Jump to content

Геј ген: мит или стварност?

Препоручена порука

Може да постоји хормонални поремећај или слично па онда особа има склоност ка супротном полу, али се ту мало и претерује. Пресудна ствар је вероватно однос са родитељима у раном детињству.

Koliko psihijatara - toliko i hipoteza.

U svakom slučaju, nije nerazrešeni Edip,verovatno ni do hormona... U svakom slučaju je varijacija, koja se nipošto ne kvalifikuje kao bolest/poremećaj, što ne menja ništa po pitanju odnosa koji treba da imamo o tim ljudima.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Можда користимо различите термине. Генотип је скуп свих гена у једном организму. Зато те и питам шта је тачно генотип средине и шта је тачно српски, немачи или не знак који генотип?

Не мораш да будеш детаљан, само ми објасни шта је генотип средине. Карактеристике енглеза које Тимоти има су одређени културни образац, кога ја не доводим у питање. Проблем ми је тај генотип. Генотип је скуп свих гена у једном организму. Када то знамо, шта би био генотип средине?

Хомосексуалност није само психолошка, него је и биолошка карактеристика. Њима је у телу нешто различито од хтеросексуалаца. Невероватно је да то тек тако игноришеш без икаквог додатног аргумента. Следећи проблем је да дефинишеш (објективно) све одлике Србина. Који је то скуп одлика који чини да одређени човек буде Србин?

Ма чекај бре, мени опет није јасно шта је генотип средине. Нешто ми говори да си побркао појмове. Можда мислиш на нешто друго?

А можда ипак не знаш све на овом свету? Да ли си размотрио то? И покушавајући да од других правиш будале, показујеш апсолутно незнање.

А ово је и за студента права, који још није догурао до треће године: Генотип средине НИЈЕ БИОЛОШКА ОДРЕДНИЦА, КАО ШТО САМ ВЕЋ НАПМЕНУО РАНИЈЕ, АЛИ НИЈЕ ИМАО КО ДА ПРОЧИТА. Јел мало видљивије када откуцам ОВОЛИКИМ словима? Ево, цитираћу самога себе:

Утицај средине на развој човекове психе, његових моралних схватања и осталих ствари везаних за његову психу. Веома изучавана ствар у психологији и кривичноправним наукама.

А ево, да напоменем опет, за оне који нису чули: НЕ ЗНАМ КАКО СЕ ТО ЗОВЕ НА ЕНГЛЕСКОМ, КОД НАС СЕ ЗОВЕ ГЕНОТИП СРЕДИНЕ. Не знам може ли се наћи на Гуглу, али има једно пет дебелих књига за које ја знам да се може доста детаљно прочитати о томе. Као и о важности која се генотипу средине придаје. Али што би то било битно ако ти ниси чуо за то, а не постоји на Гуглу?

Скуп социјалних фактора који се назива генотипом средине разликује се од културног обрасца, али то теби не значи ништа, јер ниси чуо за то, па стога то и не постоји. Стога, немам намеру ни да ти објашњавам, узми књигу у шаке ако те стварно интересује.

То што неке ствари не знаш или ниси чуо за њих, а нашао си за сходно да омаловажаваш друге који су посветили време проучавању одређених феномена, говори искључиво о теби.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

То није генотип? То је оно нормативна друштвена околност или како већ тачан назив.

или тачан назив генотип средине. Али мање Нета, више књиге, па ћеш и до тога да стигнеш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Koliko psihijatara - toliko i hipoteza.

U svakom slučaju, nije nerazrešeni Edip,verovatno ni do hormona... U svakom slučaju je varijacija, koja se nipošto ne kvalifikuje kao bolest/poremećaj, što ne menja ništa po pitanju odnosa koji treba da imamo o tim ljudima.

Моје скромно мишљење је да би то требало називати "поремећај сексуалности" и да је то објективном посматрачу очигледно. Што се односа међу људима тиче, слажемо се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Моје скромно мишљење је да би то требало називати "поремећај сексуалности" и да је то објективном посматрачу очигледно.

Samo različito usmerena seksualnost, u samoj seksualnosti nema poremećaja, bilo bi u aseksualnost (frigidnosti).

A ostale osobine koje proizilaze iz ranog odnosa sa roditeljima?

Npr. tvrdoglavost, veća agresivnost, manipulativnost, hvalisavost, pasivnost, urednost, organizovanost/neorganizovanost itd.

Ali nije do toga, vama je bitno da se to po svaku cenu zove da nešto nije u redu sa tim i njima jer ih prosto ne tolerišete, pa se upuštate u racionalizacije.

Подели на овим сајтовима

или тачан назив генотип средине. Али мање Нета, више књиге, па ћеш и до тога да стигнеш.

Ивица је природњак по струци тако би ипак требао да имаш на уму када се толико опиреш за нешто што очигледно ниси управу. Ако генотип средине није биолошке основе, онда он може бити само некакв "тип средине" без оно гено. То на шта ти циљаш може бити карикирам "мемотип" тј оно што је на биолошком нивоу ген, то је на социјалном мем. Меметику је дефинисао Докинс у својој књизи "себични тен" из 1976 гдје износи став да мемови представљају "јединицу културе" тј идеја, вјеровање, образац понашања које је присутно у једном или више индивидуа и које онда може да се преноси са ум на ум. Дакле за српство може да се каже да је "мемотип" средине, гдје се од малена учиш српским језиком и српској култури и образцима понашања и тако стичеш одређени идентитет који одговара подневљу у коме живиш.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Јок брате. Ја само покушавам да објективно гледам на ствари, а са толеранцијом немам никаквих проблема.

Pa objektivno i gledaj, ja volim da se objektivno gleda.

P.S. ljudi, igra li neko šah od vas?

Moj rođak je bio u prvih 100 igrača sveta. ;)

Подели на овим сајтовима

Ивица је природњак по струци тако би ипак требао да имаш на уму када се толико опиреш за нешто што очигледно ниси управу. Ако генотип средине није биолошке основе, онда он може бити само некакв "тип средине" без оно гено. То на шта ти циљаш може бити карикирам "мемотип" тј оно што је на биолошком нивоу ген, то је на социјалном мем. Меметику је дефинисао Докинс у својој књизи "себични тен" из 1976 гдје износи став да мемови представљају "јединицу културе" тј идеја, вјеровање, образац понашања које је присутно у једном или више индивидуа и које онда може да се преноси са ум на ум.

То на шта ја циљам јесте тачан назив из стручне литературе, назив који гласи "генотип средине", из литературе коју ви природњаци нисте ни видели, камоли прочитали, али зато дајете себи за право да коментаришете нешто о чему појма немате. А Ивица је себи дао за право још и да вређа и да се прави паметан,јер се говорило о нечему о чему он појма нема, са позиције "Ако ја не знам, не постоји".

Ако ћете да уређујете и ту област, само изволите, можда и дате значајан допринос, али се прво информишите.

Подели на овим сајтовима

То на шта ја циљам јесте тачан назив из стручне литературе, назив који гласи "генотип средине", из литературе коју ви природњаци нисте ни видели, камоли прочитали, али зато дајете себи за право да коментаришете нешто о чему појма немате. А Ивица је себи дао за право још и да вређа и да се прави паметан,јер се говорило о нечему о чему он појма нема, са позиције "Ако ја не знам, не постоји".

Ако ћете да уређујете и ту област, само изволите, можда и дате значајан допринос, али се прво информишите.

Па могао си навести онда ако си толико добар у томе, и неки рефернтни линк да се едукујемо мало. Ако си експерт у области онда ћеш лако навести литературу у коме се то налази или референтне линкове као истој.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па могао си навести онда ако си толико добар у томе, и неки рефернтни линк да се едукујемо мало. Ако си експерт у области онда ћеш лако навести литературу у коме се то налази или референтне линкове као истој.

Могу, чим дођем кући и отворим књиге са факултета, које су ми код куће, драге воље. могу вам излистати брдо аутора. Да вам кажем да прочитате Криминологију или да се упустите у изучавање Кривичног права, без навођења извора које су они користили, мислим да неће превише помоћи.

Подели на овим сајтовима

То што неке ствари не знаш или ниси чуо за њих, а нашао си за сходно да омаловажаваш друге који су посветили време проучавању одређених феномена, говори искључиво о теби.

Izvini, ali sam si izabrao prava, a sad bi da te niko ne omalovazava zbog toga! Nije nego!

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Као што постоји пут од атеисте до хришћанина, исто тако, постоји пут од хришћанина до атеисте.

Ова два случаја не доводе у питање моју тврдњу да су сви до једнога који чине насиље у породици - безбожници.

Izvini, nisam odmah skontao da je u pitanju True Scotsman fallacy...

Sad te razumem... svi koji cine nasilje u porodici su ateisti... a dele se na:

- ateiste koji veruju u boga, idu u crkvu, slave, pricescuju se ili su svestenici i

- ateiste koji ne veruju u boga.

Potpuno si u pravu... tvoja tvrdnja je apsolutno tacna... izvini sto sam sumnjao...

prstgore

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...