Jump to content

Геј ген: мит или стварност?

Препоручена порука

Колико си ти способан да причаш будалаштине, страшно. :)

Просто обожавам овај јутјуб клип. Ево мало насилника атеиста срам их било.

http://www.youtube.com/watch?v=nWpCXtovRHU

Знао сам да ћеш да врдаш. Но, ништа страшно.

Коментарисао си насиље у породици и , више из навике, покушао да атеисте представиш као "групацију " која није склона насиљу . Ја тврдим супротно.

И поновићу. Одеш у до сигурне куће у Нишу, направиш анкету и видећеш да су сви до једнога који су годинама малтретирали жене и сопствену децу - атеисти ( безбожници ).

Овај клип који просто обожаваш нема везе са хришћанима. Видим да идиотизам попут " пале ми се џамије " форсираш и у својој, тренутно, искривљеној слици о хришћанима успеваш да од оних који са хришћанством, сем ( вероватно ) кршења, немају додирних тачака - видиш хришћане.

Можда оне који се представљају као хришћани. А, можда, и не кажу за себе да су хришћани. Но, то хришћани - нису. Што не значи да једнога дана неће постати.

И у праву си, Младене, то и јесу атеисти - насилници. Који би да пале, руше..............

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ген за хомосексуалност не постоји. Нарочито не по конвенционалном мишљењу да се гени само преносе са родитеља на потомке, и да су пренешени као такви и закључани од момента зачећа и према томе не промјењиви. Доказ томе су идентични близанци, који дијеле исте гене, а од којих је један хомосексуалац други хетеросексуалац. Ако постоји хомосексуални ген, онда би обоје требало да буду хомосексуални, али није тако.

Међутим, још увијек млада грана науке (епигенетика) која тек има тога шта за објаснити, долази до сазнања да би узрок хомосексуалности могло бити и у пренаталном развоју.

То може да се назове и утицајем околине, јер сигнали које фетус добија од мајке, свакако су утицај околине, али то такођер није одвојиво од биолошког поријекла. Тако да узрок хомосексуалности би могло бити не преношење гена, већ њихово искључивање или укључивање још у пренаталном периоду.

Али узмимо чак да се ништа не дешава ни у пренаталном периоду. Па хомосексуалност се тек почне формирати касније...шта ако се оно почиње формирати још у дјечијем добу? Ако је то формирање плод социјалних прилика, одгоја и свега, и ако то почне још у дјечачком добу кад дијете још није зрело за самостално одлучивање, како онда третирати одрасле особе које сексуално привлачи исти пол? Да м.Зизјулас није за овакве рекао да се морају прихватити?

Иначе сексуалност и националност, апсолутно немају везе једно са другим. Националност је идеја којом се кљука неко од малена, док је секусуалност повезана и са хормоналном активношћу.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ако се сећаш, тврдио сам да се ради о ГЕНОТИПУ СРЕДИНЕ. То што не знаш шта је генотип средине, не значи да то не постоји, много је књига написано о томе. И ако се сећаш, тврдио сам да ствари које покупиш у својој средини, поред генотипа средине, јесу ствари које те карактеришу. И да је то, уз још пар ствари, оно што те карактерише као припадника једне нације.

Можда користимо различите термине. Генотип је скуп свих гена у једном организму. Зато те и питам шта је тачно генотип средине и шта је тачно српски, немачи или не знак који генотип?

И онда сам тврдио да ако се родиш као Србин, усвоје те као бебу Енглези, одрастеш међу Енглезима, ти си Енглез. Ако се сећаш, поменуо сам и Бајфорда који, колико год да се осећа или декларише као Србин (хипотетички, не знам како се Тимоти изјашњава), има много карактеристика Енглеза, чистог Енглеза. Генотип средине обухвата превише ствари да би се сажело овде, али је уз културни образац који добијаш, а који је везан за одређени географски простор, или за бивши заједнички географски простор, уз још пар фактора, оно што одређује твоју нацију.

Не мораш да будеш детаљан, само ми објасни шта је генотип средине. Карактеристике енглеза које Тимоти има су одређени културни образац, кога ја не доводим у питање. Проблем ми је тај генотип. Генотип је скуп свих гена у једном организму. Када то знамо, шта би био генотип средине?

А све то у циљу приче да хомосексуалност није нужно нешто што је биолошки, и да је тврдити да имаш ген за једну своју психолошку карактеристику, као што је хомосексуалност, исто као и тврдити да имаш ген за нацију, која је ствар психологије, а не биологије, али је нешто што је у принципу непроменљиво. Ма колико се ја осећао као Американац (субјективно), имам све одлике Србина (објективно).

Хомосексуалност није само психолошка, него је и биолошка карактеристика. Њима је у телу нешто различито од хтеросексуалаца. Невероватно је да то тек тако игноришеш без икаквог додатног аргумента. Следећи проблем је да дефинишеш (објективно) све одлике Србина. Који је то скуп одлика који чини да одређени човек буде Србин?

Прича о генотипу средине много разјашњава и онај клип који је Геније поставио где тврде да је хомосексуалност наследна, па самим тим није искључиво ствар психологије појединца. Ако одрастеш поред родитеља хомосексуалца, усвојићеш многе његове обрасце, па је много вероватније да усвојиш и образац сексуалне оријентације.

Ма чекај бре, мени опет није јасно шта је генотип средине. Нешто ми говори да си побркао појмове. Можда мислиш на нешто друго?

Подели на овим сајтовима

Иначе сексуалност и националност, апсолутно немају везе једно са другим. Националност је идеја којом се кљука неко од малена, док је секусуалност повезана и са хормоналном активношћу.

Просто не могу да верујем да неко ово не види.

Подели на овим сајтовима

Утицај средине на развој човекове психе, његових моралних схватања и осталих ствари везаних за његову психу. Веома изучавана ствар у психологији и кривичноправним наукама.

То није генотип? То је оно нормативна друштвена околност или како већ тачан назив.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ево, Александре, кад пробам да изгуглам ”генотип средине”, једино што изађе је твој пост са теме о великом праску (ова тема ваљда није још ндексирана).

http://www.google.rs/#hl=sr&sclient=psy-ab&q=%22genotip+sredine%22&oq=%22genotip+sredine%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...3162.6064.1.6323.2.2.0.0.0.0.113.206.1j1.2.0...0.0.juOq7c0hP5s&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=493cf26c36bcfc58&biw=1440&bih=838

Подели на овим сајтовима

И у праву си, Младене, то и јесу атеисти - насилници. Који би да пале, руше..............

Ко по обичају недељко растављен са стварношћу. Недељко атеиста је неко ко мисли да не постоји Бог, а неко ко се обраћа истом јер му се пале џамије.

Лепо рече Меденица да си постао верометар.

ТИ СИ СОТОНА! ТИ СИ НЕПРИЈАТЕ БОГА! ... јако атеистички на 2:45, реци ми молим те у ког Бога верује овај на 2:45? Или је безбожник?

Подели на овим сајтовима

Istina.

Амин. Мада ја могу да верујем да не види, не могу да верујем да не схвати када му се објасни.

Подели на овим сајтовима

Ево, Александре, кад пробам да изгуглам ”генотип средине”, једино што изађе је твој пост са теме о великом праску (ова тема ваљда није још ндексирана).

http://www.google.rs...iw=1440&bih=838

ОК, изашла је и ова тема. Сад се ”генотип средине” јавља тачно два пута. greengrin

Подели на овим сајтовима

Амин. Мада ја могу да верујем да не види, не могу да верујем да не схвати када му се објасни.

Shvati, ali je problem kad ne dođeš da utvrdiš šta je tačno i da eventualno promeniš mišljenje već kad dođeš da budeš u pravu.

Može li mi neko reći šta je nacija i šta je to što sprečava mog prijatelja Ivana da bude Amerikanac i mene da budem Južnoafrikanac?

Подели на овим сајтовима

Može li mi neko reći šta je nacija i šta je to što sprečava mog prijatelja Ivana da bude Amerikanac i mene da budem Južnoafrikanac?

Како шта те спречава? Па генотип средине. Информиши се мало!

http://www.google.rs...f.,cf.osb&cad=b

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...