Друго, погледајте шта библијски писац у овој књизи каже о питањима којима се наука бави: Опаши се сада као човек, ја ћу те питати, а ти ми казуј:Где си ти био кад ја оснивах земљу?Кажи, ако си разуман.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Trla baba lan...

A шта си од овога ти? Баба, лан или она алатка за трлање?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

I kazu cuda ne postoje a ja ne mogu da se nacudim zasto oni koji su sigurni da Boga nema toliko vremena trose na hriscanskom forumu uvek nanovo dokazujuci jedne te iste stvari .

Мене упорна убеђивања од стране ових атеиста

Ajd sad na pocetak teme... plajvaz i notes u ruke... pazljivo citanje... ni po babu, ni po stricevima... pa utvrdi ko koga ubedjuje...

A шта си од овога ти? Баба, лан или она алатка за трлање?

Uvek se pokajem kad izostavim smajli... neki ljudi bez njega ne kapiraju... :(

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Међутим, има још много шта занимљиво везано за Књигу о Јову. Библисти сматрају да је то једна од најстаријих књига Библије; можда не прва написана, али као усмено предање, свакако је најстарији слој. И сад, пазите, шта све пише у тој књизи:

Прво, пише да је Земља слободно небеско тело: Он је разастро север на празнином, и земљу обесио ни на чем. Како је библијски писац знао да планета плута у свемиру, који је празнина? Све космолошке представе тадашњих цивилизација биле су потпуно супротне.

Друго, погледајте шта библијски писац у овој књизи каже о питањима којима се наука бави: Опаши се сада као човек, ја ћу те питати, а ти ми казуј:Где си ти био кад ја оснивах земљу?Кажи, ако си разуман.

Занимљиво је како увек библија открива тако магловите истине које могу да се тумаче буквално на триста начина. Како то да нигде нема ничег конкретног? Ево, сигуран сам да има негде неко скривено решење за квантну теорију гравитације која је тренутно актуелна. Ајде мало предвиђања, увек се просипа накнадна памет тако што се потпуно нејасна реченица истумачи у духу најновијег открића и онда се каже како смо ми то знали ево већ хиљадама година. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...