ВИЛМА Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Доста мојих пријатеља су атеисти или агностици, и заиста се уопште не оптерећују питањима религија и секти, Мислим да верници више умишљају како атеисти размишљају о вери скоро стално. Mironosica, Милан Меденица :) and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Доста мојих пријатеља су атеисти или агностици, и заиста се уопште не оптерећују питањима религија и секти, Мислим да верници више умишљају како атеисти размишљају о вери скоро стално.Не, мада би искрено волели да је такав случај са свим атеистима. Нисмо ми луди, па да умишљамо - него смо имали блиске сусрете... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 10, 2012 Пријави Подели Написано Јун 10, 2012 Доста мојих пријатеља су атеисти или агностици, и заиста се уопште не оптерећују питањима религија и секти, Мислим да верници више умишљају како атеисти размишљају о вери скоро стално. likefaceeeeeeee ateiste koje ja poznajem ne osudjuju vernike ali zato vernici daju svasta sebi za pravo jer su "vernici " nedeljko, DYNABLASTER, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Ateizam nije nikakva zastita od sekti. Ljudi vremenom menjaju svoja ubedjenja tako da postoji mogucnost da ateista upadne u neku sektu. Ipak je poznavanje " svoje " religije najbolja zastita. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Ateizam nije nikakva zastita od sekti. Ljudi vremenom menjaju svoja ubedjenja tako da postoji mogucnost da ateista upadne u neku sektu. Ipak je poznavanje " svoje " religije najbolja zastita. Ma jeste, naravno da jeste. Ništa ti ne razumiješ Ignjatije! Ja ti to onda objasnim. Imaš to isto ko sa onim djedom od 90 i kusur godina što je otišo doktoru pa ga ovako pita: Gospodine doktore, kako bi ja mogao dobiti taj AIDS, jel to ikako moguće? Doktor raširio oči od nevjerice, ne može ni da povjeruje šta to čuje svojim ušima, na šta ga se taj djeda pita. (LOL!) Pa kad dođe malo sebi od čuda prozbori i on: Oj nesrećni čovječe, šta će ti na sve te tvoje godine i boleštine još i taj nesrećni AIDS? A starina ne trepnuvši okom reče: Ja čuo da se s njim da živjet i 10 pa i 20 godina. E tako kad AIDS bude živote produžavao a ne skraćivao tako će i ateizam biti tom upravo najboljom zaštitom od bilo kakvih sekti vaskolikijeh što ih na svijetu ima. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Dobro je što si reč "svoje" stavio pod navodnike. Znam ja s kim imam posla Šta je to što za mene nekrsta neku veru čini "mojom"? Da to nije možda to što je to vera mojh roditelja? "Tvoja religija" je ona koja je dominantna u tvom okruzenju. Najdominantnije verske sekte kod nas su hriscanske tako da je najveca mogucnost da neko upadne u sektu ta da upadne u hriscansku sektu. Svaka sekta je opasna i cini da se njen pripadnik vremenom izdvaja iz drustva i da radi razne glupe i/ili opasne stvari. Zato je poznavanje vere najbolja zastita od sekti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Како је могуће да до сада нисам видео ову генијалну тему?! Логика је потпуно очигледна. На пример, најбоља заштита од марихуане је - хероин. Браво, protagoras, легендо! Ignjatije and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Šta, ateizam je gori opijat od sekte? Tvoj " pedjanizam " je jedna vrsta sekte i to opasne. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 A kakva je to opasnost od Peđanstva? I u šta mi to verujemo pa da nas neko može svrstati u sekte? Ima punoooo toga. Ali ajde da reknem najosnovnije. Verujete da su vernici zarazeni virusom i da tu " bolest " prenose na zdrave " jedinke " i tako sire zarazu. Da smo nesposobni da logicki mislimo, opasni, zatucani. Tvom guruu je prosto krivo sto deli isti prostor sa nama..... Da ne pominjem vase gurue : Dokinsa, Hicensa..... simbol- atom, proslavu " Darvindana "..... veru da ce problemi nestati kada nestane religija...... Nemam snage da ponavljam nesto sto smo mnogo puta dokazali i pokazali. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 A kakva je to opasnost od Peđanstva? I u šta mi to verujemo pa da nas neko može svrstati u sekte? Pa u Pedju i njegovo ponasanje i pristup svetu. :P Ja se delimichno slazem sa Protagorasom. Ateizam je idealna zastita od verskih sekti. Doduse nije od nekih drugih stvari kao sto su ideologije ali to je sasvim treca prica. Najveca pretnja ateisti su socijalisticke ideologije ili nihilisticke ideologije. Sto naravno nije obaveza. Takodje ovo moze da bude velika pretnja ateistim: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientism Ovo je pristup koji u lichnim odnosima nije primenljiv. Nepraktichan je zato sto trazi puno racionalnu posvecenost (koja je dnevno vremenski ogranichena dakle nemamo neogranichene racionalne resurse), za resenje problema trazi vremenski period i prikupljene podatke. U nekim svakodnevnim odnosima nista od toga nemam nit dovoljno dug vremenski period niti dovoljno provernih podataka kao ni neogranichene racionalne resurse. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Verujete da su vernici zarazeni virusom i da tu " bolest " prenose na zdrave " jedinke " i tako sire zarazu. Da smo nesposobni da logicki mislimo, opasni, zatucani. Tvom guruu je prosto krivo sto deli isti prostor sa nama..... па ово све и није тако далеко од истине, кад погледам на јединке које се клањају оцу јоилу и сличнима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Šta, ateizam je gori opijat od sekte? Ма ја само кажем как'а си ти леџенд ливз он... Да не кажем џинијес... Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Добра фора... Секташтво је проблем у начину размишљања који постоји код многих атеиста, а благо нама и код многих православних. Зато атеизам није никаква "заштита" од секти, већ је заштита прво образовање, а онда и духовна зрелост. Јер секташ се пре свега разликује по једној духовној незрелости и заслепљености - "заљубљен" је у своју идеју до те мере да му постаје важнија од односа са ближњим. Зато се такви људи када приступе секти често одричу пријатеља, породице и слично. Њима је важније "шта мислиш" него "ко си". То можеш јасно да видиш на пример код Јеховиних Сведока, а врло слично и код Атеиста Србије. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Добра фора... Секташтво је проблем у начину размишљања који постоји код многих атеиста, а благо нама и код многих православних. Зато атеизам није никаква "заштита" од секти, већ је заштита прво образовање, а онда и духовна зрелост. Јер секташ се пре свега разликује по једној духовној незрелости и заслепљености - "заљубљен" је у своју идеју до те мере да му постаје важнија од односа са ближњим. Зато се такви људи када приступе секти често одричу пријатеља, породице и слично. Њима је важније "шта мислиш" него "ко си". То можеш јасно да видиш на пример код Јеховиних Сведока, а врло слично и код Атеиста Србије. Pa ne bih se slozio sa ovim. AS su uglavnom svi u jako dobrim odnosim sa sa svojim bliskim iako su vernici. Oni su samo prema ljudima sa intereneta pomalo drski i u fazonu - ti si vernik necu da se druzimo sad cu ti kazem ja tebi da pokazem svetlost racia. :P w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2012 Пријави Подели Написано Јун 11, 2012 Pa ne bih se slozio sa ovim. AS su uglavnom svi u jako dobrim odnosim sa sa svojim bliskim iako su vernici. Oni su samo prema ljudima sa intereneta pomalo drski i u fazonu - ti si vernik necu da se druzimo sad cu ti kazem ja tebi da pokazem svetlost racia. :P На то сам и мислио. Кад си видео на ЖРУ да смо се тако односили према некоме? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука