Гости Guest Написано Јун 4, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Da li treba uzimati nove dokumente?Inace ja sam novi na forumu i pozdravljam sve Ако ти важе стари онда немој. Шалим се. Не треба повезивати документа са Антихристом. Бар не у оној мери како то чине поједини. Ако хоћеш да идеш у иностранство- мораш да узмеш пасош у коме је чип. Ако имаш мобилни телефон- већ си праћен и у сваком тренутку се зна где си. Само, коме то треба? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Esfigmen Написано Јун 4, 2015 Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 Ако ти важе стари онда немој. Шалим се. Не треба повезивати документа са Антихристом. Бар не у оној мери како то чине поједини. Ако хоћеш да идеш у иностранство- мораш да узмеш пасош у коме је чип. Ако имаш мобилни телефон- већ си праћен и у сваком тренутку се зна где си. Само, коме то треба? Pa zanima me zvanican stav ako ga ima?Poznajem dosta monaha koji ne preporucuju to jest ne daju blagoslov da se uzimaju novi dokumenti pozzz Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 4, 2015 Гости Пријави Подели Написано Јун 4, 2015 @@Esfigmen, Многи монаси свашта причају. Не постоји званичан став о овоме, сви епископи који путују морају да имају пасош са чипом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 5, 2015 Пријави Подели Написано Јун 5, 2015 Pa zanima me zvanican stav ako ga ima?Poznajem dosta monaha koji ne preporucuju to jest ne daju blagoslov da se uzimaju novi dokumenti pozzz Da li dotični imaju blagoslov episkopa da imaju stav tj. da preporučuju? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Esfigmen Написано Јун 6, 2015 Пријави Подели Написано Јун 6, 2015 Da li dotični imaju blagoslov episkopa da imaju stav tj. da preporučuju? Pa trebalo bi da imaju ne vjerujem da recimo iguman nije u poslusanju svome episkopu ili velikoshimnik sa Svete Gore?Pozzzz w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Ово је први пут у новијој историји да смо у последњим временима. Милан Ракић, Снежана, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Уградња електронског чипа у човека, који ће, у исти мах, бити и његова лична карта и његова здравствена књижица и возачка дозвола, и, наравно, његов новчаник – то је циљ. О томе смо, већ две хиљаде година, знали из Откривења Јовановог (Апокалипсе 13,16-18): “И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховима,да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина.Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери: јер је број човјеков и број њезин шест стотина и шездесет и шест“. Bilo bi zanimljivo da se ovdje napravi glasanje, da li bi ugradili cip odnosno prihvatili zig zvijeri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Bilo bi zanimljivo da se ovdje napravi glasanje, da li bi ugradili cip odnosno prihvatili zig zvijeri. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Zar nikoga ne zanima što se u svetu sve više realizuje potpuno ukidanje papirnog novca, pod uticajem međunarodnih finanskijskih institucija? Gledano i sa čisto ekonomsko-finansijske strane, to je značajna vest, a pogotovu u svetlu biblijskih svedočanstava o tome da niko neće moći da kupi ili proda ako nema žig: "Diskusije su učestale nakon nedavnog objavljivanja knjige „Zabrana gotovine - sve što treba da znate o predstojećem ukidanju gotovog novca" profesora Geralda Mana i Ulriha Horstmana. Man je u intervjuu za magazin Fokus rekao: „Do ukidanja gotovine sigurno neće doći odmah. Smatram da će ono biti sprovedeno postupno." On prenosi da iza inicijative za ukidanjem papirnog i kovanog novca stoje važne međunarodne finansijske institucije koje mogu da ostvare veće marže. Osim toga, nova mera bi koristila evropskoj i severnoameričkoj politici: „Neke zemlje su već uvele maksimalne iznose koji mogu da se plate gotovinom. Na taj način mogu da suzbijaju rad na crno, organizovani kriminal i utaje poreza". U svemu prednjači Švedska, država u kojoj neke banke više uošte ne isplaćuju gotov novac - a neke radnje ga više ne primaju. http://www.rex.b92.net/sr/citanka/story/5829/Ukidanje+gotovine+%E2%80%93+ukidanje+slobode.html Vlada Danske izdala je saopštenje u kojem se navodi da od sledeće godine butici sa odećom, restorani i benzinske pumpe neće biti zakonski obavezane da primaju gotovinu. http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/557217/Da-li-ce-Danska-postati-prva-drzava-koja-ce-ukinuti-kes „Uprkos napredaka u tehnologijama transakcija, papirni novac još uvek čini značajan deo zaliha novca u mnogim državama. Međutim, on ima brojne mane. Prvo, može da olakša izbegavanje poreza i sivu ekonomiju. Drugo, njegovo postojanje omogućava nepostojanje kamatne stope“. Drugim rečima, novac je izvor svog zla i mora biti uništen jer vlasti ne mogu da isprate svaki njegov korak, a predstavlja i ograničavaju faktor za sposobnost centralnih banaka da nastave sa svojim eksperimentima sa kamatnim stopama. Odgovor glavnog ekonomiste Citigroup-a, Viljema Bujtera na izjavu monetarnog ekonomiste, Čarlsa Gudharta da je ukidanje valute „šokantno iracionalno“. „Moraju se uporediti ove posledice i posledice anonimnosti valute koja je prisutna u društvu. Iako je teško predstaviti prave dokaze, veoma je verovatno da su siva ekonomija i kriminalna zajednica među najvećim korisnicima valute“. http://webtribune.rs/stravicno-zbog-lakse-kontrole-stanovnistva-ukida-se-kes-placanje-samo-karticama/ Овај последњи сајт са којег си цитирао брате, заиста ретко поучно и информативно штиво... Колико се само тамо може истина и одговора наћи, које су нам светски моћници ускраћивали до сада. Свка част Aquilius Cratus, Плутон and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Jesu li se ova dva prvo sokirala pa onesvijestila ili su dva sokirana a dva onesvijescena ? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Ne znam.. al' takav je neki osećaj kao da su poslednja vremena... Mogu reći za samu sebe.. da imam veliku potrebu da se molim za svoje bližnje... da sam zabrinuta... zbog sveopšteg mraka koji je oko nas.. a posebno je teško kada vidiš svog najbližeg da prima mrak u svoje srce. .. Spas vidim samo u molitvi.. u molitvi Gospodu našem.. jer je to zastrašujuće koliko smo nemoćni... Ne želim tamu u svom srcu.. i zato ga molim da to ne dopusti.. kako bi se moja molitva za bliznjeg bolje čula... Kad osetim greh... da u srce ulazi.. onda molim sve Svete.. da mole umesto mene.. jer se plašim da me Gospod... zbog moje grešnosti neće čuti. Spasi Bože narod svoj! Gospode Isuse Hriste, Sine Božji - pomiluj nas grešne! Bogorodice Djevo, majko Božja- spasi nas grešne! Gospode Isuse Hriste,Sine Božji - zarad molitva Presvete Matere Tvoje i Svetih Otaca, pomiluj nas. AMIN Рапсоди and Војвода7 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Jesu li se ova dva prvo sokirala pa onesvijestila ili su dva sokirana a dva onesvijescena ? то прво. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 @Милан Ракић Оно што јесте битно, то је да ли су у поменутом чланку ти људи рекли то што тамо стоји, или је то измишљено. Нешто ми се чини да је превише изјава да би се све подвело под лаж и теорију завере. Но, све и да занемаримо наведени сајт, шта је са свим осталим изјавама и вестима на ову тему? Све су лажне? Тек ако би се доказало да су све изјаве и све чињенице у вези са овим лажне, имало би смисла спрдати се са оваквим стварима. Одакле ти то да се спрдам? Само сам прокоментарисао откриће сајта који ми је разбистрио погледе(е) на ванземаљце, летеће тањире, Хитлера, "освајање" космоса и прочаја... Него, размишљам, кад помену те вести и изјаве на ту тему... О чиповању се на овом Форуму писало више пута... И у контексту нових личних исправа ("чиповане" личне карте и пасоши) и кроз беготовинске начине плаћања... Уверен сам наравно, да ти немаш чиповану личну карту, још мање путну исправу. О картицама је излишно и причати наравно... Сад ИП адреса са које пишеш је мање-више небитна... Него, интересује ме следеће... Ако су православне цркве дале своје мишљење о свему поменутом, а у виду саопштења (руска, српска, грчка,...), то исто урадила РКЦ. Један наш свештеник, који је поред богословског, стекавши и образовање из тих области написао и књигу и низ радова на ту тему... Још неколико припадника СПЦ писало о томе. И овде на нашем Форуму и уопште... Одакле бре инфлација таквих вести са којекаквих опскурних интернет портала и сајтова којекаквих парацркви? Поред наше цркве? Плутон and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 то прво. Aha A stvarno, nisam siguran da bi dosta hriscana odbilo primiti cip koji bi bio zamjena za novac , jer to bi znacilo da ne bi mogli kupiti hranu, ne bi se mogli lijeciti i nekretnine oduzimali jer se ne bi mogao platiti porez... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Hristos će doći kada vera bude na samoj ivici izumiranja.Ne boj se stado malo,na početku i na kraju će tako biti..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука