Jump to content

Хоће ли ово бити нови разлог артемитима да остану ван Цркве?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Свештеници из Високих Дечана затражили документа Косова

ПРИШТИНА – Неколико свештеника манастира Високи Дечани је у Општини Дечане затражило косовска документа, јавила је Косовска телевизија (КТВ).

Како је пренела та телевизија, међу онима који су у центру за упис у цивилни регистар у Општини Дечане тражили косовска документа су старешина манастира Сава Јањић и још четворица свештеника.

Њих је дочекао и поздравио градоначелник Дечана Расим Сељманај који им је рекао да се „осећају слободни у њиховим Дечанима и држави”.

Свештеник Сава Јањић није прихватио да говори за медије, а како су навели званичници Општине Дечане затражио је да се њихово уписивање у документа Косова оствари без присуства новинара.

Портал Koha.net део Коха групе којој припада и КТВ, објавио је фотографију тројице свештеника који се уписују у цивилни регистар Косова.

Извор:

Подели на овим сајтовима

Ово ће им дати мало вјетра у леђа. Сад ће бити још више материјала да се тврди да је санкционисање Артемија ишло као обезбјеђивању мирног признања Косова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па незнам.Можда људи и морају да тако нешто учине.Мада мислим ако није љута нужда могли су то прескочити.Ја знам да је Цркви битно да остане присутна на неком простору до бољих времена па можда тај чин има ту сврху.

@modran1458 Instagram #modran1458

Подели на овим сајтовима

По мени, о овоме је требао да одлучи Сабор, можда је и одлучио, па им је рекао да то ураде. Ово је крупна политичка одлука, са великим последицама. Могу само рећи да је о Сава Јањић био на пропагандном плакату ДС-а сад за ове изборе. И не би требао да води њихову политику, него политику СПЦ. Ако је ово политика СПЦ, немам ништа против. А ако је једностран потез, онда је то велики проблем. Јер и Артемије је водио политику за себе, не обазирући се на политику СПЦ, и то га је довело раскола, тј да се не обазире на мишљења Сабора и његове одлуке.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не бре, требали су да поставе срБББску троБојку, на манастир, да га минирају, и да се затворе не излазећи нигде док не упале фиттиљ..

Од тога би и ми имали ''вајде'' и Србија, а Православље би било ''спашено'' за увек...

А Артемити ... ма њима да Христос дође, Свети Дух лично, они би рекли да је то Масонско-јеврејски трик..

... зато их Овај Други и заобилази ..

;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Sveti Pavle je bio jevrejin po nacionalnosti, ali je po državljanstvu bio rimljanin.

Rim svakako nije bila matična država jevreja, već okupaciona, pa to nije jednom Pavlu smetalo da se izjasni i rimljaninom. A koliko je njegov potez bio značajan za hrišćanstvo znamo i sami, te je Italija (matični Rim) sada centar zapadnog hrišćanstva.

Mislim da je najpoštenije o Kosovu i Metohiji ne pričati, sem ukoliko ne živite tamo.

A sve mislim da o srbima sa Kosova i Metohije i o samom Kosovu i Metohiji mnogo više i pišu i govore, zapravo ljudi koji nikada tamo nisu ni bili ili su samo prolazni.

Lako je romantizovati situaciju i busati se u grudi sa daljine.

Ako nekom srbinu, hranu i zdravlje čini to što će sagnuti glavu kada prođe Tači Hašim, neka tako i uradi.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Mislim da je najpoštenije o Kosovu i Metohiji ne pričati, sem ukoliko ne živite tamo.

A sve mislim da o srbima sa Kosova i Metohije i o samom Kosovu i Metohiji mnogo više i pišu i govore, zapravo ljudi koji nikada tamo nisu ni bili ili su samo prolazni.

Lako je romantizovati situaciju i busati se u grudi sa daljine.

Kључне речи!

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то погрешан резон, који је имао и Артемије, када је пребацивао Синоду, и Сабору, што се мешао у његово вођење епархије. Управо је његов став да је он доле, и да он најбоље зна. Атанасије му је лепо говорио да није КиМ његово, него свих срба, и да се сви саборно питамо.

Наравно да људи који живе доле, и који су често доле, и у контакту са њима, имају мало бољи преглед ситуације, и знају проблеме са којим се суочавају.

Ако је ово став СПЦ, да се узимају документа државе Косова, треба они да га саопште, а не да нам га преносе шиптарски медији, а наши преузимају њихове вести.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

а узимање докумената било чије државе је како релевантно за Цркву или било који манастир СПЦ?

Некима коме је национализам високо котиран у Цркви, тј Црква је изједначена са нацијом њему је релевантно.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је то погрешан резон, који је имао и Артемије, када је пребацивао Синоду, и Сабору, што се мешао у његово вођење епархије. Управо је његов став да је он доле, и да он најбоље зна. Атанасије му је лепо говорио да није КиМ његово, него свих срба, и да се сви саборно питамо.

Наравно да људи који живе доле, и који су често доле, и у контакту са њима, имају мало бољи преглед ситуације, и знају проблеме са којим се суочавају.

Ако је ово став СПЦ, да се узимају документа државе Косова, треба они да га саопште, а не да нам га преносе шиптарски медији, а наши преузимају њихове вести.

ово је признање убица и терориста као релеватни политички фактор од стране СПЦ..ово је издаја свих Срба са КиМ-а..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ово је признање убица и терориста као релеватни политички фактор од стране СПЦ..ово је издаја свих Срба са КиМ-а..

Mihajlo moj Mihajlo..

:)

Ne$to ti je tu debelo promaklo ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...