Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 На то сам и мислио. Кад си видео на ЖРУ да смо се тако односили према некоме? To svakako ali nije to bas "sektaski". Zato sam se ovde i zadrzao dok sam tamo banovan. :P Jednom se cak i naljutise na mene kazu - idi kod tvojih drugara vernika sa zru. Reko cu DIDEM :P gotivnijih likova ima tamo RYLAH, zuti car and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Па нисам неки експерт за АС, признајем... Погледао сам само пар видео снимака са неких "предавања" (што можда није репрезентативно, шта знам...) и баш ми је деловало секташки. А имам доста искуства са сектама из прве руке. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Jednom se cak i naljutise na mene kazu - idi kod tvojih drugara vernika sa zru. Reko cu DIDEM :P gotivnijih likova ima tamo Ви ар д бест! RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Moj dobar prijatelj je odrastao u komunistickoj porodici .Cak su mu nadenuli rusko ime iako je covek cist Italijan . Elem , par decenija kasnije kad se komunizam \ateizam istrosio kao ideja oni svi porodicno upadose u ruke adventizma . Sad su svi veliki vernici ,onako bas vatreni. Sa druge strane neki sektasi , mislim da su opet adventisti u pitanju u mom mestu kupili staru kafanu pa je preuredili u crkvu . Moje mesto je malo , par 'iljada ljudi m svi se znamo i tako... I adventisti vrbuju li vrbuju , nude pare , nude posao , svakavim se trikovima sluze samo...mrka kapa , voli moj moravac svoju veru vise (cak i kad ne zna bas mnogo o istoj) od adventistickih para i drugih ponuda , radije ce da rmbaci u Petoletci za platu koju nikad nece da primi nego da se priljuci sekti, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 bio sam nekoliko puta u adventističku crkvu... ljudi su vrlo fini, kompaktna zajednica i odlično poznaju bibliju... čak je u propovedi lik koji je besedio (nije sveštenik) pohvalio puno vladiku Nikolaja (i pogledao u mene LOL) Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 bio sam nekoliko puta u adventističku crkvu... ljudi su vrlo fini, kompaktna zajednica i odlično poznaju bibliju... čak je u propovedi lik koji je besedio (nije sveštenik) pohvalio puno vladiku Nikolaja (i pogledao u mene LOL)Као што верватно већ знаш, то су суботари, и они производе људе попут Мирољуба Петровића... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 bio sam nekoliko puta u adventističku crkvu... ljudi su vrlo fini, kompaktna zajednica i odlično poznaju bibliju... čak je u propovedi lik koji je besedio (nije sveštenik) pohvalio puno vladiku Nikolaja (i pogledao u mene LOL) Oduvek si mi ti bio sumnjiv, 0403_feel 0110_hahaha http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Ima punoooo toga. Ali ajde da reknem najosnovnije. Verujete da su vernici zarazeni virusom i da tu " bolest " prenose na zdrave " jedinke " i tako sire zarazu. Da smo nesposobni da logicki mislimo, opasni, zatucani. Tvom guruu je prosto krivo sto deli isti prostor sa nama..... Da ne pominjem vase gurue : Dokinsa, Hicensa..... simbol- atom, proslavu " Darvindana "..... veru da ce problemi nestati kada nestane religija...... Nemam snage da ponavljam nesto sto smo mnogo puta dokazali i pokazali. Bezvezne i netacne generalizacije... otprilike kao da neko kaze da pravoslavci blagosiljaju Skorpione, stite pedofile i slicno... Sto se same teme tice... nije ateizam zastita od bilo cega... ateizam nema pozitivan sadrzaj, neku svoju zajednicku ideologiju, sistem vrednosti i slicno... ateisti kao pojedinci imaju svoje stavove i poglede na svet... i oni se mogu promeniti... te i ateista moze da se prikljuci nekoj sekti... Ono sto zapravo najbolje stiti od sekti je skepticizam... a iako je skepticizam cesto odlika ateista, nije nuzno da je svaki ateista istovremeno i skeptik... Млађони, ВИЛМА and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Bezvezne i netacne generalizacije... otprilike kao da neko kaze da pravoslavci blagosiljaju Skorpione, stite pedofile i slicno... Nisam ja govorio o ateismu uopste. Nego o tzv. " pedjanizmu " ogn. antiteizmu pod uticajem Dokinsa i slicnih. ateizam nema pozitivan sadrzaj, neku svoju zajednicku ideologiju, sistem vrednosti i slicno... ateisti kao pojedinci imaju svoje stavove i poglede na svet... Nije bas tako. Ogromna vecina ateista, da ne kazem svi, veruju u Veliki prasak, evoluciju, samodovoljnost coveka..... Dok antiteisti veruju da je religija opasna, neki da su vernici zatucani i nesposobni da logicki razmisljaju..... da je Crkva prevarantska i opasna institucija, da ce nam biti mnogo bolje ako religija nestane.... Kao sto vidis ima mnogo toga zajednickog ateistima sto moze predstavljati neku " ideologiju " . http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Nisam ja govorio o ateismu uopste. Nego o tzv. " pedjanizmu " ogn. antiteizmu pod uticajem Dokinsa i slicnih. Nije bas tako. Ogromna vecina ateista, da ne kazem svi, veruju u Veliki prasak, evoluciju, samodovoljnost coveka..... Dok antiteisti veruju da je religija opasna, neki da su vernici zatucani i nesposobni da logicki razmisljaju..... da je Crkva prevarantska i opasna institucija, da ce nam biti mnogo bolje ako religija nestane.... Kao sto vidis ima mnogo toga zajednickog ateistima sto moze predstavljati neku " ideologiju " . Pa nema... jer evo sad na ovoj temi razgovaras sa mnom koji sam clan AS, Protagorom koji je simpatizer, Mladjom koji je bio ateista i pisao ovde dok je bio ateista, imas Aurora koji jeste ateista... i niko od nas (koliko ja znam) nikada nije napisao: - da su vernici zarazeni virusom i da tu " bolest " prenose na zdrave " jedinke " i tako sire zarazu, - da su vernici nesposobni da logicki misle, da su opasni, zatucani, - da ce svi problemi nestati kada nestane religija, itd. Jedino zajednicko za ateiste je da ne prihvataju tvrdnju da Bog postoji. Sve ostalo su individualni stavovi. Ne znam da li si nekad citao medjusobne rasprave ateista... ali u njima nema recenica tipa (Sveti) Dokins je rekao to i to... ali (Sveti) Hicens je rekao suprotno... nas to ne interesuje... sta god da Dokins kaze pametno ja cu to da usvojim ne zato sto je on rekao, nego zato sto je pametno... mogu za razne Dokinskove tvrdnje da ti kazem da su potpune gluposti... vi ne mozete da kazete Sveti otac X je tu napisao nevidjenu glupost i nalupetao se... tu je prilicno bitna razlika... zato je malo tesko i zamisliti ateisticku sektu... jer sekte ipak pocivaju na neprikosnovenim autoritetima... ako nemas ljude koji veruju da je sve sto X kaze tacno ili ljude koji veruju da je sve zapisano u knjizi Y tacno, onda ne mozes da od njih formiras sektu... Mozes da imas odredjenu grupu poput komunista, kojima je ateizam sporedan deo neke druge glavne price (koja je po svojoj sustini dogma)... ali ja kao ateista nisam nista skloniji tome da postanem clan komunisticke partije od bilo kog vernika... jer nisam komunista... Takodje, nemoj da mesas prihvatanje odredjenih naucnih teorija sa verom... bez veze je... Млађони, Милан Меденица :) and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Cemu toliko insistiranje ateista na individualnosti ? Izgleda da samo ateisti ne vide da velika vecina njih deli potpuno ista ili slicna uverenja sto ne znaci nista lose niti ce neko biti manje vredan ili manje autentican kao licnost ako ima iste stavove i uverenja kao neko drugi. I da , ja mogu da kazem da je neki sveti otac izjavio nesto sto nije tacno ili nije u redu (necu reci da lupa gluposti jer to necu reci nikome ) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 Cemu toliko insistiranje ateista na individualnosti ? Izgleda da samo ateisti ne vide da velika vecina njih deli potpuno ista ili slicna uverenja sto ne znaci nista lose niti ce neko biti manje vredan ili manje autentican kao licnost ako ima iste stavove i uverenja kao neko drugi. Ne mislim da je manje vredan, kao sto ne mislim ni da su vernici manje vredne osobe zato sto dele iste dogme... samo skrecem paznju da ta "projekcija" (ateizam je isto sto vera samo sa suprotnim predznakom) ne odgovara... naravno da postoje neka preovladavajuca uverenja medju ateistima ali nisu nuznost, ne postoje medju svim ateistima nisu ni blizu dogmi... ja ne mogu nekom ko ne veruje u boga/bogove da kazem: ti nisi pravi ateista jer.... obzirom da ne postoji nista osim neverovanja sto je istinska odlika ateizma... jednostavnije receno - nesakupljanje markica nije hobi... i ne postoji nista sto afilatelista mora da misli, govori i radi da bi se tako nazvao osim da ne skuplja markice... I da , ja mogu da kazem da je neki sveti otac izjavio nesto sto nije tacno ili nije u redu (necu reci da lupa gluposti jer to necu reci nikome ) . Ok, pogresan primer... ne mozes da kazes da si pravoslavac i da ne prihvatas odluke vaseljenskih sabora... ili da ne prihvatas odredjene dogme... ma, znate vi bolje od mene koje sve stavove pravoslavci moraju da imaju da bi se tako nazvali.... tj. da ne bi bili neka sekta odvojena od pravoslavlja... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 samo skrecem paznju da ta "projekcija" (ateizam je isto sto vera samo sa suprotnim predznakom) Hteo bih samo da se nadovezem na avocada u odbrani stava da ateizam jednostavno nije isto sto i vera. Ateizam nije vera vec filozofski pogled na stvari. Kao sto i teizam nije vera vec pogled. Pravoslavlje sa druge strane jeste vera. Vera u Boga je mnogo drugacija stvar nego vera u postojanje Boga. U prvom sluchaju Bog je predmet teznje, lichnost u koju ulivamo poverenje. Sa druge strane vera u postojanje boga je samo misljenje da Bog postoji. Gledajuci istoriju religija i njihovu sarenolikost imamo mnogo religija u kojima su verovali u postojanje Bogova ali nisu verovali u sve bogove (nisu im davali poverenje). Naravno vera je viseznacajni pojam i zato dolaze do zabune. Само што афилателисти немају своје удружење, симбол, окупљања, храмове, празнике итд. Не можеш порећи да нпр. покрет "Секуларних хуманиста" није атеистичка секта... To je podjednako reci da je Hriscanstvo teisticka sekta. Pa ti vidi da li to ima logike. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 jednostavnije receno - nesakupljanje markica nije hobi... i ne postoji nista sto afilatelista mora da misli, govori i radi da bi se tako nazvao osim da ne skuplja markice...Само што афилателисти немају своје удружење, симбол, окупљања, храмове, празнике итд. Не можеш порећи да је нпр. покрет "Секуларних хуманиста Велике Британије" атеистичка секта... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 12, 2012 Пријави Подели Написано Јун 12, 2012 To je podjednako reci da je Hriscanstvo teisticka sekta. Pa ti vidi da li to ima logike.Па има. Хришћанство и јесте почело као једна од многобројних јеврејских секти, и касније, након рушења Храма остао једина јеврејска секта поред Фарисејства, само што су фарисеји да би се побринули за хришћанску претњу сазвали сабор и реформисали се, и од тада су постали Рабински Јудаизам који је временом еволуирао у овај модерни Ортодоксни Јудаизам... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука