Милан Ракић Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 И за мене, непревазиђени, технички Први министар ове земље... Теодосије:.. Мирко: Хвала... Хм... Мирко: (правда се ђакону): Знате, пун сам (у преводу-доручковао сам)... Хм... Мирко: (обраћа се Теодосију): Дај! Ипак дај да пробам...Хмм... Хвала. Мирко: (одмахује руком ђакону): Доста, доста, не могу више... RYLAH, nishizawa, gandalf and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јул 4, 2012 Пријави Подели Написано Јул 4, 2012 Причао ми је наш отац како је јеромонах И. прославио прву крсну славу у Призренској богословији. Рекао је јеромонах И., ја ќу моју крсну славу да славим заједно са епископом, похвалио се пред ѓацима и пошао је на славу. Биле су четворица: епископ Павле, јеромонах И. и још двојица други професора. Епископ Павле као и сваки добри домаќин послужио их је са салатом (од једне маруле), дао им по једну чашицу ракије, попричали су и дошло је време за главно јело. Извао је епископ једну конзерву са сардине и поделио сардине на следеќи начин, за све госте по 2 сардине, а за њега 1. Оцу И. није било драго, али је епископ то приметио. Па каже, са благим осмехом на лицу: - Видиш оче, какав сам ја домаќин, дао сам вам дупло веќу порцију од моју, али ви сте незахвални. Следеќи дан отац се жалио пред ѓацима и обеќао да никад више неќе да слави своју крсну славу код епископа Павла. nishizawa, Милан Ракић, Милан Меденица :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gandalf Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 hahahaha pobdenik... koliko sam ovo trazio nisam mogao da najdem On 4. 7. 2012. at 7:27, mlnrakic рече И за мене, непревазиђени, технички Први министар ове земље... Теодосије:.. Мирко: Хвала... Хм... Мирко: (правда се ђакону): Знате, пун сам (у преводу-доручковао сам)... Хм... Мирко: (обраћа се Теодосију): Дај! Ипак дај да пробам...Хмм... Хвала. Мирко: (одмахује руком ђакону): Доста, доста, не могу више... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Јул 10, 2012 Пријави Подели Написано Јул 10, 2012 Чуо сам да је једном приликом негде у Српској владика Григорије био у посети код неког бизнисмена. Када је кренуо, домаћин му је на растанку најсрдачније рекао да поздрави супругу. Владика покуша да му објасни како он нема жену, али добронамерни домаћин се није предавао, него му је рекао - Па добро, млади сте, има времена... А иато тако сам чуо да је у сличној ситуацији неко рекао митрополиту Амфилохију да поздрави своју митрополију... Николa, pravoslavna, Александрида and 15 осталих је реаговао/ла на ово 18 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 On 10. 7. 2012. at 23:35, nishizawa рече Чуо сам да је једном приликом негде у Српској владика Григорије био у посети код неког бизнисмена. Када је кренуо, домаћин му је на растанку најсрдачније рекао да поздрави супругу. Владика покуша да му објасни како он нема жену, али добронамерни домаћин се није предавао, него му је рекао - Па добро, млади сте, има времена... А иато тако сам чуо да је у сличној ситуацији неко рекао митрополиту Амфилохију да поздрави своју митрополију... хахахах мада, ово за митрополију ми симпатично звучи gandalf, Jefimija88 and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2012 Пријави Подели Написано Јул 11, 2012 ово је за мене ипак врхунски fail, нема горег. надам се да се сећате. PREDSEDNIČKE VIZITE: Činjenica da su od 1991. do 2000. Hilandar posetila dva predsednika – Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica – možda i ne bi predstavljala neki značajniji podatak da istovremeno nije poznato kako su za skoro osam vekova taj manastir posetila samo tri srpska vladara: car Dušan 1347, kralj Aleksandar Obrenović 1896, i kralj Petar Karađorđević 1910. No, za razliku od nekadašnjih vladara, čija je vlast ipak bila neprikosnovena, vladarima modernog doba poseta Hilandaru bila je neophodna potvrda da rade u skladu s Božjim zapovestima. Tajming Miloševićeve posete možda je i najbolji dokaz za takvu tezu. Pala je 17. aprila 1991, tek što se oporavio od devetomartovskih demonstracija i pokrenuo ratnu mašineriju – opozicioni front delovao je jedinstvenije nego ikad, dok ostrašćeni nacionalisti još nisu imali priliku da utvrde hoće li vođa opravdati očekivanja. Kada je Grčki državni protokol najavio posetu na najvišem nivou, monaštvo se suočilo sa silnim problemima: smeju li jednom ateisti zvoniti sva manastirska zvona, ko će ga dočekati i smeju li ga uopšte dočekati. Iako je zbog svega toga jasno stavljeno do znanja da je najavljeni gost nepoželjan, posle intervencije grčkih ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova, carigradske i beogradske patrijaršije i više "uglednih srpskih episkopa", predsednik je pristigao na Svetu goru. Pet helikoptera u kojima su, između ostalih, bili Milošević, njegov sin i tri grčka ministra, sletelo je u manastirsku baštu, a iguman Pajsije (koji se prethodno sklonio u jedan svetogorski metoh ne želeći da dočeka gosta) pod policijskom pratnjom i takođe helikopterom, sproveden je do Hilandara tačno na vreme da dočeka predsednika. Ostatak priče već spada u legendu. Na početku, predsednik je igumanu Pajsiju po jednoj verziji rekao: "Dobar dan", po drugoj: "Zdravo druže igumane", a po trećoj: "Zdravo pope". Kako bilo, tokom obilaska manastira iz kojeg su prethodno pobegli praktično svi monasi, Milošević je "ušao u crkvu, stao nasred nje, gledao malo freske levo-desno, s rukama na leđima prošao pored ikone Bogorodice trojeručice i, nakon nekoliko minuta, izašao". Iguman Pajsije poklonio mu je kožom ukoričeno Sveto pismo, rekao mu da "ako se po ovoj knjizi bude vladao, i po njoj narodom upravljao – biće uspeha", a napomenuo je i da se bratstvo "neprestano moli Zaštitnici da svojom trećom rukom spere krv s Terazija". Predsednik se zahvalio, rekao da se "greške događaju", popio limunadu i otišao. U matici se potom događalo šta se događalo, a monaštvo je uvelo dodatni post, opralo i osvetilo svako mesto na koje je Milošević stao i odustalo od uzgoja paradajza na mestu na koje su sleteli helikopteri. http://www.vreme.com...21322&print=yes Boba, Candy Butcher and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јул 21, 2012 Пријави Подели Написано Јул 21, 2012 On 4. 7. 2012. at 7:27, mlnrakic рече Najveći fail je što političari uvek i svuda imaju posebno mesto i poseban tretman. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Август 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2012 'Jelena, gde mi je? Ne mogu da nađem moje Odgovaranje na LUTRIJU!' 0102_laugh Čist lapsuz, ali umrla sam od smeha 0110_hahaha Јанко, ВИЛМА, Ромејац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Otiso mlad svestenik u jednu firmu da obidje poznanika . Sekretarica javlja tome: " G- dine, trazi vas otac - Ko? - otac M - Pa , tako reci, nije mi on tata , on je to po duznosti Николa and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Oduzio pop besedu posle sluzbe. Poceo od Kulina-bana. Nama dosadilo , jedva stojimo gladni , ali cutimo. Medjutim, dosadilo i popu u oltaru koji ceka da podeli naforu. I tek cujemo zvonce iz oltara; dosetio se kolega Јадранка-Дервента and Наца је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Zateknem se popodne na groblju i neko lupne: - Ne vide oni nista, polegali ljudi da odmore posle rucka (misli se na upokojene) sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 I pored stalnih napomena kada ucimo Simvol vere uvek se nadje prilican broj ucenika koji ce nauciti: I koji se RAZNEO na nebesa... w.a.mozart, Николa, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 На питање свештеника на вјеронауци ко је дошао у Витлејемску пећину када се Христос родио дијете одговорило вровци. (вровац је у мом крају назив за горштака који зими доводе овце у ниже крајеве) Милан Меденица :), Биљана, malina :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дедал Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Крене да се прича по граду да је неки човек напрасно умро; кажу срчка. Наравно, та вест је одмах праћена са "Баш штета...", "Млад човек..." , ко га није знао: "Да ли је имао деце...". Међутим, испостави се да је неко лоше чуо. Човеку јесте позлило али није преминуо. Када после неког времена, ето "покојника" на Литургији, прилази пријатељу, чукне га у раме и поздрави. bighugbighug Човек, видевши га, претрне у месту и пребелди на шта ће "покојник": "А, значи, и ти си чуо..." gringrin :291291291: Драгана Милошевић, djordje.pesic, Плутон and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 Ис. 6, 2-4. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Исто тако на питање свештеника на вјеронауци који је сутра празник дијете одговорило свети кикирики. (био св. Киријак отшелник) Биљана, Deki992, Перса and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука