Jump to content

Немам доказа да Бог не постоји- Ричард Докинс (видео)

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Не кажем да ако наука нешто докаже ми треба да идемо главом у зид јер сматрам да је наука дубоко повезана са вером и да се истинска вера и истинска наука не могу сукобити.

Не кажем да Оксфорд и Харвард не треба уважавати, напротив баш се многи њихови научници се противе еволуцији. Шест стотина научника из целог света је издало документ (не могу да се сетим тачног назива, мислим да је Ограђивање од еволуције или нешто слично) у коме се противе дарвинизму.

Dobar deo njih nisu naucnici... dobar deo naucnika nisu biolozi... i tekst je tako srocen da bih i ja mogao da ga potpisem kada ne bi znao da je kreacionisticka podvala... sta vise mnogi su nakon potpisivanja trazili da ih sklone sa spiska... ali avaj... posteni sastavljaci liste nisu hteli da ih sklone

Klip... pravljen dok je lista imala samo 100 imena:

I najbolja reakcija na te liste:

Projekat Steve - koji pokazuje da ima vise naucnika koji se zovu Steve (Steven, Stefan, i ostale varijacije) koji podrzavaju evoluciju, nego naucnika koji se protive... trenutno 1223 naucnika... :P

Еволуција званично није доказана.

Ni jedna naucna teorija nije nikad "dokazana" u filozofskom smislu... ali da pojednostavim, TE je jedna od najbolje dokazanih naucnih teorija...

Постоје "делови" еволуције које противрече законима физике.

Sad se vec zafrkavas...

Наука није дала коначну реч о еволуцији.

Nauka nije dala konacnu rec ni o cemu... sto ne znaci da o bilo cemu mozes umesto nauke da ubacis sta god ti padne na pamet.

Не желим да стварам још расправе о томе и даље нећу учествовати у овој теми.

Imas temu o evoluciji u kojoj sve tvoje nedoumice mogu da budu razjasnjene.

Човек поставио дебату (ко год говорио у њој и које год вере био понашао се људскије и цивилизованије од нас верника), а погледајте шта смо направили од теме?

Сви само хрлимо ка томе да докажемо лично своје ставове, притом не познавајући довољно предмет дискусије.

Дакле, ја ћу (свестан да сам не разумем довољно физику, хемију, биологију итд. јер уопште се и не бавим тим наукама више од познавања основа) да верујем Владики Николају, оцу Серафиму Роузу, нашим духовницима који су се позабавили том темом и оном што сам пронашао у текстовима СПЦ.

To je u redu... imas prava da verujes u sta god hoces... i ne mora covek bas sve da zna... dok umes da razlikujes ono sto verujes od onoga sto znas, sve je u redu...

Свако може да верује у шта хоће, Бог нам је дао слободу да ако желимо, одбијемо да верујемо чак и у Њега. Ето, ову тему допуњавају атеисти који не верују ни у Бога, нити себе сматрају члановима СПЦ, подсмевају се и свештенству и верницима, а опет нађу толико времена да ту своју неверу докажу нама верницима. Ми их поштујемо и не би требало да им се подсмевамо нити да превише расправљамо са њима, већ да својим делима покажемо лепоту Христове вере. Како каже мати Исидора: Не можеш никог силом у Рај натерати. Дакле, предлажем да се ова тема закључа (удаљили смо се од дебате), а да ми верници верујемо науци, али да Свето Писмо и Господ буду изнад свега, макар нам се цели свет смејао.

Po ko zna koji put se ponavlja potpuno ista sema... krenete da ateiste ubedjujete u nesto... mi kazemo gde su vam dokazi... vi iznesete svoje argumente i "dokaze"... mi ukazemo na nedostatke... i onda vi nas optuzite da ne zelimo da prihvatimo istinu i da mi vas u nesto ubedjujemo...

posle X puta, ova sema pocinje da smara...

pri cemu bar ja vodim racuna da se ne mesam nekom u veru i svaki put vam kazem da mozete da verujete u sta god hocete... ali da ako mene hocete da ubedite u nesto, potrebni su vam ozbiljni argumenti i dokazi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Deder ti objasni materijalne dokaze koji su izneti a da oni pobiju Biblijske price..

Od kud ostaci konja i tockova na dnu Crvenog mora ? Da biblijski pisac nije mozda ronio po dnu mora pa video ostatke i onda to ubacio u pricu ? Daj da budemo iskreni malo.

Ja sam sve vreme iskren. Zaista mi je tip licio na lisicu, a kad sam odgledao ceo (nije bilo lako!) dokumentarac (sa sve dramatizovanim delovima gde se sa gogglesima (standardna arheoloska oprema?!) kriju iza kamenja od Arapa koji nesto taje) zainteresovao sam se i procitao da tip nema veze sa arheologijom, nego da je bivsi policajac koji je zavrsio neke poluakreditovane baptististicke kurseve. Nekako nisam sklon da mu ukazem poverenje.

Jos jedan zabavan detalj: Prof. Ken Durham, Th.M.M.A. od 14min34s: "...kada Bog natrprirodno razdeli vodu, staza po kojoj ce ici mogla da se osusi od duvanja vetra koji je nastupio tokom tog dogadjaja". Zamislimo tu cuvenu situaciju: Mojsije dize stap, svi zabezeknuti - razdeljuje se more, ali krecu jer im je faraon za petama! I odma se zaglibe u blato do pasa! I dodje faraon, nasmeje se i sve ih pohvata jer su se preracunali, njihov Bog im nije natprirodno osusio i stvrdno tle da kola mogu nesmetano da prodju! joooj

Otkud ostaci kojecega na dnu mora? Kazu da se desavalo u poslednjih nekoliko milenijuma da poneki brod potone... Kako na osnovu ostataka tockova na dnu mora moze da se tvrdi o supernaturalnom razdvajanju mora je zanimljivo pitanje... Kao sto Deniken na osnovu piramida na Jukatanu i indijanskog kalendara prica o vanzemaljcima, ili Jovan Knezevic o slicnim desavanjima na ovim prostorima! Naravno, ta objasnjenja imaju verovatnocu razlicitu od nule, priznajem. Prilicno blisku nuli, ali razlicitu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Јасан је мени атеизам као појава, неће људи да верују у нешто за шта немају материјалне доказе...Али, није ми јасно како неко може бити 100% сигуран да не постоји Виша Сила...

Nisam 100% siguran u to da ne postoji "visa sila"... ja nisam "vernik u nepostojanje boga/bogova"... vec samo nemam veru u to da postoje... to su malo razliciti stavovi...

Како, када види неког човека од 95 година који је цео свој живот посветио служењу Богу и скромности,хиљаде људи који су свој земаљски живот посветили служењу Богу, јел ви њих сматрате за будале?

Postoji daleko vise ljudi koji nisu pravoslavci i nisu uopste hriscani... pa ti opet smatras da oni grese... los ti je to argument.

Није ми јасно, јел ви мислите да ће исто проћи у животу (и после њега) они који су цео живот убијали недужне људе, као они који су цео живот хранили сиромашне и давали онима који немају? Да ли ваше неверовање значи да нико неће одговарати за било какве злочине које чини јер не постоји ништа што је изнад човечанства и природе?

Postojanje ili ne postojanje necega ne zavisi od nasih zelja. Bilo bi lepse da postoji neka kazna za zlikovce koji prodju nekaznjeno ali to sto je jedna opcija lepsa od druge, ni najmanje ne govori u prilog tome da je tacna.

И једна ствар, када та ваша наука објасни снове, тј процес стварања нереалних слика и ствари у глави док спавамо, онда дођите и напишите да чуда не постоје. За науку су чуда неприхватљива, а ипак се тако ситничаво провлачи чињеница да је све што су објаснили о сновима то који део мозга ти ради док сањаш.

Nauka i religija koriste potpuno drugacije kriterijume. Po kriterijumima nauke, religija ne objasnjava ama bas nista, po kriterijumima vere, nauka se ne bavi najbitnijim stvarima... te je besmislen argument "kad nauka objasni X, onda ce to imati uticaj na moju veru"...

Takodje, nauka nije "nasa"... nauka nema ideoloski ili verski predznak...

И није ми јасно, јел ви ако не верујете нимало у Бога би узели из неког Манастира 200, 300 динара без гриже савести?

Ne bih ni od koga ukrao bez grize savesti... savest ne zavisi od vere...

Јел би смели да без имало страха Божијег пљунете рецимо на неку икону као што би пљунули на улици (не улазећи у то да немате мотив да то урадите)... Поента овога мога писања је да видим да ли се у вама ипак негде у дубини крије страх Божији...

Zaista nemam taj strah. Ne bih pljuvao na ikonu jer nemam motiv ni zelju da tako nesto radim... ali ako izuzmes to i pitas samo zbog straha... nemam takav strah... zasto bih imao? Ne mogu svim potencijalnim bogovima da udovoljim sve i da hocu. Kada bih se brinuo koji od potencijalnih bogova ce me kazniti zbog necega sto mu je mrsko, ne bih mogao normalno da zivim...

На крају ћу цитирати Николаја, „На крају крајева, сви се морају сетити Бога, ако не пре, онда кад им дође моменат умрли“

Ovo je cesta zabluda medju hriscanima... cak se cesto i falsifikuju odnosno pogresno navode neka navodna pokajanja cuvenih ateista na samrti. Zaista ne znam odakle takva ideja.

Извињавам се ако сам одлутао од теме и претерао, и извињавам се што вам се овако обраћам будући да сте већином много старији од мене (конкретно Авокадо је написао године), и извињавам се што вероватно понављам нечије речи, јер је сигурно да сте водили овакве расправе са верујућим људима, а ја нисам дуго на форуму.

Не замерите ми нешто, једноставно сам морао да поделим са вама нека своја размишљања овде јер сам први пут видео да има много атеиста на форуму (што ми је само по себи мало чудно), а једно је сигурно, нема тог уписа на форуму нити тога доказа који ће вас уверити да постоји Бог, све док га сами не пронађете дубоко у себи, што вам од срца и желим :)

Jesam vodio ovakve rasprave sa drugima ali ne zameram nista... pre svega zbog iskrenosti i nezlonamernog pristupa... (a za godine pogotovo ne moras da se opterecujes na forumu)

upoznaj bolje ateiste... ima nas raznih a bojim se da nas slabo znas... meni je najveci benefit boravka na ovom forumu sto upoznajem mnogo razlicitih vernika (inace se sa poznanicima vernicima iz "pravog zivota" nikad ne raspravljam na ove teme)... predrasude prema bilo kome su glupe... nisu svi ateisti isti, niti su svi vernici isti... i najveci problem obe grupe je sto imaju silne predrasude jedni prema drugima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Samo pravi jednu gresku kada stavlja sve ovo u isti kos. Sve stvari koje je nabrojao sme vere u Boga mozes da testiras, skeptichno, pozitivisticki. Ovo ostalo mozes da argumentujes ali ne da dokazes,.u pozitivisticko naucnom smislu

Naprimer za astrologiju postoji xxxxx testova koji mogu da provere tvrdnje astrologa, ali nijedan test ne moze da proveri tvrdnju pravoslavca sta on oseca kada kaze da Veruje. NAravno to ne cini pravoslavlje ispravnom religijom ali takodje njemu oduzima pravo da ostale ljude naziva idiotima jer se ne slazu po tom pitanju.

Inace za ostalo je u pravu.

Nikad nece shvatiti da za sada sve sto imamo u diskusiji Bog postoji vs Bog ne postoji je filozofska rasprava argumenata filozofske prirode.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Samo pravi jednu gresku kada stavlja sve ovo u isti kos. Sve stvari koje je nabrojao sme vere u Boga mozes da testiras, skeptichno, pozitivisticki. Ovo ostalo mozes da argumentujes ali ne da dokazes,.u pozitivisticko naucnom smislu

Naprimer za astrologiju postoji xxxxx testova koji mogu da provere tvrdnje astrologa, ali nijedan test ne moze da proveri tvrdnju pravoslavca sta on oseca kada kaze da Veruje. NAravno to ne cini pravoslavlje ispravnom religijom ali takodje njemu oduzima pravo da ostale ljude naziva idiotima jer se ne slazu po tom pitanju.

Inace za ostalo je u pravu.

Nikad nece shvatiti da za sada sve sto imamo u diskusiji Bog postoji vs Bog ne postoji je filozofska rasprava argumenata filozofske prirode.

smisao je da nam je neko rekao da bog postoji, a mi budale pa mu poverovali.

Подели на овим сајтовима

smisao je da nam je neko rekao da bog postoji, a mi budale pa mu poverovali.

Да ти кажем једну ствар. Може пеђа да аргументује до ујутру најбољи је аргумент мени да је мени лично живот лепши када верујем у Бога.

И можда нисам у праву можда је моја вера погрешна .. али оно, прво он нема неки јак доказ за своју тврдњу атеизма, има солидне аргументе али не јак доказ...

Тако да шта мене брига да ли је Бог истина или неистина рационално када је мени лично живот квалитетнији?

Ја сам колико видим изабрао рационални избор за мене уместо неког депресивног нихилизма ја имам веру у љубав. И то не било коју љубав, љубав која долази од највишег могућег ентитета.

А те приче живите свој живот рационално .... то нека прича другом.

Алберт Елис лепо објаснио шта значи рационални живот, у овом клипу

Подели на овим сајтовима

Да ти кажем једну ствар. Може пеђа да аргументује до ујутру најбољи је аргумент мени да је мени лично живот лепши када верујем у Бога.

И можда нисам у праву можда је моја вера погрешна .. али оно, прво он нема неки јак доказ за своју тврдњу атеизма, има солидне аргументе али не јак доказ...

Тако да шта мене брига да ли је Бог истина или неистина рационално када је мени лично живот квалитетнији?

Ја сам колико видим изабрао рационални избор за мене уместо неког депресивног нихилизма ја имам веру у љубав. И то не било коју љубав, љубав која долази од највишег могућег ентитета.

А те приче живите свој живот рационално .... то нека прича другом.

slazem se.

samo sam hteo reci da je njegova analiza verovanja u boga, pogresna. on verovanje u boga poistovecuje sa: naivnoscu, neobrazovanjem, gluposcu...

kao on veruje nauci, a vernici, ne, oni samo veruju u bajke, ali to nije tacno jer biti vernik ne znaci odbacivati ono sto je nauka dokazala.

ako se bavi nekim pitanjem, onda neka zađe malo dublje u problem, jer je ovakva analiza verovanja jako smesna: vernici veruju jer im neko reko da postoji bog a oni budale se primili i veruju u to.

postoji mnogo razloga da neko veruje, i ne moze se resenje tj odgovor na ovo pitanje dati ovako, jer je nepotpun,i/ili netacan.

mada, mozda on i namerno govori ovako, jer ima zelju da vernike predstavi kao budale.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343047289' post='682928]

јао, докле то доказивање ... шта и ако виде Благодатни Огањ, како би то помогло?

вера је избор, а не ствар емпирије или доживљаја.

Vera je izbor na osnovu empirije i dozivljaja. Tesko da cu da izberem nesto sto nit sam cuo, niti me je dotaklo u srcu... Kao zanemari arhitekturu, zanemari slike zivih boja sa zidova, zanemari hor od kog bruji cela crkva, zanemari miris tamjana, zanemari ljude pune emocija oko sebe, zanemari istoriju, zanemari da postoje skole koje se staraju da se prica prenese na tacno odredjen nacin, pa sta onda ostaje, sta se to bira onda?

Како, када види неког човека од 95 година који је цео свој живот посветио служењу Богу и скромности,хиљаде људи који су свој земаљски живот посветили служењу Богу, јел ви њих сматрате за будале?

Naravno da su budale, isto onoliko koliko su budale lekari, advokati, piloti, kamermani, pevacice, budisti, krojaci, programeri, cobani... Covek je smatrao da treba da provede zivot na taj nacin, molim lepo! Ali ako neko kaze da postoji specijalan plamen koji prlji fitilj, ali ne i bradu, i da emituje energiju samo u zutom i crvenom delu spektra, ali ne i u infracrvenom, onda bi bilo dobro da bude svestan da takva oksidacija koja emituje energiju strogo diskretne talasne duzine ne postoji. Nema veze sa veroispovescu, nacijom, bojom koze, uzrastom, polom, seksualnom devijacijom... Neka gurne ruku u hladni plamen na pola minuta (ili svecu u bradu) pa da vidis kad zamirise!

Није ми јасно, јел ви мислите да ће исто проћи у животу (и после њега) они који су цео живот убијали недужне људе, као они који су цео живот хранили сиромашне и давали онима који немају? Да ли ваше неверовање значи да нико неће одговарати за било какве злочине које чини јер не постоји ништа што је изнад човечанства и природе?

Ako se bagra izvuce u zivotu, izvukla se. :(

Јел би смели да без имало страха Божијег пљунете рецимо на неку икону као што би пљунули на улици (не улазећи у то да немате мотив да то урадите)...

Podrzavam zakonsko oneraspolozivanje neotesanog sveta sto pljuje (po ulici).

И није ми јасно, јел ви ако не верујете нимало у Бога би узели из неког Манастира 200, 300 динара без гриже савести?

Kao, na pumpi maznjavam bananice&zvake samo tako, al me grize savest da dignem trista kinti iz crkve? Holivudski split-personality!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

slazem se.

samo sam hteo reci da je njegova analiza verovanja u boga, pogresna. on verovanje u boga poistovecuje sa: naivnoscu, neobrazovanjem, gluposcu...

Па и не баш. Моји контакти са њим сведоче да је то што си ти рекао + различита ирационална убеђења.

kao on veruje nauci, a vernici, ne, oni samo veruju u bajke, ali to nije tacno jer biti vernik ne znaci odbacivati ono sto je nauka dokazala.

Тако звучи али пеђа генерално не мисли да верници одбацају оно што је наука доказала. Јер он зна да наука није доказала Бога.

Са друге стране он као и давкинс мисли да наука имплицира атеизам и те ставке се држи и често одбија да схвати да је то само филозофско гледање на ствари, не нешто што наука имплицира... т.ј да је то његова интепретација.

ako se bavi nekim pitanjem, onda neka zađe malo dublje u problem, jer je ovakva analiza verovanja jako smesna: vernici veruju jer im neko reko da postoji bog a oni budale se primili i veruju u to.

postoji mnogo razloga da neko veruje, i ne moze se resenje tj odgovor na ovo pitanje dati ovako, jer je nepotpun,i/ili netacan.

mada, mozda on i namerno govori ovako, jer ima zelju da vernike predstavi kao budale.

Нема толико жељу да вернике представи као будале колико да себе представи као у праву а религију као ирационални избор.

Није сад њему толико да докаже да си ти будала - он зна да то не може јер постоје верници који су интелектуални гиганти за њега, њему је више жеља да твоју веру докаже као ирационални избор а његову неверу као рационални.

Подели на овим сајтовима

Kao, na pumpi maznjavam bananice&zvake samo tako, al me grize savest da dignem trista kinti iz crkve? Holivudski split-personality!

Хе хе, поставио БГЦЗ тешко етичкофилозофско питање, да ли атеисти могу да се обогате дижући паре са олтара. :)

Па нису атеисти - аморалисти, не краду туђе :)

Подели на овим сајтовима

Vera je izbor na osnovu empirije i dozivljaja. Tesko da cu da izberem nesto sto nit sam cuo, niti me je dotaklo u srcu... Kao zanemari arhitekturu, zanemari slike zivih boja sa zidova, zanemari hor od kog bruji cela crkva, zanemari miris tamjana, zanemari ljude pune emocija oko sebe, zanemari istoriju, zanemari da postoje skole koje se staraju da se prica prenese na tacno odredjen nacin, pa sta onda ostaje, sta se to bira onda?

ма јок бре :D

то је онда најамништво, а не усиновљење.

да ме погрешно не схватиш, пошто немаш искуство вере приземићу ти причу да Бог рецимо не постоји и да је само Отац тај који ме напустио кад сам био мали и желим да Га нађем, као и шта добијаш само идеологијом која остане а која даје слободу да човек не буде груписан већ да се сам групише и креира.

за веру, љубав и наду ти не треба разлог, у томе и јесте поента. оно што ти треба јесте жеља, поверење, идентификација или свиђање идеје, па чак и корист. било какав мост, било ко да буде мост. сви православни изражавају највећу и бесмртну љубав кад један другом кажу "Христос посреди нас" (у приземнијем смислу син, брат, пријатељ), и одговарајући "јесте и биће". исто тако, неко сутра слободно Христу може да каже "тај и тај посреди нас", и то не да је човек тај непорушив мост или да се вера, љубав или нада заснива на ближњем већ је тај онај преко кога смо стигли до Сина и Оца :)

гледајући из перспективе идеологије, сви верници су усвојена духовна деца практично, дали смо себе и све своје да будемо бољи људи и да проширимо фамилију на целу планету. дакле, бираш живот, бираш веру, бираш љубав, бираш наду. то је све избор, а не принуда доказима, емпиријом и доживљајима. звучи лудо, а? :D

из ове дистанце гледано, после свега што сам проживео, видео и веровао и да се утврди да Отац не постоји и да је моја вера узалудна - опет се не бих одрекао усвојених ближњих и (идеје) Христа (Сина), и опет бих живео на овај начин и веровао у исте усвојене принципе као и до сад, и даље не очекујући ништа заузврат :) бити таква будала је уствари врхунска мудрост ...

и то не због очаја, одбијања реалности, неверице или очигледне менталне навике, него ниједног тренутка ми не би сметало утрошено време на одласке у Цркву, постове и приде јер сам постао бољи човек само практикујући оно што пише у Светом Писму и приде, као и они око мене ;)

ако ће "плацебо" таквог живота да ме држи у нормалности и "гура" у лепоту живљења, колико и оне око мене - ја немам ништа против :D

и то зато што сам живео тај живот и добио искуство које је незаменљиво, дао поверење, а не што имам идеју о животу како треба да изгледа (идеолошко искуство). дакле, емпирија и доживљај би се онда стицали временском дистанцом а не (бес)почетном вером.

друго, установљена архитектура у вери не постоји јер вери не смета да било где буде практикована, како унутра тако и негде напољу, исто тако и осликавање, исто тако и мирис тамјана или неког другог уља или смоле па чак и без мирисних материја, исто тако и људи јер од њих не зависи моја вера, исто тако и историја јер од ње није зависила ни првим Апостолима, исто тако и школе које уче ни до стотине јер је живот далеко богатији и непредвидљивији него пар страница у неким књигама, исто тако и састав дарова у виду воде, вина и хлеба који постају свето причешће а могу тачно бити и мед, сок и ораси јер неке ствари чинимо у спомен на неке догађаје а не што постоји нека магија или зацртаност ...

поента је у овоме:

http://sr.wikipedia...._о_блудном_сину

колико и с друге стране:

http://sr.wikipedia....изгубљеној_овци

а појам вере је ништа друго до ово:

http://sr.wikipedia....убљеном_новчићу

све остало је ништа у односу на неоснованост вере, нереалне наде и безразложне љубави.

ту се налази и слободан пад слободне воље, колико и обећање лета у висину :)

због свега тога, никад нећеш моћи да нађеш изговор или доказ за веру, наду и љубав ... и мати им мудрост :)

Подели на овим сајтовима

Christians are afraid of big bang, Im not afraid of big bang.. i just think i know who bang it :D

Подели на овим сајтовима

zainteresovao sam se i procitao da tip nema veze sa arheologijom, nego da je bivsi policajac koji je zavrsio neke poluakreditovane baptististicke kurseve.

On to jasno i kaze u klipovima. Nije se bavio iskopavanjima i procenama starosti slojeva....

Covek je pratio opise dogadjaja koji su izneti u Bibliji i snimio dokaze za to.

Jos jedan zabavan detalj: Prof. Ken Durham, Th.M.M.A. od 14min34s: "...kada Bog natrprirodno razdeli vodu, staza po kojoj ce ici mogla da se osusi od duvanja vetra koji je nastupio tokom tog dogadjaja". Zamislimo tu cuvenu situaciju: Mojsije dize stap, svi zabezeknuti - razdeljuje se more, ali krecu jer im je faraon za petama! I odma se zaglibe u blato do pasa! I dodje faraon, nasmeje se i sve ih pohvata jer su se preracunali, njihov Bog im nije natprirodno osusio i stvrdno tle da kola mogu nesmetano da prodju!

Ovo je klasicni " pedjanski " sindrom nepoznavanja dogadjaja koji se ismevaju. Da si procitao opis dogadjaja u Bibliji znao bi da profa to nije izmislio da bi izgledalo moguce, jer tako i pise :

" I pruži Mojsije ruku svoju na more, a Gospod uzbi more vetrom istočnim, koji jako duvaše celu noć, i osuši more, i voda se rastupi

I pođoše sinovi Izrailjevi posred mora suvim, i voda im stajaše kao zid s desne strane i s leve strane. "

Otkud ostaci kojecega na dnu mora? Kazu da se desavalo u poslednjih nekoliko milenijuma da poneki brod potone... Kako na osnovu ostataka tockova na dnu mora moze da se tvrdi o supernaturalnom razdvajanju mora je zanimljivo pitanje...

Nema ostataka broda ! Nego kocija, tockova i konja . Tockovi odgovaraju onima koji su se koristili u vremenu Izlaska.

Ma lako je vama prihvatiti sve zivo osim onoga sto pise. Pre ces prihvatiti i da ih je tornado tu nabacao ili bilo sta drugo. Ali otkud je neko u to vreme ronio na dnu mora i to video pa izmislio pricu ? Zar nije prica zapisana od strane onih koji su zaista videli sta se desilo ?

A kako tumacis onaj dokumentarac o planini Sinaj ? Sve je snimljeno i dokumentovano, kao i istopljeni vrh planine i sve ostalo odgovara Biblijskom opisu.

Da ne spominjemo rascepljenu stenu iz koje se jasno vidi da je isticala voda. I sve to skupa sa oltarom zlatnom teletu, ostacima od postavljenih satora..... sve se to tu slucajno naslo i slucajno odgovara Bibliji ?

MtSinai4.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...