Jump to content

Ateizam kao najsigurnija zaštita od sekti

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Ово није у реду, макар увреда била овако упакована, да се на крају неко може повадити да то и није била увреда.

A implikacija da sam ja sektas i clan antisrpske organizacije koja radi na unistenju sopstvenog naroda je u redu... to ti ne smeta i ne bode oci, posto je satro lepo upakovano - moze biti da verujem da se borim za dobre i ispravne stvari...

mani me se...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 89
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A implikacija da sam ja sektas i clan antisrpske organizacije koja radi na unistenju sopstvenog naroda je u redu... to ti ne smeta i ne bode oci i to je u redu, posto je lepo upakovano - moze biti da verujem da se borim za dobre i ispravne stvari...

mani me se...

Није ставио импликацију да си ти секташ, него да удружење АС има методе који се могу назвати секташким. Ти си у истом посту рекао исто то за СПЦ, и то је твоје мишљење о организацији.

Али ти си њему рекао да је будала, њему лично.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Није ставио импликацију да си ти секташ, него да удружење АС има методе који се могу назвати секташким.

Ne nije rekao da AS ima metod koje se mogu nazvati sektaskim, vec da jeste sekta i ne samo to vec i stosta drugo... a ja kao clan sekte ne mogu da budem nista drugo nego sektas...

Ти си у истом посту рекао исто то за СПЦ, и то је твоје мишљење о организацији.

Ako nije bilo dovoljno jasno, rekoh da SPC ispunjava NJEGOVE KRITERIJUME za sektu (vise nego AS)... ja svakako ne smatram SPC sektom...

Али ти си њему рекао да је будала, њему лично.

Nisam...

0205_whistling

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Сад ћеш још и жртва религијског прогона да испаднеш јер си атеиста на православном сајту.

То што је атеиста упутио личну увреду вернику, то изгледа нема везе, битно је како се прича спинује.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

A implikacija da sam ja sektas i clan antisrpske organizacije koja radi na unistenju sopstvenog naroda je u redu... to ti ne smeta i ne bode oci, posto je satro lepo upakovano - moze biti da verujem da se borim za dobre i ispravne stvari...

mani me se...

Синан - паша потурчени Србин је запалио свете мошти Светога Саве на Врачару - твоја братија се подсмева највећем међу Србима - мислећи да се бори за добре и исправне ствари. Оно што твоја братија пише о знаменитим Србима - не пишу ни Турци.

Удружење АС јесте ругло и срамота за све Србе.

Подели на овим сајтовима

Јесмо ли опет почели да изједначавамо "бити Србин" са "бити Православац"?

Имаш ти и Србе - будисте.

И за Синан - пашу сам написао - потурчени Србин.

Ко то изједначава " бити Србин " са " бити Православац " ?

Подели на овим сајтовима

Zabavno je sto se ovo moze preneti i na ateiste,a nekim slucajem ateisti to zaboravljaju stalno.

Naravno da moze... moze za sve... zato je i "uvredjenost" u ovakvim raspravama uvek smesna...

Сад ћеш још и жртва религијског прогона да испаднеш јер си атеиста на православном сајту.

Nemoj da spinujes Aleksandre, nisam ja zakukao na uvredjenosti, ni trazio status zrtve, samo ukazujem na zesci primer dvostrukih arsina... svasta je napisano sa druge strane a tebi bas bode oci to sto sam ja napisao u odgovoru... ne moze neko da pise svasta o drugima pa da se pravi uvredjen kada neko napise nesto sto se njemu ne dopada... smesno je... kao i relativizacija toga sta je on napisao i hiperbolisanje toga sta sam ja napisao...

То што је атеиста упутио личну увреду вернику, то изгледа нема везе, битно је како се прича спинује.

Nisam siguran kakve ima veze da li je ateista uvredio vernika, vernik ateistu, ili je vernik uvredio vernika? Jel bi po tebi, po pitanju uvrede na ovom forumu, veroispovest uvredjenog i onog koji vredja trebalo da budu olaksavajuca/otezavajuca okolnost?

Da ponovim, nisam uputio licnu uvredu... uzmi u obzir kontekst recenice...

Подели на овим сајтовима

Nemoj da spinujes Aleksandre, nisam ja zakukao na uvredjenosti, ni trazio status zrtve, samo ukazujem na zesci primer dvostrukih arsina... svasta je napisano sa druge strane a tebi bas bode oci to sto sam ja napisao u odgovoru... ne moze neko da pise svasta o drugima pa da se pravi uvredjen kada neko napise nesto sto se njemu ne dopada... smesno je...

Nisam siguran kakve ima veze da li je ateista uvredio vernika, vernik ateistu, ili je vernik uvredio vernika? Jel bi po tebi, po pitanju uvrede na ovom forumu veroispovest uvredjenog i onog koji vredja trebalo da budu olaksavajuca/otezavajuca okolnost?

Da ponovim, nisam uputio licnu uvredu... uzmi u obzir kontekst recenice...

Још један покушај спиновања. Можда и прође код неког другог.

Постављеном карикатуром, као и оним што је мени речено у претходном посту, је имплицирано да постоје двоструки аршини јер си атеиста. Што даље подразумева да се ради о дискриминацији.

Дакле, да поновим: и ти си вређао СПЦ, поједини атеисти то овде стално раде, неки и на најнеукусније начине, то им се толерише, ваљда је политика сајта таква, не знам, нисам администратор. Твој саговорник је упутио критику (или увреду) АС као удружењу, а ти си му рекао да је будала (ма колико то било увијено).

Дакле, битно је да је атеиста увредио верника јер је атеиста имплицирао својом карикатуром и постом да су овде у питању двоструки аршини. И онда је атеисти одговорено да је атеиста упутио личну увреду вернику. А атеиста је сада поново пробао да целу причу скрене, уместо да се једноставно најнормалније извини за личну увреду, свима се дешавало да у жару дискусије испадне понека тешка реч.

Подели на овим сајтовима

Ok... vec rekoh - dao sam pogresan primer...

Рекох ја да ће време да те демантује....

Home » Инфо » Срби због беде не плаћају казне, већ иду у затвор A+RA-

Срби због беде не плаћају казне, већ иду у затвор

13 јун 2012 Вести

Број невољника који се све чешће одлучују да прекршајне казне замене затворским због беде из дана у дан све је већи. Само у београдском Прекршајном суду прошле године било их је 12.324, а за првих пет месеци ове већ 6.403.

Затворски дан кошта 1.000 динара - држава вас пусти да будете утамничени два месеца (60.000 динара), а евентуални остатак казне наплаћује принудно

- Ретко ко пише званични захтев да му се новчана казна замени затворском, али људи одлуче да не плате казну у законском року од 15 дана, па је судија принуђен да преиначи пресуду - каже председник Прекршајног суда Милан Мариновић.

Нема правила о томе ко су људи који бирају затворски казан уместо празног новчаника. Ту су они осуђени због саобраћајки или ремећења јавног реда, они које ухвати комунална, санитарна или тржишна инспекција, људи без адресе...

У престоници велики број ових случајева отпада и на такозвана хитна поступања, када дежурни судија изриче казну одмах, а жалба не одлаже извршење. Тада они који немају да плате глобу, аутоматски иду иза решетака!

Један затворски дан, иначе, кошта хиљаду динара, а невољници могу максимално да замене 60.000 динара дуга за затвор. Ако су, рецимо, дужни 100.000, провешће два месеца у ћелији, а остатак ће им бити принудно наплаћен.

Због бицикла у ћелију

У Врању је ранијих година било незамисливо да неко за казну од 5.000 динара иде у затвор. Сада је то све чешће, а у Прекршајном суду наводе случај човека који није везао појас и определио се за пет дана неслободе. Са друге стране, у Зрењанину је пензионер Стеван М. (62), иако нарушеног здравља, због вожње бицикла у алкохолисаном стању, заменио глобу решеткама.

У нишком Прекршајном суду од почетка године било је у извршењу 9.487 пресуда са новчаним казнама, од чега су, према речима портпарола Мишела Марковића, 1.898 добровољно плаћене глобе, док су у 7.589 случајева донета решења о замени казне за затворску. На робији је већ завршило 58 људи.

Тек нешто мало боље је у новосадском Окружном затвору, где су до почетка маја новчану казну иза решетака "одрадила" 34 осуђена. У Прекршајном суду кажу да је од јануара у 4.202 случаја новчана казна, због неплаћања, судским решењем замењена затворском. Од тога је 98 људи добило налог за робију на Клиси, док се 64 у последњи час предомислило и платило, неки чак у три рате.

И на подручју Прекршајног суда у Крагујевцу лане је 101 лице упућено на издржавање казне јер нису намирили дуг за прекршај. У прва три месеца ове године број је премашио 30. Према речима Лелице Ђурић, извршног судије, суд је нарочито обзиран према особама које живе у изузетно тешким условима или су болесни. Дешава се и да родбина, после неколико дана затвора, ипак плати за свог сродника, па се он врати кући.

И у Кикинди је 13 људи ове године добровољно отишло иза решетака. Махом су осуђени због вожње у пијаном стању или управљања нерегистрованим возилом. Осим добровољаца, суд је по аутоматизму, због неплаћања, донео и 738 решења о замени новчаних казни ћелијом.

У Ужицу је претпрошле године таквих случајева било 45, прошле године двоструко више, а за првих пет месеци ове године већ се 50 Ужичана одлучило за решетке. Казне због којих грађани бирају затвор најчешће износе 30.000-50.000 динара. Прекршајни суд је изрекао 10.378 новчаних казни, а чак у 9.000 случајева оне су преиначене у затворске!

Извор: Вечерње новости

Када твоји утеривачи дугова крену у отимачину ( и у томе ти видиш само -добро ) онога што је још преостало најсиромашнијима - биће ватромета.

Твоја тврдња да ће најсиромашнији платити пре него што дођу харачлије се показала неоснованом.

Нема одакле.

Подели на овим сајтовима

Још један покушај спиновања. Можда и прође код неког другог.

Ti si taj koji spinuje, interpretira, relativizuje i preuvelicava...

Постављеном карикатуром, као и оним што је мени речено у претходном посту, је имплицирано да постоје двоструки аршини јер си атеиста. Што даље подразумева да се ради о дискриминацији. А атеиста је сада поново пробао да целу причу скрене,

Evo ti cinjenice (misljenja su italic):

1. Zuti car je napisao za udruzenje kojem pripadam da je sekta, da krsi zakone, da je antisrpska organizacija koja radi na unistenju srpskog naroda.

2. U svom odgovoru zutom caru se nisam pozivao na uvredjenost, govorio da sam zrtva, niti trazio bilo kakvo izvinjenje od njega ili zastitu administracije.

3. U svom odgovoru sam iskazao podozrenje prema njegovim kriterijumima za sektu i napisao da SPC ispunjava vise kriterijuma od AS po njegovim kriterijumima. Prethodno sam inace u diskusiji napisao da prosiruje pojam sekti na ono sto sa sektama nema veze. Nisam uvredio SPC, niti mi je to bila namera, vec sam zeleo da pokazem koliko su njegovi kriterijumi besmisleni, a ubedjen sam da je to svakom ko je dobronamerno procitao moju poruku jasno.

4. Tebi sam napisao da imas dvostruke arsine (a ne celom forumu)... jer si preskocio mnogo teze uvrede i klevete iz njegove poruke i uhvatio se za deo mog odgovora, tvrdeci da je to "zapakovana" uvreda. Stavio sam i karikaturu koja tvoj postupak slikovito razoblicava. Takodje si posebno naveo, a i dalje impliciras da bi necija veroispovest trebalo da bude relevantna po pitanju toga ko je koga uvredio i da li je to dopusteno. Ne smatram se diskriminisanim jer me tvoje predrasude i pristrasnost ne doticu... samo sluze tebi na cast.

... a ti dalje spinuj koliko zelis sve ovo...

уместо да се једноставно најнормалније извини за личну увреду, свима се дешавало да у жару дискусије испадне понека тешка реч.

A Djura ce ti oprostiti sto te tukao...

Oni koji me znaju na ovom forumu znaju da nikad nisam prvi isao djonom na nekog... a i kad vracam, vracam blaze... sto je i ovog puta bio slucaj... ali okreni drugi obraz nije deo mog pogleda na svet... i ne pada mi na pamet...

Подели на овим сајтовима

Добро, што си се ти нашао увређен? Ни ја се не слажем са Авокадом по већини питања, нити ми се свиђа његов начин вођења дијалога (то је то адвокатско спиновање, потсећа ме на Родољуба Лазића, само што је драстично много мање напоран gringrin) па опет, никада ме није вређао...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...