Џуманџи Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 @ Џуманџи Тема жига је толико пута разматрана када се говори о апокалиптичним, последњиом временима, па ми је чудно да инсистираш на "унутрашњем" ропству. У Откровењу 13, 16-18 тешко да се говори о унутрашњем ропству, а не сећам се да је тако то схватао било ко од Отаца који су тумачили Откровење. Ne insistiram ja, vec svi novozavetni spisi u sustini, osim Otk 13: 16-18. Zasto samo ti stihovi? Zato sto se oni odnose na jednu konkretnu istorijsku cinjenicu, odnosno, na Neronovu vladavinu. Ne moze se par stihova koji govori o kontkretnom problemu koristiti kao osnovna poruka citavog korpusa novozavetnih tekstova. Ne samo da bi neko (ne samo neko od nas dvoje) ""pobedio" u raspravi", nego zato sto prosto nema smisla. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ne insistiram ja, vec svi novozavetni spisi u sustini, osim Otk 13: 16-18. Zasto samo ti stihovi? Zato sto se oni odnose na jednu konkretnu istorijsku cinjenicu, odnosno, na Neronovu vladavinu. Ne moze se par stihova koji govori o kontkretnom problemu koristiti kao osnovna poruka citavog korpusa novozavetnih tekstova. Ne samo da bi neko (ne samo neko od nas dvoje) ""pobedio" u raspravi", nego zato sto prosto nema smisla. Znači Otkrivenje je istorijski a ne proročki spis o kraju vremena(eshatonu)? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Znači Otkrivenje je istorijski a ne proročki spis o kraju vremena(eshatonu)? Ni jedno, ni drugo. Ili hajde ovako: koliko ima danas onih pominjanih maloazijskih Crkava? 0 (od 7). "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ni jedno, ni drugo. Ili hajde ovako: koliko ima danas onih pominjanih maloazijskih Crkava? 0 (od 7). Pa zavisi ako bukvalno to shvataš onda nema ali ako shvatiš simbolički onda se tu otvara neka druga priča.I ima ih baš 7.Tako je i sa žigom zveri i mestima gde će on biti utiskivan ljudima.Na čelo(um) i na ruke(dela). Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Pa zavisi ako bukvalno to shvataš onda nema ali ako shvatiš simbolički onda se tu otvara neka druga priča.I ima ih baš 7.Tako je i sa žigom zveri i mestima gde će on biti utiskivan ljudima.Na čelo(um) i na ruke(dela). Upravo tako. Lepo receno. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Као ни то какав је став цркава по том питању. Нема везе какав став има/ју Црква/е по том питању, али је битно да овде можеш да дрљаш смеће са којекаквих парацрквених и ултрапротестанстских сајтова... Е свашта... Иначе, она два линка, са бизнис.ба и вечерњи.хр која си поставио-не раде. Да л` нису ламинати склонили те вести, када видеше да си нам их пренео овде? Ronald and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Vidim da se ovdje raspravlja, izmedju ostalog i ograničavanju plaćanja gotovinom. nisam čitao cijelu temu i ne znam šta je ko o tome do sada naisao ili nenapisao ali pošto me tema zainteresovala kao bivšeg bankara, moram vam potvrditi da se na makroplanu bankarskih i trgovačjkih operacija i transakcija zaista na tome radi u EU posljednjih 20 godina dosta intenzivno. Legislativa tičući se gotovinskih platnih operacije je čim dalje sve stroža i reduktivnija. Razlozi su: ograničavanje mogućnosti za "pranje prljavog novca" i prevencija koruptivnog ponašanja političara i visokih vladnih i državnih službenika. Tamo su i neki limiti koji su od ove godine razantno sniženi za jednokratnu transakciju a svaka zemlja u okviru EU ih ima drugačije naštelovane, postavljene. U Češkoj je dnevni limit docijela nizak - 1000 eura za dan a u francuskoj 3000 eura za rezidente a 15.000 eura za nerezedente. No, za 98% smrtnika su to još zatim iznosi koji se njih praktično uopšte ne tiču, ko to od vas ima toliko novca za dnevne transakcije i plaćanja 3.000 eura dnevno? Tiču se prije svega firmi, trgovačkih organizacija i sloja bogatih kojih u svakoj državi nema više od 2% stanovnika, tih vrlo bogatih i extremno bogatih je još manje, radi se teoretski o par promila maximalno. Inače, svugdje u kapitalizmu, svejedno da li u Srbiji ili Njemačkoj ili USA je to slično, 2% ljudi raspolaže sa 98% sredstava a preostalih 98% stanovnika se dijeli o tih 2% novca. https://www.google.cz/search?num=100&newwindow=1&client=ubuntu&hs=vrT&channel=fs&q=eu+omezuje+placen%C3%AD+hotovosti&oq=eu+omezuje+placen%C3%AD+hotovosti&gs_l=serp.3...1021398.1028595.0.1029293.4.4.0.0.0.0.163.447.2j2.4.0....0...1c.1.64.serp..2.2.258.RajJ6bROykE http://www.investujeme.cz/nadlimitni-vyber-hotovosti-a-jeji-prevoz-v-ramci-eu/ http://obchodnimagazin.cz/omezeni-plateb-v-hotovosti-aneb-co-prinese-rok-2015/ http://www.mesec.cz/clanky/platit-hotovosti-nesmite/ http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1587-ticha-vrazda-hotovosti-jeden-z-poslednich-znaku-svobodneho-jednani-zmizi-jak-souvisi-vdova-z-iowy-a-charlie-hebdo-stat-chce-mit-kontrolu-nad-vsim-nevadi.htm Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Niko danas ne moze kupiti i prodati ko nema zig zvijeri....mislim zig, drzavni zig na stampanom novcu koji nije vlasnistvo nikoga od nas...a zvijeri, pa mislim zvijer, drzava beskrupulozna sto te dere porezima, vodi te u rat i sto sta jos. Милан Ракић, Aquilius Cratus and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Niko danas ne moze kupiti i prodati ko nema zig zvijeri....mislim zig, drzavni zig na stampanom novcu koji nije vlasnistvo nikoga od nas...a zvijeri, pa mislim zvijer, drzava beskrupulozna sto te dere porezima, vodi te u rat i sto sta jos. Не знам о чему причаш. Ево управо сам погледао новчаницу од 500 евра, не пише име неке државе. Онда мислим да се нисам прешао, погледам другу, па трећу... Цео свежањ новчаница од 500 евра сам управо прегледао, нигде нисам тако нешто нашао? Justin Waters, Sanja Т., Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Не знам о чему причаш. Ево управо сам погледао новчаницу од 500 евра, не пише име неке државе. Онда мислим да се нисам прешао, погледам другу, па трећу... Цео свежањ новчаница од 500 евра сам управо прегледао, нигде нисам тако нешто нашао? Stanija likes this. Милан Ракић, Sanja Т., RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Не знам о чему причаш. Ево управо сам погледао новчаницу од 500 евра, не пише име неке државе. Онда мислим да се нисам прешао, погледам другу, па трећу... Цео свежањ новчаница од 500 евра сам управо прегледао, нигде нисам тако нешто нашао? A Evropa, laminatski projekat, i to je neka drzava valjda, superdrzava, imaju centralnu banku i sve ostalo za ekonomsko porobljavanje? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 A Evropa, laminatski projekat, i to je neka drzava valjda, superdrzava, imaju centralnu banku i sve ostalo za ekonomsko porobljavanje? Нема супердржаве без Путина, види се да се не разумеш у светске политике. Justin Waters, Милан Ракић, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Зашто људи не желе да буду доследни? Ја сам ти одговорио на твоје мешање баба и жаба, јер си у причу о избацивању готовине из оптицаја кренуо да причаш о ставу Цркве према чиповима. Показујем ти да то није иста ствар, и само то. Сада ми пребацујеш да постављам смеће са парацрквениох сајтова...Ја сам поставио основни текст са сајта "Фонд стратешке културе", и дао још неке линкове и са "нормалних" сајтова и неких за које нисам знао какви су, али ми је оно што пише било уверљиво, односно цитиране су изјаве високо позиционираних људи које не верујем да су измишљене. Све се своди на то - хоћемо ли да идемо на дисквалификацију из-којих-хоћеш-разлога или ћемо да причамо о самој теми. А ево још понеки лик, па изабери који су, по теби, кредибилни а који нису http://www.diplomatija.com/13858/news/katasonov-svet-bez-papirnog-i-kovanog-novca/ http://www.politika.rs/scc/clanak/308042/Kraj-papirnog-novca Друже, ти си ову тему `васкрсао` објављивањем текста једног аутора, на чијем сајту се пишу и причају многе гадости везане за нашу цркву, док се са друге стране штедро шири оваква апокалиптика. Тако да читава прича добија један веома упитан карактер, барем за мене... Такође, какве везе имају кредитне и дебитне, заправо картице за безготовинско плаћање са последњим временима, жигом и свиме оним што се помиње у Откривењу? Овим не желим да те дисквалификујем, него само питам. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Ne radi se o POSTOJANJU kreditnih i debitnih kartica, nego o (težnji ka) NEPOSTOJANJU gotovine. Јесте, само што наши апокалиптичари не знају да је и кеш заправо кредит. Како? Тако што нема покриће, него вредност има у поверењу да ће се исплатити оног тренутка кад га поднесеш на плаћање. Дакле, вредност новца није у новцу, већ у поверењу у институцију која новац издаје. Без тога, паре би биле само папир. Исто као и електронски новац Тако да је у том смислу и овај новац, као и картице, као и електронски новац, исто кредитно средство, само што се код људи толико одомаћио да се о томе више и не разумишља на тај начин. И исто тако немаш контролу његове реалне вредности, нити штампања, нити било чега другог. Једино реално средство плаћања ИКАДА су били племенити метали, а и то само зато што су им људи у разним периодима давали некакву вредност због тога што су били ретки или не. Кад су Шпанци почели да грувају сребрњаке из Јужне Америке, вредност сребра је опала, без обзира на то што је то било право сребро. Тако да би пре те приче могли мало да погледамо шта је шта. Или ипак имаш некакво другачије објашњење зашто су кредитне картице ђавоља работа а обичан кеш није? Милан Ракић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 15, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2015 Sta znaci "apokalipsa"? Sta je "apokalipticni tekst"? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука