Jump to content

Хоће ли ово бити нови разлог артемитима да остану ван Цркве?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ово је признање убица и терориста као релеватни политички фактор од стране СПЦ..ово је издаја свих Срба са КиМ-а..

Mihajlo moj Mihajlo..

Poteže$ krupne reči a ni sam nisi ubedjen u to $to priča$.. iz tebe govori pompeznost ..a ne briga za nikakve interese na $irokom narodnom planu..Jer onda ne bi nikog odbacivao tako olako a da ga NEZNA$ LIČNO(SNO) pre svega...

Pa zamisli da su sa takvom stra$ću odbacivanja i osude nastupali prema Artemiju recimo, oni koje proziva$ iz SPC i Sabora pre svega.. Pa Arta bi bio laik pre 15 godina a odlučen od Crkve, verovatno

pre 14 godina..

Ali i sam vidi$ da nije tako...

Osnova zdravog ČAK i NACIONALIZMA - ako hoće$ ..nije PODELA... NIJE RASCEP (RASKOL) nego SABIRANJE .. i JEDINSTVO...

MOj brate...

Ne$to je tebi tu,.. debelo promaklo ..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

лако је причати мени који живим у селу са 4000 Срба а оци из Дечана су окружени са 100 000 шиптара а КФОР се повлачи и долази КПС. Како је њима то знају само они и свака им част на истрајавању да очувају нашу велику светињу. Сви Срби јужно од Ибра имају косовске таблице и документа јер једино тако могу да се крећу и преживе.

Подели на овим сајтовима

Mihajlo moj Mihajlo..

Poteže$ krupne reči a ni sam nisi ubedjen u to $to priča$.. iz tebe govori pompeznost ..a ne briga za nikakve interese na $irokom narodnom planu..Jer onda ne bi nikog odbacivao tako olako a da ga NEZNA$ LIČNO(SNO) pre svega...

Pa zamisli da su sa takvom stra$ću odbacivanja i osude nastupali prema Artemiju recimo, oni koje proziva$ iz SPC i Sabora pre svega.. Pa Arta bi bio laik pre 15 godina a odlučen od Crkve, verovatno

pre 14 godina..

Ali i sam vidi$ da nije tako...

Osnova zdravog ČAK i NACIONALIZMA - ako hoće$ ..nije PODELA... NIJE RASCEP (RASKOL) nego SABIRANJE .. i JEDINSTVO...

MOj brate...

Ne$to je tebi tu,.. debelo promaklo ..

какве везе има м.Артемије са овом причом..

или само покушаваш да нешта паметно срочиш...

стварно ми ниси јасан...

за све...али буквално све у животу можеш да нађеш оправдање...

али узети документа државе која је настала на трговини органа заробљених Срба...

то никада...никада...нећу разумети...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

али узети документа државе која је настала на трговини органа заробљених Срба...

Idi to reci Srbima u Caglavici,Gracanici,Lapljem Selu,Prizrenu,Djakovici,Gnjilanu,Orahovcu.....(ta saka jada sto je ostala)!

Da li ti ne zelis ili neces da shvatis ili si toliko svojeglav!? Reci im ,,Nemoj te uzimati siptarska dokumenta" a oni ce odgovoriti ,,Pa mi ne mozemo da se krecemo, ne mozemo da radimo, da privredjujemo i da izdrzavamo porodicu ako ne uzmemo ta dokumenta" (i ovako ne mogu i sa tim dokumentima)

Sigurno ni tablice ni dokumenta ne uzimaju sto vole, nego sto moraju!

Lako je nama da se busamo i da vicemo vamo nama gore ,,Ne tablice", ,,Ne dokumenta":

Nema tu mnogo razlike od svabskog ausvajsa iz drugog svetskog rata!!! E sad zamisli da je za vreme WW2 neko iz Velike Britanije govorio Srbima u okupiranoj Jugoslaviji ,,Nemoj te uzimati ausvajs, ako uzmete znacice da ste prihvatili naisticku Nemacku i postali njen satelit..."msm!!!! Neki su i bili, ali siguran sam da znas kako su prolazili bez tih ,,dokumenata"!

Usijana glava svasta moze, a sto rece neko ,,Bog je dao coveku dvije ruke da cuva jednu glavu..."

Подели на овим сајтовима

стварно ми ниси јасан...

Онда иди доле па се бусај! Дојадио си!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

стварно ми ниси јасан...

Имаш ли документа Босне и Херцеговине? Не РЕпублике Српске, него Босне и Херцеговине?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да је вл. Николај негде рекао (мислим да сам видео у филму о њему) да је Бог народима, п аи српском дао државу, да када због грехова нора да казни народ, он не казни сам народ, већ прво државу уништи. (ово је парафраза, наравно)

Е сад, колико смо ми вољни да прихватимо да смо државни суверенитет над КиМ изгубили? Да нагласим, формални ауторитет и власт над КиМ изгубили. Никако националне а камоли духовне везе са тим делом наше земље и народом који тамо живи.

Можемо да причамо, али тамо владају терористи, убице, мафијаши...и сви се око тога слажемо. Али интерес неког јачег, коме је то очигледно допуштено, је такав да му управо такви тамо одговарају.

Подели на овим сајтовима

да, ово је можда најбоља варијанта - да оптужимо Бога што смо изгубили део државе :D

она класика - нисам ја крив ћале, ти си ми довео жену ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1338589571' post='650721]

да, ово је можда најбоља варијанта - да оптужимо Бога што смо изгубили део државе :D

Најбоља варијанта би била када би се, Милане, држао чињеница - а то је да је, тренутно, окупиран део државе Србије, тј., Косово и Метохија , уз помоћ НАТО - окупатора.

И даље су " правоснажне " речи Патријарха Иринеја - " Ако се ми одрекнемо Косова - Косово ће се одрећи нас ".

И уколико устреба " пролити крв - и та крв биће мученичка " - Патријарх Иринеј.

Нормално да је под тим мислио на нужну самоодбрану.

Но, свако има од Бога дату - слободну вољу.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1338589571' post='650721]

Ако сам ја онде написао да је разлог грех, онда где ти ту видиш оптуживање Бога?

За оне који у ове касне сате имају проблема са видом, да се допуним...криви смо сами што КиМ није у саставу државе Србије! А то је последица наших грехова.

Подели на овим сајтовима

Ако сам ја онде написао да је разлог грех, онда где ти ту видиш оптуживање Бога?

За оне који у ове касне сате имају проблема са видом, да се допуним...криви смо сами што КиМ није у саставу државе Србије! А то је последица наших грехова.

Nekako mi se ovo cini kao da neko ubije coveka i na pitanje ,,Zasto si to uradio"? Da on odgovori ,,Zato sto sam gresan" ili vozio auto-putem 250km/h i poginuo. Zasto? Pa zato sto je gresan!????

Pa i kad je Kim bio u nasem sastavu bili smo gresni i prepuni grehova, pa sav ovaj svet je posledica naseg greha!

To mi je kao da uzmemo primer dva brat, jedan zna i uci a drugi ne zna i ne uci....a i jedan i drugi u paloj prirodi!.................

Подели на овим сајтовима

Марко Јакшић

Др Марко Јакшић, потпредседник српске Заједнице скупштине општина на КиМ, сматра да се ради „о нечувеној издаји из врха СПЦ и утирању пута ка стварању некакве Косовске православне цркве“.

- Овим потезом, не само да су ти монаси и њихов старешина послушнички признали самопрокламовану независност Приштине, већ је преко њиховог потеза то учинила и Епархија рашко – призренска, чак и врх СПЦ. Ово је уједно прави пример и наставак оног што се дешава око Српске православне цркве на Космету, почев од смене и протеривања владике Артемија. Чини се све, чак и у СПЦ, да се владарима из Београда олакша ампутација КиМ кроз имплицитно признање албанске сецесионистичке државе – оценио је Јакшић.

Он додаје да „игуман једног манастира није маргинални анонимус, већ јавна личност и као први човек монашке установе, односно те црквене институције, треба да води рачуна шта ради“.

- И не само игуман, већ и његов надлежни епископ треба добро да промисле о сваком потезу. Ако се има у виду црквено устројство и хијерархија, игуман из Дечана без сагласности свог владике Теодосија не би смео сам да оде, нити да поведе друге дечанске калуђере у општину Дечани. Међутим, кад је дечанско братство у питању, не искључујем могућност да су то учинили на своју руку. Они су и раније радили шта су и како су хтели упркос противљењу, па чак и без знања тадашњег надлежног владике Артемија – подсећа Јакшић.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Онда иди доле па се бусај! Дојадио си!

хахахах

ја био...

а ово показује како је ваше хришћанство само на речима...

Имаш ли документа Босне и Херцеговине? Не РЕпублике Српске, него Босне и Херцеговине?

Немам...имам Републике Српске..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...