Avocado Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Међутим, има још много шта занимљиво везано за Књигу о Јову. Библисти сматрају да је то једна од најстаријих књига Библије; можда не прва написана, али као усмено предање, свакако је најстарији слој. И сад, пазите, шта све пише у тој књизи: Прво, пише да је Земља слободно небеско тело: Он је разастро север на празнином, и земљу обесио ни на чем. Како је библијски писац знао да планета плута у свемиру, који је празнина? Све космолошке представе тадашњих цивилизација биле су потпуно супротне. Ako ti odgovorim na pitanje i konstatacije, jel ce onda opet da ispadne da ja tebe ubedjujem u nesto? Mislim, ja ne moram... pa ako ti ne zelis da saznas... da ne tracimo vreme... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Де, де, другари, не једите се. Само сам рекао да је књига о Јову занимљива.Btw, јесте читали? То је ствар опште културе. Ето, ја сам читао и Qur'an, и оно што ми је из махабхарате и рамајане било доступно, и... тако. sqny је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Ako ti odgovorim na pitanje i konstatacije, jel ce onda opet da ispadne da ja tebe ubedjujem u nesto? Mislim, ja ne moram... pa ako ti ne zelis da saznas... da ne tracimo vreme... О, не, заиста не мораш. Битно је да ти знаш. Са све смајлијем. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 О, не, заиста не мораш. Битно је да ти знаш. Са све смајлијем. Антикс не претеруј брате, авокадо је један од најкоректнијих људи у конверзацији које сам икад срео на интернету. Дивим му се у том сегменту. А све зна јер углавном избегава да прича кад не зна. sqny је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Па шта сам рекô? Кажем - риспект ту д мен ху ноуз, шта има... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Не кажем да ако наука нешто докаже ми треба да идемо главом у зид јер сматрам да је наука дубоко повезана са вером и да се истинска вера и истинска наука не могу сукобити. Не кажем да Оксфорд и Харвард не треба уважавати, напротив баш се многи њихови научници се противе еволуцији. Шест стотина научника из целог света је издало документ (не могу да се сетим тачног назива, мислим да је Ограђивање од еволуције или нешто слично) у коме се противе дарвинизму. Оксфорд и Харвард наводим као неке опште појмове и признате образовне установе, јер ће према поукама Светих отаца и Светом Писму у последња времена (не кажем да су ово последња времена, не знам) све бити уперено против Христа. Није Свети Серафим Роуз једини који се противи еволуцији. Свети Владика Николај Велимировић се у својим беседама и текстовима такође противи еволуцији. Многи наши духовници (чак има и текстова неких садашњих или бивших епископа) се противе еволуцији. Еволуција званично није доказана. Постоје "делови" еволуције које противрече законима физике. Наука није дала коначну реч о еволуцији. Не желим да стварам још расправе о томе и даље нећу учествовати у овој теми. Човек поставио дебату (ко год говорио у њој и које год вере био понашао се људскије и цивилизованије од нас верника), а погледајте шта смо направили од теме? Сви само хрлимо ка томе да докажемо лично своје ставове, притом не познавајући довољно предмет дискусије. Дакле, ја ћу (свестан да сам не разумем довољно физику, хемију, биологију итд. јер уопште се и не бавим тим наукама више од познавања основа) да верујем Владики Николају, оцу Серафиму Роузу, нашим духовницима који су се позабавили том темом и оном што сам пронашао у текстовима СПЦ. Свако може да верује у шта хоће, Бог нам је дао слободу да ако желимо, одбијемо да верујемо чак и у Њега. Ето, ову тему допуњавају атеисти који не верују ни у Бога, нити себе сматрају члановима СПЦ, подсмевају се и свештенству и верницима, а опет нађу толико времена да ту своју неверу докажу нама верницима. Ми их поштујемо и не би требало да им се подсмевамо нити да превише расправљамо са њима, већ да својим делима покажемо лепоту Христове вере. Како каже мати Исидора: Не можеш никог силом у Рај натерати. Дакле, предлажем да се ова тема закључа (удаљили смо се од дебате), а да ми верници верујемо науци, али да Свето Писмо и Господ буду изнад свега, макар нам се цели свет смејао. Опростите ако је изгледало као да некога желим да увредим или да му наметнем став, мишљење - нисам то желео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Nema zavere izmedju pravoslavaca, jevreja, katolika i muslimana. Objasnio sam zasto nikakva zavera nije ni potrebna da bi sve funkcionisalo. Objasnio sam i zasto je irelevantno da li ima ili nema zavere. Evo ponovo i pojednostavljeno... iako je i bilo veoma jednostavno: - na pitanje: Kako osoba koja je detaljno pretresena moze da udje u prostoriju koja je detaljno pretresena sa svecama koje nisu hemijski analizirane i da se te svece zapale same od sebe? - moj odgovor glasi: Tako sto prethodno umoci svece u rastvor koji sadrzi beli fosfor... i to moze da izvede apsolutno svako, te me ni najmanje ne impresionira opisana pojava. Ako imas nesto da prigovoris ovome, slobodno izvoli, ali na kruzenje oko sustine i na price o zaverama i "Mikijevim argumentima", necu vise ni da odgovaram. Ајд онда... http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AHoly_Fire#White_phosphorus - аргумент атеисте који објашњава због чега бели фосфор није аргумент, посебно због тога што СВЕЋЕ НАБАВЉАЈУ ДРУГИ, који не знају зашто их набављају, али бла бла бла завера, Патријарх на неки паметан начин сакрије неко кресиво бла бла бла... И овде је такође, у склопу разоткривања вековне завере свих умешаних, поменуто да се свеће купују у различито време, на различитим местима, и да онај ко их купује НЕ ЗНА њихову намену. http://shaunkenney.com/2009/04/holy-saturday-and-the-miracle-of-holy-fire/ Једно од места на којима можеш да нађеш сведочанства о томе да су се и друге лампе спонтано палиле (и свеће), не само Патријархова. Јес да теби сведочанства не играју улогу када је у питању нешто у шта не верујеш, ал да знаш да се дешава и другима, који су вероватно и сами у тој мегасветској завери. И овде је нешто од тога поменуто. http://www.uni-regensburg.de/Fakultaeten/nat_Fak_IV/Organische_Chemie/Didaktik/Keusch/link.htm Када је бели фосфор за кога знамо у овом облику заиста откривен (оно пре тога што помиње онај Грк, а што су користили Кинези и за њега знали Римљани, је било крајње нестабилно и опасно, и веома је мало вероватно да би неко ризиковао свој живот да би дао свој допринос овој вековној мегасветској завери муслимана, католика, монофизита и православаца). Такође, истражи својства белог фосфора, видећеш да и у овом данашњем облику није ни мало погодан за ову врсту манипулације, јер један неопрезан корак оставља трајне последице по живот и здравље онога ко би се опекао. А није баш вероватно да за 1700 година колико траје ова завера ниједног Патријарха никада није додирнуо пламен са његових свећа. Овде можеш видети и нешто о томе. http://bp2.blogger.com/_xAtnpPNZevY/SIkLlsctc1I/AAAAAAAAADw/3TqCG4Z4_Vg/s1600-h/9.2.jpg - слика, једна од ретких, Светог Огња који се спушта на гробницу у којој је Патријарх http://oodegr.com/english/asynithista/thavmata/agio_fws2.htm И за крај, ево ти целе стране са аргументацијом која разоткрива ове глупости око свећа, белог фосфора, и још пар осталих тврдњи, па уживај Дакле, једини аргумент који је остао јесте белосветска завера муслимана, Јевреја, правосаваца, монофизита и католика да докажу да је Христос Бог и да је Православље једина деноминација којој се тај Бог заиста и јавља на Велику Суботу, како би прославили Православље и преобратили све атеисте овог света. А онда да заједно са масонима и Билдерберг групом смање светско становништво на златну милијарду. Дакле, ево ти аргументи, а могао би да се потрдуиш да одговориш на неко од постављених питања, пошто је и више него јасно да је завера итекако потребна да би све ово трајало око 1700 година. И за то сам ти навео аргументе. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1343047289' post='682928] јао, докле то доказивање ... шта и ако виде Благодатни Огањ, како би то помогло? вера је избор, а не ствар емпирије или доживљаја. друго, свеће се не упале саме од себе, него Огањ силази и увек различито, никад исто. Није доказивање, нити било кога покушавам да убедим да постане верник ако је његов избор да не буде верник. Али тврдити да патријарси вековима варају народ, а да им у томе помажу муслимани, Јевреји, монофизити и католици, из чега следи да су буквално сви верници будале јер верују у превару и мађионичарске трикове, веома је увредљиво. А овај пут нећу да се сморим и баталим расправу док аргументе не изведемо на чистац и док се не покаже да су аргументи идиотски и у рангу Мирољубових аргумената о великим и страшним масонским заверама. А после тога, ко неће да верује, не мора, далеко од тога, али нећу да дозволим да неко прича да су сви Јерусалимски Патријарси варалице, из чега следи и да су сви верници који им верују заостале будале. antics and N.Petrovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 А знате ли причу о овом стубу: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Немој још и у то да се увлачимо, Звонко, да видиш тек аргументе против тога :) Још црњи су него да је завера у питању Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgcz Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Јасан је мени атеизам као појава, неће људи да верују у нешто за шта немају материјалне доказе...Али, није ми јасно како неко може бити 100% сигуран да не постоји Виша Сила... Како, када види неког човека од 95 година који је цео свој живот посветио служењу Богу и скромности,хиљаде људи који су свој земаљски живот посветили служењу Богу, јел ви њих сматрате за будале? Толико старе и мудре људе. Како, када види и има доказе да су људи одлазили срећни да умру верујући у Христа и вечни живот, када види пола милиона људи који су изашли да се поклоне патријарху? Није ми јасно, јел ви мислите да ће исто проћи у животу (и после њега) они који су цео живот убијали недужне људе, као они који су цео живот хранили сиромашне и давали онима који немају? Да ли ваше неверовање значи да нико неће одговарати за било какве злочине које чини јер не постоји ништа што је изнад човечанства и природе? И једна ствар, када та ваша наука објасни снове, тј процес стварања нереалних слика и ствари у глави док спавамо, онда дођите и напишите да чуда не постоје. За науку су чуда неприхватљива, а ипак се тако ситничаво провлачи чињеница да је све што су објаснили о сновима то који део мозга ти ради док сањаш. И није ми јасно, јел ви ако не верујете нимало у Бога би узели из неког Манастира 200, 300 динара без гриже савести? Јел би смели да без имало страха Божијег пљунете рецимо на неку икону као што би пљунули на улици (не улазећи у то да немате мотив да то урадите)... Поента овога мога писања је да видим да ли се у вама ипак негде у дубини крије страх Божији... И још једна ствар, када би ми могли вама да докажемо неко чудо, онда вера не би била вера, и не би било неверника на свету када би се могло доказати да се нешто догодило уз помоћ Више Силе, као што људи овде покушавају чудо да вам докажу. Теоретска могућност је јако варљива. Теоретски је могуће да Звезда добије Барселону 10 пута за редом по 10-0. Када беба у креветцу падне са 20 метара висине на манастиру Острог и прође без иједне огреботине, дешавају се случајности, када на исти тај манастир испале гранату која не експлодира, дешавају се случајности, када се блаженопочивајући Патријарх српски Павле сам од себе излечи од (за то доба) неизлечиве болести иако су му предвиђали још неколико дана живота, и то се дешава. Свако чудо се може објаснити природом, то и јесте у веровању верника посао сотоне, да нам непрекидно поставља питања зашто је нешто тако како јесте и да потискује нашу веру и дошаптава нам да је овај материјални свет све што постоји. На крају ћу цитирати Николаја, „На крају крајева, сви се морају сетити Бога, ако не пре, онда кад им дође моменат умрли“ Извињавам се ако сам одлутао од теме и претерао, и извињавам се што вам се овако обраћам будући да сте већином много старији од мене (конкретно Авокадо је написао године), и извињавам се што вероватно понављам нечије речи, јер је сигурно да сте водили овакве расправе са верујућим људима, а ја нисам дуго на форуму. Не замерите ми нешто, једноставно сам морао да поделим са вама нека своја размишљања овде јер сам први пут видео да има много атеиста на форуму (што ми је само по себи мало чудно), а једно је сигурно, нема тог уписа на форуму нити тога доказа који ће вас уверити да постоји Бог, све док га сами не пронађете дубоко у себи, што вам од срца и желим Фоловер је реаговао/ла на ово 1 Какве су ти мисли, такав ти је живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Може неко мени да исприча причу о стубу? Је л` то оно када су гурнули патријарха? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Не кажем да ако наука нешто докаже ми треба да идемо главом у зид јер сматрам да је наука дубоко повезана са вером и да се истинска вера и истинска наука не могу сукобити. Слажем се само откуд ти знаш да си ти тај који држи примат на истинску науку и истински веру_ Не кажем да Оксфорд и Харвард не треба уважавати, напротив баш се многи њихови научници се противе еволуцији. Шест стотина научника из целог света је издало документ (не могу да се сетим тачног назива, мислим да је Ограђивање од еволуције или нешто слично) у коме се противе дарвинизму. Не лажи није тачно. Уствари знам да несвесно лажеш. Ево ти ко се противи против еволуције и колико http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution 99.99 % научника ти подржава еволуцију. Тих 600 је неки ситан број а већина ни нису биолози. Оксфорд и Харвард наводим као неке опште појмове и признате образовне установе, јер ће према поукама Светих отаца и Светом Писму у последња времена (не кажем да су ово последња времена, не знам) све бити уперено против Христа.Није Свети Серафим Роуз једини који се противи еволуцији. Еволуција није уперена против христа. Свети Владика Николај Велимировић се у својим беседама и текстовима такође противи еволуцији.Многи наши духовници (чак има и текстова неких садашњих или бивших епископа) се противе еволуцији. Не полажу примат на свезнање и инсу научници. Еволуција званично није доказана. Постоје "делови" еволуције које противрече законима физике. Не постоје. Наука није дала коначну реч о еволуцији. Јесте. Не желим да стварам још расправе о томе и даље нећу учествовати у овој теми.Човек поставио дебату (ко год говорио у њој и које год вере био понашао се људскије и цивилизованије од нас верника), а погледајте шта смо направили од теме? Чекај, ти испричаш ти гомилу тврдњи, научних, већином неистинитих покушавајући несвесно да обмањујеш људе.. додуше због твог не знања и онда оћеш да не дискутујеШ? Дакле, ја ћу (свестан да сам не разумем довољно физику, хемију, биологију итд. јер уопште се и не бавим тим наукама више од познавања основа) да верујем Владики Николају, оцу Серафиму Роузу, нашим духовницима који су се позабавили том темом и оном што сам пронашао у текстовима СПЦ. Веруј ти коме оћеш, али опет ти понављам.... када год се религија сукоби са науком, религија губи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 23, 2012 Пријави Подели Написано Јул 23, 2012 Не кажем да ако наука нешто докаже ми треба да идемо главом у зид јер сматрам да је наука дубоко повезана са вером и да се истинска вера и истинска наука не могу сукобити. Слажем се само откуд ти знаш да си ти тај који држи примат на истинску науку и истински веру_ Не кажем да Оксфорд и Харвард не треба уважавати, напротив баш се многи њихови научници се противе еволуцији. Шест стотина научника из целог света је издало документ (не могу да се сетим тачног назива, мислим да је Ограђивање од еволуције или нешто слично) у коме се противе дарвинизму. Не лажи није тачно. Уствари знам да несвесно лажеш. Ево ти ко се противи против еволуције и колико http://en.wikipedia.org/wiki/Level_of_support_for_evolution 99.99 % научника ти подржава еволуцију. Тих 600 је неки ситан број а већина ни нису биолози. Оксфорд и Харвард наводим као неке опште појмове и признате образовне установе, јер ће према поукама Светих отаца и Светом Писму у последња времена (не кажем да су ово последња времена, не знам) све бити уперено против Христа.Није Свети Серафим Роуз једини који се противи еволуцији. Еволуција није уперена против христа. Свети Владика Николај Велимировић се у својим беседама и текстовима такође противи еволуцији.Многи наши духовници (чак има и текстова неких садашњих или бивших епископа) се противе еволуцији. Не полажу примат на свезнање и инсу научници. Еволуција званично није доказана. Постоје "делови" еволуције које противрече законима физике. Не постоје. Наука није дала коначну реч о еволуцији. Јесте. Не желим да стварам још расправе о томе и даље нећу учествовати у овој теми.Човек поставио дебату (ко год говорио у њој и које год вере био понашао се људскије и цивилизованије од нас верника), а погледајте шта смо направили од теме? Чекај, ти испричаш ти гомилу тврдњи, научних, већином неистинитих покушавајући несвесно да обмањујеш људе.. додуше због твог не знања и онда оћеш да не дискутујеШ? Дакле, ја ћу (свестан да сам не разумем довољно физику, хемију, биологију итд. јер уопште се и не бавим тим наукама више од познавања основа) да верујем Владики Николају, оцу Серафиму Роузу, нашим духовницима који су се позабавили том темом и оном што сам пронашао у текстовима СПЦ. Веруј ти коме оћеш, али опет ти понављам.... када год се религија сукоби са науком, религија губи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука