Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 ovakvo pisanje ne dopuštamo,to znaš i sam,tako da te molim da se držiš pravila forma. Naravno ako želiš da pišeš,pošto znaš kako će se završiti sve. Vidis, Artemije recimo naziva to sve pravim imenima, i to je jedan od razloga sto jaca. Ne boji se da kaze istinu, a istina je da su jeretici, to svi Sveti Oci kazu. A mene recimo sablaznjava Zizjulas koji kaze da oni nisu jeretici, da su njihove Svete Tajne validne pred Bogom...to mene sablaznjava, a ne Artemije. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Kako je sluzio Ava Justin?Jel on drzao otvorene Dveri i citao molitve na glas i skratio Liturgiju na pola sata?Свети Јустин Ћелиски ти је први „новотарац” у СПЦ, и то какав (поред свега наведеног и противљења тропару трећег часа, превео је богослужења на српски). Због тога су у његово време владике, тада (јеро)монахе Атанасија и Амфилохија са све оцем Јустином, исти ти твоји „благочестиви” називали „Јустиновом сектом”. Иначе „новотарске” литургије су дуже од „старотарских”, само да знаш, управо због тог гласног читања молитви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Може он то. "Семберити" тј следбеници семберца све могу. Само им не треба то дозволити. Као што не треба дозволити римокатолицима да се причешћују у Православној цркви. Pravo na Svete Tajne u SPC mi niko ne moze zabraniti. Barem ako platim, uvjek cu ih dobiti...ako nigdje, kod srebroljubaca. PS: Shvatite ovo kao sarkazam... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Свети Јустин Ћелиски ти је први „новотарац” у СПЦ, и то какав (поред свега наведеног и противљења тропару трећег часа, превео је богослужења на српски). Због тога су у његово време владике, тада (јеро)монахе Атанасија и Амфилохија са све оцем Јустином, исти ти твоји „благочестиви” називали „Јустиновом сектом”. Иначе „новотарске” литургије трају временски дуже од „старотарских”, само да знаш, управо због тог гласног читања молитви и одговарања народа. Jel Ava Justin pricescivo narod bez posta?Ja ne znam ko govori danas da ne postoje nedostojni za pricesce...sigurno to ne govori vjerni narod, antinovotarski i antiekumenisticki. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Srećan sam zbog tebe,dakle ako budeš nastavio bićeš banovan... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misha Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Vidis, Artemije recimo naziva to sve pravim imenima, i to je jedan od razloga sto jaca. Ne boji se da kaze istinu, a istina je da su jeretici, to svi Sveti Oci kazu. A mene recimo sablaznjava Zizjulas koji kaze da oni nisu jeretici, da su njihove Svete Tajne validne pred Bogom...to mene sablaznjava, a ne Artemije.Нисам видео где је то Зизијулас рекао? Немој да клевећеш, него дај наведи књигу/рад/интервју. Уосталом у 11. веку није био рашчињен САВ клир римске патријаршије - заправо нико није рашчињен (тада су били изопштени, и то су остали до дана данашњег - што је поприлично очигледно, тако да нема ни говора о неком признавању Рацингера од којег ви цвикате к'о да има неке натприродне моћи, а управо му их ви придајете, а не ми Православни, јер чим га Црква не препознаје као епископа, нема ни других светих тајни), па ако ћемо право већа је вероватноћа да нађеш благодат у римокатолика (који, да се разумемо, јесу јеретици), него код деда Радосављевића. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Necu nastaviti, ovo je moj zadnji post...ako bude trebalo, javicu se ja opet. Pozdrav svima. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Jel Ava Justin pricescivo narod bez posta?Ja ne znam ko govori danas da ne postoje nedostojni za pricesce...sigurno to ne govori vjerni narod, antinovotarski i antiekumenisticki. па сам ава Јустин се причешћивао у мрсу , немој рећи да је то због "службене дужности " јер је свештенослужитељ. ако тако гледамо онда не би требала ни једна литургија да се служи ван поста , само за време постова или да нон-стоп посте и да ништа неокусе од мрса па да служе сваког дана! то је толико глуп аргумент свих тих што кажу "причешћују се ван поста у мрсу" да је то тотално небулозно! feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Necu nastaviti, ovo je moj zadnji post...ako bude trebalo, javicu se ja opet. Pozdrav svima. nemoj da ideš... коЖељ њацИ , RYLAH and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Jel Ava Justin pricescivo narod bez posta?Ja ne znam ko govori danas da ne postoje nedostojni za pricesce...sigurno to ne govori vjerni narod, antinovotarski i antiekumenisticki. Ово ти је најгора лаж да неко причешћује народ без поста. Пост пред причешће не постоји, тј постоји евхаристијски пост, и то је апсолутни пост, да се ништа не једе, и не пије до причешћа, а он траје од поноћи до литургије, или 6 сати пред литургију. А избацују се додатни епитимијски постови за све и свја, који су за неке постали правила, што је највећа новотарија, које нема код светих отаца. Лаж је да неко тврди да нема недостојних за свето причешће. Ове које оптужујеш тврде да не постоје достојни. Тако да нечија достојност, или недостојност није услов за причешће, јер смо сви недостојни, како и молитва каже. Ти који тврде да постоје недостојни за причешће, који се не причешћују, самим тим тврде да постоје и достојни, који се причешћују, што нема нигде, сем можда код Артемија и теби духом блиских римокатолика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Нисам видео где је то Зизијулас рекао? Немој да клевећеш, него дај наведи књигу/рад/интервју. Уосталом у 11. веку није био рашчињен САВ клир римске патријаршије - заправо нико није рашчињен (тада су били изопштени, и то су остали до дана данашњег - што је поприлично очигледно, тако да нема ни говора о неком признавању Рацингера од којег ви цвикате к'о да има неке натприродне моћи, а управо му их ви придајете, а не ми Православни, јер чим га Црква не препознаје као епископа, нема ни других светих тајни), па ако ћемо право већа је вероватноћа да нађеш благодат у римокатолика (који, да се разумемо, јесу јеретици), него код деда Радосављевића. Dzaba, moram na ovo odgovoriti...a posle necu ni ulaziti na ovu temu vise, da ne bi ulazio u iskusenja da dalje pisem: Zizjulas je 99 blagosiljo NATO bombardovanje Srbije, smatrajuci to kao borbu protiv "bolesnog nacionalizma". Eto dovoljno mi je to da ga nikada necu prihvatiti kao pastira, a on i nije pasti, da je pastir, imao bi valjda pastvu svoju... A ovdje si samo potvrdio ono sto sam i rekao na pocetku: Vama je blizi papa nego Artemije. A sada dovidjenja. Cucemo se kada dodje vrijeme za to...ovo je od mene za danas. Pozdrav svima, narocito ocu Ivanu kada procita sve ovo, protiv kojeg ja licno nista nemam. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Kako je sluzio Ava Justin?Jel on drzao otvorene Dveri i citao molitve na glas i skratio Liturgiju na pola sata? Како се служи на Св. Гори, ако неко зна.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Dzaba, moram na ovo odgovoriti...a posle necu ni ulaziti na ovu temu vise, da ne bi ulazio u iskusenja da dalje pisem: Zizjulas je 99 blagosiljo NATO bombardovanje Srbije, smatrajuci to kao borbu protiv "bolesnog nacionalizma". Eto dovoljno mi je to da ga nikada necu prihvatiti kao pastira, a on i nije pasti, da je pastir, imao bi valjda pastvu svoju... A ovdje si samo potvrdio ono sto sam i rekao na pocetku: Vama je blizi papa nego Artemije. A sada dovidjenja. Cucemo se kada dodje vrijeme za to...ovo je od mene za danas. Pozdrav svima, narocito ocu Ivanu kada procita sve ovo, protiv kojeg ja licno nista nemam. Једнако су нам удаљени и Артемије и папа. Само сада постоји већа опасност од "унијаћења" од стране Артемија, него од стране папе. Његови људи су свуда иду и побуњују, заводе, и збуњују народ. Са римокатолицима лепо живимо, не дирамо ми њих, они не дирају нас. Али артемијевци насрћу на наше манастире и храмове. Што се тиче вере, римокатолици и артемијевци стоје подједнако удаљени од православне цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Jel Ava Justin pricescivo narod bez posta?Ja ne znam ko govori danas da ne postoje nedostojni za pricesce...sigurno to ne govori vjerni narod, antinovotarski i antiekumenisticki. А где то има причешћа без постова (4 велика), среде и петка и евхаристијског поста? Наведи где то има? Многоглагољиви сте, а слабо утемељени. Pravo na Svete Tajne u SPC mi niko ne moze zabraniti. Barem ako platim, uvjek cu ih dobiti...ako nigdje, kod srebroljubaca. PS: Shvatite ovo kao sarkazam... Па лепо се ти декларишеш. Тако је исто и Симон Маг хтео да купи благодат од апостола Павла. Није ово твој сарказам - ово је твоје уздање. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Jasta sam nego u "gorem "stanju. Rekoh lijepo, da sam ostao na forumu, potpuno bi zastranio. Medjutim uvidio sam gdje je prava ljubav a gdje licemerna. Vidjeo sam da sam gresio kada sam poceo da upijam neke stvari koje nisam smio upijati. Ако ме памћење добро служи, за тебе је љубав била у неонацизму и отвореној мржњи према људима другачије боје коже. Justin Waters, Ignjatije, Sherlock H. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука