Juan Valdez Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Мајку му стару кад националисти доказују српски или рвацки или немачки ген онда је то митологија, кад педери доказују свој ген онда је то наука. Кад националисти почну причу о генетици онда је то расизам, кад педери почну причу о генетици онда је то борба за људска права... Свашта!!! Хомосексуалност је биолошка категорија. Можемо да расправљамо да ли је генетски условљена или стечена на овај или онај начин или је слободан избор... Дакле, у принципу може да постоји ген који је повезан са хомосексуалношћу. Може, а и не мора. С друге стране, нација је историјска, политичка, културолошка итд. категорија, а не билошки дефинисан ентитет, зато је апсолутно бесмислено причати о српским или било каквим другим националним генима. Немогуће је дифинисати са биолошке стране шта је Србин или Немац. laetitia, ВИЛМА and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 A sta je sa " Sebicnim genom " .mislise. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Не мож да је бираш осим када околина утиче на твој избор; Не мож да је суштински промениш, чак и када би хтео, чак и да се трудиш; Много зависи од спољних фактора... Ајд ми поново објасни ту разлику? Не можеш суштински да промениш и бираш нацију, зато што нација суштински и не постоји. Нигде ти ни у генима ни у крви ни у било чему не пише да си Србин. Само се тако изјашњаваш и то је све. Американци дефинишу нацију на један начин, Европљани на други, него трећи на трећи итд... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Не мож да је бираш осим када околина утиче на твој избор; Bez komentara više! Не мож да је суштински промениш, чак и када би хтео, чак и да се трудиш; Много зависи од спољних фактора... Ајд ми поново објасни ту разлику? Možeš da promeniš naciju, ja se npr. osećam kao Papuanac (onaj novogvinejski) i to je moja nacija, iako sam rođen u porodici Srba. Problem? Možeš i da se asimiliraš npr. u nekoj drugoj sredini... Nacija se menja. Npr. moj drug koji je živeo u Americi 10 godina, iako je rođen kao Srbin, u ama baš svakom smislu se oseća kao Amerikanac, gde kaže i da pripada. (izdajnik, izrod!:P) To ne može sa seksualnom orijentacijom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Не можеш суштински да промениш и бираш нацију, зато што нација суштински и не постоји. Нигде ти ни у генима ни у крви ни у било чему не пише да си Србин. Само се тако изјашњаваш и то је све. Американци дефинишу нацију на један начин, Европљани на други, него трећи на трећи итд... Нација је датост која реално постоји, ма колико бежао од ње, мада то није поента. А дефиниције се разликују по степенима везаности за државу, али код свих подразумевају мање - више исто. Али иначе ми није циљ да доказујем посебну различитост, само ми је мука од ових глупости. Исто као што постоји ген за нацију, тако постоји и ген за хомосексуализам, то је била поента, јер су оба друштвене категорије. А потпуно су двоструки аршини бранити генетску различитост када се ради о једној социјалној категорији у односу на другу социјалну категорију (јасно да на хомосексуалце не гледам као на биолошку категорију, јер се ни по чему не разликују од других, сем што им је сексуални нагон усмерен ка свом полу). Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Srpski kralj ima najmanje srpske krvi a pojam je srpstva ili bar jedan od pojmova... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Нација је датост која реално постоји, ма колико бежао од ње Šta je nacija? мада то није поента. А дефиниције се разликују по степенима везаности за државу, али код свих подразумевају мање - више исто. ??? Али иначе ми није циљ да доказујем посебну различитост, само ми је мука од ових глупости. Исто као што постоји ген за нацију, тако постоји и ген за хомосексуализам*, то је била поента, јер су оба друштвене категорије. *Homoseksualnost Koji je gen za srpsku naciju? Da, u pitanju je modifikovani šesnaesti hromozom, četnozom zbog kojeg imamo potrebu da pijemo rakiju, jedemo gibanicu i pokazujemo tri prsta. А потпуно су двоструки аршини бранити генетску различитост када се ради о једној социјалној категорији у односу на другу социјалну категорију (јасно да на хомосексуалце не гледам као на биолошку категорију, јер се ни по чему не разликују од других, сем што им је сексуални нагон усмерен ка свом полу). Dvostruki aršini jer su dve različite stvari. laetitia је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Нација је датост која реално постоји, ма колико бежао од ње, мада то није поента. А дефиниције се разликују по степенима везаности за државу, али код свих подразумевају мање - више исто. Глупост. Нације су формиране историјски и њихов смисао се драстично мењао кроз историју. Није ама баш никаква датост. И то јесте поента, јер на томе засниваш даље аргументе. Исто као што постоји ген за нацију, тако постоји и ген за хомосексуализам, то је била поента, јер су оба друштвене категорије. Хомосексуалност је биолошка категорија, а не друштвена. Друштвена може да буде идеологија хомсексуализма. А потпуно су двоструки аршини бранити генетску различитост када се ради о једној социјалној категорији у односу на другу социјалну категорију (јасно да на хомосексуалце не гледам као на биолошку категорију, јер се ни по чему не разликују од других, сем што им је сексуални нагон усмерен ка свом полу). Па шта је сексуални нагон, него билошка категорија, човече? Није ваљда да те жене ривлаче због друштвених и социјалних разлога. laetitia, Млађони and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Bez komentara više! Сад си ме сморио, мораћу да се преиспитам. Možeš da promeniš naciju, ja se npr. osećam kao Papuanac (onaj novogvinejski) i to je moja nacija, iako sam rođen u porodici Srba. Problem? Možeš i da se asimiliraš npr. u nekoj drugoj sredini... Nacija se menja. Npr. moj drug koji je živeo u Americi 10 godina, iako je rođen kao Srbin, u ama baš svakom smislu se oseća kao Amerikanac, gde kaže i da pripada. (izdajnik, izrod! :P) To ne može sa seksualnom orijentacijom. Ајд прочитај поново, па пиши. Рекао сам СУШТИНСКИ. А шта то значи? Колко год да се ти трудио да се осећаш као Американац, знаћеш да си Србин, ма колико ти Срби смрдели и ма колико се од Срба гадио. Што се мене тиче, буди Папуанац, буди и Џедај, али то не мења оно што ти у суштини јеси. Пре који дан смо причали и о промени пола. Мож ти да промениш спољна обележја, али ти се пол у суштини не мења, али ти си задовољан иако суштински ниси променио пол јер си променио СВОЈУ СЛИКУ о свом полу. А скуална оријентација може да се мења, итекако. Ено ти узми приче о подстицању "експериментисања" са својом секусалношћу. Узми онда ове велике светске звезде које су шалтале своју сексуалну оријентацију како им дуне. Примера имаш милијарду. И то није ништа непознато. Сем, изгледа, теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Хомосексуалност је биолошка категорија, а не друштвена. Друштвена може да буде идеологија хомсексуализма. Ideologija homoseksualizma je eufemizam za liberalizam, demokratiju i prosvetljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Глупост. Нације су формиране историјски и њихов смисао се драстично мењао кроз историју. Јееел? Ајд ми наведи како се мењао, а да није био везан за одређени простор, који је после постао одређена држава? Хомосексуалност је биолошка категорија, а не друштвена. Друштвена може да буде идеологија хомсексуализма.Па шта је сексуални нагон, него билошка категорија, човече? Није ваљда да те жене ривлаче због друштвених и социјалних разлога. Ако је биолошка категорија, хоће ли дете хомосексуалца обавезно да буде хомосексуалац? Разликује ли се јетра хомосексуалца по нечему? И ако се биолошке категорије додељују свакоме ко је мало различит, да ли би онда и православље било биолошка категорија? Ја имам одређена осећања када видим манастир или икону која немам када видим џамију или шесторуку богињу. Јесу ли православци биолошка категорија? Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Nacija nije na isti način osobina na koji je seksualna orijentacija. Како ово сад глупо звучи , бољи одговор је дао Дејан админ јер је рекао да су онда обоје болести наравно то говори о његовом односу према педерима као болесницима(што данас није лепо рећи у духу савремених демократских и осталих западних њасра) а и националисте гледа на исти начин( што је данас сасвим пожељно говорити а све у духу тих нових демократских тековина и осталих западних њасра). Види ако је генетика у питању а генетика се наслеђује као што знамо, сасвим је извесно једнако разлога за наслеђивање националних особености колико и сексуалних. nedeljko and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Ајд прочитај поново, па пиши. Рекао сам СУШТИНСКИ. А шта то значи? Колко год да се ти трудио да се осећаш као Американац, знаћеш да си Србин, ма колико ти Срби смрдели и ма колико се од Срба гадио. Ti ne razumeš, on se suštinski oseća kao Amerikanac. A reci mi šta je to u čoveku što određuje njegovu nacionalnost eto, i što se ne može promeniti, koliko god se trudio? А скуална оријентација може да се мења, итекако. ???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Šta je nacija? Шта је педер? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 19, 2012 Пријави Подели Написано Јун 19, 2012 Свашта!!! Хомосексуалност је биолошка категорија. Можемо да расправљамо да ли је генетски условљена или стечена на овај или онај начин или је слободан избор... Дакле, у принципу може да постоји ген који је повезан са хомосексуалношћу. Може, а и не мора. С друге стране, нација је историјска, политичка, културолошка итд. категорија, а не билошки дефинисан ентитет, зато је апсолутно бесмислено причати о српским или било каквим другим националним генима. Немогуће је дифинисати са биолошке стране шта је Србин или Немац. Раса а добрим делом и етнос су биолошке категорије. А педер је стање духа. Палог духа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука