Arsenija Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Па срце, монашење је призив од Господа. А сад кад је неко леп? Па биће још лепши кад се обуче у Христа. Znam,ali ne znam. :1736_action: Volim monahe ko neku malu decu. To su posebni ljudi. Neka ih Bog čuva. Phoebe and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јун 16, 2015 http://vaznesenjeovcarbanja.blogspot.com/2015/06/blog-post_16.html 16. јун 2015. КРАТКО ЖИТИЈЕ МОНАХА МИРОНА ХЛАНДАРЦА (ИЗ РУДНИКА, БЛИЗУ ВАЉЕВА)Стално је подсећао да, ко Богородицу не сматра заступницом у свом спасењу, тај тешко постиже духовни успех. http://vaznesenjeovcarbanja.blogspot.com/2015/06/blog-post_16.html Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2016 понедељак, 21. март 2016. Монах Павле Хиландарац (1958 - 21. март, 2013) Монах Павле (Ивановић) се родио у Београду 15. маја 1958. године добивши на рођењу име Горан. Радио је дуги низ година као глумац, прво у Шабачком, а затим у Крагујевачком и Вршачком позоришту. Када се упознао са православном вером 1994. године, одлучује да се крсти. На крштењу је добио име Андреј. Само неколико месеци касније оставља свет и постаје искушеник у манастиру Светог Прохора Пчињског крај Врања. У манастир Хиландар долази крајем 2001, а монашки постриг прима на Богојављење 2004. Добија одговорно послушање гостопримца које је веома савесно обављао. Многи ће га памтити по изузетно лепом читању Житија светих и других душекорисних књига за време празничних трпеза. Искрено је веровао у Христа Господа и са великом ревношћу му следовао. Његова блага личност и спремност да сваком госту укаже срдачну добродошлицу остаће у сећању многобројних хиландарских поклоника. Упокојио се на дан Светог Павла Исповедника 21. марта 2013, отпостивши тримирје и причестивши се Светим Тајнама. У исти дан се, пре три године, упокојио и игуман Мојсије, његов духовник, који га је привео у монаштво. Господ нека му душу прости и усели је у вечну радост. Објавио Onufrije Jeromonah у 07:17 http://svetogorac.blogspot.rs/2016/03/1958-21-2013.html Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2016 http://svetogorac.blogspot.rs/2016/09/blog-post_21.html Светогорске цртице: држављанство Сви монаси, настањени у Светој Гори, ма које националности били, грчки су држављани. Држављанство се стиче аутоматски монашењем на Светој Гори. фото: монах Милутин Хиландарац Рапсоди and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Март 16, 2017 Пријави Подели Написано Март 16, 2017 Otac Zaharije iz manastira Bođani мирођија, Рапсоди, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2017 Препоручујем да ово саслушате и размислите. Како каже отац Рафаило, нема куће код нас да неко није болестан, физички или психички,који тражи наду. Знам да је већина чула и слушала оца Рафаила из манастира Подмаине у Будви. Ред је да га и овде представимо, баш данас ,на Видовдан.Мада већ постоји место на сајту где се излажу његова предавања. Рапсоди and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Пре десетак минута су ми јавили из Хиландара да се упокојио отац Кирил Хиландарац ! Нека му Господ подари Рајско насеље ! Један од најомиљенијих отаца у Хиландару ! Последњи пут када сам био на Хиландару за Ваведење Пресвете Богородице у децембру 2017 године ме је последњи пут исповедио ! Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 4 минута, Драган Јашић рече Пре десетак минута су ми јавили из Хиландара да се упокоио отац Кирил Хиландарац ! Нека му Господ подари Рајско насеље ! Један од најомиљенијих отаца у Хиландару ! Последњи пут када сам био на Хиландару за Ваведење Пресвете Богородице у децембру 2017 године ме је последњи пут исповедио ! Не замери брате, нисам видео да си ово поставио, па сам поставио као посебну вест. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Toma рече Не замери брате, нисам видео да си ово поставио, па сам поставио као посебну вест. Нема везе ! Нека има на два места ! Баш ме је погодила вест ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 8 минута, Драган Јашић рече Нема везе ! Нека има на два места ! Баш ме је погодила вест ! Ех, брате мој - и мене је! Мислим ... знам да би требало да се радујемо, и да га помињемо 40 дана, и да је био стар и све, али... Познавао сам га и ... ето, осећам бол. Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2018 On 6.2.2018. at 12:13, Драган Јашић рече Пре десетак минута су ми јавили из Хиландара да се упокојио отац Кирил Хиландарац ! Нека му Господ подари Рајско насеље ! Један од најомиљенијих отаца у Хиландару ! Последњи пут када сам био на Хиландару за Ваведење Пресвете Богородице у децембру 2017 године ме је последњи пут исповедио ! Нека му Господ подари рајско насеље. У септембру 2017.г. био је у Какову,метоху манастира Хиландара. Попео се уз степенице до црквице да мени и пријатељима нађе свеће да запалимо. Старина,душа рајска. Рапсоди and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Мај 9, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2019 https://mitropolija.com/2019/05/09/upokojio-se-u-gospodu-nekadasnji-iguman-svetogorskog-manastira-simonopetra-znameniti-starac-arhimandrit-emilijan/ AnaLaz and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 1, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2019 Владика Фотије одржао занимљиву беседу, практично позива монахе да буду - монаси Слободан Грујић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 10, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2020 Све је речено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Слободан Грујић Написано Април 11, 2020 Пријави Подели Написано Април 11, 2020 Наизглед фотографија из давних времена, а уствари православно монаштво у 21.веку. Архимандрит Доситеј са сестрама и великосхимницама манастира Гргетег. По речима блажено-почившег оца Гаврила лепавинског: Отац Доситеј је, с правом можемо да кажемо, једно светило српског савременог монаштва. Под његовим духовним руковођењем, не само гргетешке монахиње него и све обитељи на Фрушкој Гори добили су Игуманију Пресвету Богородицу Тројеручицу, чијим доласком је Фрушка Гора прозвана Света гора. Икона Њена и трон налази се у манастиру Гргетег који је у своје време био посед Патријаршије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука